Painovirhe

Nuorten ja nuorten aikuisten verkkojulkaisu.

Kännykkäkamera käyttöön, osa 3

Tässä juttusarjassa kerromme keinot parantaa puhelimella otettujen kuvien laatua!

Tämä kolmas ja toistaiseksi viimeinen osa kertoo, miksi ei olisi hyvä käyttää kännykän digitaalista zoomia. Yhtään valokuvannut on varmasti huomannut, että zoomatessa digitaalisesti kuva epäterävöittyy ikävästi. Siksi optinen zoom on kaiken A ja O.

Kännyköissä ei tätä optista zoomia ole. Ainoa mahdollisuus lähentää kuvaa kännykästä käsin on käyttää sitä mitä saatavilla on. Toinen ja paljon suotuisampi vaihtoehto on käyttää niin sanottua ”jalkazoomia”. Otat siis muutaman askeleen kohti kuvattavaa kohdetta.

Edellisiä vinkkejämme noudattaen  ja tätä uusinta ohjetta vaalien lopputuloksena on erinomaisia valokuvia näytettäväksi tuttaville!

Ennen kuin jätämme jäähyväiset ainakin toistaiseksi tälle juttusarjalle, kerromme hyvän vinkin. Macmaa uutisoi helmikuun lopussa, että Adobe on tuonut suositun Photoshop -kuvankäsittelyohjelman mobiilialustoille.  Tämä on nimeltään Photoshop Touch ja on saatavilla Applen iPhonelle ja iPadille sekä Android -puhelimille. AppStoressa ohjelma kustantaa iPhonelle 4,49€, iPadille 8,99€ ja Google Play -kaupasta Androidille 7,99€.

 

Kuva: Adobe

Avainsanat: , , , ,

Kommentti ( 1 )

Jotain sanottavaa?

  1. Mika 22.03.2013

    Tosin iPhone versiosta on mylös express versio joka taitaa olla ilmainen? Joka tapauksessa hyvä ohjelma, todella kätevä joskus jos haluaa pikkasen muutella kuvaa ennen kuin lähettää/jakaa sen jossain.