Painovirhe

Nuorten ja nuorten aikuisten verkkojulkaisu.

Fifty Shades Freed

fifty-shades-freed-poster

(Teksti sisältää juonipaljastuksia)

Fifty Shades saagan viimeinen osa ja kliimaksi Fifty Shades Freed  saa ensi-iltansa 14.2.2018. Sen ennakko esitettiin 9.2

Fifty Shades- elokuvat perustuvat brittiläisen kirjailijan E. L. Jamesin, eroottiseen menestysromaanitrilogiaan: Fifty Shades of Grey, Fifty Shades Darker ja Fifty Shades Freed.

Tarina kertoo rikkaasta liikemiehestä Christian Greystä, Jamie Dornan ja nuoresta kirjallisuuden opiskelijasta, myöhemmin kustantajapäälliköstä Anastasia Steelestä,  Dakota Johnson.

Kolmas elokuva on selkeä jatkumo tarinalle ja teema pysyttäytyy samana, paljon seksiä ja kliimakseja. Elokuvassa nähdään kuitenkin vähemmän seksiä kuin ensimmäisessä osassa ja myös lällympää sadomasokismia, kuten myös toisessa osassa. Myös vaaran tunne jää kokonaan jatko-osissa pois. Johtuneeko tämä ohjaajan vaihtumisesta vai muuten itse tarinasta?  Ylipäätään elokuvissa seksikohtaukset ovat hillittyjä. Kuitenkin aikalailla ”pehmopornoahan” elokuvat ovat.

fifty-shades-freed

Kuva: Courtesy of Universal

Christian ja Ana menevät elokuvan alussa naimisiin. Tarina saa vihdoin viimeisen kliimaksinsa siirappisessa rakkaustarinassa, jossa nörtistä ujosta ja arasta neitsyestä tulee itsevarma nainen ja kaltoin kohdellun sadistin muuttaa yksi nainen ja rakkaus. Tarina on osittain verrattavissa jopa Twilight- elokuviin. Lisää sisältöä ja jännitystä elokuvaan tuo tarinan jatkumo, kun Anan entinen pomo Jack Hyde, Erik Johnson jahtaa kaksikkoa halutessaan elämänsä takaisin, jonka Christian ja Ana ovat vieneet ja kidnappaa Christianin siskon Mian, Rita Ora. Paljastuukin, että Jack on samasta orpokodista, kuin Christian, eivätkä nallekarkit ole menneet tasan elämässä. Lisäksi Ana tulee epätoivotusti raskaaksi. Lopussa kaikki kääntyy kuitenkin parhain päin ja elokuva saa onnellisen pliisun lopun, jota tietysti kaikki katsojat odottavat ja haluavat. Ehkä juuri se tekee elokuvista hyviä, kun kyseessä on perinteinen rakkaustarina taustalla, mutta kuitenkin jännitystä, kiehtovaa sadomasokismia ja seksiä tihkuvaa materiaalia.

Fifty Shades Freed ei vedä vertoja ensimmäiselle osalle Fifty Shades of Grey, mutta on hyvä jatkumo ja lopetus tarinalle. Se tuntui osin vähän tekemällä tehdyltä ja osa kohtauksista naurettavilta niiden pliisuuden ja yliampuvien kliimaksien kanssa seksissä, mutta tarina vaati tämän elokuvan saadakseen päätöksensä. Myös elokuvien julkaisuaika Ystäväpäivän tienoilla on ollut täydellinen yhdistelmä jatkumossa ja tuonut lisää sitä romantiikkaa. Tähän on hyvä lopettaa.

Näyttelijäsuoritukset elokuvissa ovat onnistuneita, etenkin päänäyttelijöiden Dakota Johnsonin ja Jamie Dornanin. He onnistuvat luomaan oikeat tunteet ja jännitteen sekä intohimon hahmojen välillä. Tarina on uskottava ja vaikuttava sekä käsinkosketeltava. Myös seksikohtaukset ovat luonnollisia ja toimivia näyttelijöiden välillä.

 

Ohjaaja: James Foley

Muissa pääosissa:

Eloise Mumford, Luke Grimes, Victor Rasuk, Max Martini, Callum Keith Rennie, Kim Basinger, Marcia Gay Harden

 

 

Avainsanat: , , ,

Kommentointi on pois päältä.