Pois toimistoista!

MINNASOMPRERO

Sosiaalityö elää muutoksen aikaa. Sosiaali- ja terveydenhuollon integraatiolla tavoitellaan kansalaisten hyvinvoinnin kasvua, mutta myös palveluiden tehokkaampaa kohdentamista ja kansalaisten tavoittamista ennen tilanteiden kriisiytymistä ja kalliiden erikoispalveluiden käyttämistä.

Hyvinvointiyhteiskunnassamme yksi iso haaste on pitkään ollut se, että apua tarjotaan vasta, kun tilanteet ovat jo supersolmussa. Tällöin tarvitaan jo useampia palveluita niin terveys- kuin sosiaalisektorilta ja monesti asiakasta on vaikea auttaa, kun ei tiedetä mikä ongelma pitäisi ”korjata” ensin.

Ennaltaehkäisevästä toiminnasta puhutaan ja sen perään kuulutetaan, mutta siihen ei juurikaan anneta mahdollisuuksia, koska sillä ei voida vakuuttavasti osoittaa, että siitä on säästöä. Kuitenkin juuri ennaltaehkäisevä toiminta on se, jolla on pitkällä tähtäimellä säästöjä.

J-Napissa tapaamme päivittäin nuoria, joilla voi olla mielenterveys- tai päihdeproblematiikkaa ja jotka usein kokevat pudonneensa monien yhteiskunnallisten palveluiden ulottumattomiin. Sen sijaan, että tapaisimme heitä perinteisesti pelkästään toimistolla ja keskustelisimme nykytilanteesta ja tavoitteista, lähdemmekin yhä enemmän etsimään tavoitteita yhdessä nuoren kanssa konkreettisesti toimiston ulkopuolelta.

Olemme käyneet nuorten kanssa Tivolissa (kiitos Porkkanahankkeen!), hoitaneet heidän kanssa viranomaisasioita, grillanneet makkaraa kerrostalojen pihalla ja käyneet tutustumassa esimerkiksi taidetyöpajoihin. Heittäytymällä mukaan kulkemaan nuorten kanssa tarjoamme heille tuen kohdata uusia tilanteita, paikkoja ja ihmisiä, mutta myös samalla näytämme, että sosiaalityö voi olla muutakin kuin kontrollia, ohjausta, patistelua ja päätösten tekemistä. Se voi olla osallistavaa, mahdollistavaa ja iloa tuottavaa toimintaa, jonka avulla nuori uskaltautuu kokeilemaan erilaisia asioita, rohkaistuu ja voimaantuu. Vielä kun saamme liitettyä tähän sähköisen asioinnin mahdollisuuden, olemme ainakin lähempänä joustavia ja hyvin sujuvia sosiaalipalveluita.

Näihin kesäisiin tunnelmiin, poistun lomalle ja palaan jälleen elokuussa!

Muistakaa nauttia kesästä!

Katri

 

 

VAARA!

Imodium

FDA (U.S. Food and Drug Administration) varoittaa, että ottaen suositeltua suurempia annoksia over-the-counter (OTC) ripulilääkettä loperamidia (Imodium), mukaan lukien väärinkäyttö tai tuotteen väärinkäytöstä, voi aiheuttaa vakavia sydänongelmia, jotka voivat johtaa kuolemaan. Riski näiden vakavien sydänvaivojen, kuten sydämen rytmihäiriöt, voi myös lisääntyä, kun korkeita loperamidiannoksia otetaan useiden muiden erilaisten lääkkeiden kanssa, jotka ovat interaktiossa (yhteisvaikutus; kahden tai useamman samanaikaisesti vaikuttavan tekijän esim. lääkkeiden tai vaaratekijöiden vaikutus, joka poikkeaa samojen tekijöiden erillisten vaikutusten summasta) loperamidin kanssa.

Suurin osa raportoiduista vakavista sydänoireista esiintyi henkilöillä, jotka tahallaan väärinkäyttivät korkeita loperamidiannoksia opioidivieroitusoireiden itsehoitoon tai tarkoituksena saavuttaa euforia.

 

Lähde: Drugs.com

Kesän ajan kuulumisia ja ohjelmaa

Blogiteksti 7 kuva

Aika ajoin J-Napissa asioivista nuorista osa saa koulunsa päätökseen, niin tänäkin kesänä. Hurjan paljon onnea valmistumisen johdosta!

J-Nappi palvelee koko kesän, mutta heinäkuun osalta tulee hieman muutoksia.  J-Nappi palvelee Hannikaisenkadun sosiaaliasemalla kahden työntekijän, Minnan ja Hanna-Marin, voimin eli Ailakinkadun toimisto on kiinni heinäkuussa.

J-Nappi järjestää kesälläkin ohjelmaa, olehan kuulolla!

Kesäkuussa 15.6. lähdemme Särkänniemeen, peruutuspaikkoja voi vielä kysellä!

Peliryhmä jatkaa koko kesän ajan torstaisin klo: 13-15, poikkeuksena 23.6, jolloin peliryhmää ei ole.

Heinäkuussa sossumme Minna ja Hanna-Mari järjestävät frisbeegolfia ja minigolfia, ole yhteydessä heihin, mikäli haluat osallistua.

Elokuussa on luvassa keilaryhmää, liikuntaryhmää, kesäteatteria ja Varjolan tilalla kesän päättäjäisiä. Kaikista infotaan lähempänä lisää.

Oikein ihanaa kesää kaikille Nalle Puhin siivittelemänä:

”Mutta Ihaa”, sanoi Puh osaanottavasti, ”mitä me voimme… 
tuota kuinka me voimme… entä jos me…”
”Oikein”, sanoi Ihaa. ”Hyviä ehdotuksia. Joku varmasti käy. Kiitos Puh”

Terkuin, Katri

Keitä Me olemme?

Keitä Me olemme?

Pidän itseäni välillä hyvinkin patrioottisena sinivalkoisena suomalaisena. Kuitenkin luin Urheilulehdestä hyvän artikkelin, jonka ajattelin jakaa muiden sinivalkoisten patrioottien kanssa.

Mitä Me käsite oikeasti ja konkreettisesti tarkoittaa?
Me puhumme kyllä Suomesta, mutta mitä on Suomi?
Ovatko tämän maan aikoinaan asuttaneet ihmiset oikeasti suomalaisia vai ovatko hekin tulleet jostain muualta? Jatka lukemista