Pullokotelosta ompelurasiaksi

Askartelu on mukavaa puuhaa ja rahaakin pystyy säästämään. Tämän ompelurasian tein tädilleni lahjaksi, joka ompelee vähän siellä sun täällä.

Tarvikkeita löytyi omasta takaa siis pullokotelo, kuviopaperia, paperinarua, nappi, silkkinauhaa, helmiä ja kaupasta kävin hakemassa saranat. Niin ja tietenkin kuumaliimaa!

Ensimmäiseksi irrotin mattoveitsellä luukun kotelosta

KUVA 1KUVA 1

Seuraavaksi päällystin kummatkin osat kuviopaperilla ja siistin reunat ensin tummalla silkkinauhalla ja sitten vielä valkoisella.

KUVA 2.1

 

 

 

 

 

 

KUVA 2 ja 2.1

Sitten liimasin paperinarua itse kotelon reunoihin, jota kuviopaperin reunat jäävät piiloon. Tämän voi jättää toki tekemättäkin, jos kuviopaperin saa asettumaan nätisti.

 

 

KUVA 2

 

 

KUVA 3

Sitten tein reiän kotelon kanteen keskelle alareunaa. Pujotin napin silkkinauhaan ja vedin nauhan läpi reiästä. Kuumaliimalla vähän kiinnitin nauhaa kannen sisäpuolelle, jottei nauha nappeineen karkaa reiästä. Ja lopuksi vielä rusetti kaunistamaan koteloa.

KUVA 4

 

 

 

 

 

 

KUVA 4

Sitten kiinnitetään saranat, ensin kuumaliimalla ja sitten ruuveilla. Sisäpuolelle koteloa ruuveihin kiinnitin helmet, jottei käy vahinkoa.

 

 

 

KUVA 5.1KUVA 5 ja 5.1

Tavaraa sisään ja se on siinä!

 

 

 

 

 

KUVA 5

 

 

 

 

 

 

 

 

KUVA 6.1

 

KUVA 6 ja 6.1

Lisäsin jälkeenpäin vielä nauhan tuohon etupuolellekin, jottei rasia varmastikaan aukea. Kiinnitin nauhan kuumaliimalla koteloon ja kietaisin napin ympäri.

 

KUVA 6

Teksti on osa Opiskelijalauantaita – juttusarjaa, jossa Jyväskylän ammattikorkeakoulun Sosionomiopiskelijat kirjoittavat itseään kiinnostavista aiheista.

 

Miksi tehdä muuta, kun voi grillata

Keltinmäen Kultalakin grillailut ja hengailut suoritettiin 15.7 hieman vaihtelevassa säässä (huomaa vaatetus :D). Paikalle tuli meidän lisäksemme 5 ihmistä, jee!! Viimeiset grillailut ke 22.7 klo 13-> Kangaslammen ranta (parkkipaikan puoleinen alue). Tule mukaan vaikka kaverin kanssa!

Fiilistelykuvia Keltinmäen keikasta alla

WP_20150715_002

 

WP_20150715_003

 

WP_000085

 

WP_000083

 

WP_000086

 

WP_000091

 

 

Asuminen muualla kuin Jyväskylässä

Oletko pohtinut muuttamista pois Jyväskylän keskustasta?

Kaipaatko ehkä maisemanvaihdosta ja uutta alkua elämään?

Jyväskylän ympäristöstä, siedettävien matkojen päästä löytyy oikein mukavia asuinkuntia. Jos haluat muuttaa pienemmälle paikkakunnalle, on mahdollisuuksia monia. Jyväskylä eteläpuolelta löytyy läheltä Muurame, Toivakka, Joutsa ja Jämsä. Lounaassa on Mänttä-Vilppula ja lännessä Keuruu ja Petäjävesi. Pohjoisemmasta löytyy Äänekoski, Uurainen ja Laukaa. Näihin kaikkiin kuntiin kulkee melko hyvät bussiyhteydet Jyväskylästä. Asuminen kauempana Jyväskylästä voi olla myös halvempaa esimerkiksi vuokrien suhteen. Myös asunnon löytäminen voi olla helpompaa.

Palveluiden saatavuus saattaa joissakin kunnissa olla niukempaa, mutta eivät palvelut kuitenkaan ole aivan ulottumattomissa. Kauempana kaupungista asuminen on myös rauhallisempaa. Pienemmissä kaupungeissa on myös hyvin harrastusmahdollisuuksia. Pienemmillä paikkakunnilla on myös mielestäni helpompi saada koulutuspaikka tai esimerkiksi työkokeilun kautta työpaikka, kun on helpompi saada jalkaa työpaikkojen ovien väliin. Pienemmillä paikkakunnilla ihmiset muistavat sinut helpommin ja ovat avoimempia. Pienemmiltä paikkakunnilta voi myös löytyä helpommin ystäviä. Asuminen rauhallisemmalla alueella poistaa myös stressiä itseltä, kun ei ole aina kiire johonkin. Myös pienemmillä paikkakunnilla on tarvittavat sosiaali- ja terveyspalvelut.

Jos siis olet kiinnostunut maisemanvaihdoksesta ja kaipaat muutosta nykyiseen elämääsi, niin rohkeasti vain suunnittelemaan ja toteuttamaan unelmia. Muutto voi tehdä hyvää ja aina on mahdollisuus palata takaisin, jos alkaa kaduttamaan.

Rohkeasti kohti unelmia ja haaveita!

 

Teksti on osa Opiskelijalauantaita – juttusarjaa, jossa Jyväskylän ammattikorkeakoulun Sosionomiopiskelijat kirjoittavat itseään kiinnostavista aiheista.

Kesäkiertueen satoa

J-Napin kesäkiertueen grillailut ja chillailut potkaistiin hienosti käyntiin 1.7 Säynätsalon Viertolassa. Pihalla grillailtiin makkaraa ja syötiin myös muita kesän herkkuja. Nurmella pelailtiin krokettia ja hiekalla mölkkyä. Keli oli mitä hienoin ja paikalle saapui meidän lisäksemme 9 nuorta ja muutama yhteistyökumppanikin. Päivä oli mahtava, kiitos siitä kaikille osallistuneille! Syksyllä voisimme ottaa Viertolan keikan uusiksi!

Jatka lukemista

Meidän maukkaat muffinssit

2015-04-16 17.34.49Miettiessämme, mitä voi tehdä vuodenajasta riippumatta, vastaus on leipominen! Emme kuitenkaan ole leipureita, mutta muffineihin voi lähes aina luottaa. Halusimme kokeilla jotain hieman erilaista joten jaamme kanssanne tällaisen ohjeen juustokakun ja muffinien sekoituksesta, olkaa hyvä!

 

Cheese Cake Muffinit Dumle-kekseillä ja valkosuklaalla Jatka lukemista