Tällä viikolla sossu teki

viikkokalenteri

 

Jatkan jo aloittamaani blogipostaussarjaa aiheesta: Mitä ne oikein tekee siellä sossussa? Viimeksi kerroin yhden päivän kulustani, nyt ajattelin julkaista viikkosuunnitelmani tällä viikolla. Itse suunnittelen viikot asiakastyön ja palavereiden ympärille eli kalenterissa on nuo kaksi asiaa, ja kaikki muu tehdään niiden välissä tai aikana.

Kaikki muu pitää sisällään dokumentoinnit, puhelut sekä yllättävät asiakaskäynnit (ne, joista ei saa minkäänlaista varoitusta). Samoin palavereiden suunnittelut ja kirjaamiset tehdään silloin kun asiakas jättää tulematta tai aamun ekoina tai päivän vikoina minuutteina. Tällä viikolla olikin ekstrajännitystä, kun yksi työkavereista oli kipeä ja hänenkin nuorillaan oli kovasti tarvetta asioiden selvittelylle.

Ryhmistä muuten pakko kehua sen verran, että tiistaihengailussa nuoria oli seitsemän ja keskiviikon tapahtumaryhmässä neljä! Koko viikkona kasvokkaisia asiakastapaamisia oli sovittuna 15 (+ryhmät), joista kymmenen onnistui, kolme peruuntui (nuoren pyynnöstä) ja kahden osallistuja ei ilmoitellut itsestään mitään. Kohtasin siis 21 nuorta kasvotusten, puhelimessa toisen mokoman. Hyvä niin, koska juuri ihmisten kanssa haluankin työtäni tehdä!

Porkkanaa vielä puoli vuotta

Hei, olettehan tietoisia, että meillä on myös J-Napin oma youtubekanava. Siellä olemme tähän asti julkaisseet videoita n. yksi per vuosi, mutta kenties tänä vuonna asiaan tulisi muutos? Ainakin saimme Porkkana-rahoilla hankittua ryhmätoimintaamme muutaman kameran, joilla voi myös kuvata videota…

Täältä löydät viimeisimmän videon. Kuvaus ja editointi ovat tekijänsänäköisiä, mutta tärkeintä on fiilis ja muistojen tallentaminen. Näitä on sitten hyvä kaivaa esille aina kun arki painaa harteita ja palavereissa puhutaan liikaa budjeteista. Me työntekijät ollaan täällä J-Napissa niin onnellisia, että meillä on juuri nämä nuoret, joiden kanssa tehdä ja huseerata.