Painovirhe

Nuorten ja nuorten aikuisten verkkojulkaisu.

Joulukuun pääkirjoitus: Pukkipelkoa

Taas on se ihana aika vuodesta, kun kaupoissa saa yliannostuksen Kulkusia ja partafoobikot joutuvat kiertämään karkkia jakelevat punanutut kaukaa.

Olen aina pelännyt joulupukkia. Pienenä kömmin koiran kanssa sängynalusen kaukaisimpaan nurkkaan, kun ovelta kuului kysymys kilteistä lapsista. Karmivan olomuodon lisäksi pelkäsin myös lahjojenjakohetkeä: mitä jos oiva ukki on saanut tietää kaikki kiukutteleni vuoden varrelta eikä anna minulle toivomaani nukkea tai hevoskirjaa?

Paniikkiin ei ollut syytä, koska joka joulu (tähän saakka) olen saanut ainakin yhden paketin. Pukki on lopettanut vierailunsa minun ja 17-vuotiaan siskoni luona jo vuosia sitten, mutta viime vuonna tapahtui vuosituhannen comeback.

Kesken lahjojen availun ja jouluruoan mättämisen kuului ovikellon ääni ja tuttu kysymys: Onko täällä kilttejä lapsia? Ovella seisoi kaksi joulupukkia, jotka isämme oli pyytänyt käymään ohikulkumatkallaan säikäyttääkseen meidät. Se todellakin onnistui!

Tämän tarinan kautta haluan toivottaa kaikille lukijoillemme ihanaa joulunaikaa ja mahtavaa uutta vuotta. Nähdään ensi vuonna samoissa merkeissä!

riina

Riina Nygrén

päätoimittaja

Avainsanat: , , , , , , , ,

Kommentointi on pois päältä.