Painovirhe

Nuorten ja nuorten aikuisten verkkojulkaisu.

Mario vs. Donkey Kong: Tipping Stars – arvio

Donkey Kong on napannut punaiseen asuun pukeutuneen Paulinen. Pelastamisen voi suorittaa mini-Mario, jonka peräpäästä löytyy vieteri. Mario vs. Donkey Kong Tipping Stars -pulmapelissä nähdään reilut 60 kenttää. Vastoin odotuksia peli toimii vain 2D-ominaisuudella, vaikka on julkaistu Nintendo 3DS:lle

3ds_dlcode_mario_vs_dk_tipping_stars_large

Pelissä ideana on muokata kenttiä annetuilla siltapaloilla sekä pomppunamiskoilla niin, että Mario pääsee kuolematta perille. Jokaisesta kentästä löytyy ovi, jonka luokse Marion on saavuttava ennen kun aika loppuu. Tehtävien vaikeutuessa Mariolle tulee muita henkilöitä pelastettavaksi. Välillä apua kaipaa toinen Mario tai Pauline. Vaikka idea kuulostaa yksinkertaiselta, ei se sitä ole.

Välillä ovia ilmestyy useimpia tai ne ovat lukossa. Silloin avaimen omistavan vieterukon on saavuttava ensimmäisenä paikalle. Tämä vaatii suhteellisen paljon ajattelukykyä. Kenttiin on nimittäin upotettu piikkejä, joihin osumalla mini-Mario saa kuolemansa ja tason suorittaminen alkaa alusta. Siltapalasia annetaan jokaisen kentän alussa tietty määrä, jolloin joutuu pohtimaan milloin ja mihin kohtaan kyseinen silta kannattaisi rakentaa. Kun Marion ja hänen kumppaninsa kerran käynnistyvät, ei pysähtymistä tapahdu ennen kuolemaa tai maaliin pääsyä.

Tipping Stars on lyhykäisyydessään ärsyttävä peli. Se on hankala ja raastaa hermoja. Pelin ikärajaksi on laitettu +3 ja luulen, että nuorille lapsille tämä ei ole mukavaa pelattavaa. Pelattaessa herhmot kiristyvät. Juuri kun olet ajatellut läpäiseväsi tason, joku vieteriukkeleista tippuu pikkeihin. Käsikonsoli meinaa lentää seinään ja virtanappula tulee hyvinkin tutuksi. Silti mielessä on kutkuttava tunne siitä, että kenttä on läpäistävä. Vaikka peli on hankala ja älyllistä tasoa koetteleva luomus, on se silti kokonaisuudessaan hyvä. Tämä johtuu siitä, että Tipping Starsilla on pelaajalleen paljon annettavaa. Tasoja on vain reilut 60, mutta silti aikaa kuluu useita tunteja.

Jos valmiiksi tehdyt kentät eivät kiinnosta Tipping Starsissa, on pelissä mahdollisuus rakentaa omia luomuksia. Uuden kentän voi luoda tyhjästä tai tehdä valmiiksi suunnitellun päälle. Tasolle voit sijoitella haluamasi vastustajat sekä määritellä siltojen ja muiden apuvälineiden määrät. Taideteoksen valmistuessa voi kentän jakaa muille verkon kautta share-näppäintä painamalla.

Peli on ladattavissa vain Nintendon omasta eShopitista 3DS-konsolille sekä Wii U:lle. Wii U -versiota ei kuitenkaan pelata television kautta, vaan alustana toimii Wii U:n Gamepad. Tämän pelin johdosta en voi olla ajattelematta, etteikö tämän kaltaiset pelit olisi kokeilua tulevalle Nintendon mobiilipelien kehittämiselle. Jos mobiilialustoille tulevat pelit ovat tasoltaan yhtä hyviä, on Nintendon uusi kehitys menossa hyvään suuntaan. Mario vs. Donkey Kong Tipping Stars olisi täydellinen myös padeille sekä puhelimien näytöille.

Avainsanat: , , , ,

Kommentointi on pois päältä.