Sinulla on ääni!

Kuntavaalit 2017 ovat hyrähtäneet käyntiin. Ennakkoäänestää voit 29.3.-4.4.2017 ja viimeinen mahdollisuus sunnuntaina 9.4.2017. J-Nappi ja nuoret lähtivät samoin tein sankoin joukoin täyttämään kansalaisvelvollisuuttaan, osittain ruoannälkäisinä. Yksinkertaistettuna: kävimme eilen äänestämässä ja sen jälkeen syömässä.

img_0198

Palautetta tapahtumasta

 

 

 

J-Napin keilaryhmä

Moi Keila- ja bilisryhmäläiset!

Oli mahtavat ”kokoontumisajot” perjantaina 17.3.2017, jolloin Hollywood-keilasalille kokoontui peräti 15 nuorta yhdessä meidän työntekijöiden kanssa viettämään aktiiviaikaa. Osa porukoista pelasi biljarida ja osa keilasi. Keilaratoja oli varattu 6 kpl ja käyttöaste oli 100%! Oli ilo nähdä, miten jengi on kehittynyt, sillä tämä oli jo 10. kerta, kun olimme keilaamassa. Tästä tietysti iso kiitos Sitralle, joka on mahdollistanut porkkana-pilottimme kautta tämän. Iloksemme paikalle saapui Yle Jyväskylän toimittaja Riika Raitio. Riika on ollut alusta asti mukana seuraamassa J-Napin toimintaa ja on aktiviisen kiinnostunut juttujen ohessa myös siitä, mitä nuorillemme todella kuuluu. Kiitos Riikalle! Suurin Kiitos kuuluu nuorillemme, jotka toivat esille toiveen loppukevään jatkosta näissä ympyröissä. Lupasimme synkronoida kalentereitamme ja pyrkiä tekemään, tästä jo tutusta ja turvallisesta harrastuksesta jatkumoa, myös keväälle.

Keila-ja bilisterveisin kohti aurinkoista kevättä t: Kimmo

20160817_153201_1471508539982

Minullako ääni?

Jokaiseen kotitalouteen on lähipäivinä tullut (tai ainakin toivottavasti) Jyväskylän kaupungin tiedotuslehti, josta inspiroituneena kirjoittelen teille. Tiedotuslehden heti toisella sivulla on iso otsikko ”Sinulla on ääni – käytä sitä”.

aanestyslehti1

 

 

Kuntavaalit ovat taas täällä, oletko valmis? Itse vastaisin tähän, että kyllä, valmiina ollaan ja tänä vuonna aion ensimmäistä kertaa äänestää ennakkoon.  Varsinainen vaalipäivä on 9.4.2017 ja ennakkoon voi äänestää kotimaassa 29.3-4.4.2017.

aanestysmainokset2

Miksi pitäisi äänestää? Jyväskylässä kaupunginvaltuustoon valitaan 67 valtuutettua ja kaupunginvaltuusto päättää kaupungin toiminnasta ja taloudesta sekä kunnallisten palvelujen järjestämisestä. Lyhyesti sanottuna siis kaupunginvaltuusto on kaupungissa ylintä päätösvaltaa käyttävä toimielin. (Mäenpää.) Me kuntalaiset siis voimme omilla äänillämme vaikuttaa, siihen ketä tuonne kaupunginvaltuustoon pääsee meidän asioista päättämään. Vastaus siis siihen, että pitäisikö äänestä niin on jokaisen oma päätös, mutta itse olen sitä mieltä, että äänestäminen on yksi mahdollisuus vaikuttaa.

Joko olet saanut postitse ”Ilmoitus äänioikeudesta kuntavaaleissa”? Itselleni kyseinen kirje tipahti postilaatikkoon tämän viikon alussa ja ilmoitus sisältää tietoa mm. äänestysmenettelystä, valtuuston tehtävistä ja yleiset ennakkoäänestyspaikat. Tämän postissa tulleen ilmoituksen äänioikeudesta voi ottaa mukaan, kun menee äänestämään, mutta äänestämien onnistuu ilman ilmoitustakin. Äänestämään mentäessä mukaan on kuitenkin otettava voimassa oleva todistus henkilöllisyydestä.

aanestyskirje2

 

 

 

 

 

 

 

Nyt on mahdollisuus lähteä yhdessä äänestämään ennakkoon J-nappilasten kanssa 29.3. Lähtö äänestämään J-Napin toimistolta klo 16 tai voit halutessasi tulla suoraan kaupungille. Äänestyksen jälkeen lähdetään juomaan vielä yhdessä vaalikahvit.

-Minna

 

Lähde: Mäenpää, Helinä. Sinulla on ääni – käytä sitä. Jyväskylän kaupungin tiedotuslehti nro 2. 15.3.2017.

 

Unta palloon ja stressiä karkuun Haloo Helsingin kanssa!

Olen usein törmännyt nuorten kanssa siihen, että heillä on univaikeuksia, ihan tavallisessa arjessaan ja luin mielenkiintoisia artikkeleita asiaan liittyen.
Ajattelin jakaa ne Teidän ja nurkan takaa kurkistavan auringon kanssa!

Tässä muutamia vinkkejä eli ns. oma-apukeinoja unettomuteen:

– jos uni ”karkaa”, älä katso kelloa, laita kello jonnekin, mistä sitä ei näe, mutta kuulet herätysäänen
– siirrä huomio pois nukkumisen yrittämisestä ja nouse vuoteesta, lue tai rentoudu
– luettele mielessäsi viisi asiaa huoneestasi, viisi eläintä, kasvia, järveä…valitse tylsiä, mutta myönteisiä asioita
– älä avaa televisiota tai muita mobiililaitteita
– arvosta ja kunnioita unta, älä nipistä käytössä olevasta ajasta
– mieti, mitkä päivittäiset rutiinisi helpottavat nukkumista ja mitkä vaikeuttavat sitä
– älä paikkaa univajetta virkistämällä itseäsi päivisin liialla kahvilla tai nikotiinilla, niiden vaikutus kostautuu yöllä Jatka lukemista