Painovirhe

Nuorten ja nuorten aikuisten verkkojulkaisu.

The Revenant – kaunis, intohimoinen ja henkeä salpaava

TheRevenant2015Alejandro G. Iñárritun ohjaama elokuva The Revenant kertoo tositapahtumiin perustuvan Hugh Glass(Leonardo DiCaprio) nimisen henkilön kostoretkestä. Mukana nähdään Dicaprion lisäksi muun muassa  Tom Hardy, sekä Domhnall Gleeson. Ohjaaja Iñárritu onnistuu tekemään jälleen nappisuorituksen. Birdman (2014) oli erinomainen taidonnäyte herran taidoista, ja Birdman voitti viime vuonna parhaan elokuvan Oscarin. Tänä vuonna on The Revenantin vuoro olla ehdolla parhaan elokuvan tittelistä.

Tarinan juoni ei ole itsessään sen kummoisempi, ja on ehkä hieman ennalta arvattava, mutta elokuva ei kuitenkaan nojaa juoneen.  The Revenant on yksinkertaisesti niin uskomattoman hieno ja henkeäsalpaava, että hiljaisinakin hetkinä elokuvaa vain katselee ihaillen. Puhumattakaan näyttelijäsuorituksista. Toki mukana on muitakin loistavia näyttelijöitä, mutta DiCaprio loistaa kaikkien yli, ja on jälleen ehdokkaana vuoden miespääosan pystistä Oscareissa. Jos nyt ei tärppää, niin ei koskaan.

Kaikki ei siltkään ole DiCaprion ansiota. Emmanuel Lubezkin kaksi viimeisintä Oscar voittoa olivat täysin ansaittuja ja The Revenant tuo varmasti kolmannenkin pystin. Lubezkin kuvaaminen on erittäin realistista ja kaunista. Kaunista siitä tekee sen, että elokuvaa on kuvattu ainoastaan luonnonvalossa. Elokuva on myös raaka, mikä ei tietysti ole kaikkien mieleen. Mielestäni raakuus on oletettavaakin ottaen huomioon aikakauden, johon elokuva sijoittuu.

Ainoa miinus leffalle tulee puheen ja suun eriaikaisesta liikeestä, jota oli välillä. Keskusteluissa, joissa kuvattiin läheltä naamaa huomasi, että puhe ei mene samaan aikaan suun liikkeiden kanssa. Virhe ei tietysti yksittäin välttämättä ole iso, mutta se jäi häiritsemään. Tietysti näinkin suurella budjetilla tehdyssä elokuvassa voisi olettaa kyseisten asioiden olevan hoidettu huolellisesti. Siitä huolimatta The Revenant on ehdottomasti vuoden kovin leffa.

 

Avainsanat: , , , ,

Kommentointi on pois päältä.