Iloinen tervehdys uudelta asumisneuvojalta!

Olen aloittanut asumisneuvojan tehtävässä 2.1.2015.

Minuun kannattaa olla yhteydessä, kun mieltä piinaa asumiseen ja omaan kotiin liittyvät asiat, kuten asunnon vuokraaminen, vuokranmaksuvaikeudet, uhkaava häätö tai asumiseen liittyvä tuen tarve.

Minulla ei ole tarjota asuntoja, mutta voin neuvoa ja ohjata asunnon hakuun liittyvissä asioissa. Teen myös yhteistyötä vuokrataloyhtiöiden kanssa.

Asumisneuvonnan tavoitteena on ehkäistä häätöjä ja pitkäaikaisasunnottomuutta. Siksi onkin tärkeää, että otat yhteyttä heti, kun esimerkiksi vuokra syystä tai toisesta jää maksamatta. Yhdessä voimme lähteä selvittämään tilannetta. Tarvittaessa voidaan tapaamiseen kutsua myös oma sosiaalityöntekijä- tai ohjaaja tai muu haluamasi taho.

Asumisneuvonta on maksuton ja luottamuksellinen palvelu. Annan neuvontaa puhelimitse tai voimme sopia tapaamisen Hannikaisenkadun sosiaaliasemalle. Teen myös kotikäyntejä tarvittaessa.

Oma koti on mielettömän upea juttu!

”Koti on kehräävää oloa ja kiireetön, hiljainen huone jossa mikään ei häiritse
koti on iso, pehmeä sänky ja littaantunut tyyny,
se on kädet ristissä täyden vatsan päällä, se on syvä hengitys ja hiljainen huokaus
koti on lämmintä valoa ja rakkautta, se on ajatus kylmässä metsässä
ja kadonnut bussilippu
koti on kaikki sotkussa ja suklaata ja kirja
se on pelkät kalsarit ja pieru”

Terveisin Susanna Hult, asumisneuvoja

Asumisneuvonta
Hannikaisenkadun sosiaaliasema
Hannikaisenkatu 37
p. 014 266 7402 ma-to klo: 12-13.30

s-posti: sopa.asumisneuvonta@jkl.fi

 

Elämä on valintoja, valitse oikein

Elämä on täynnä valintoja. Jokainen päättää itse, miten elämänsä elää ja millaisia valintoja tekee. On kuitenkin tärkeää, että elää siten, ettei loukkaa tai satuta omilla valinnoillaan muita. Vieläkin ensiarvoisemman tärkeää on, ettei omilla valinnoillaan satuttaisi myös itseä.

Oikeiden valintojen tekeminen voi olla joskus vaikeaa. Jos on toiminut elämänsä aikana aina tietyllä tavalla, voi toimintaa olla vaikea muuttaa. Koskaan ei kuitenkaan ole liian myöhäistä.

Elämän valinnoissa jokaisen tulisi siis arvostaa sekä itseään, että myös muita. On tärkeää arvostaa itseä ja sitä kautta oppia toimimaan niin, että valinnoillaan luo itselleen arvokasta onnellista elämää. Toisten arvostaminen ja kunnioittaminen ovat myös aivan yhtä tärkeitä. Kun läheisilläsi on hyvä olla, on myös itselläsi usein hyvä olla.

Olkaamme siis nöyriä elämälle! Vain katsomalla peiliin, voimme tulla paremmiksi. Uskallatko?

– Ihmisen arvon näkee hänen tavassaan kohdella lähimmäisiään –

Hanna-Mari Partanen
sosiaalityöntekijä
Nuorten aikuisten palvelukeskus

WP_000076

Miten löydät meidät? pt 2

DSC_0002 (2)Tässä kuvakulma ulko-oveltamme keskustaan päin. Vasemmalla näet Matarankatu 4, jonka takana aiempi toimistomme oli. Kuvan päässä näkyy Tourujoen silta. Ja oikealla on meidän toimistomme.

 

Soittamalla ovikelloa tulemme avaamaan oven!

DSC_0001 (2)