Miten olisi multaa varpaissa ja kesäheinää hampaiden välissä?

Kesäherkkuja

Mitä näistä herkuista voi kasvattaa palstalla?

Nyt on kuulkaa mahdollisuus päästä kokeilemaan viherpeukalonsa potentiaalia hyvässä seurassa! Se on nimittäin taas se aika vuodesta, kun aikuissosiaalityö järjestää palstaviljelyä Survo-Korpelassa eli Kuokkalassa. Paikallehan voi tupsahtaa ihan ilman minkäänlaista kokemusta – opettelu on aina mukavampaa yhdessä.

Maanmöyhimistä suunnitellaan seuraavan kerran Hannikaisenkadun sosiaaliasemalla tiistaina 2.5.2017 klo. 9.30-10.30. Pelit ja vehkeet ostetaan porukalla tiistaina 16.5.2017 klo. 11.00 alkaen (lähtö sosiaaliasemalta). Jos et kuitenkaan pääse näille kerroille mukaan, niin voit silti osallistua itse viljelyyn -juuri niinä kertoina kun itseäsi huvittaa!

Kätesi likaiseksi saat joka tiistai klo. 13.00-15.00 viikolta 21 lähtien. Ensimmäinen tapaaminen pellolla on siis tiistaina 23.5.2017 klo. 12.00-16.00. Palstalla voi toki vierailla myös muina ajankohtina, mutta tuolloin tiistaisin paikalla on myös sossuja.

Ryhmä päättyy tietenkin sadonkorjuujuhlaan. Sen aikataulusta lisää tietoa ryhmässä.

Jos mieltäsi alkoi kutkuttamaan niin lisätietoja saat omalta sossulta tai Jenniltä (p. 014 266 3378) ja Jaanalta (p. 050 465 8018).

Aina ei tarvitse lähteä ulos nauttiakseen luonnosta

img_0231-pOlohuoneessani on ikkuna, josta näkee illan viimeisen taivaallisen valoshown, siis sen kun aurinko laskee mailleen. Asun sen verran korkealla, että näen pitkät kaistaleet taivasta ja lisäksi sen kuinka valo leikittelee rakennuksilla ja puiden latvoissa. Varsinkin näin keväisin (ja syksyisin), kun aurinko laskee sellaiseen aikaan, että olen kotona, pysähdyn lähes joka ilta muutamaksi hetkeksi katsomaan mitä tänään luontoäiti tarjoilee. Jos minulla ei ole siihen aikaa, tiedän, että jotain on taas elämälleen tehtävä.

Nämä hetket ovat niitä arjen pieniä iloja, jotka voivat olla tarpeeksi sietämään muun elämän hektisyyttä ja kaottisuutta. Ne ovat hyviä ensimmäisiä askeleita kohti seesteisempää elämää. Sanotaan, että pienistä puroista kasvaa suuria meriä. Kenties sama on myös onnellisuuden kanssa. Ensiksi jaksaa ihastella värikästä taivasta kaksi sekunttia, jossain vaiheessa sitä voi jaksaa lähteä katsomaan reppuselässä Laajavuoren laelle.

J-nappi opiskelijan näkökulmasta

Moi! Nimeni on Ronja ja suoritan opintoihini kuuluvan harjoittelun täällä J-napissa tänä keväänä. Vuosi 2017 on omalta kohdaltani tuntunut lähteneen huiman nopeasti etenemään, ja on vaikeaa käsittää että tässä kirjoitushetkellä aurinko oikeasti lämmittää tuossa selän takana ja että parin kuukauden päästä on taas yksi kouluvuosi takana.

Sosiaalityön opiskelijan näkökulmasta J-napissa on paljon erityisiä piirteitä, joista tällä hetkellä nousevat esiin Porkkana-hanke ja ryhmätoiminta. Kun viralliset tahot ja poliittiset päättäjät tai sosiaalipolitiikan oppikirjat käsittelevät sisällöissään nuoria ja nuoruutta, sana ”hengailu” ei aina saa pelkkiä positiivisia sävyjä. Nykyään on ikään kuin trendikästä olla huippuaktiivinen, tehokas, jopa kiireinen niin työ- kuin vapaa-ajallakin. Onko vain kiireisillä ihmisillä ”lupa” rentoutua ja hengailla?

Mielestäni yhdessä tekeminen ja yhdessä tekemättömyys ovat olennainen osa kaikkien ihmisten elämää. Pelaamalla lautapelejä, tekemällä yhdessä ruokaa, syömällä osana suurempaa seuruetta, opetellaan omana itsenä olemista koko elämän ajan. Hengailu on olennaista ja tärkeää. Myös netissä voi hengailla, ja joillekin verkossa kokoontuvat kaveriporukat ovat jopa tärkeämpiä kuin fyysisesti johonkin paikkaan kokoontuvat.

Odotan innolla tulevia hengailuja ja J-napin maailmaan tutustumista tämän kevään aikana!

 

Ronja