Painovirhe

Nuorten ja nuorten aikuisten verkkojulkaisu.

Avengers: Age of Ultron

Marvelin Kostajat-sarjakuvaan perustuva supersankarileffa Avengers sai 22. päivä huhtikuuta arvoisensa jatko-osan. Avengers: Age of Ultron antoi ainakin tälle Kostajafanille juuri mitä hän tilasikin.

Age of Ultron jatkaa siitä mihin ensimmäinen Avengers jäi; mähinää, pauketta, siistejä sankareita, hienoja liikkeitä ja kalliita näyttelijöitä. Metalli taipuu, betoni murtuu ja viholliset kukistuvat toinen toistaan tyylikkäämmillä tavoilla antaen katsojalle juhla-aterian silmänruokaa. Sankarit ovat oppineet uusia hienoja temppuja ja sujuvaa yhteistyötä, Hawkeyeltä löytyy uusia hienoja nuolia ja Tony Starkilta muunmuassa jättirautamiespuku. Elokuva on siis koreografioiltaan, effekteiltään ja ääniltään kerrassaan tyylikäs. Joku voisi lausua moittivan kommentin leffan juonesta, joka sisältää runsaan oloisesti takinkääntelyä; välillä sankarit taistelevat toisiaan vastaan vanhat viholliset kavereinaan ja yhtäkkiä kaikki onkin kavereita yhtä vihollista vastaan. Homma tuntui kuitenkin toimivan.

Huomattava tekijä on elokuvan huumori. Muun muassa Starkin vitsit ja muu perseily ovat vain parantuneet sitten viime näkemän, ja vitsailun luoma omanlaisensa tunnelman keveys toimii Avengersin maailmassa loistavasti. Hahmot tuntuvat luonnollisilta ja rennoilta, ja näyttelijöiden työtä on ilo katsella. Katsoja vaikuttuu vuoronperään tyylikkäästä toiminnasta ja terävästä huumorista. Ei siis juurikaan mitään uutta ja hyvä niin, miksipä muuttaisi toimivaa.

Avengers: Age of Ultron on ehdottomasti näkemisen arvoinen elokuva. Tehokas ja viihdyttävä kaksi-  ja puolituntinen, joka teki tehtävänsä supersankarileffojen kuninkaan poikana.

5/5

 

 

Avainsanat: , , , , , , ,

Kommentointi on pois päältä.