Pompi pompi sydänparka

img_0315Kumipallona luokses pompin taas.
Kumipallona luokses pompin taas, ahahahaa.
Mä olen kumipallosi, sun leikkikalusi vain.
Olen kumipallosi, sen osan sinulta sain.
Pakoon lähden näin, tunnen katsees selässäin
ja minä kumipallona luokses pompin taas.
Kumipallona luokses pompin taas.

wp_20171116_14_37_50_proVaikka rakkauttain sivuun aina heitätkin,
kun mua kutsut vain, on taas kaikki sekaisin,
ja minä kumipallona luokses pompin taas.
Kumipallona luokses pompin taas.

Mä tiedän vikas sun, mut sinuun aina rakastun
ja yhä kumipallona luokses pompin vain.
Kumipallona luokses pompin vain.
Kumipallona luokses pompin vain, jahahahaa.

Pompi pompi sydänparka
Pompi pompi sydänparka, a-aa.
On olo kumipallonasi joskus vaikeaa.
Kunpa lempinallesi voisin mä kukistaa
ja hiljaa sun kanssas iltaisin
pään tyynyyn painaa lopultakin
mä silloin kumipallonasi pompi enää en,
kumipallonasi pompi enää en,
kumipallonasi pompi enää en.

– M. A. Numminen

wp_20171116_14_41_54_pro wp_20171116_14_40_53_pro wp_20171116_14_35_58_pro

Kilpirauhasen vajaatoiminta

Kilpirauhasen vajaatoiminta

Nuorten keskuudessa on esiin tullut paljon kysymyksiä, liittyen usein jatkuvaan väsymystilaan, aloitekyvyttömyyteen, painonnousuun ja jopa muistiongelmiin. Aina ei ole kyse nuoren päihteilystä, vaikka siihen usein vedotaan ja siksi ei ehkä nähdä metsää puilta. Kyse voi olla hyvinkin jostain muusta. Jatka lukemista

S’mores!

Amerikkalainen perinneherkku S’mores syödään siellä yleensä avotulen ääressä telttaretkellä. Tämä naposteltava on suomennettu esimerkiksi suklaaburgeriksi: onhan siinä kahden keksisämpylän välissä tavaraa tuutin täydeltä. Me J-Napissa olemme ottaneet nämä ”smoorssit” perinteeksemme ainakin Könkkölä-matkoillamme. Uskallan väittää, että osa niiden makua tulee nuotiosta, ulkoilmasta ja hyvästä seurasta!

img_0017-pSmoors á la J-Nappi

Kaksi marie-keksiä
Fazerin sinistä suklaata
Vaahtokarkkeja (ei sokeroituja)

Paahda vaahtokarkki tulen läheisyydessä. Jotkut tykkävät kärtsätystä, itse kullankeltaiseksi paahdetusta. Vaahtokarkki alkaa hieman laajeta ja muuttuu pehmeämmän näköiseksi, kun se lämpenee. Kun olet saavuttanut vaahtokarkille haluamasi ulkonäön, ympäröi se kahdella marie keksillä, joista alimmaisen päällä on pala suklaata. Vedä vaahtokarkki irti paahtotikustaan keksien avulla. Litistä ja nauti!

Jyväskylän Nuorten aikuisten PALVELUKESKUS

Nimi on kuvaava: palvelukeskus. J-Napissa nimi on totta myös käytännössä. Asiakkaat otetaan yksilöinä vastaan.

Palveluissa ihmisten kohtaaminen on tärkein tapahtuma. Kohtaamisessa välittyvät tapaajien erilaiset taustat, tuttuus, tarpeet, roolit, motiivit, ihmiskäsitykset, oma mielenmaisema, henkilöhistoria, tilanne josta on tapaamiseen tullut ja niin edelleen. Myös työntekijät tulevat asiakastilanteeseen paitsi ammattiroolissaan, myös omana itsenään.  

Mistäpä hyvä palvelukokemus sitten muodostuu? Tärkeää on varmasti kuulluksi tuleminen ja tapaamisesta jää tunne heti palvelutapahtuman jälkeen tai myöhemmin, että tapaamisella oli merkitystä. Joskus merkitykset voi tiedostaa vasta pitkänkin ajan kuluttua. Palvelun vaikuttavuutta ei voi ulkoapäin määritellä vaan se on itse koettava ja tunnistettava.Asiakas ei ole passiivinen palvelun kohde vaan aktiivinen osallistuja.

 Asiakkuudet myös päättyvät. J-Napissa ne päättyvät viimeistään silloin kun, asiakkaan nuoruus ikävaiheena päättyy. Toki asiakkuuksia alkaa ja päättyy muutenkin. Joskus asiat voivat olla pahastikin solmussa, mutta vaikeistakin asioista voi päästä yli vaikka läheisten ja J-Napin tuella ja elämä kantaa jälleen. Jokainen uusi päivä on mahdollisuus- se kannattaa muistaa.