Painovirhe

Nuorten ja nuorten aikuisten verkkojulkaisu.

Pipefest 2012 – kesän parhaat kolme päivää

Pohjoismaiden suurin hiphoptapahtuma Pipefest järjestettiin Jämsän Himoksella jo kahdettatoista kertaa 26-28.7.2012 talkootyöläisten ja sponsoreiden avuin. Pipefest keräsi ennätysmäärän festariväkeä, noin 23 000,  ja kävijämäärä kasvaa vuosi vuodelta. Tämä varmastikin johtuu paitsi suurista ja nimekkäistä artisteista, joita Himoksella nähtiin, myös hellekelistä, joka suosi kolmepäiväistä festaria ja toi mukanaa iloista festarikansaa Himokselle.

 

Pipefestissä esiintyi liki 60 artistia, eli Suomen kovimmat räp-artistit ulkomaalaisten vahvistuksien kera. Maailmantähtiin lukeutuivat muun muassa B.O.B  Usasta ja Adam Tensta Ruotsista. Hienointa oli nähdä fanien ilo, kun suosikkiartistit tulivat tapaamaan keikkojen jälkeen. Muutenkin artistit tuntuivat olevan lähellä festarikansaa ja se toi selvästikin hyvää meininkiä koko tapahtumaan. Katu-uskottavana tapahtumana Pipefest tarjosi myös graffittitaidetta ja katutanssiesityksiä.

Mediassa Pipefest on välillä nostettu huonompaan valoon, johtuen huumausainerikkomuksista ja alaikäisten alkoholin käytöstä, joten tänä vuonna Pipefestin ikärajaa nostettiin kuuteentoista. Aidoilta nuoremmilta faneilta ole kuitenkaan kielletty pääsyä tapahtumaan, heillä vain piti olla huoltajat mukana.
Hienoksi yllätykseksi tapahtuma sujui viime vuotta rauhallisemmin, kiitos ikärajan nostamisen ja virkavallan läsnäolon. Isoin kiitos kuuluu järjestyksenvalvojille, jotka eivät olleet pelottavia ”korstoja”, vaan huumorintajuisia ja helposti lähestyttäviä, mutta myös työnsä erittäin hyvin hoitavia.

Helteestä huolimatta koko Pipefestin järjestäjät jaksoivat hoitaa hommansa ja oli mahtavaa nähdä kuinka ihmisillä on palava halu tehdä yhdessä jotain hienoa ja erityistä. Paikanpäällä olleena voin sanoa, että siinä he onnistuivat!

Jos minulta kysyttäisiin, mitä mieltä olen Pipefestistä, selittäisin innoissani kuinka se oli koko kesän parhaimmat kolme päivää ja jatkaisin yksityiskohtaista selitystä ainakin viidentoista minuutin ajan, joten säästän teitä lukijoita sanomalla lyhyesti ” Hiphop ei ole vain musiikkia, se on elämäntapa”.

Jenna Tennilä

Avainsanat: , , , , , , , ,

Kommentit ( 9 )

Jotain sanottavaa?

 1. Hilda.M 07.08.2012

  tosi hienoja kuvia, varsinkin tuo redramasta oleva kuva! mielenkiintoinen artikkelikin oli (:

 2. Pinja 08.08.2012

  ihana artikkeli, hienosti kerroit pipefestistä, se oli kyllä mahtava tapahtuma!
  ps: sairaan upeita kuvia 🙂

 3. Jaha 08.08.2012

  Ei taida olla pohjoismaiden suurin, kun pelkästään Lahdessa Summer up festivaali on isompi, siellä oli 30.000 kävijää!

  Kannattaa vähän selvittää, ennenku kirjoittaa.

 4. niko 08.08.2012

  ” Hiphop ei ole vain musiikkia, se on elämäntapa”. <- kaunista.

 5. Nimetön 08.08.2012

  Silmään osui häiritsevästi tuo, ” Pipefest järjestettiin Jämsän Himoksella jo kahdettatoista kertaa”. Himoksella Pipefest järjestettiin nyt toista kertaa, Pipefestiä Vuokatin ajoilta ei saa unohtaa! 🙂

 6. Eipä ole 08.08.2012

  Ei taida olla kyllä pohjoismaiden suurin kun pelkästään summer up lahdessa on suurempi kuin pipe. Summer upissa 30.000 kävijää kahden päivän aikana, pipessä 23.00 kolmen päivän aikana…

 7. Näköjää 08.08.2012

  Näköjää poistetaan kommentit kun joku yrittää korjata. Hieno palsta!!!!

  • Riina Nygrén 09.08.2012

   Kommenttien moderoinnissa on pieniä teknisiä ongelmia, joten malttakaa mielenne! Teidät on kuultu ja kaikki tähän mennessä tulleet kommentit julkaistaan heti kun yhteydet sen taas sallivat!

  • Painovirhe 04.09.2012

   Kommentteja ei olla poistettu, järjestelmä vain vähän tökkii..