Painovirhe

Nuorten ja nuorten aikuisten verkkojulkaisu.

Ruisrock 2016 – Kesän kovimmat bileet

IMG_9791

Suomen vanhin ja Euroopan toiseksi vanhin festivaali teki jo kolmatta vuotta peräkkäin uuden yleisöennätyksen. Turun Ruissalossa juhli tänä vuonna 100 000 kävijää – sunnuntaina hurjat 30 000. Ruisrock myi loppuun perjantain, lauantain ja 3 päivän liput.

Uudistettu festarialue oli selkeä sekä sää suosi festarikansaa. Artisti ja bändikattaus oli laidasta laitaan, mikä keräsi kaikenikäisiä ja erilaisia ihmisiä festaroimaan.

IMG_9609

Antti Tuisku

Perjantai

Ensimmäisen festaripäivän illalla Rantalavan valtasi ruotsalainen popduo Icona Pop, joka sai kaikki bailaamaan. Samanaikaisesti Apulanta esiintyi Niittylavalla. Paikalle oli kerääntynyt kaikenikäistä yleisöä, ja jo kaukaa pystyi erottamaan yleisön laulavan mukana.

Bileet kuitenkin vasta starttasivat tosissaan Antti Tuiskun astuessa Niittylavalle. Tuiskun lavashow, sekä bilebiisit vetivät yli puolet festarikansasta lavan eteen. Tuisku aloitti keikkansa Peto On Irti hitillä ja päästi kaikkien katsojien pedot irti. Antti piti saman tunnelman yllä koko loppukeikan ajan. Antti Tuisku oli ehdottomasti yksi parhaista esiintyjistä koko festareilla.

Valitettavasti Antti Tuisku jäi meidän osalta viimeiseksi artistiksi perjantaina.

IMG_9873

Lauantai

Lauantaina portit aukesivat kello 13.00 ja ensimmäisten esiintyjien joukossa oli Maija Vilkkumaa. Vilkkumaa otti hienosti yleisön mukaan valitsemalla lavalle katsojia tanssimaan. Keikan aikana soi myös vanhoja kappaleita, joita pienenä rakasti.

Seuraavaksi siirryimme Niittylavalle tsekkaamaan maailmalla suosiota saaneen Santa Cruzin, joka esiintyi myös viime vuonna Ruisrockissa pienemmällä lavalla, mutta edellisvuonna Santa Cruz kuitenkin esiintyi mielestämme paremmin pienemmällä stagella. Nimittäin tällä kertaa lava vaikutti liian avaralta Santa Cruzille. Eturivissä kuitenkin oli innoisssaan omistautuneita faneja, sekä anniskelualueella oli selkeästi kiinnostuneita kuulijoita. Meihin Santa Cruz ei kuitenkaan uponnut.

Myös meininkiä Telttalavalla tuli käytyä katsomassa, jossa esiintyi Ismo Alanko, sekä Merilavalla PMMP’stä tuttu Mira Luoti ihastutti yleisöä.

Päädyimme Konttikeitaalle kuulemaan lavarunoutta, joka oli mielenkiintoinen kokemus. Joillakin runoilijoilla oli kuitenkin taustamusiikki hieman liian kovalla. Konttikeitaalla oli kuitenkin mukava hetken levätä, sillä istumapaikkoja alueella ei paljoa ollut.

Seuraavaksi Niittylavalla aloitti Lihamyrsky (Musta Barbaari, Prinssi Jusuf, Seksikäs-Suklaa, Ruudolf, Särre). Rap-posse otti yleisön haltuun esittämällä tunneteuimmat hitit Mustalta Barbaarilta sekä Prinssi Jusufilta. Muut biisit olivat ainakin meille tuntemattomia, jonka takia emme katsoneet koko keikkaa loppuun.

Saapuessamme Merilavalle odottamaan tanskalaista rock-yhtyettä D-A-D’ta koimme pettymyksen kuullessamme yleisön seasta, että bändi oli perunut esiintymisensä. Korvaavana yhtyeenä toimi Santa Cruz, jota emme toistamiseen jääneet katsomaan.

