Painovirhe

Nuorten ja nuorten aikuisten verkkojulkaisu.

Viikko ilman ehostusta

Suurin osa naispuolisista käyttää meikkiä lähes päivittäin. Eikä urheilu, kaupassa käynti tai roskapussien vienti ulos ole este ehostamiseen.

Käytän itse joka aamu laittautumiseen vähintään puoli tuntia. Tähän kuuluu meikkaaminen ja hiustenlaitto. Päätin olla viikon täysin luonnollisena. Maanantai aamuna oloni oli hyvin alaston ilman pakkelikerrosta, sillä en pidä itseäni luonnonkauniina. Itsevarmuus oli siis pari pykälää alempana, joka kuitenkin korjaantui muutaman päivän kuluttua. Enkä halunnut käydä kuin koulussa. Kiellettyjen tavaroiden listoilla kuuluivat puuteri sun muut meikkituotteet, suoristusrauta ja hiuslakka. Suvaitsin itselleni vapauden käyttää hiusharjaa. Rutiinin omaisen laittautumisen tilalla sain nukkua pidempään, ja ihoa tuli puhdistettua enemmän.

Miksi sinunkin tulisi pitää meikittömiä viikkoja?

Minä meikittömänä

Puuterit ja meikkivoiteet tukkivat ihohuokosia, jolloin iho ei pysty hengittämään normaalisti. Niiden pois jättäminen poistaa myös mahdollisen raskaan tunteen kasvoilta. Eikä sinun tarvitse varoa silmämeikkien leviämistä, jos silmiä kirvelee. Laittautumisen poisjättäminen säästää myös tuotteita, jolloin niistä tulee pitkäkestoisimpia.
  Maailmalla käytetään päivittäin valtavia määriä kauneudenhoitotuotteita, joka kuluttaa näin ollen luontoa. Säästäisit siis myös ympäristöä! Viime vuonna 6.9.2012 Ympäristömerkki järjesti meikitön päivä tapahtuman, joka keräsi 40 000 osallistujaa. Linkki uutiseen aamulehti.fi/Terveys
 Täytyy muistaa, ettei runsas ehostus tarkoita aina huonoa itsetuntoa. Kyseessä voi olla oman itseilmauksen tapa, kuten itselläni.

Avainsanat: , , , , ,

Kommentit ( 2 )

Jotain sanottavaa?

  1. Ysiläinen 07.03.2013

    Hyvä artikkeli. Vois sanoo että oot jopa kauniimpi ilman meikkiä. Ja hyvä että toit ekologisen kannan mukaan.

  2. Ornnjaaa 12.03.2013

    hei mahtavaa että oot uskaltautunut tohon! ite en yhtä rohkee ois että ilman meikkiä kouluun menisin, pelkään ihmisten ajatuksia. mitä ne musta ajattelee? tosi hyvä että rohkeutta löyty! 🙂