Painovirhe

Nuorten ja nuorten aikuisten verkkojulkaisu.

Suklaakalenterit mittelöivät toimituksen kynsissä

Painovirhe testasi neljä perusmarketista löytyvää kalenteria eri hintaluokista. Katso, mikä selviytyi tiukan raadin suosikiksi!


Painovirheen toimittajan lyhytelokuva Espanjaan elokuvafestareille!

Jyväskyläläissyntyisen, Painovirheen riveissäkin vaikuttaneen Iina Kuulan, 20, tekemä animaatioelokuva Jack the Monster esitetään 1-4.4. Espanjan Cataloniassa pidettävillä DobleClick -festivaaleilla.


HELMIKUUN PÄÄKIRJOITUS: Tauolla toistaiseksi

Päätoimittajana oleminen vaatii aikaa. Aikaani vaativat tällä hetkellä myös penkkareiden lakanavastaavana toimiminen, ylioppilaskirjoituksiin lukeminen ja erilaiset työkeikat. Salillakin pitäisi ehtiä käymään, ja viettää aikaa kavereiden kanssa.


6+1 vinkkiä kirjoituksiin!

Iskeekö paniikki? Näitä vinkkejä noudattamalla saat lukemisen hyvään vauhtiin, vaikka kirjat olisivat vielä pölyisessä pinossa kaapin


Pallo hukassa? Koppari auttaa!

Tänään maanantaina julkaistu Koppari -nettisivusto auttaa nuoria löytämään suunnan tai apua elämän vaikeissa


Joulukuun pääkirjoitus: Pukkipelkoa

Taas on se ihana aika vuodesta, kun kaupoissa saa yliannostuksen Kulkusia ja partafoobikot joutuvat kiertämään karkkia jakelevat punanutut kaukaa.


Logokilpailu päättyi – myös uusi ulkoasu joulukuun aikana!

Painovirheen syksyiseen logokilpailuun tulvi toinen toistaan upeampia logoja. Teoksissa oli väriä, tyyliä ja nuorekkuutta, ja kilpailu kävi kovana. Lopulta toimituksemme päätyi ylläolevaan upeaan tuotokseen, jonka on tehnyt Wille Naukkarinen. Pienin muutoksin se tulee lehtemme


Kaipaatko luettavaa?

Painovirheen toimittajat vinkkaavat sinulle lempikirjansa. Olisiko jokin näistä sinun tämän syksyn


Lyricat todellakin nappaa – Ruger Hauerin Ukraina on kultaa

Ruger Hauerin Ukraina on trion kolmas albumi, jolla liikutaan maailmanlopulla uhkailun sijaan post-apokalyptisissa tunnelmissa. Viimeinen eloonjäänyt, Ruger Hauer on Pyhimyksen aka Mikko Kuoppalan mukaan levyn kertojahahmo, joka nitoo yhteen hänen, Tommishockin ja Paperi T:n


Lokakuun pääkirjoitus: Ummehtuneen ilman aika on ohi

Jos muistan oikein, tulin elämäni ensimmäiseen Painovirheen kokoukseen viisi ja puoli vuotta sitten. Olin pieni ja pelokas, 13-vuotias. Huhtikuinen kokous pidettiin jyväskyläläisille tutussa Sepänkeskuksessa. Näiden vuosien aikana kokouspaikka on muuttunut, kuten moni muukin asia.