Painovirhe

Nuorten ja nuorten aikuisten verkkojulkaisu.

Nuvassa ”tavisten” joukossa

Kuvassa: (vas.) Aleksi ja Paavo Arhinmäki Veturitallien Avoimien ovien päivässä 2012.

 

Olen Aleksi, 20, ja olen Jyväskylän nuorisovaltuustossa, tällä hetkellä toista kautta. Haluaisin tässä blogitekstissä kertoa, millaista on olla ja millaista on ollut olla erityisnuorena nuorisovaltuustossa. Minulla kun on cp-vamma, näkövamma, epilepsia ja hydrokefalia eli aivo-selkäydinnesteen kiertohäiriö. Tämä vaikeuttaa liikkumista ja esimerkiksi ruuanlaitto on vaikeaa. Näkövammani takia minulla on vaikeuksia esimerkiksi lukea tavallista sanomalehteä.

Ensimmäisenä vuotenani nuvassa oli helppoa, koska serkkuni oli samaan aikaan nuorisovaltuutettu eli tunsin sieltä edes jonkun. Jännitti kuitenkin tulla nuvaan, koska en tuntenut muita ja jännitti myös mennä erityisnuorena ”tavisten” joukkoon.

Ensimmäisenä vuotenani nuvassa lähdin moneen mukaan. Olin esim. esteettömyystoimikunnan puheenjohtajana, joka yritti parantaa esteellisten nuorten asemaa Jyväskylässä ja saada yhteen sekä ystävystymään esteellisiä ja esteettömiä nuoria. Nyt toisena vuotenani nuorisovaltuutettuna, kun nuvassa tapahtui muutoksia ja toimikuntien määrä supistui vain neljään, esteettömyystoimikunnan toiminta siirtyi yhteistyötoiminnan alle, jossa olen nyt mukana.

Ongelmina koen nuvassa äänestystilanteet. Mietityttää saako käsialastani selvää, ketä äänestän! :s

Hauskimpia muistoja ovat olleet nuorisovaltuuston kauden alussa uusille nuvalaisille järjestettävä ryhmäytymisviikonloppu. Siellä oli kivoja aktiviteetteja ja tutustuin uusiin nuvalaisiin. Vähäsen jännitti toinenkin kausi, että mitä tästäkin tulee. Uudet nuvalaiset oli sitten ihan kivaa porukkaa!!!

Suuri muisto oli viime kevään 2012 huippukokouksesta, joissa nuorisovaltuusto jakaa joka vuosi hankerahaa. Puhuin Huhtarinteen koulun hakemuksen puolesta ja kuinka paljon he tätä rahaa tarvitsivat. Lopulta he saivatkin hiihtoluisteluyhdistelmäkelkkansa. Olin silloin tosi ylpeä!

Nuorisovaltuusto on hyödyllinen vaikuttamiskanava on nuorille. Jotenkin minäkin olen saanut omia asioita tuotua julkisuuteen. Nuvailu on ollu kivaa, mielellään tuun kokouksiin ja kaikessa aikalailla mukana. Tapasin nuvan kautta jopa nykyisen kulttuuriministeri Paavo Arhinmäen!!! Se oli täällä Veturitallien avoimien ovien päivässä.

Olen saanut nuvasta paljon kavereita, hyviäkin kavereita muutaman. Yllätyin asiasta vähäsen, koska en ole ns. ”normaali”. Tiivistettynä siis; Jyväskylän nuorisovaltuuston henki on hullun hyvä, tykkään *facebook peukalo*.

 

-Aleksi Jämsä

Avainsanat: , , , , , , , , , , , ,

Kommentointi on pois päältä.