Painovirhe

Nuorten ja nuorten aikuisten verkkojulkaisu.

Ratkaise, mene, näe ja kokkaa joulukuussa

Mutta muista, että joulun alla on hyvä myös rentoutua. Nauttia läheisistä ja talvisäästä joukolla. Ei myöskään pidä unohtaa herkullisia ruokia. Aattona on lupa syödä vatsa kinkilleen, mutta saahan sitä totutella itseään aaton koettelemukseen nauttimalla perheen ja läheisten seurassa hyvää ruokaa aikaisemminkin.

Joulua odotellessa saattaa aika jossain vaiheessa käydä pitkäksi. Vaikka pukkia odotellessa, joten silloin olisi kivaa olla jotakin tekemistä. Siispä saatkin joulukuun Painovirheen mukana jouluisen ristikon, jonka voit tulostaa ja ratkoa tylsyyden koittaessa. Lataa ristikko tästä!

Menot

Joulun aikaan tulee monia uusia elokuvia teattereihin. Jos kävisit ystäväporukalla joulun alla katsomassa jonkin uuden elokuvan ja hieman rentoutumassa. Alla on listattuna muutama elokuva, joista jokin voisi kiinnostaa.

1.  Nightmare -Painajainen merellä – kotimainen, trilleri, ensi-ilta 5.12.
2. Robin – kotimainen, dokumentti, ensi-ilta 5.12.
3. Enkelten siivu (The Angels’ Share) – draama, komedia, ensi-ilta 7.12.
4. Love is all you need (Den skaldede frisør) – komedia, draama, romantiikka, ensi-ilta 7.12.
5. Hobitti – Odottamaton matka (The Hobbit: An Unexpected Journey) –  fantasia, seikkailu, ensi-ilta 12.12.

 Resepti: Kinkku-ananaspizzakka

Taikina:
3dl rasvatonta maitoa
½pkt hiivaa
1tl suolaa
2rkl öljyä
1rkl siirappia
1½dl kauraleseitä
6dl vehnäjauhoja

Täyte:
1 sipuli
150g savukinkkua
150g yrtti-pippurituorejuustoa
70g ananaspaloja
3dl (n. 100g) emmental -juustoraastetta

Vinkki: ripottele täytteeksi lisäksi aurajuustoa

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva joukkoon. Sekoita, kunnes hiiva on liuennut maitoon. Lisää suola, öljy ja siirappi. Sekoita taikinaan pienissä erissä kauraleseet ja vehnäjauhot ensin puuhaarukalla sekoittaen, sitten kädellä vaivaten. Anna kohota lämpimässä paikassa liinalla peitettynä täytteen valmistamisen ajan.

Hienonna sipuli ja kuullota paistinpannulla öljytilkassa.
Leikkaa savukinkku pieniksi paloiksi.

Kauli taikinasta leivinpaperin päällä iso, pyöreä levy.
Vedä levy leivinpapereineen pellille.

Sivele pinnalle yrtti-pippurituorejuustoa. Levitä päälle sipulisilppu, savukinkku, ananaspalat ja juustoraaste.

Taita reuna parin sentin matkalta täytteen päälle ja painele sormella ryppyjä.

Kohota liinan alla 10 minuuttia. Voitele reunat munalla. Paista 200 asteesa uunin keskitasolla 20-25 minuuttia.

Teksti ja kuvat: Aki Laukkanen

Resepti: www.kinuskikissa.fi
Elokuvat: www.finnkino.fi

Avainsanat: , , , , , , ,

Kommentointi on pois päältä.