Painovirhe

Nuorten ja nuorten aikuisten verkkojulkaisu.

Ruisrock 2012 – Robin elää elämänsä hienoimpia hetkiä

Vuoden 2012 Ruisrockin viimeinen päivä alkoi sateisena. Aurinkolava ja sen yleisö loistivat kuitenkin nimensä mukaisesti kun 13-vuotias Robin nousi lavalle. Päivän ensimmäisenä esiintyjänä nuoren lahjakkuuden tehtävänä oli houkutella ihmiset paikalle ja ravistella heidät hereille energisellä esiintymisellään. Robin hoiti homman varmoin elkein, ja laajan ikäjakauman kattama yleisö oli yhtä hymyä.

Kesätöistä Robinin ei tarvitse murehtia, sillä loppuunmyytyjä lavoja riittää kierrettäväksi. Kesän aikana hänellä on lähes 20 keikkaa ympäri Suomen. Robin, riittääkö aikaa myös lomailuun?

”Riittää joo. Nyt on ollut nää kolme viikkoa vähän sillein haipakkaa, mutta meillä on sit tän kuun lopussa kolmen viikon loma.”

”Vapaa-ajalla purjehdin, ja ollaan ihan vaan kavereiden kanssa ja tehdään kaikkia normaaleja tän ikäisen juttuja.”

Haastattelun aikana karkkipussia rapisteleva Robin vaikuttaakin aivan tavalliselta pojalta. Fanien silmissä hän on kuitenkin ihailtu esikuva ja innoittaja, jopa roolimalli, minkä Robin myöntääkin tuntuvan oudolta. Erään fanin kysymykseen ”Kuinka tullaan yhtä cooliksi kuin mitä sinä olet” hänellä on kuitenkin yksinkertainen selitys:

”Siten, et sä teet hyvän biisin, mikä tietenkin vaatii kovaa työtä eikä oo helppoa. Pitää tehdä vaan hyvä biisi mikä puree ihmisiin.”

Onko julkisuudella myös kääntöpuolensa? Onko omaa rauhaa ja yksityisyyttä jäljellä?

”Joo saan olla rauhassa sillein, varsinkin Turussa (Robinin kotikaupunki) just. Kaikki on sillein et ’toi nyt vaan asuu täällä’. Mut sitte ehkä just ku me mentiin Kuopion torille ostaa jätskiä ni sinne tuli varmaan 30-40 tyyppiä ottaa kuvaa, mut ei mitää sillei.”

”Ja kyllähän niitä tietenkin on jotka dissaa, mut sille ei nyt oikeen voi mitään, enkä mä nyt niitä edes ota niitä mitenkään vakavasti.”

Robinin ura sai melkoisen lähtölaukauksen, kun tammikuussa nettiin ladattu esikoissingle Frontside Ollie nousi nettihitiksi. Kuukautta myöhemmin julkaistu debyyttialbumi Koodi myi päivässä yli 60 000 kappaletta, josta määrä on noussut jo viisinkertaisen platinarajan, 100 000 kappaleen yli. Nyt Robinista tehdään dokumenttielokuvaa, jonka on määrä tulla teattereihin loppuvuodesta. Kuinka tässä pääsi näin käymään?

”En mä tiedä. Ihan outoa jotenki. Siis no se leffahan oli sillein, että otettiin yhteyttä et jos tehtäis tämmönen leffa. Hetki sitä mietittiin ja ajateltiin että se on varmaan ihan hyvä idea, ja onhan tää ollut ihan hauskaa tähän mennessä.”

Fiktiivisissä elokuvissa näyttelemiseen Robin ei sano ainakaan suoraa eitä.

”No, ei oo kyllä ensimmäisenä tullut mieleen mutta kai joskus ehkä vois.”

Suomen mittakaavassa Robinin suosion kasvun rajat alkavat lähestyä ja ulkomaat, isommat lavat ja yleisöt arvatenkin kiinnostavat.

