Toimeentulotuki siirtyy Kelalle, J-Nappi auttaa siirtymisessä!

Hei Sinä J-Nappilainen! Kuten ehkä jo tiesitkin niin perustoimeentulotuki (siis se mitä haetaan joka kuukausi vuokraan ja elämiseen) siirtyy 1.1.2017 Kelalle käsiteltäväksi! Ensi vuonna et siis enää täytä hakemuksia Hannikaisenkadun sosiaaliasemalle vaan Kelalle. Toiveissa meillä kaikilla on, että tämä helpottaisi Sinun elämääsi ja vähentäisi eri toimistosta toiselle ramppaamista.

Sinun elämääsi tämä vaihto alkaa vaikuttaa jo joulukuussa. Se tarkoittaa, että silloin voit täyttää ensimmäisen toimeentulotukihakemuksen Kelalle. Mutta ei hätää! Apua hakemiseen saat Kelalta, mutta myös meiltä J-Napista! Muista siis varata aika omalle sossullesi tai tule asioimaan maanantaisin, jolloin meillä on päivystyspäivät!

Lisätietoa kirjaamme tänne sitä mukaan kun saamme sitä itsekin.

J-Napin nuori on aito ja ihana ihminen

Kuva1

Olen työssäni törmännyt valitettavan usein ulkopuolisten kommentteihin siitä, että asiakkaamme ovat varmasti hyvin moniongelmaisia ja itse aiheuttaneet ongelmansa. Sen vuoksi heitä on turha hyysätä, auttaa ja kannustaa, parempi olisi kun heitä vain rangaistaisiin. Siinähän oppisivat ”olemaan kunnolla”. Kun nuori esimerkiksi päihteilee ja aiheuttaa siten sen, ettei kykene sillä hetkellä työllistymään, nähdään hänet laiskimuksena, yhteiskunnan elättinä, jolla ei käytännössä ole ihmisarvoa.

Vaikka nuoren tilanne voi olla varsin kaoottinen, sekava ja haastava, tulee muistaa, että kaiken takana on ihminen. Ihminen tarpeineen, toiveineen, omine ajatuksineen ja arvoineen. Kuoppaan pudotessaan on sieltä hankala rämpiä ylös, mutta se on kuitenkin mahdollista. Se voi olla yllättävänkin helppoa, jos vain löydetään yhteinen tahtotila nuoren ylös kuopasta kaivamiseen.

J-napissa käynnissä oleva Porkkana-hanke on osoittanut, että nuorten lähtiessä erilaisiin tapahtumiimme saamme paljon enemmän hyvää aikaan kuin pelkästään perinteisillä yksilötapaamisilla. Tapahtumia on ollut niin tivolissa, Särkänniemessä, Kartingissa, Lasersodassa ja monessa muussa. Puhtaasti tavoitteenamme on tarjota nuorille elämyksiä, joihin heillä ei itsellä ole varaa tai joihin he eivät itsenäisesti uskalla lähteä. Yhdessä lähtemällä tapahtumiin luomme myös uudenlaista tapaa toimia sosiaalityössä. Sosiaalisia taitoja on varsin vaikea opettaa pöydän takaa yksilötapaamisilla, mutta saadessamme nuoren mukaan toimintaan luomme niin sosiaalisia suhteita, sosiaalisia taitoja kuin rohkeutta ja luottamusta omiin kykyihin ja taitoihin. Ja voi sitä riemua niistä onnistumisen kokemuksista!

Meidän asiakkaamme ovat ihania taitavia ihmisiä, joissa on potentiaalia vaikka mihin, kun vain osaamme sen yhdessä kaivaa esiin!

-Katri