Kello 19.00 Niittylavalla aloitti monen odottama JVG. Näimme kuinka lähes koko festarikansa kerääntyi Niittylavalle katsomaan Jarea ja VilleGallea.

JVG oli erittäin viihdyttävä ja sai maan tärisemään jalkojen alla. Nähtyämme rap-duon livenä tajusimme miksi ihmiset tykkäävät heistä ja heidän musiikistaan niin paljon.

Vesala aloitti Rantalavalla kello 20.15 paukuttamalla sähkörumpua. Esitys oli dramaattinen ja lumoava, sekä väkeä oli paljon.

Cheekiä emme jääneet katsomaan, sillä ilma alkoi viiletä, eikä lauantaipäivän kattauksessa ollut meille enää mitään erityistä nähtävää.

IMG_9929

Michael Monroe

Sunnuntai

Meidän oli tarkoitus saapua festarialuuelle porttien auetessa (kello 13.00), mutta kävellessämme Turun keskustassa huomasimme pitkän jonon kirjakauppa Sammakon edustalla. Saimme tietää ihmisten jonottavan kirjakauppaan tapaamaan Ruisrockissakin esiintyvää legendaarista Patti Smithiä ja hakemaan signeerauksia hänen kirjateoksiinsa. Jäimme jonottamaan muiden joukkoon, jonka takia saavuimme Ruissaloon vasta kello 16 aikaan.

Menimme suoraan Telttalavalle odottamaan Michael Monroen esiintymistä. Petyimme saadessamme tietää, että Monroe esiintyy Telttalavalla eikä Niittylavalla, jolla hän useimmiten esiintyy. Monroe kuitenkin tarvitsee paljon tilaa rokatessaan ja kiipeillessään. Monroe ei jälleen kerran pettänyt energiallaan! Äänentoistossa oli kuitenkin hieman ongelmia, sillä Michaelin saksofonin ja huuliharpun mikrofonit eivät toimineet kunnolla.

Ryntäsimme välittömästi Monroen keikan jälkeen suoraan Niittylavalle, jossa Patti Smith and her Band perform Horses nousi lavalle. Noin tunnin kestävässä esityksessä kuultiin vuonna 1975 julkaistu Horses albumi kokonaisuudessaan. Patti Smithillä oli muutakin sanottavaa Ruisrockin yleisölle, sekä koko Suomelle. Hän ylisti Suomen luontoa ja sen kauneutta, sekä kannusti ja rohkaisi ihmisiä muuttamaan maailmaa, sekä yhdistymään.

Esityksen lopussa Patti otti kitaran ja alkoi raivolla vinguttamaan sitä ja repimään kitarankieliä kädellään. Viimeisen ja paksuimman kielen kohdalla hän kohotti kitaran ylös ja kertoi kuinka emme tarvitse pommeja tai ohjuksia. Hän katsoi kitaraansa ja repi viimeisin kielen irti ja siinä oli kaikki mitä me tarvitsemme.

Patti muistutti, että olemme tulevaisuus ja tämän esityksen aikana se meni kaikille varmasti perille. Valitettavasti henkilökohtaisten syiden takia jouduimme jo tässä vaiheessa päättämään festariviikonloppumme.

IMG_0068

Kokonaisuudessaan Ruisrock oli jälleen mahtava kokemus. Mainitsemisen arvoista on myös se, kuinka festarialuueella jaettiin ilmaista Coca-Colaa koko viikonlopun ajan. Festarialue oli tarpeeksi avara ja selkeä. Istumapaikkoja saisi olla kuitenkin hieman enemmän. Festariväki näytti nauttivan koko Ruisrockista ja jopa sääkin oli erinomainen.

Ruisrock pysyy yhä meidän suosikkina ja joka kesän reissuna.

IMG_9500

Avainsanat: , , , , , , , ,

Kommentointi on pois päältä.