Sälätori

Välillä tuntuu, että sähköposti laulaa vain häiritsemisen ilosta. Tiedotetta ja uutista tulee jos minkä moista. Milloin on vesikatko tuolla ja sähköt poikki siellä. Milloin tapahtuu sitä ja milloin tuota. Kuka tekee mitäkin ja toinen sitäkin. Väliin mahtuu myös ne ulkomaalaiset kirjetehtailijat, joilla on vastaus milloin mihinkäkin ongelmaan. Edulliseen hintaan tietenkin!

Perjantain kunniaksi aion nyt kuitenkin kerätä kaikesta tuosta tietotulvasta ne helmet, jotka ovat edelleen ajankohtaisia, ja joiden kuvittelen kiinnostavan nuoriamme. Tai ainakin ajatuksen tasolla kiinnostavan -eri asiahan on, tuleeko sille kiinnostukselle koskaan tehtyä mitään (nimimerkillä edelleenkin jääkiekkopeli näkemättä, kymmenen vuoden uhoamisesta huolimatta).

Teatteritiistait

Maksuttomat teatteritiistait järjestetään tänä keväänä vielä 18.2., 18.3. ja 8.4. Teemailloissa kerrotaan esitysten tekemisestä ja niiden sisällöistä. Ajankohdat ja tarkemmat sisällöt löytyvät teatterin nettisivuilta.

Yleisöluistelu

Viitaniemessä, Palokassa, Vaajakoskella ja Tikkakoskella voi käydä luistelemassa 2 euron hintaan. Aikataulut täällä. Ilmaistahan luistelu on näissä paikoissa.

OhjausLaturi

jatkaa toimintaansa torstaisin klo. 14.-16.00 Veturitalleilla. Siellä voi käydä juttelemassa Etsivän nuorisotyöntekijän kanssa kaikkeen elämään liittyvästä. Kerran kuussa paikalla on myös ”moniammatillisia” ihmisiä kiusattavana. Täältä lisää.

Laulusta voimaa

Yhteislaulutilaisuuksia niille meistä, jotka tahtovat tuulettaa purjeitaan. Minnansaliin eli keskustan kirjastolle on helppo hurauttaa bussilla. Aikataulut täällä.

Käsityöneuvontaa

Onko ompelukone paras ystäväsi vai aiheuttaako ajatuskin kyseisen värkin kohtaamisesta puistatuksia? Kummallekin ihmisryhmälle (ja kaikille siltä väliltä) annetaan ohjausta ja opastusta sekä mahdollisuus tehdä kansalaisopistossa. Myös matonkutomista! Lisää tietoa täältä.

Uimahallikuljetukset

Nämä maksuttomat bussikyydit ovat iloinen tapahtuma niin tullessa kuin mennessä. Lisää tietoa reiteistä täältä.

Kaupungintalo tutuksi

Haluatko päästä ihastelemaan kaupungintalon kultaisia vessoja? No nyt se on mahdollista! Mutta jätetään ne spray-purkit kotiin, eikös joo? Lue lisää täältä.

Nuorten äitien perjantaitapaamiset

14.2. alkaen klo. 10.-12.00 Veturitalleilla kuuluu nuorten naisten jutustelua ja pienten lasten kirku- eikun siis jokeltelua. Ohjelma vaihtuu, mutta löydetyt ystävät pysyy! Lisää tietoa täältä.

Päivän lehti esitykset lapsille

Kai näitä voi myös aikuiset käydä katsastamassa? Jos ei muuten, niin ottakaa naapurin kakarat mukaan (mutta kysykää lupa!). Ajankohdat täällä. 

Sellaista löytyi sähköpostin uumenista tällä kertaa. Kiinnostaako mikään?

Vertaistuki

Kirjoitan blogissani eri huumausaineiden vaikutuksia, lääketieteellisiä tutkimuksia sekä mahdollisten sivuvaikutusten- sekä riippuvuusproblematiikan hoitoa.
Tieto on suunnattu henkilöille, jotka työskentelevät päihdeongelmaisten kanssa tai niille, jotka haluavat kuulla myös tieteellisen tutkimuksen tuottavaa tietoa, lähes kansankielellä.
Käytän lähteinä Duodecimin tutkimustietoa, joita pyrin referoimaan käytännönläheisiksi.
Suomalainen Lääkäriseura Duodecim on vuonna 1881 perustettu tieteellinen yhdistys, joka kehittää lääkärin ammattitaitoa ja käytännön työtä täydennyskoulutuksen, julkaisujen ja apurahojen avulla.

