Joulu on taas

Joulu on monelle rentoutumisen aikaa, yhdessäoloa ja rauhoittumista. Mutta jouluun voi liittyä myös stressiä ja surua, jos ei ole esimerkiksi varaa ostella lahjoja tai ei ole paikkaa, missä joulua viettää. Erityisesti olen miettinyt näin joulun lähestyessä asunnottomia ihmisiä, joilla joulun vietto on vielä täysin mysteeri. Missä nukun, kenen luo voin mennä, mistä saan ruoan? Joulu tuo monelle myös mieleen omat lapsuudenmuistot, joko lämpimät tai surulliset. Onneksi Jyväskylän kaupunki ja monet järjestöt ovat kehitelleet joulun ajaksi toimintaa myös niille, joilla ei ole sitä perinteistä perheen kanssa vietettyä joulujuhlaa.

Esimerkiksi Nuorten Taidetyöpajalla Matarankatu 6:ssa joulua voi viettää aattona kaikki alle 30 -vuotiaat nuoret kello 15.-19.00. Taidetyöpajalla on tarjolla joulupuuroa ja purtavaa, puuhailua ja yhdessä oloa.

Joulukasseja (Operaatio jouluapu) jaetaan jouluaattona klo: 13.30 alkaen Kansalaistoiminnankeskus Mataran ala-aulassa Matarankatu 6:ssa sekä Huhtasuon elämänleivässä Nevakatu 1:ssä, niin kauan kuin jaettavaa riittää.

J-Nappi jää joulutauolle 24.12 alkaen ja palvelee asiakkaitaan taas 28.12. lähtien.

Rauhallista joulunaikaa itse kullekin ja menestyksekästä vuotta 2016!

WP_20151210_001

 

Puurojuhlia

Meillä J-Napissa on tapana pitää Puurojuhla hieman ennen joulua. Paikalle kutsutaan tietenkin kaikki meidän nuoret ja pöytä katetaan LC Jyväskylä Ainojen ja LC Vaajakoski Ewen tarjoamisilla. Puuron kustantaa kaupunki itse -hienoa eikös juu! Tänä vuonna osallistujat saivat em. lions clubien sponssaamat joulumuistamiset (kahvia ja suklaata) mukaansa. Paikan päällä pelattiin wii u:lla Mario Karttia ja Injustice: Gods among us -peliä. Siinä oli joulutunnelmaa kerrakseen, kun joululaulujien sijaan huoneessa raikasi tappelunnujakka.

Osallistujamäärällä teimme tänä vuonna ennätyksen: 17 nuorta ja 6 muuta. Toivottavasti ensi vuonna myös sinä pääset paikalle!

WP_20151210_001WP_20151210_011WP_20151210_002WP_20151210_006

Voiko Maailmaa muuttaa?

Luin ajankohtaisen artikkelin, josta pieni otos myös blogiini, sillä olemme niin ikään keskustelleet yksikössämme mm. siitä miten, mitä ja kenelle palveluitamme tulevaisuudessa tarjotaan. Lisäksi meillä on sosiaalityössä koulutettuja kouluttajia, jotka voisivat toimia Rimpelän mainitsemalla, yhteisellä asiakkaan kohtaamisen menetelmällä, joka tulisi ottaa pikaisesti käyttöön, jotta uudistumisprosessi saataisiin liikahtamaan vihdoin liikkeelle. Jatka lukemista

Tasavertaisuus ei tarkoita ”kaikille saman verran”

Sosiaalityöhön myös J-Napissa liittyy kiinteästi raha, rahanjakaminen ja erilaiset etuudet. Keskustelemme asiakkaiden kanssa usein siitä, millaisia päätöksiä he saavat toimeentulotuesta ja Kela-etuuksista. Kelan etuuksiin sosiaalityöntekijät voivat vaikuttaa aika vähän, joten tavallisesti niihin liittyvä keskustelu on melko neutraalia: selvitellään yhdessä, miksi jotain etuutta ei ole myönnetty, tai miksi sitä on tullut pienempi määrä kuin aiemmin.

DSC_0002 (2)

 

Jatka lukemista