Painovirhe

Nuorten ja nuorten aikuisten verkkojulkaisu.

Ruisrock 2018 – Suomen Coachella

img_5820
Kun puhutaan kesän kovimmista bileistä ja Suomen Coachellasta niin mikä muukaan festari voisi olla kyseessä kuin Ruisrock?
Vuoden 2018 Ruisrock järjestettiin 6. – 8. heinäkuuta ja se keräsi yhteensä noin 105 000 kävijää. Festareilla esiintyi yli sata artistia laidasta laitaan. Ulkomaalaisista esiintyjistä The Chainsmokers, Marshmello, Rae Sremmurd ja Dua Lipa olivat festivaalikansan suosikkeja. Suomalaisista esiintyjistä eniten yleisöä keräsi tutut eturivin artistit kuten JVG,  Sanni, Cheek, Haloo Helsinki! sekä nyt pinnalle noussut Vesta.
Cardi B:n peruessa esiintymisensä Ruisrockissa, pettymys oli monelle jo lipun ostaneelle suuri. Naisräppäriä ei korvannut kukaan, joka olisi tällä hetkellä yhtä suosittu ja odotettu Suomeen. Artistikattaus oli kuitenkin mielenkiintoinen ja veti paljon kävijöitä Ruisrockiin ympäri Suomen.
Ruisrock järjestetään joka vuosi tutussa Ruissalossa, Turussa. Alue on kaunista ja viihtyisää luonnonsuojelu aluetta.
img_5631
Saapuminen festivaalialueelle oli helppoa Turun keskustasta lähtevien festaribussien avulla. Liput bussiin oli edullisia ja lippuvaihtoehtoja oli erilaisia. Alueelle pääsi myös polkupyörällä. Opasteet olivat selkeitä eli matkalla et voinut eksyä.
img_5739
Festareilla oli yhteensä viisi lavaa, joista jokainen oli helposti löydettävissä. Lavojen etäisyys toisistaan oli riittävä kävelymatkan sekä melun osalta. Sateenkaari lava löytyi sisäänkäynnin vierestä, vastakkaiselta puolelta Telttalava sekä kaiken keskeltä löytyi Niittylava eli päälava. Päälavan ympäröimä alue oli riittoisa ihmisten kerääntyessä lavan edustalle. Rantalavalle kävelemiseen kannatti varata enemmän aikaa suuren väkijoukon takia. Ruissalon rannalta löytyvän Rantalavan ja Minirantalavan ympäristö on kaunis ja viihtyisä sekä sieltä on mukava vilkutella ohi meneville laivoille tai vaikka käydä virkistäytymässä merivedessä. Jos et ollut varma mihin mennä, pystyit helposti löytämään oikeat paikat karttojen avulla. Ruisrockista löytyi muitakin siistejä juttuja, esimerkiksi Kuplassa pääsit kuulemaan lavarunoutta tai nousemaan itse lavalle open micin aikana.
img_5644
Alueella oli monenlaisia ruokakojuja. Löytyi burgereita, salaatteja sekä muuta pikaruokaa. Meidän suosikkimme oli Rantalavan lähistöltä löytyvä Subway joka toimi nopeasti ja sujuvasti vaikka jono pysyi kokoajan pitkänä. Myös kahvin nauttiminen Ruisrockissa oli mahdollista pienessä Paulig kahvilassa. Janon tullessa ei tarvinnut tyytyä vain vesipisteisiin tai maksullisiin juomiin. Ruisrockissa oli nimittäin tarjolla ilmaista Coca Cola Zeroa. Siitä iso plussa!
img_5747
WC:itä oli tarpeeksi sekä loukatessa itsesi tai vaikka rakkulan tullessa jalkaan ensiapu piste toimi sujuvasti ja hyvin. Jos halusit hetken levätä festareilta löytyi myös muutamia istumapaikkoja.
Anniskelualueet olivat hyvillä sijainneilla lavojen lähistöllä. Huurteisia nauttivat pystyivät samalla nähdä mitä lavalla tapahtuu.
img_5765
Turvatarkastuksessa täytyi odottaa reilusti jopa 45 minuuttia lauantai päivänä. Turvatarkastus oli kuitenkin suunniteltu hyvin sekä siihen oltiin panostettu jopa kävelymatkan varrella.
img_5607
Jo toisena festaripäivänä alue oli roskattu aika karuun kuntoon, vaikka roskiksia ja talkoolaisia löytyi alueelta. Roskat houkuttelivat paikalle paljon lokkeja, joka häiritsi juhlijoita.
img_5787
img_5824
Kokonaisuudessa Ruisrock 2018 oli jälleen hieno kokemus niin meille kuin muillekkin, jotka pääsivät nauttimaan hyvästä artistikattauksesta, aurinkoisesta säästä ja muusta mitä festivaali tarjosi kävijöille. Kiitos Ruisrock, että Painovirhe sai olla mukana!
Katso myös Painovirheen tekemä koostevideo Ruisrockista!

img_5839
Avainsanat: ,

Kommentointi on pois päältä.