Painovirhe

Nuorten ja nuorten aikuisten verkkojulkaisu.

Gallup: Mikä on liian kallista?

Elämä on kallista, sanotaan. Asiat maksavat rahaa, ja siihen on totuttava. Jotkut asiat maksavat enemmän, jotkut vähemmän, jotkut jopa liikaa, mutta mitkä? Painovirhe kysyi nuorilta, mikä heidän mielestään maksaa liikaa.

Muuramelaisen lukio-opiskelija Otto Alaluusuan, 16, mielestä elektroniikkamerkki Applen tuotteet ovat liian hintavia. Esimerkkinä hän antoi Applen MacBookPron, joista kallein maksaa sydämen pysäyttävät 3000 euroa. Tosiaan, tunnetut merkit maksavat maltaita. 

Korpilahtelainen Santeri Latvasalo, 16, on sitä mieltä että aivan liian paljon rahaa vievä asia on taide. Tottahan se sinäänsä on. ”Joku kuuluisa taulu voi maksaa miljoonia ja taas miljoonia, kun sen voisi vain ladata googlen kuvahausta”, hän virkkoo. Joku voisi jopa sanoa esimerkiksi maalauksen olevan jo vanhentunut taiteen tyylisuunta.

Petäjävedellä asuva Anna Penttinen, 18, Pitää lenkkareita liian kalliina. ”Lenkkarit ovat kalliita; aina ei ole välttämättä varaa ostaa uusia. Ne tuotetaan halpatyövoimalla, eikä ole mitään minkä takia ne maksavat niin paljon. Hinta on vain voittoa varten. Jos hinnat kerran pidetään korkeina, tulisi kengät silloin tuottaa ympäristöä ja ihmisarvoa kunnioittaen.”

17-vuotias Jalmari Kumpunen Petäjävedeltä on sitä mieltä, että bensiini saisi olla halvempaa. ”Harrastan jäärata-autoilua ja mopoonkin kuluu bensaa, joten sitä on ostettava, vaikka se kallista onkin. Mutta jos hinta tulee menemään yli kahden euron, niin silloin on jo liian kallista”, hän sanoo.

Jonni Pitkänen ja Vilma Talasjärvi

Avainsanat: , , , , , ,

Kommentti ( 1 )

Jotain sanottavaa?

  1. Ornnjaaa 12.03.2013

    raha on vaan paperia, joka kyllä valitettavasti hallitsee suursti ihmisten elämää. rakkautta ja todellisia ystäviä ei rahalla voi ostaa. mutta kaikki on kyllä nykypäivänä ihan liian ylihinnoiteltua.