Haluatko voittaa 50 euroa?

Hei nuori! Kokemustasi tarvitaa

Käy vastaamassa nuorten voimavarakyselyyn, jolla kartoitetaan 17-29 -vuotiaiden nuorten hyvinvointia, voimavaroja ja arjen sujumista. Kyselyn tuloksia käytetään kehitettäessä nuorille suunnattuja palveluita. Kyselyyn vastataan nimettömästi ja vastaaminen vie 5-10 min. Viimeinen vastauspäivä kyselyyn on sunnuntai 30.9.2018

Kyselyyn vastaamalla voit osallistua 50 € S-ryhmän lahjakortin arvontaan. Jos haluat osallistua arvontaan, täytä kyselyn lopussa oleva yhteystietolomake. Yhteystietolomakkeet ja kyselyn vastaukset käsitellään erikseen eikä vastaajien henkilötietoja voi yhdistää vastauksiin.

Kyselyn ovat tehneet Nuorisoasuntoliiton Asumisen mieli-hanke, Suomen mielenterveysseura, Yeesi ry ja Ohjaamoiden Onni-hanke.

Kyselyyn pääset tästä.

Hengailuryhmä: Kuvaus edition

TTJ-ryhmän luontokuva

TTJ-ryhmän luontokuva

Tänä maanantaina hengailuryhmän aiheena oli valokuvaaminen. Liikaa itsekritiikkiä lähdettiin poistamaan 30/30-haasteella: 30 kuvaa 30 minuutissa. Vähemmänkin kuvia sai ottaa -kunhan ei jäänyt nysväämään yhden kohdalla. Apuna oli 30 sanan lista, josta haettiin inspiraatiota jokaiseen kuvaan. Listalla oli sanoja kuten Luonto, Heijastus, Auki, Pieni, Terävä, Valo, Värikäs ja Sota. Noin kolmen hengen ryhmissä lähdimme lähimaastoon haalimaan tuotoksiamme…

KAM-ryhmän minä-kuva

KAM-ryhmän minä-kuva

Nyt onkin sitten kuvamateriaalia tänne blogin puolelle pitkäksi aikaa! So stay tuned!

AM-ryhmän Alapuoli-kuva

AM-ryhmän Alapuoli-kuva

Meidän arvot

img_0413img_0411J-Napista löytyy seinältä arvopuu. Siihen on jo aikojen alussa (vuonna 2013!) kirjattu J-Napin arvot pinkkien perhosten sisälle. Koska yksi tärkeimmistä arvoistamme on asiakaslähtöisyys (asiakasläheisyys), niin myös nuoremme voivat määrittää arvojamme. Ja päivittää niitä vaikka joka käyntikerralla! Tällä hetkellä arvopuumme oksiston alle olette kirjoittaneet kuvan mukaisia arvoja. Kyllä näillä kasvaa hyviä nuoria ja sossuja!

Tarvitaanko opioideja?

Aloitan 10 kysymystä käsittävän artikkelikokonaisuuden blogissani opioideista.

Kipu. Voimakkaiden kipulääkkeiden käytöstä on kirjoitettu hurjia otsikoita etenkin Yhdysvalloissa, jossa lääkeriippuvuus on laaja ongelma. Milloin opioidien käyttö on tarkoituksenmukaista? Jatka lukemista

Mitä se hyvinvointi oikein on?

img_0436Tällä viikolla J-Napin maanantaihengailussa oli teemana hyvinvointi. Minna ja Teija olivat suunnitelleet meille osallistujille aiheeseen liittyvää toimintaa. Valmiita vastauksia ei kuitenkaan heilläkään ollut siihen mitä kaikkea hyvinvointi – sana pitää sisällään. Sitä pohdittiin porukalla tekemällä yhteinen kollaasi lehtileikkeistä. Näin aihetta voidaan mutustella myös jatkossa esimerkiksi kollaasin osio kerrallaan.

Ennen kollaasin työstämistä virittelimme itseämme aiheeseen Minnan vetämällä kahvakuula puistojumpalla. Lyhyen verryttelyhetken jälkeen etsimme tuntumaa erilaisiin liikkeisiin ja lihaksiin. Lopuksi rentouduimme Teijan vetämällä rauhoittumistuokiolla, jossa harjoiteltiin jännityksen laukaisemista eri ruumiinosissa. Sen jälkeen olikin herkullisen mustikkasmoothien vuoro.

Aloitimme perinteistäkin perinteisemmällä kahvakuulaliikkeellä eli etuheilautuksella

Aloitimme perinteistäkin perinteisemmällä kahvakuulaliikkeellä eli etuheilautuksella

Kyykkyä reisille

Kyykkyä reisille

Ranskalainen punneerus

Ranskalainen punneerus alleille

Sitten hauis

Sitten hauis

Vuorossa olat

Vuorossa olat

Tässä etsitään tuntumaa selkälihaksiin

Tässä etsitään tuntumaa selkälihaksiin

Keskivartaloliike, jossa kuulaa viedään vartalon ympäri

Keskivartaloliike, jossa kuulaa viedään vartalon ympäri