Elina out!

Hox kaikki! 

Tuisku-kissa muuttomeiningeissä!

Jään tästä päivästä lähtien pois J-Napista ja aloitan sossuhommat toisen kunnan leivissä 2.4 alkaen. Sain tässä parin kuukauden aikana hankittua hyvää työkokemusta sekä uusia, ihania tuttavuuksia :)

Täällä J-Napissa niin teidän asiakkaiden kuin yhteistyötahojenkin kanssa jatkaa huippuporukka. Ottakaa siis edelleen rohkeasti yhteyttä!

Kiitos siis kaikesta ja hyvää jatkoa itse kullekin! Ja ihanaa alkanutta kevättä!!

 

 

Yksilöllisyys ja asiakaslähtöisyys

Olen viimeaikoina miettinyt yksilöllisyyttä ja asiakaslähtöisyyttä palveluissa.

Yksilöllistyminen on ilmiö tai megatrendi, jonka vahvistuminen on ollut nähtävissä jo jonkin aikaa. On sanottu, että yksilöllisyys vahvistuu uusien sukupolvien myötä. Uudet sukupolvet haluavat mm. vapautta ja avoimuutta, yksilöllisiä ratkaisuja ja haluavat kaiken tapahtuvan nopeasti. Toisaalta nuorten keskuudessa on vahvistumassa myös uudenlaista yhteisöllisyyttä

Palveluissa näkyy kuluttajakansalaisten esille nousu. Asiakkaat haluavat valinnanvaraa ja oikeutetusti vaikuttaa käyttämiinsä palveluihin. Asiakaskokemuksien ja palautteen huomioiminen ovat asiakaslähtöisten palveluiden perusta. Palautteet auttavat kehittämään työskentelyä siten, että palvelut vastaavat entistä paremmin asiakkaiden tarpeisiin.

Pohdinnan paikka on myös, miten sosiaalipalveluissa voitaisiin lisätä asiakkaiden valinnanvapautta? Alkajaisiksi, voisiko asiakas esimerkiksi itse valita netin kautta työntekijänsä ja asiointiaikansa? Missä määrin palvelujärjestelmässä yleensä luotetaan siihen, että asiakas itse tietää, mikä häntä parhaiten auttaa? Mielenkiintoisia haasteita asiakaslähtöisyyden parantamiselle!

J-Napin palveluiden suunnittelun suuri ajatus on ollut palveluiden tarjoaminen nuoren tarpeista käsin. Se edellyttää toimivaa ja luottamuksellista vuorovaikutusta nuoren asiakkaan ja työntekijän välillä. Henkilökunnan puolesta uskon siihen olevan täydet valmiudet.

Sosiaalipalveluissakin on viisasta ennakoida palvelutarpeita ja palveluiden uudistamista sekä lyhyellä että pitkällä aikavälillä. Siinä tarvitaan luovia ja erilaisia näkemyksiä!

Aurinkoista kevättä toivotellen

vastuualuejohtaja Ulla

Työkokous SOVATEK 12.3.2013

Kävimme tutustumassa toisiimme Kyllön mäellä eli SOVATEKIN työyhteisöön. Tarjoilut ja ennen kaikkea akupunktio-hoitokokemus oli rentouttavaa. Työmme sisältöjä vertaillen saimme iltapäivän mukavaan yhdessä toimimisen ajatukseen. Tästä on hyvä jatkaa!

Peliakatemia-päivät Helsingissä 14.3.2013

Moi kaikille!

Ajelin Hesaan pakkasaamussa (-25) ja sain kokea, että Peliakatemia on järjestetty todella laaja-alaisesti ja useiden eri osallistujatahojen läsnäolo yllätti myös järjestäjät.  Unioninkadun juhlahuoneistoon n. 100 ja live-streamin kautta osallistujia oli n. 50.

Tilaisuus Helsingissä oli hyvä, vaikka ministerin (Arhinmäki) tervehdys ei eetteriin teknisten ongelmien vuoksi päässytkään. Pääasia oli kuitenkin, että ne, jotka nuorten kanssa näiden asioiden kanssa painii, saivat äänensä kuuluville! Itse koin olevani (jälleen kerran) albiino siinä mielessä, että lähes kaikki puhujat olivat peliteollisuuden leivissä joko suoraan tai välillisesti. Siksi oma osuuteni kolikon toisesta puolesta eli ongelmapelaajien hoidosta, jäi yhden miehen huudoksi! Kuitenkin osuuteni aiheutti kirvoikasta keskustelua yleisön joukossa ja luentopyyntöjä läpi valtakunnan sateli eli ei päivä hukkaan mennyt!

Tässä ministeri P. Arhinmäen tervehdys niille, jotka eivät sitä streamin kautta päässeet näkemään / kuulemaan:

Ministeri Arhinmäki avasi Peliakatemian:

Verkkopelaamisen hyödyt on nostettava keskusteluun

14.03.2013
Ministeri Arhinmäki avasi Peliakatemian: Verkkopelaamisen hyödyt on nostettava keskusteluun
Verkkopelaamisen myönteisiin piirteisiin tai pelaamisen hyödyntämiseen esimerkiksi koulutuksessa tai nuorisotyössä ei ole vielä kiinnitetty riittävän laajaa huomiota, arvioi ministeri Paavo Arhinmäki tänään maan ensimmäisessä Peliakatemiassa. Jatka lukemista

Kutsu Kehittäjätyöryhmään

Kuva kahvipöydän tarjoomisista

Kehittäjätyöryhmälle on tarjolla muutakin kuin kahvia ja keksejä

Meillä pyörähtää käyntiin nuorten kehittäjätyöryhmä maanantaina 18.3.2013 klo. 16.00 täällä Matarankatu 6B:ssä. Siihen osallistuminen ei vaadi J-Napin asiakkuutta vaan vain 18–29-vuoden ikää. Keskustelemme samoista asioista kuin täällä blogissa: mikä on hyvää palvelua ja miten J-Napista tehdään hyvä paikka. Omat kokemukset eri palveluista ovat tässä avuksi.

Jos osallistuminen kiinnostaa maanantaina tai jatkossa, voit laittaa viestiä tai soittaa nume-roon 050 3076609/Seija Kinnunen tai laittaa viestiä Ota yhteyttä –lomakkeemme kautta. Kehittäjätyöryhmä toimii jatkossa myös FB:ssä salaisessa ryhmässä ja voit halutessasi osallistua vain sen toimintaan.

Tulkaa yllättymään siitä, että meillä oikeasti halutaan tehdä hyvää ja aitoa teille eli meille! Me haluamme kuulla ja me haluamme oppia.

Muistattehan myös, että kevään yhteishaku on käynnissä ja toisen asteen kouluilla se päättyy jo huomenna! Toisen asteen kouluja ovat ammattikoulut ja lukiot. Ammattikorkeakoulun ja yliopiston haut jatkuvat vielä 3.4.2013 asti. Näissä hauissa haetaan opiskelupaikkaa ensi syksyksi. Lisätietoa hakemiseen saatte esimerkiksi Koulutusnetistä. http://www.koulutusnetti.fi/ Hakeminen tai hakematta jättäminen vaikuttaa alle 25-vuotiaiden työmarkkinatukioikeuteen. .