Painovirhe

Nuorten ja nuorten aikuisten verkkojulkaisu.

Suojautumisopas pakkaselta

1435465_15153066Moni Pohjoismaissa asusteleva joutuu kokemaan talven pakkaset monia kymmeniä kertoja elämänsä aikana. Pakkanen on monen suomalaisen murheenkryyni, etenkin lukemien yltäessä kahteenkymmeneen ja siitä vielä alaspäin. Jotta voisit ehkäistä pakkasen puremaa, tarkista seuraavat kohdat.

622940_92821282

Kerrospukeutuminen

Kun kyseessä ei ole urheiluhetki, vaan matka kodin ja koulun välillä, voit jättää pukematta mikrokuitu alusasun. Suositeltavaa kuitenkin olisi jättää puuvillavaate pukematta ensimmäiseksi. Nimittäin puuvilla kuituna vain imee itseensä kosteutta ja vapauttaa sitä hitaasti. Pue lämmittävä kerros, kuten villavaatteita tai fleecejä. Legginssejä ei tarvitse jättää kotiin – ne voi jättää farkkujen alle oikeasti lämmittämään. Huomioi onko takkisi lainkaan tuulta tai vettä pitävää materiaalia. Kaikki eivät myöskään tiedä, että vaatekerrosten väliin tulisi jäädä väljäyttä, eli liikkumatonta ilmaa. Liika vaatteiden kireys vain kylmettää entisestään, kun vaatteiden väliin ei ole jäännyt ilmatilaa.

413605_2688

Asuste vinkit

Ennen ulos lähtemistä tarkista onko pipo päässä, lapaset tai hansikkaat messissä, villasukat kenkien sisässä ja kaulahuivi kaulassa. Pipon voi korvata tietyillä keleillä myös korvaläpillä tai villaisella otsapannalla. Niille joille tyylikkyys tulee sijalla kaksi, suosittelen kommandopipon käyttöä. Kun taivaalta  sataa jotain tai maassa voi havaita lammikoita, ennakoi ja varaudu ottamalla vaihtovaatteita mukaan.

880212_94011136

Suojaa ihokin

Ihon hilseily, halkeilu ja rohtuminen tuttua? Monella kuivuvat niin iho kuin huulet. Huulirasva suositellaan ostettavan pikemmin Apteektista tai retkeilyliikkeestä, kuin Anttilasta –  myöskin ihorasva. Huomaat varmasti itsekkin, että tavalliset kesälläkin käytettävät ihorasvat jättävät auttamatta. Vaihda siis kosteusvoide täyteläisempään hoitovoiteeseen. Älä kuitenkaan lätki rasvoja iholle juuri ennen ulos lähtemistä, sillä tämä olisi varma tapa jäädyttää kasvot. Voit ottaa käyttöösi vaikutusta tehostamaan tehotippoja tai -öljyjä. Kasvojen ihon voi suojata myös kunnon kirpsakka pakkasilla perinteisellä vaseliinilla! Vaikka kesä ei vielä häämötä hetkeen, voi aurinkorasvallekin tulla käyttöä.

1014834_58568564

Vilukissoista pahimmat saattavat kokea pienetkin kikkaskonstit tärkeiksi. Tukan leikkuu siis kannattaa siirtää keväämmäksi, käytä aurinkoisella säällä mustia vaatteita, tee kyykkyjä bussipysäkillä odotellessa ja niin edelleen. Lämpögeeleistäkin olen kuullut puhuttavan. Kuivasta ihosta kärsivät huomaavat ruokavaliolla olevan merkitystä talvisin: avokadoa, rasvaista kalaa, sekä paljon veden juontia.

Muista kuitenkin aina, että lämpöisyys ennen tyylikkyyttä. Liika paleltuminen aiheuttaa pysyviä terveydellisiä haittoja!

Avainsanat: , , , , ,

Kommentointi on pois päältä.