Haluatko voittaa 50 euroa?

Hei nuori! Kokemustasi tarvitaa

Käy vastaamassa nuorten voimavarakyselyyn, jolla kartoitetaan 17-29 -vuotiaiden nuorten hyvinvointia, voimavaroja ja arjen sujumista. Kyselyn tuloksia käytetään kehitettäessä nuorille suunnattuja palveluita. Kyselyyn vastataan nimettömästi ja vastaaminen vie 5-10 min. Viimeinen vastauspäivä kyselyyn on sunnuntai 30.9.2018

Kyselyyn vastaamalla voit osallistua 50 € S-ryhmän lahjakortin arvontaan. Jos haluat osallistua arvontaan, täytä kyselyn lopussa oleva yhteystietolomake. Yhteystietolomakkeet ja kyselyn vastaukset käsitellään erikseen eikä vastaajien henkilötietoja voi yhdistää vastauksiin.

Kyselyn ovat tehneet Nuorisoasuntoliiton Asumisen mieli-hanke, Suomen mielenterveysseura, Yeesi ry ja Ohjaamoiden Onni-hanke.

Kyselyyn pääset tästä.

Tehdään yhdessä

aktiviteetitJ-Napin asiakasraadin rekrytointitilaisuus järjestettiin 8.12. – tässä tekstissä J-Napin tuore harjoittelija, sosiaalityön opiskelija Jenna, kertoo tuon tapaamisen fiiliksistä. Tämä teksti on myös Sinulle, joka pohdit lähtisitkö itsekin J-Napin tapahtumaan tai tulisitko käymään J-Napin maanantaihengailussa. Tekstin kirjoittajan tavoitteena on harjoittelunsa aikana kehittää J-Nappiin uudenlaisia palautteenantotapoja ja lisätä nuorten osallisuutta.

Vaikka perjantain tilaisuuden nimi olikin ”asiakasraadin rekrytointitilaisuus”, ei tarkoituksena ollut niinkään perustaa säännöllisesti kokoontuvaa asiakasraatiryhmää, vaan laajemmin tiedustella J-Napissa käyviltä nuorilta millaiset tavat antaa palautetta tuntuvat mieluisilta ja millaisiin tapahtumiin olisi kiva tulla ja miksi. Lisäksi ohjelmassa oli päättää mitä J-Napin maanantaihengailuissa tehdään alkuvuodesta.

Mitä nuoret sitten ajattelivat palautteenannosta? Palautetta kyllä annetaan mielellään, mutta nuoret kokivat vahvasti, että palautteenannon tulisi tapahtua heti tapahtuman yhteydessä, eikä esimerkiksi myöhemmin internetin välityksellä kotona. Palautteenannon tulisi olla myös helppoa ja yksinkertaista, jotta kynnys palautteenantamiseen olisi mahdollisimman pieni. Erityistä kiinnostusta herätti ns. hymynaamakone, josta voisi painaa millaiset fiilikset on jäänyt tapahtuman tai käynnin jälkeen. Ideointi oli runsasta ja huumoriakin oli mukana. Harry Potteristakin tuttuja tyylejä ehdotettiin ja nauru raikasi (toivottavasti naapuritoimistot eivät häiriintyneet)!

Jatka lukemista

Porkkana-hankkeen loppuseminaari lähestyy: varaa paikkasi!

Niin se vain on, että kohta on puolitoista vuotta porkkanoitu menemään. Palkintoja on jaettu asiakasaikoihin sitoutumisesta, ryhmien suorittamisesta ja takapuolen paikalle hilaamisesta tapahtumapäivinä. Kokemuksia on kerätty niin nuorilta kuin työntekijöiltä, tilastoja on vertailtu aiempiin vuosiin ilman porkkanoita. Nyt olisi aika vetää kaikki yhteen ja miettiä myös hieman tulevaakin.

porkkana-hanke-loppuseminaari-1

Tervetuloa Porkkana-hankkeen loppuseminaariin perjantaina 9.6.2017 klo 12.00-16.00 Kaupungin pääkirjastolle. Seminaarissa käymme lävitse hankkeen lähtökohtia, sen toteutusta, siitä tehtyjä tutkimuksia ja niiden tuloksia sekä kuulemme toimintaan osallistuneiden nuorten ajatuksia asian tiimoilta. Viitekehyksenä keskustelulle toimii sosiaalinen kuntoutus, aikuissosiaalityön uudet tuulet ja ketterä kehittäminen. Lopuksi ideoimme tulevaa yhdessä seminaariosallistujien kanssa.

Lisätietoa porkkanasta löytyy täältä blogista sekä nettisivuilta: Porkkana-hanke.

Kahvitarjoilun ja tilavarauksen vuoksi toivomme ilmoittautumista 31.5.2017 mennessä osoitteeseen anna-kristiina.malinen@jkl.fi . Tervetuloa!

Chat aukeaa 12.12.2016

kuvachatVihdoin ja viimein saamme chatin käyttöömme lisäämään ja helpottamaan asiointia sosiaalityöhön ja esimerkiksi toimeentulotukeen liittyvissä kysymyksissä!

Chat-palvelu on aikuissosiaalityön (Hannikaisenkadun sosiaaliasema ja J-Nappi) asiakkaille ja muille sosiaalityöhön liittyvissä kysymyksissä apua kaipaaville tarkoitettu asiointikanava.

Chat on auki maanantaisin ja perjantaisin kello 14-16 ja keskiviikkoisin kello 15-17.

Chat aukeaa muun muassa aikuissosiaalityön sivuilta:

http://www.jyvaskyla.fi/sosiaalipalvelut/sosiaaliasemat/aikuissosiaalityo

sekä J-napin sivuilta:

http://www.jyvaskyla.fi/nuortenaikuistenpalvelukeskus

TERVETULOA VIRTUAALIASIOINNIN PARIIN!

Kuka minä olen?

Itsetunto vaikuttaa hyvinvointiin ja ihmisten väliseen vuorovaikutukseen. Itsetuntoa on mahdollista kehittää ja vahvistaa, vaikka se olisikin kokenut kolauksia.

Oheinen kuva voi auttaa pohtimaan omia tuntemuksiaan ja ajatuksiaan sekä auttaa jäsentämään sitä, kuka minä oikein olen ja mitä minä tarvitsen.

Kuva on kirjasta: Toivakka, Sari ja Maasola, Miina 2012. Itsetunto kohdilleen! PS-kustannus, Juva.

itsetunto