Painovirhe

Nuorten ja nuorten aikuisten verkkojulkaisu.

Raportti nuorisovaltuuston hankerahan käytöstä Huhtarinteen koulussa

Haimme hankerahaa (1000€) hankkiaksemme kouluumme uuden hiihtokelkan. Koulu on erityiskoulu, johon oppilaat tulevat eri puolilta Jyväskylää. Koulumme oppilailla on liikuntavammoja, neurologisia vammoja ja pitkäaikaissairauksia.

Koulun oppilaskunta päätti yksimielisesti hakea hankerahaa koulumme liikuntavälineistön kartuttamiseen. Hanke sai nimen ”ILOA JA ESTEETÖNTÄ LIIKKUMISTA KAIKILLE”.

Koululle toivottiin erityisesti liikuntavammaisia varten suunniteltua hiihto- ja luistelukelkkaa. Koulun hiihtokelkat ovat vanhoja ja huonokuntoisia, aikoinaan lahjoitusvaroin koululle saatuja. Pieni erityiskoulu ei pysty hankkimaan kalliita välineitä. Oppilaiden henkilökohtaiset apuvälineet kuten pyörätuolit ja seisomatelineet tulevat oppilaille yleensä sairaalalta.

Koulun oppilaskunta asettui hiihtokelkkahakemuksen taakse, vaikka kelkan käyttö ei kosketakaan ilman apuvälineitä liikkuvia oppilaitamme. Hankkeella haluttiin toteuttaa tasa-arvon toteutumista talviliikunnassa kelkkaa tarvitsevien oppilaiden osalta.

 

Hanke esiteltiin nuorisovaltuuston huippukokouksessa 9.2.2012, mikä oli esittelijöille erittäin mieliinpainuva kokemus. Lyhyt esittely hankkeesta sai raikuvat aplodit salissa ja silloin viimeistään esittelijöiden, kahden koulumme oppilaan jännitys muuttui toivonsekaiseksi odotukseksi. Odotus palkittiin, sillä hanketta kannatettiin aivan ”satasella”, jopa monilla liikuttuneilla kannatuspuheenvuoroilla. Koulullamme iloittiin hyväksytystä hankerahahakemuksesta yhteisessä aamunavauksessa ja hyvillä mielin jäätiin odottelemaan tulevia kelkkailukelejä.

Koulussa liikunnanopettaja teki tiedusteluja kelkkoja valmistavista yrityksistä. Tiedossa oli entuudestaan, että niitä ei kovin montaa löytyisi.Tarjouspyyntö lähetettiin kahteen mahdolliseen firmaan, josta toisesta vastattiin ja tilauksesta sittemmin päästiin sopimukseen. Tilaukseen kuuluivat hiihto- ja luistelukelkka sauvoilla, vetovaljailla ja työntökahvalla varustettuna. Kelkan valmistajan Liikuntapalvelu Haanperä Ky:n kanssa sovittiin, että kelkka toimitettaisiin syksyllä 2012 Huhtarinteen koululle odottelemaan uusia lumia. Noutoilmoitus kelkasta saapuikin sitten syysloman aikana viikolla 42.

Kelkan kokonaiskustannukseksi tuli 1560 € (veroton hinta 1268,29 € + ALV (23%) 291,71 €). Kuten hankerahahakemuksessamme oli mainittu, oli odotettavissa, että budjetti ylittyisi lisävarustetarpeen vuoksi. Alkuperäinen arvio oli 900 € kelkkaan ja 100 € lisävarusteisiin. Ylittyminen ei ollut huolestuttavaa siinä mielessä, että Huhtarinteen Koti- ja kouluyhdistykseltä oli tiedusteltu halukkuutta osallistua hankkeeseen budjetin ylimenevältä osalta. Vireä yhdistys oli monin tavoin aiemmin auttanut kouluamme esim. leirikoulujen ja kyytien kustantamisessa mm. hyväntekeväisyyskonserteista saaduin varoin.

Laskun maksaminen hoidettiin siten, että nuorisopalvelut maksoi  1000 €:n laskun ja koulu  560 €:n laskun suoraan kelkan valmistajalle. Huhtarinteen Koti- ja kouluyhdistys maksoi sitten tuon 560 € koululle, mistä olemme myös iloisia ja kiitollisia.

Kelkka on hieno ja kauniin punainen. Siinä on Peltosen sukset alla ja muotoillut sauvat ovat One Wayn. Emme voi muuta kuin kiittää nuorisovaltuustoa tästä ”lahjasta” ja nyt lumien viimein vallattua Jyväskylän pääsemme kokeilemaan uutta menopeliä!

 

 

(Raportin muotoilivat toinen esittelijöistä, nykyinen oppilaskunnan puheenjohtajamme Arttu Puttonen 9.lk sekä oppilaskunnan ohjaava opettaja v.2011-2012, Susanna Alaranta)

Avainsanat: , , , , , , ,

Kommentit ( 2 )

Jotain sanottavaa?

 1. Kirsi Ruoppila 15.01.2013

  Onnea Huhtarinteen koululle ja lämmin kiitos nuorisovaltuustolle hankerahasta!

  Hiihtokelkkaa on toivottu kauan ja oli aivan upea tilaisuus, että nuorisovaltuusto lähti tukemaan tätä hankintaa. Erityiskoulun nuoret osoittivat myös kypsää ja ilahduttavaa harkintaa päätyessään anomaan hiihtokelkkaa. Onneksi nyt on ollut mukavasti lunta ja hiihtokelkkaa on varmasti päästy jo käyttämäänkin. Itse sain ilolla seurata tätä hankkeen alkutaivalta. Mukavaa, että hanke on päässyt onnellisesti maaliin ja lopputulos on toivottu.

  Iloisia liikuntahetkiä kaikille erityiskoulun lapsille ja aikuisille!
  Nuorisovaltuustolle intoa tuleviin tehtäviinne ja päätöksiinne!
  Huhtarinteen koulun vanhempainydistykselle kiitos arvokkaasta tuestanne – taas:-)

  Iloisissa tunnelmissa mukana,
  Kirsi Ruoppila
  Huhtarinteen koulun entinen rehtori

 2. Nimetön 14.04.2013

  Hiihtokelkka oli kovassa käytössä niin suksin kuin luistinterillä varusteltuna kevättalven 2013! Kiitos vielä tuestanne – nuorisovaltuusto sekä koulumme vanhempainyhdistys!
  Ja kiitos iki-ihanalle Kirsille kannustuksesta alunperin hanketta pohtiessamme 🙂

  Terveisin Susanna Alaranta ja koulun oppilaat sekä koko henkilökunta