Suunnitelmia vuodelle 2015

ryhmä pieniUusi vuosi ja uudet kujeet, näin ainakin usein uhotaan vuoden vaihtuessa. Uuden vuoden lupauksista on tullut jo surullisen kuuluisa rituaali. Joskus jopa kysytään, että ”minkä lupauksen pitämisessä sinä aiot tällä kertaa epäonnistua?” Näin äkkiseltään onkin helppo sanoa, että mitä isompi lupaus on, sitä nopeammin siitä luistetaan. Miksi siis lupauksia tulee tehtyä?

Onko kyseessä vain tapa, johon ympäröivä ympäristö asettaa paineita? Vai tuleeko halu yritys- ja yhdistyselämästä, jossa juuri nyt ja seuraavien kuukausien aikana tehdään tilinpäätöksiä ja suunnittelmia tulevalle vuodelle? Vai olemmeko koulumaailmassa oppineet, että puolen vuoden välein meitä arvioidaan, jotta voimme seuraavalla puolikkaalla tehdä paremmin? Vai onko uuden vuoden lupaukset vain osa meitä kaikkia; sisäsyntyinen halu tuntea, että etenemme elämässä, että aina on mahdollisuus muuttua paremmaksi?

Myös meillä J-Napissa on ollut halu suunnitella seuraavasta vuodesta vielä parempi kuin edellisestä. Henkilökohtaisia, ammatillisia tavoitteita käydään meillä kaupungilla lävitse esimiehen kanssa kehityskeskusteluissa. Koko työyhteisöä koskeva tilinpäätös ja jatkosuunnitelma taas on ainakin meillä tehty ryhmässä koko työyhteisön kesken.

Mitä sitten on odotettavissa? No ainakin näitä:

– Erilaisia ryhmiä kuten Kynnyksetön-ryhmä, NapRap-rappiryhmä, Arkeen Voimaa-ryhmä, Asuminen haltuun -ryhmä ja Peliryhmä. Mikä puuttuu? Mitä sinä haluaisit?

– Tapahtumia kuten avoimet ovet kerran kahdessa kuukaudessa sekä kesänaloittajaiset. Mitä muuta? Mitä sinä haluaisit?

– Lisää blogitekstejä, mutta mistä aiheista? Mistä sinä haluaisit lukea?

– Muutto uusiin tiloihin yhden rakennuksen päähän. Millaisessa tilassa sinä haluat vierailla? Mitä tiloihin pitäisi hankkia? Millä värillä seinät maalata?

Mutta mitä muuta? Mitä sinä haluaisit? Mitä puuttuu?

Kommentoitnti on suljettu.