Painovirhe

Nuorten ja nuorten aikuisten verkkojulkaisu.

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald arvostelu

fantasticJ.K Rowlingin luoman velhomaailman uusin tuotos Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald jatkaa siitä mihin ensimmäinen osa fantastic Beasts and Where To Find Them jäi. Lyhyesti sanottuna jatko-osa oli suurilta osin pettymys. Syitä elokuvan epäonnistumiselle on monia ja niitä on vaikea avata ilman spoilereita, mutta tässä muutama syy.

Yleisesti ottaen elokuva oli todella sekava. Jostain syystä J.K Rowling ja elokuvan käsikirjoitustiimi koki tarpeelliseksi tunkea elokuvaan niin paljon asiaa, että se tuntuu katsojan silmään ihmeelliseltä sillisalaatilta. Uusia hahmoja tuodaan vanhojen hahmojen lisäksi niin paljon, että on vaikea pysyä mukana kuka on kukakin ja minkä takia. The Crimes of Grindelwald yrittää tunkea ajatusta siitä, että nämä kaikki uudet hahmot ovat tärkeitä elokuvan juonen kannalta. Samaan aikaan katsojan on mahdotonta luoda minkäänlaista tunnesidosta, koska henkilöitä on aivan liikaa ja niille ei pystytä antamaan tarpeeksi syvyyttä yhdessä elokuvassa. Tämä tuntuu varsinkin typerältä sen jälkeen, kun tiedetään, että Fantastic Beasts saa yhteensä viisi elokuvaa, jotka sijoittuvat noin 10 vuoden aikajanalle. Miksi ei esitellä osaa hahmoista myöhemmin? Vastaus lienee luultavasti siinä, että tämä elokuva ei ole valitettavasti mitään muuta kuin pohjustava elokuva jollekin tulevalle.

Toiseksi, ensimmäisen osan jälkeen oli oletettavaa jo pelkästään elokuvan nimen pohjalta, että tämä sarja kertoo jotenkin päähahmo Newt Scamanderin tarinaa ja hänen löydöksiään velhomaailman fantastisista olennoista, mutta uuden elokuvan myötä käykin ilmi, että Scamander onkin vain yksi sivuhahmo suuremmassa tarinassa, mutta on silti samaan aikaan päähahmo tässä suuremmassa tarinassa. Hämmentävää, eikö? Miksi ei vain jättää Fantastic Beasts pois otsikosta ja nimetä elokuva The Crimes of Grindelwaldiksi? Kuten trailereissakin on tuotu esille, elokuvasarjan tarina ilmeisesti kehittyy pahamaineisen Grindelwaldin ja Albus Dumbledoren väliseen suhteeseen.

Elokuvassa ei tuntunut olevan myöskään kunnollista kliimaksia. Se, mikä lopulta oli elokuvan kliimaksi, tuntui vain osalta kerronnan keskikohtaa. Kun elokuvan asettama kliimaksi oli ohi, tuntui edelleen siltä, että vielä on jotain suurempaa, mutta mitään ei tapahtunut. Sen sijaan ruvettiin jo pohjustamaan vilkkaasti seuraavaa osaa. Elokuvassa on kuitenkin paljon asioita, jotka herättävät mielenkiinnon tulevaa kohti. The Crimes of Grindelwald pohjustaa todella paljon asioita ja tuo uutta tietoa katsojille, mikä varmasti saa Harry Potter -fanin innostumaan edes jollain tasolla. Myös itse Grindelwald on hyvä ja uskottava pahis. Hänellä on myös mielenkiintoinen agenda, mutta siihen se jääkin – ainakin tässä kohtaa.

Kokonaisuudessaan Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald olisi voinut olla paljon parempi elokuva, jos käsikirjoittajat olisivat jaksaneet pysyä vain yhdessä asiassa. Mukana oli kuitenkin jonkin verran hyvää, mutta ihmellisyyksin ei ylletä. The Crimes of Grindelwald on tässä vaiheessa varmasti jokaisen Potter-fanin niin sanottu ”pakko katsoa” -elokuva, mutta luultavasti tulee jäämään sarjan kaikkien elokuvien kanssa osaksi, joka mieluusti jätetään katsomatta.

 

Avainsanat: , ,

Kommentointi on pois päältä.