Painovirhe

Nuorten ja nuorten aikuisten verkkojulkaisu.

Sherlock Holmes – A Game of Shadows

Jos odotat ensimmäisen osan lailla röyhkeää, ovelaa oikeuden puolustajaa, joka ratkaisee kinkkisimmätkin tapaukset uskomattoman älynsä ja kekseliäisyytensä avulla, joudut valitettavasti pettymään ja näkemään entistä synkemmän ja raaemman kuvan kuuluisasta etsivästä.

Starpulse.com

Elokuva lähtee käyntiin kun John Watson (Jude Law) tapaa pitkästä aikaa ystävänsä Sherlock Holmesin (Robert Downey Jr.), jonka tutkimukset ja salaliittoteoriat ovat laajentuneet hänen arkkivihollisestaan professori Moriartysta (Jared Harris). Monet onnettomuudet johtavat professorin jäljille, mutta Moriartya on lähes mahdoton saada kiinni, sillä hän on rikas, vaikutusvaltainen ja älykäs ja vetää vertoja jopa tarinan sankarille. Kun Holmes ja Watson sattumalta pelastavat erään nuoren mustalaisnaisen – jonka veli liittyy itse Moriartyyn – alkaa professorin paha juoni paljastua.

Toinen osa Holmesin seikkailuista on selkeästi paljon tummasävyisempi ja vakavampi kuin edellinen elokuva, ja etsiväkaksikko on pahemmassa pulassa kuin koskaan ennen. Tämä mielestäni söi elokuvan henkeä, sillä ensimmäiselle osalle tyypillinen huumori ja viimeinen ovela ratkaisu puuttuivat kokonaan. A Game of  Shadows ei eronnut juurikaan tavallisesta toimintaelokuvasta.

Elokuvan pelastavat kuitenkin päänäyttelijöiden roolisuoritukset. Myös taistelukohtaukset olivat hyvin tehtyjä ja se vähäkin huumori, jota leffasta löytyi, oli todella hyvää ja hauskaa. Siksi antaisin A Game Of Shadowsille kolme tähteä.

Teksti: Saramaria Ritala
Kuva: Starpulse.com

Avainsanat: , , , , , , ,

Kommentointi on pois päältä.