Painovirhe

Nuorten ja nuorten aikuisten verkkojulkaisu.

Esittelyssä Villa ja Peite

Painovirhe haastatteli Porin Villa ja Peite- yrityksen omistajaa Antti Viinikkaa.

– Villa ja Peite on 85-vuotta vanha kotimainen perheyritys, johon kuuluu tällä hetkellä yhdeksän jäsentä. Yritys sai alkunsa jo 1929, ennen sotia ja pula- aikaa, kun Haukiputaalta kotoisin oleva rouva jäi aikaisin leskeksi ja hänen veljensä ehdotti hänelle, että perustaisi Porin villatavaran vaihtoliikkeen, josta villat lähetettiin Ouluun. Asiakkaat saivat tuoda kehräämöön villansa, jotka lähetettiin Oulun Pikisaareen kehrättäväksi. Tämän jälkeen ne toimitettiin takaisin asiakkaalle valmiina lankana. 1935 hänen tyttärensä meni naimisiin ja perustivat nykyisessä muodossaan olevan Villa ja Peite- yrityksen, Viinikka tarinoi.

– 1970- luvulla kaupankäynti oli hyvin vilkasta, kun taas 1980-90- luvulla ihmiset alkoivat suosimaan keinotekoisia vaahtomuovi- ja ilmapatjoja, sekä vesisänkyjä. 1980-2000- luvuilla tehtiin ja myytiin paljon huonelakuja ja sisustusta, joka lopetettiin kuitenkin 2013. Nykyään myynti keskittyy luomulaatuisiin futonpatjoihin, tyynyihin ja peittoihin. Myynti on lähtenyt taas kasvamaan, sillä ihmisiä kiinnostaa yhä enemmän  tuotteiden laatu, puhtaus ja eettisyys, Antti Viinikka avaa.

Viinikan mukaan, yritykselle on tärkeää tuotteiden eettisyys ja tieto raaka-aineista, sekä niiden alkuperästä. – Halutaan tehdä itse, jotta tekeminen ja työ säilyisivät täällä. Lisäksi halutaan tarjota asiakkaille mahdollisimman laadukkaita tuotteita.

Yrityksessä käytetään ainoastaan biohajoavia puhtaita ja laadukkaita luonnon raaka-aineita, kuten villaa, puuvillaa, hevosenjouhea, kookoskuitua, sekä luonnonkumia. kaikki raaka-aineet ovat 100% kemikaalivapaita luomusertifioitua ja omaavat ökö-tex- standardin. Tuotteiden kerrotaan sopivan myös homealtistuneille ja monikemikaaliyliherkille.

– Villa saadaan Ranskasta ja se on laadultaan karkeaa ja kiharaa, sekä pysyy ilmavana, jonka vuoksi se sopii hyvin tuotteisiin täyteaineeksi. Puuvillaa taas kerätään Yhdysvalloista, Kreikasta ja Egyptistä.  Myös 100% luonnonkumi sopii hyvin täyteaineeksi, sillä se on pitkäaikainen, kestävä ja joustava materiaali. Hollannin kautta Malesiasta tuleva kookoskuitu tuo jämäkkyttää patjoihin, kun taas pintapehmeyttä ja ilmastointia patjoihin tuo Unkarista tuleva hevosenjouhi, Viinikka kertoo.

Futon patjat tehdään käsityönä Porissa omalla tehtaalla. Patja koostuvat yllä mainituista raaka-aineista ja vaihtoehtoja löytyy: luomupuuvilla, villa- luonnonkumi-jousto, villa-kookos, hevosenjouhi ja kierrätyspuuvilla. Lisäksi myydään vauvoille tarkoitettuja futonpatjasettejä.

Miksi sitten olisi hyvä siirtyä futonpatjojen, luonnonkuitupeitteiden-, tyynyjen- ja sijauspatjojen käyttöön? – Futon patjat ovat tukevia ja hyviä selälle ja materiaalit eivät hiosta, niin kuin keinokuituiset. Lisäksi tuotteiden käyttö on myös ekologista, Viinikka toteaa.

Tuotteet ovat suunnattu kaikille. Ensiostajille Viinikka suosittelee villatyynyä- ja/tai villapeittoa. Nämä kuuluvatkin suosituimpiin tuotteisiin sijauspatjojen kanssa. Myös villa-ja hevosenjouhitäyte futonpatjat ovat suosittuja.

Porin myymälän lisäksi Villa ja Peitteellä on useammassa kaupungissa näyttelytilat. Näyttelytiloissa on mahdollisuus päästä tutustumaan tuotteisiin ennen ostoa. Näin on helpompi valita itselleen miellyttävä ja sopiva kokonaisuus. Tuotteita on mahdollista tilata netistä verkkokaupasta tai näyttelyistä paikanpäältä. Myös mittatilaustöitä tehdään. Näyttelytiloja löytyy Kuopiosta; Sisustus Picasso, Oulusta; Design Gardin  ja Turusta; Sisustuksen koodi.

Villa ja Peitteen tuotteisiin pääset tutustumaan https://www.villajapeite.fi/index.php sivuilla.

 

 

 

 

Avainsanat: ,

Kommentointi on pois päältä.