Painovirhe

Nuorten ja nuorten aikuisten verkkojulkaisu.

Festarikatsaus: South Park 2018

Kuva: Lotta Ruutiainen

Accept päälavalla. Kuva: Lotta Ruutiainen

Vuoden tauon jälkeen Tampereella 8.-9.6. järjestetty South Park -festivaali sai esiintyjikseen nimiä kuten Ghost(SWE), Helloween(GER), Accept(GER), Mustach(SWE). Mukana oli myös suomalaista vahvistusta: Mokoma, Stam1na, Lost Society, Amorphis sekä liuta muita esiintyjiä.

Kovan luokan esiintyjiä löytyi, mutta millainen South Park oli festarina? Sijaintina festarille toimi Tampereen Eteläpuisto, joka oli varustettu Viinikanlahden järvimaiseman kera. Alue on lähellä Tampereen keskustaa ja tuntematonkin matkustelija löytää paikalle pienellä googlettamisella. Taisihan sieltä löytyä pari suuntaa antavaa kylttiäkin matkan varrelta. Perjantaina sisääntulolla odotti pieni joukko ihmisiä päästäkseen sisään eikä jonoja juuri tuntunut olevan. Mikä ihmeellistä, koko kahden päivän aikana sisääntulolla ei tuntunut olevan missään vaiheessa sen suurempia jonoja. Pitkien jonojen puutetta ei voi laittaa festivaaliväen määrän piikkiin, sillä South Park toi ihmisiä jopa 13 000 ja teki samalla kävijäennätyksenä, mikä on tietysti mahtavaa. Rock- ja hevimusiikki tuntuu olevan ihmisten sydämissä, vaikka onhan rock tunnustettu kuolleeksi jo ties kuinka monetta kertaa.

Kuva: Lotta Ruutiainen

Festarikansaa. Kuva: Lotta Ruutiainen

Festivaalialue oli kokonaisuutena helppokulkuinen: Ensimmäinen lava sijaitsi heti sisäänkäynnin läheisyydessä ja päälava löytyi vastakkaiselta puolelta. Lavojen väliin sijoittui anniskelu-, ruokailu- sekä wc-alueet. Alue oli lavojen puolesta hyvin rakennettu, sillä lavojen välissä oli riittävästi tilaa, jotta melu lavalta toiselle ei ollut liian kova. Alueelta löytyi rivi bajamajoja sekä ilmeisesti pisuaareja, joskin viimeisenä mainitut olivat sijoitettu turhan vaikeasti löydettäväksi. Bajamajoja voi tuskin koskaan olla liikaa ja asiakkailta tuli palautetta wc-tilojen puutteesta. Jatkoa nähden alueen sijoittelua tulisi ehkä muuttaa ja lisätä opaskylttejä.

Kokonaisuudessaan alue osoittautui hyväksi eikä palveluita alueelta tarvinnut sen kummemmin etsiä. Päälavan puolella oli kaksi anniskelualuetta sekä VIP-alue. Alueet olivat sijoitettu hyvin lavalle näkemisen kannalta. Keskellä päälavaa oli niin sanottu sallittu alue niille, jotka haluavat nauttia bändeistä ilman alkoholitarjoilua. Sallitulle alueelle oli varattu riittävästi tilaa ja oikeutetusti koko lavan edusta. Joissakin tapahtumissa anniskelualue on rajattu puolesta välistä lavaa, joka ei tuo oikeutta niille, joilla mahdollisesti ei ole ikää tai haluavat nähdä lempi bändinsä eturivistä. South Parkissa tätä ongelmaa ei kuitenkaan ollut havaittavissa. VIP-alueen sijoittelu oli myös hyvä ja sieltä oli mukava katsoa päälavan esiintyjiä – pisteet siitä. Toisella puolella aluetta oli yksi anniskelualue, josta tuli kuitenkin palautetta, että näköyhteys lavaan oli riittämätön. Ihmiset olivat myös närkästyneitä toisen VIP-alueen puuttumisesta, josta olisi voinut nähdä toisenkin lavan esiintyjät, tosin harvemmin sellaista on muuallakaan tarjolla.

Kuva: Lotta Ruutiainen

Lost Society viihdyttämässä festarikansaa. Kuva: Lotta Ruutiainen

Yhteenvetona South Park -festivaali oli todella onnistunut. Festivaaliväki tuntui olevan tyytyväistä ja yleinen ilmapiiri oli koko viikonlopun, riennoista huolimatta, rauhallinen. Täten kahden päivän aikana festivaalilla tuntui olevan koko ajan hyvä fiilis. On aina mahtavaa, kun kaikkia yhdistää sama asia, joka on tietysti musiikista nauttiminen – kaikkialla tämäkään ei aina tunnu olevan itsestäänselvyys.

Huomio: Artikkelin kuvat saa isommaksi klikkaamalla niitä.

 

Avainsanat: , ,

Kommentointi on pois päältä.