Rauhaa rakentamassa vapaaehtoistyöllä

SovitteluVapaaehtoiset rikosten ja riitojen sovittelijoina

Monessa meissä asuu sisäinen rauhanrakentaja. Rauhanrakentajan itsessään tunnistaneet voivat toimia ruohonjuuritason rauhanrakentajina rikosten ja riitojen sovittelusta säädetyn lain puitteissa.

Suomessa sovittelutoimintaan on liittynyt sen alkuajoista, 1980-luvulta alkaen, vahvasti vapaaehtoistyö. Suomessa toimiikin yli 1200 aikuista vapaaehtoista ja puolueetonta sovittelijaa, jotka mahdollistavat sovittelun ihmisten välisissä rikoksissa tai riidoissa. Tämä kunnioitettava ja ihailtava rauhanrakentaminen sovittelun keinoin ja vapaaehtoistyönä voi toteutua esimerkiksi tilanteissa, joissa joku on loukannut toisen henkilön fyysistä koskemattomuutta, omaisuutta tai kunniaa.  Sovittelijan työ on yksi haastavimmista vapaaehtoistyön muodoista. Jatka lukemista

Kaverin kanssa taide- ja kulttuuriannoksiin

HanneltaJos olet joskus tirauttanut kyyneleen konsertissa, uppoutunut kirjaan tai unohtunut näyttelyyn pariksi tunniksi, tiedät kyllä mitä taide voi antaa. Sen lisäksi itse tekeminen tuo myös niin paljon iloa ja mielihyvää, että arjen harmautta kestää helpommin. Ja saa olla luova, oma itsensä, toteuttaa ideoitaan vaikkapa vaatteita tuunaten.

Mitä kivaa uutta koettavaa Jyväskylässä on tarjolla? Jatka lukemista

J-Napin kesän avajaiset 21.5 klo 13.00-15.30 :) :)

 lehmäHeipparallaa!

J-Nappi järjestää kesän avajaiset 21.5 klo 13 alkaen. Tarjolla hyvää seuraa, hauskanpitoa ja ulkona olemista. Tarkoitus on laittaa pihalle pystyyn pientä toimintaa kuten pihapelejä ja hyvää syömistä. Paistetaan makkaraa, juodaan mehua ja nautitaan kesäisestä ilmasta. Tule sinäkin mukaan!

Löydät meidät siis 21.5 klo 13 alkaen Nuorten aikuisten palvelukeskuksen pihalta nurmialu-eelta. Jos sää ei salli, laitetaan kesäpäivän bileet pystyyn sisätiloihin Matarankatu 6 B 1 kerroksen kokoustilaan, mutta toivotaan että ei sada ja voimme leiriytyä ulos. Jos et löydä perille niin soita sosiaaliohjaaja Anna-Kristiinan puhelimeen 0505658937.

HUOM! J-Napin nuorillemme varaamme makkaraa ja mehua, jos haluat tuoda omia grillattavia tai omia eväitä tämän lisäksi niin grillissä voi paistaa myös omia eväitä.

Tule mukaan viettämään kanssamme mukava kesäinen iltapäivä!!

 

Hanna-Mari Partanen
sosiaalityöntekijä
Nuorten aikuisten palvelukeskus

Sovittelu – vastuullista rohkeutta

Eijan kuvaOlen Eija Savolin ja työskentelen Keski-Suomen sovittelutoimistossa sihteerinä. Olen Etelä-Pohjanmaalta kotoisin, mutta juurtunut keskisuomalaiseksi jo hyvin nuorena alakoululaisena. Jyväskylän kaupungin palveluksessa olen työskennellyt jo lähes 34 vuotta. Sovittelutoimintaan tutustuin v. -93, kun siirryn tekniseltä puolelta sosiaalipuolelle, silloiseen Nuorten palvelukeskukseen. Nykyinen työni sovittelutoimiston sihteerinä alkoi v. 2006, kun laki sovittelusta astui voimaan.

Sovittelussa pidän hyvänä asiana sitä, että ihmiset voi itse sopia asiastaan ja neuvottelemalla löytää kumpaakin osapuolta tyydyttävä sopu. Mielestäni sovitteluneuvotteluun tuleminen on jo vastuullinen teko. Toisen ihmisen kohtaaminen saman pöydän ääressä vaatii rohkeutta. Jatka lukemista

Alfa-pvp

Kimmo Jouhkin blogikirjoitus

Kirjoitan blogissani eri huumausaineiden vaikutuksia, lääketieteellisiä tutkimuksia sekä mahdollisten sivuvaikutusten- sekä riippuvuusproblematiikan hoitoa.
Tieto on suunnattu henkilöille, jotka työskentelevät päihdeongelmaisten kanssa tai niille, jotka haluavat kuulla myös tieteellisen tutkimuksen tuottavaa tietoa, lähes kansankielellä.
Käytän lähteinä Duodecimin tutkimustietoa, joita pyrin referoimaan käytännönläheisiksi.
Suomalainen Lääkäriseura Duodecim on vuonna 1881 perustettu tieteellinen yhdistys, joka kehittää lääkärin ammattitaitoa ja käytännön työtä täydennyskoulutuksen, julkaisujen ja apurahojen avulla.
Lisäksi kirjoitan blogissani eri tutkimustulosten sisältöä referoituna lähteineen. Tutkimustuloksia, joilla voi olla merkitystä kenen tahansa arjessa ja joihin olen työssäni törmännyt.

1.4.2014

Alfa-pvp

Alfa-pvp on amfetamiinin kaltaista valkoista ja jauhemaista huumausainetta.
Tulli on takavarikoinut puolen vuoden aikana yli 3,5 kiloa erittäin vaaralliseksi luokiteltua alfa-pvp-muuntohuumetta. Jatka lukemista