Painovirhe

Nuorten ja nuorten aikuisten verkkojulkaisu.

Painovirheen joululahjavinkit

Joulu tulee jolkotellen ja tuo mukanaan muutakin kuin rauhallista odotusta, nimittäin monien päänvaivaksi jää joululahjojen hankinnan vaikeus. Ihmiset säntäilevät kaupasta toiseen etsien sopivaa lahjaa ystävälle, tyttö- tai poikaystävälle tai ehkä lemmikille. Lahjoja ostaessa tuntuu, että rahaa menee säkeittäin. Tässä muutama käytännöllinen vinkki avittamaan pienibudjettiselle!

Kuro silmukat yhteen -neulo!

 

Se perinteinen mummon antama lahja, mutta seurustelukumppanilta saatuna myös varsin romanttinen. Eikä lankakerä ole edes kovin kallis, kunhan aikaa ja kärsivällisyyttä riittää!

Puusydämet Anttilasta, 9,95€/rasia.

Kimaltelevat kuusenkoristeet säilyvät lahjansaajalla vuodesta toiseen. Näitä voit löytää kaupoista melko tyyrillä hinnalla varustettuna. Luonnosta suoraan napatuttuja käpyjäkin voi käyttää lahjaideoinnissa, tarvitset vain liimaa, glitteriä ja nauhaa. Voit ostaa myös kaupasta puisia sydämiä kuusenkoristeiksi, mutta näppärät saavat tehtyä ne edullisesti itsekin.

Kantapäät kuntoon hemmottelulla

Kuten muukin kroppa, myös kantapäät ovat talvella kovalla koetuksella. Erilaiset kuivumat ja

kovettumat on kuitenkin helppoa hoitaa pois kotikonstein. Jalkakylpysuola pehmittää jalkojen ihoa

tehokkaasti ja sen valmistaminen on simppeliä.

Tarvitset:

– haluamasi kokoisen, mielellään ilmatiiviin lasipurkin

– karkeaa merisuolaa

– eteeristä tuoksuöljyä (esim. sitruuna, greippi tai omena)

– nestemäistä elintarvikeväriä

Sekoita tuoksuöljy merisuolaan (sopiva suhde on noin 30 tippaa paria suoladesiä kohden) muoviastiassa. Mikäli haluat jalkakylpysuolasta värikästä lisää muutama tippa nestemäistä elintarvikeväriä. Siirrä suola lasipurkkiin ja koristele purkki haluamallasi tavalla. Voilá!

Eteerisiä öljyjä myyvät esimerkiksi erilaiset luontaistuotekaupat. Hintahaitari tuoksuöljyille on noin 5-10 euroa pullon koosta riippuen. Merisuolaa ja elintarvikevärejä saa jokaisesta päivittäistavarakaupasta. Yhdestä merisuolapaketista sekä 15 millilitrasta tuoksuöljyä saat helposti kaksikin purkillista jalkakylpysuolaa. Lisää taatusti mieluisaa sisältöä lahjaan saat itsetehdyllä jalkahierontalahjakortilla!

Uusavuton tai käsityölahjaton: ostostele!

Joillekkin itse tehdyt lahjat ovat hyvin arvokkaita, mutta jos lahjan saajalla on jo kaikkea, lahjametsästys vaikeutuu entisestään. Jos ei halua itse tehdä, kannattaa ostaa jotain nopeasti kuluvaa. Kun se loppuu, ei haittaa vaikka lahjan saajalla olisikin ollut jo sellainen. Pidempään kestävä, esimerkiksi vaate voi tuottaa surua lahjan saajalle, jos hänellä on jo samanlainen.

Suihkugeeli tai antiperspirantti ovat hyviä esimerkkejä kulutettavista lahjoista ja ovat lisäksi edullisia sekä tarpeellisia jokapäiväisessä elämässä. Lahjakortit ovat myös hyviä valintoja, sillä kortille voi ladata saldoa sen verran kuin haluaa. Lahjakortin saa himoshoppaajan mielipuotiin tai ruokaa rakastavan lempiravintolaan.

Kaveripiirin kuhertelevalle parille olisi mukava yllätys saada elokuvaliput. Kukapa ei haluaisi nauttia oman kullan seurasta hyvän elokuvan parissa isolta screeniltä.

Jos edellä mainituista ideoista ei mikään sytyttänyt poltinlankaa, niin kurkista seuraavia sivustoja. Sieltä voit löytää jotain mikä kiinnostaa sekä sinua, että lahjan saajaa. Ehkä löydät sieltä itsellesikin oman lahjalistasi täydennystä.

1. http://www.mulletoi.com

2. http://www.suomalainenjoulu.fi/lahjakone

3. http://www.verkkokauppa.com

4. http://www.joululahjavinkit.fi

Hyvä vinkki lahjan etsimiseen on myös stressin ja paniikin unohtaminen. Yleensä siinä vaiheessa kun lahjojen etsimisestä tulee pakkopullaa, ei mitään myöskään löydy. Valitse rauhallinen päivä lahjashoppailulle ja kiertele rauhassa katselemassa mitä kaupoilla on tarjottavana!

Teksti: Aki Laukkanen, Julie Heikkilä, Laura Eskelinen

Avainsanat: , ,

Kommentointi on pois päältä.