”Mä luulen et kyl mä varmaan suomeks ehkä jatkan, mut sit voidaan ehkä kääntää niitä (biisejä) sit englanniks jos sit mennään ulkomaille. Sinnehän mä tietenkin haluaisin.”

Ulkomailla Robinista on kuitenkin jo kuultu. Moskovan New Wave Junior -laulukilpailussa 100 miljoonan televisiokatsojan edessä laulettu Europen Final Countdown (myös Ruisrockin setissä) johti kutsuvisiittiin Ukrainaan. Ukrainan seikkailu oli Robinin mukaan uran oudoimpia.

”Se oli niin outoa. Me mentiin sinne niinku kaks viikkoa ennen sinne kun se juttu oli ja me ei tiedetty biisiä tai mitään ja me oltiin vähän ulkona se koko aika. Nojoo, meillä oli tulkki siellä joo, mutta sekin kysyi että mikä biisi se tulee olemaan ja ei ollut mitään hajua. Me tiedettiin että me esiinnytään Dima Bilanin kanssa, mutta kukaan ei tiennyt että mitä tapahtuu.  Vaan päivää ennen keikkaa mä sain tietää mikä biisi me vedetään, ja kolmea tuntia myöhemmin me tehtiin jo playbackin taustanauhat. Ja mä en tiennyt sitä biisiä kun en Euroviisuja sillon vielä seurannut. Mutta kyl se sit ihan hyvin päätty se reissu.”

Seuraavalle levylle Robin lupaileekin vielä entistä enemmän itsensä näköistä ja kuuloista musiikkia. Pöytälaatikkoon on jo kertynyt Robinin mukaan hyviä sanoituksia ja jatkossa hän aikoo olla musiikin teossa aiempaakin aktiivisemmin mukana.

Uran hienoimpien hetkien nimeämiseen Robin tarvitsee hetken. Muutaman sekunnin hiljaisuuden jälkeen Robin kertoo naurahtaen sen olevan tässä ja nyt.

”Ensinnäkin se että sai oman levyn, ja sit kans kaikki keikat ja muut. Siis tää on elämän ja uran hienointa hetkeä tää kaikki tällä hetkellä.”

Haastatteluajan lähestyttyä loppua, kysyimme myös muutaman pikakysymyksen.

Pituus/paino/kengän koko? – ”Jotain 170 / – / 43”

Ikimuistoisin fanilahja? – ”Kaikki. Mut mä tykkään siitä ku joku antaa aurinkolaseja tai karkkia, ni se on kivaa. ” ”Jotkut on askarrellut R-logoja ja laittanut vanhan semmosen…  Niitä on tullut tosi paljon.”

Lempibiisi omalta levyltä? – ”Ihmiset ehkä luulee että mua jotenki kyllästyttäis Frontside Ollie, mut se kyl on paras biisi.”

Lempi- ja inhokkiaine koulussa? – ”Liikunta, mut se ei nyt oo semmone aine. Nojoo, liikunta ja lukuaineista ehkä ruotsi. Tai en mä tiedä. Inhokki… matikka, se on niinku eheiii.”

Suurin idoli? – ”No ei mulla oo semmosta idolia, mut mulla on semmosia suosikkeja mitä kuuntelen. Itseasiassa kuuntelen aika paljon räppiäkin, Cheekiä oon kuunnellu, ja sitten tota Shinedownia ja Metallicaa. Ihan niinku laidasta laitaan erilaista musiikkia.”

Longboard vai normaali skeitti? – ”Normi. Tai en tiiä, en oo ikinä koittanu lonkkaa.”

Kissa vai koira? – ”Koira.”

 Teksti: Henri Mutanen

Kuvat: Henri Mutanen ja Venla Kekäläinen

Avainsanat: , , , , , , , , , , ,

Kommentit ( 2 )

Jotain sanottavaa?

  1. Anniina 06.08.2012

    Kiva kun täälläkin on päästy hasstattelemaan Robinia! 🙂 Hyvä haastattelu.

  2. Fanny 10.08.2012

    Robinilla on kyl aina nii hyvät vastaukset =D=D=D=D
    se on niiin ihana <3333333331