Painovirhe

Nuorten ja nuorten aikuisten verkkojulkaisu.

Itkevän naisen kirous – arvostelu

MV5BMTkxODk1MTM3Nl5BMl5BanBnXkFtZTgwNDUxNzg0NzM@._V1_SY1000_CR0,0,674,1000_AL_

18. huhtikuuta ensi iltansa saanut Michael Chavesin ohjaama Itkevän naisen kirous (The curse of La Llorona) kertoo vanhasta Meksikolaisesta kansankertomuksesta, jossa La Llorona (valittava nainen) niminen kummitus näyttäytyy jokien varrella itkemässä hukuttamia lapsiaan. Meksikossa La Lloronalla pelotellaan lapsia kertomalla, että jos he ovat yöllä ulkona, La Llorona nappaa ja hukuttaa heidät.

Elokuvassa seurataan Garcian perhettä, jotka elävät vuoden 1973 Los Angelesissa. Kertomus olisi mielummin kuitenkin voinut sijoittua Meksikoon, jossa tämä kansantaru on tunnettu.

Yksinhuoltajaäiti Anna (Linda Cardellini) on sosiaalityöntekijä, joka huomaa perheensä joutuneen kirouksen kohteeksi. Perhettä piinaava La Llorona tahtoo kauhistuneen Annan lapset Chrisin (Roman Christou) ja Samanthan (Jaynne-Lynne Kinchen).

Elokuvan tekijät ovat ovelasti yhdistäneet Itkevän naisen kiroukseen Annabelle -elokuvasta tutuksi tulleen papin, joka ei Annan avunhuudoista huolimatta pysty auttamaan Garcian perhettä kirkon sääntöjen vuoksi. Lopulta Anna päätyy pyytämään apua entiseltä kirkon papilta Rafaelilta, (Raymond Cruz) joka on perehtynyt henkimaailmaan.

MV5BNjRjZmIwOWYtMDAwZi00MDcyLThhZmItYWZiMWE0MWUyOTk3XkEyXkFqcGdeQXVyNjQ4ODE4MzQ@._V1_

Linda Cardellini suoriutui roolistaan erinomaisesti ja näytteli kauhunhetkiä hyvin aidosti. Myös lapsinäyttelijät onnistuivat työssään, joka on tässä elokuvassa välttämätöntä, sillä kauhukohtaukset keskittyvät pääosin heihin.

Itkevän naisen kirous on keskinkertainen, mutta toimiva kauhuelokuva, joka onnistuu säikäyttämään katsojan kerta toisensa jälkeen. Vaikka jump-scare kohtaukset ovatkin aika odotettavissa ja ennalta arvattavia, on niistä äänitehosteilla saatu säpsäyttäviä. La Lloronaa näytettiin kuitenkin loppuvaiheessa liikaa, joka pilasi kummituksen karmivuuden. Leffa on hyvin samanlainen kuin viimevuoden Nunna -elokuva, joka oli kyllä odotettavissa. Kuitenkin jos itse pitää niin sanotusta massakauhusta kuten Nunnasta tai Annabellesta oli Itkevän naisen kirous onnistunut.

Avainsanat: , , , ,

Kommentointi on pois päältä.