Kesätöihin!

On taas se aika vuodesta. Kyllä, juuri Se. Luvassa on ahdistusta, epätietoisuutta ja harmaita hiuksia. Vaiko sittenkin uusia kokemuksia, oppimistilanteita ja tarinoita tuleville sukupolville?

Kesätöidenhaku voi olla raastava tai haastava kokemus. Mistä niitä töitä saa? Mikä on hyvä työhakemus? Entä CV? Mitä jos ei ole aiempaa kokemusta? Kaikki muut ovat varmaan pa-rempiakin… ja vanhemmat hankkii niille työpaikan puolesta.

Rohkeutta, toverit! Se ei ota jos ei anna eikä se pelaa joka pelkää ja muita kuluneita fraase-ja tähän, sillä:

Kaupungin kesätyöhaut on auennut tänään 1.2. ja ne jatkuvat 28.2. asti. Työtä olisi siis tarjolla 500 nuorelle oppilaalle ja opiskelijalle, jotka ovat 15–28-vuotiaita. Osa töistä arvotaan nuorimpien kesken. Sijaisuuksiakin on tarjolla heille, joilla on ammattikoulutus.

Suurimpia kaupungin kesätyöllistäjiä ovat Altek Aluetekniikka, kaupunkirakennepalvelut, sosiaali- ja terveyspalvelut sekä vanhus- ja vammaispalvelut. Kesätyöntekijä voi työskennellä esimerkiksi viher- tai maastomittaustöissä, liikunta-alueiden valvojana tai avustajana lasten ja vanhusten hoidossa. Kaupungin tarjoamien työpaikkojen lisäksi töitä voi ja kannattaa kysellä myös yksityisiltä yrittäjiltä ja erilaisista yhteisöistä. Työkkärin sivuilla www.mol.fi on jo nyt auki kourallinen kesätyöpaikkoja Jyväskylän alueella. Kaikkea työtä ei myöskään välttämättä laiteta julkiseen hakuun: niitä voi kysellä suoraan työnantajalta.

Jyväskylän haasteena on meidän nuorekkuus: meillä on paljon opiskelijoita ja sitä myöten kesätyönhakijoita. Olisiko sinulla mahdollista lähteä kesätöihin toiselle paikkakunnalle? Opiskelija-asunnoilla on usein tyhjää kesäaikaan, joten väliaikainen ja käypähintainen asuminenkin voi luonnistua ainakin isoissa opiskelijakaupungeissa tätä kautta. Esimerkiksi Nordjobbin kautta taas pääsee kesätöihin ulkomaille. Kielitaidon puutteet ovat usein vain hidaste näissä asioissa.

Onnea hakuihin!

Kommentoitnti on suljettu.