Vertaistuen merkitys huumeriippuvuuden hoidossa – johdanto

Ammattilaisten tarjoaman avun ja virallisen hoitojärjestelmän rinnalla, tukemana tai kokonaan sen ulkopuolella huumeiden käyttäjät auttavat ja tukevat toisiaan monin eri tavoin. Toipumiseen on tarjolla apua vertaisryhmistä, joista maailmalla ja Suomessa laajimmin levinnyt on Nimettömien Narkomaanien toveriseura.
Vertaistoiminnan tavoitteena voi olla huumeriippuvuudesta toipuminen, huumehaittojen vähentäminen tai elämänlaadun ja -hallinnan parantuminen. Vertaisten ja ammattilaisten osaamista ja kokemuksia yhdistämällä on syntynyt useita uusia toimintatapoja esimerkiksi haittojen vähentämistyöhön. Jatka lukemista

”Valvo viiteen, nuku kolmeen”

DSC_0010Onko sinulla vaikea herätä aamulla silloin kun olet päättänyt? Torkuttaminen on enemmän jokaisen aamun rutiini, kuin poikkeus. Itsensä kanssa kamppailu on hyvin yleistä varsinkin aamuisin (jotka vaihtuvat päivään). Illalla sänky tuntuu kuin halkojen päällä makaisi, mutta aamulla kuin pilvilinnojen päällä makailisi.

Unet voivat tuntua usein mielenkiintoisemmilta, kuin todellinen elämä. Silloin olisikin hyvä pysähtyä ja ajatella mikä tekee arkipäivästä niin mielenkiinnottoman tai ennemmin kuinka voin itse vaikuttaa arkeen. Maailma on täynnä mahdollisuuksia ja sen pienistä antoisista hetkistä nauttiminen on yksi tärkeimmistä asioista mitä ihminen voi tehdä. Jatka lukemista

Erilaisuudesta

Erilaisuutta on helppo huomata toisissa, jos he näyttävät erilaiselta, puhuvat eri tavalla kuinPuita me itse tai näyttävät olevan jollain muulla tavalla kaukana meidän omasta arjestamme. On helppoa ajatella, että erilaiset ihmiset ovat ylipäätään kaukana meidän kokemusmaailmastamme, emmekä ehkä koe ymmärtävämme heitä. Jos syntyy kokemus siitä, että olemme ihmisinä erilaisia, voi käydä niin, ettei yhteistä vuorovaikutusta tai vuoropuhelua synny lainkaan. On helppoa ajatella, että erilaiset ihmiset ovat niitä ”muita”. Ehkä oma asennekin voi vaikuttaa siihen, miten erilaisuuden koemme. Toisaalta voidaan ajatella, että erilaisuus on rikkaus.

Jatka lukemista

Uuden Vuoden tervehdys asumisneuvonnasta :)

062Työni asumisneuvojana jatkuu tänäkin vuonna entiseen tapaan täällä Hannikaisenkadun sosiaaliasemalla.

Maanantaista torstaihin olen asiakkaiden tavoitettavissa puhelimitse klo 12-13.30,

p. 014 2667402. Puhelun aikana selvittelemme tilannetta ja pohdimme olisiko tarvetta tapaamisajalle. Useimmiten yhteydenottajana on asiakas itse, mutta joskus se voi olla esim. vanhempi, sosiaalityö tai vuokranantaja.

Asiakastapaamisella käymme yhdessä läpi asumishistoriaa, nykyistä elämäntilannetta sekä toiveita ja ajatuksia tulevalle. Autan tarvittaessa asuntohakemusten teossa, mietimme yhdessä olisiko tarvetta esim. tuettuun asumiseen tai muihin palveluihin.

Joskus asiakastapaaminen on yhdessä sosiaalityöntekijän tai – ohjaajan kanssa, teen myös kotikäyntejä tarvittaessa. Jatka lukemista