Painovirhe

Nuorten ja nuorten aikuisten verkkojulkaisu.

Puzzle & Dragons Z + Super Mario Bros. Edition – arvio

Aikoinaan mobiilialuistoille tehty Puzzle & Dragons-sarja on vihdoin käännetty 3DS-konsolille. Nämä värikkäitä muotoja yhdistelevät teokset ovat tuttua kauraa mobiilipuolella. Yleinen ärtymyksen aihe on kuitenkin pienet mikromaksut ja tarpeeksi monen kuoleman jälkeinen lopputila. Elämät loppuvat kesken ja uusia saa odottamalla tai maksamalla vähän lisää rahaa. Puzzle & Dragons Z + Super Mario Bros. Edition onnistui siinä missä nämä mobiilipelit eivät, se jätti pois ylimääräiset maksut.

N3DS_PuzzleandDragons_pkg

Olen vannoutunut Best Fiends pelin pelaaja. Hinkkaan tätä mahtavaa mobiilipeliä aina, kun on ei ole tekemistä ja on hetki aikaa. Nämä yhdistä pallerot -pelit ovat yleisiä puhelimissa sekä Facebookissa. Jopa puolisoni äiti pelaa niitä. Ei ole ihme, että Nintendon halutessa mobiilimarkkinoille tämä suosittu Puzzle Dragons käännettiin käsikonsoleille. Kyseessä on kahden erilaisen editionin yhdistelmä. Toisessa taistellaan lohikäärmeitä vastaan ja pelastetaan samalla maailmaa. Super Mario -versiossa taas pelastetaan yllättäen Prinsessa Peach, joka on joutunut pulaan, taas.

Aivan tavanomaisesta muotojen räjäyttelemisestä ei ole kyse. Tarkoituksena on yhdistellä palluroita pitkiksi sarjoiksi, mutta vähintään kolmen kimpaksi. Vastapuolella olevilla pahiksilla on omat värinsä ja kykynsä. Samoin oman taistelujoukkueen hahmoilla. Näin ollen pelaajalta vaaditaan aivonystyröiden käyttöä normaalin ”vähän sinnepäin”- siirtelyn sijasta. Jos omasta joukkueesta ei esimerkiksi löydy Mariota heittelemään punaisiapalleroita, menee punasarjan siirto harakoille ja vastapuoli pääsee hyökkäämään. Pelissä on elementtejä  roolipelaamisesta ja Puzzle & Dragons on vuoropohjainen taistelukokonaisuus, jossa välillä on huolehdittava oman joukkueen kunnosta. Jokaisella vuorolla ei kannata iskeä vastapuolen kimppuun, vaan välillä on hyvä kerätä sydämiä parantamaan  vastustajan aiheuttamaa damagea.

_-Puzzle-Dragons-Z-Puzzle-Dragons-Super-Mario-Bros-Edition-3DS-2DS-_ pad-tips-01

Tämä roolipeli ominaisuus tekee Puzzle & Dragonista haastavamman kuin normaalista Candy Crush Saga -pelistä. Vihollisen taltuttaakseen on olemassa tietty määrä vuoroja ja tarpeeksi suuria comboja saadessaan omille taisteiloille aukeaa superominaisuus, jonka käyttämällä vastapuolen saa taltutettua nopeammin.  Oman tiimin päivittäminen on tärkeää pelin edetessä. Kokemuspisteitä kertyy taisteluista ja hahmoja pystyy yhdistelemään yhdeksi kokonaisuudeksi. Mitä pidemmälle peli eteni, sitä vähemmän huomasin keskittyväni hahmojen vahvistamiseen. Peli muodostui rutiiniksi ja tarpomikseksi, jossa yritin päästä eteenpäin.

Puzzle & Dragon Z + Super Mario Bros. Edition on hyvä kahden pelin yhdistelmä. Pelit eivät juuri eroa toisistaan, vain hahmot ovat erilaisia. Super Mario -fanina omaksi suosikiksi muodostui Super Mario edition, jota tuli tahkottua huomattavasti enemmän. Puzzle & Dragons on mukavaa ajanvietettä ja sopiva puzzle-peleistä tykkääville. Plussaa peli saa ehdottomasti mikromaksujen puuttumisesta ja siitä, että uusia elämiä ei tarvitse odotella 20 minuutia. Toki graafisuudessa olisi voinut parantaa, jolloin peli olisi saatu visuaalisesti esimerkiksi Best Fiendsin tasolle. Tämä teos on hyvä automatkoille sekä tylsiin hetkiin. Harmittavasti Puzzle & Dragons Z + Super Mario Bros. Edition jää kuitenkin keskinkertaiseksi peliksi hivenen tylsän toteutuksensa kanssa. Toivoisin jatkossa vähemmän roolipeliä ja enemmän palikoita, aivoton väripalleroiden siirto toimii itselleni huomattavasti paremmin. Candy Crushin kaltaisiin kokonaisuuksiin kyllästyneelle pelaajalle tämä on lähes pakollinen hankinta!

Padsmworld1

Avainsanat: , , , , ,

Kommentti ( 1 )

Jotain sanottavaa?