Tutkimuksen ja käytännön yhteydestä

Kävimme J-Napin sossuporukalla eilen aikuissosiaalityön kevättapaamisessa Jyväskylän yliopistolla. Itselleni tällainen tapaaminen oli ensimmäinen sorttiaan, mutta huomasin heti, minkä vuoksi ne ovat olleet Jyväskylässä perinne jo hyvin pitkään. Pitkän linjan sosiaalityön lehtori Jorma Hänninen kertoi, että yliopiston ja käytännön sosiaalityöntekijöiden yhteistyötä on vaalittu Jyväskylässä jo 80-luvulta lähtien.

Windowsin valmis kuvanäyte

Yhteistyössä on voimaa!

 

 

 

Lienee selvää, että sosiaalityö on muutoksessa johtuen uudesta sosiaalihuoltolaista ja ammattihenkilölaista josta voi lukea lisää vaikkapa täältä. Joka tapauksessa ammattihenkilölain pääasiallinen sisältö on, että jatkossa sosiaalityöntekijän ja sosionomin (AMK) nimikkeet ovat siten suojattuja, että työtehtävissä voivat toimia vain koulutuksen saaneet, pätevät ammattihenkilöt. Lisäksi joiltain osin alan opiskelijat voivat toimia sosiaalityöntekijän ja sosionomin tehtävissä. On hienoa, että sosiaalialaa on alettu arvostaa siinä määrin, että ammattihenkilölaki on saatu läpi. On tärkeää, että sosiaalialan arvokas työ nähdään erityisenä ammattialana, johon vaaditaan tietty koulutus.

 

Kuitenkin sosiaalialan muutoksen lisäksi erityisen kiinnostavaa tapaamisessa oli pohdinta siitä, miten voisimme lisätä käytännön työntekijöiden ja yliopiston välistä yhteistyötä. Kahvipöytäkeskusteluissamme huomaa, että olemme motivoituneita ja innostuneita kehittämään työtä yliopiston kanssa. Jyväskylän yliopiston kasvatteja on meidänkin työyhteisössämme kolme, joten yliopisto ja sen henkilökunta ovat meille tuttuja. Tällä hetkellä meillä on myös sosiaalityön harjoittelija tekemässä asiakastyön harjoittelua.

 

Millaisia asioita sinun mielestäsi voisi J-Napissa vaikkapa tutkia? Haluaisitko osallistua vaikka haastatteluun jos meille tulisi sosiaalityön graduntekijä tutkimaan asiakkaitamme? Kiinnostaisiko sinua lukea tutkimustietoa J-Napin työstä ja asiakkaista? Voisivatko opiskelijat vetää vaikka jotain ryhmää, kuten tehtiin JAMKin sosionomiopiskelijoiden Paulan ja Peppiinan kanssa aiemmin tänä vuonna? Nyt sana on avoin erilaisille ideoille, sillä yliopistolla olisi meille varmasti paljon tarjottavaa. Omia ideoita ja tutkimusehdotuksia otetaan vastaan J-Napissa niin käytävällä kuin asiakastapaamisissakin. Meille voi laittaa viestiä myös nettisivujen kautta ja sähköpostilla! Yhteystietomme ja linkki Ota yhteyttä-lomakkeelle löytyvät täältä.

Kommentoitnti on suljettu.