Syksyn 2018 palloiluryhmä

SYKSYN 2018 PALLOILURYHMÄ KÄYNNISTYY!

Palloiluryhmä käynnistyy jälleen aikuissosiaalityön ja kulttuuripaja Trombin yhteistyönä. Ryhmässä on mahdollisuus pelata erilaisia pallopelejä osallistujien toiveiden mukaan. Ryhmä on avoin eli kaikki halukkaat voivat osallistuatoimintaan. Sisäpeliin soveltuvat kengät olisi hyvä olla mutta nämäkään eivät pakolliset.

Ryhmä kokoontuu 6.9.2018 alkaen viikoittain (lukuun ottamatta itsenäisyyspäivää 6.12). Pelipäivä viikoittain torstai ja peliaika klo. 14-16. Pelaamme pääsääntöisesti monitoimitalon palloilusalissa 1 lukuun ottamatta ryhmiä 25.10 ja 13.12, jolloin pelit ovat hipposhallin puolella kentällä 2. Syksyn viimeinen pelivuoro 13.12.

Ryhmään ei tarvitse erikseen ilmoittautua, vaan paikanpäälle voi tulla suoraan. Lisätietoja voi kysyä J-napista Marko Hedmanilta (050 4361814) tai Minna Viitalalta (050 5756425). Tervetuloa joukolla mukaan!

Tehdään yhdessä

aktiviteetitJ-Napin asiakasraadin rekrytointitilaisuus järjestettiin 8.12. – tässä tekstissä J-Napin tuore harjoittelija, sosiaalityön opiskelija Jenna, kertoo tuon tapaamisen fiiliksistä. Tämä teksti on myös Sinulle, joka pohdit lähtisitkö itsekin J-Napin tapahtumaan tai tulisitko käymään J-Napin maanantaihengailussa. Tekstin kirjoittajan tavoitteena on harjoittelunsa aikana kehittää J-Nappiin uudenlaisia palautteenantotapoja ja lisätä nuorten osallisuutta.

Vaikka perjantain tilaisuuden nimi olikin ”asiakasraadin rekrytointitilaisuus”, ei tarkoituksena ollut niinkään perustaa säännöllisesti kokoontuvaa asiakasraatiryhmää, vaan laajemmin tiedustella J-Napissa käyviltä nuorilta millaiset tavat antaa palautetta tuntuvat mieluisilta ja millaisiin tapahtumiin olisi kiva tulla ja miksi. Lisäksi ohjelmassa oli päättää mitä J-Napin maanantaihengailuissa tehdään alkuvuodesta.

Mitä nuoret sitten ajattelivat palautteenannosta? Palautetta kyllä annetaan mielellään, mutta nuoret kokivat vahvasti, että palautteenannon tulisi tapahtua heti tapahtuman yhteydessä, eikä esimerkiksi myöhemmin internetin välityksellä kotona. Palautteenannon tulisi olla myös helppoa ja yksinkertaista, jotta kynnys palautteenantamiseen olisi mahdollisimman pieni. Erityistä kiinnostusta herätti ns. hymynaamakone, josta voisi painaa millaiset fiilikset on jäänyt tapahtuman tai käynnin jälkeen. Ideointi oli runsasta ja huumoriakin oli mukana. Harry Potteristakin tuttuja tyylejä ehdotettiin ja nauru raikasi (toivottavasti naapuritoimistot eivät häiriintyneet)!

Jatka lukemista

Lasertulitusta ja seikkailua Megazonessa

wp_20160907_13_20_24_proPelaaja Agnus valmiina puolustamaan joukkueen tukikohtaa ampumalla laser-aseellaan vastustajien liiveistä valot pimeäksi. Agnuksen on hieman hankalaa poistua tukikohdasta, koska hän oli valinnut taisteluun jalkoihinsa korkokengät. Silti sinnikkäästi Agnus puolustaa joukkueensa tukikohtaa tuholta. Agnus liikkuu harkiten ja varoen taistelutantereella, mutta saa silti ammuttua lasereita vihollisia kohti, vaikka ottaa itsekin osumaa useaan otteeseen.

Rohkeana Agnus lähti tuhoamaan myös vastustajien tukikohtaa ja jopa onnistui siinä. Peli oli vauhdikas ja lopulta selvisi voittajat ja hännille jääneet. Agnus oli hyvä häviäjä, koska ei ottanut ja hajottanut koko paikkaa häviön johdosta. Hän syytti huonosta pelimenestyksestään väärää kenkävalintaansa.

Arvatenkin Agnus olin minä.

Lasersodan jälkeen me J-Nappilaiset menimme Prison Island -vankilatyrmäseikkailuun. Ohjeet saatuamme alkoi tosi toimet. Prison Islandissa oli useita jännittäviä huoneita eri tehtävillä varustettuina.

Henkilökohtainen lempparini oli huone, missä piti tehdä koreja koripalloilla vankityrmän kaltereiden takaa. Muutamat tehtävät olivat haastavia, toiset helpompia.

Minä luovutin jo puolessa välissä, koska lasersota oli jo vienyt melkein kaikki mehut minusta. Korkokenkäni eivät olleet tottuneet moiseen taisteluun. Loput ryhmästäni jatkoivat onneksi pelin voittoon asti. Koko päivä oli huikea seikkailu.

Lasersota oli niin jännittävää ja huikeaa, että menen sinne vielä uudestaankin kaveriporukalla joku päivä. Näin se J-nappi voi saada innostumaan asioista, joista ei edes tiennyt tykkäävänsä.

Koko J-Napin porukka on mahtava. Niin työntekijät kuin nuoretkin. Porukkaan on helppo sopeutua. Olin ensimmäistä kertaa mukana tapahtumassa/aktiviteetissa ja minut otettiin jengiin mukaan hyvin. En tuntenut oloani epämukavaksi – päin vastoin tunsin heti yhteenkuuluvuutta.

-Sulkakynä

Könkkölä GoGo!

Venhettä vesille Könkkölässä

Venhettä vesille Könkkölässä

J-Nappilaisia hemmotellaan tänä syksynä: pääsemme vierailemaan useamman kerran Könkkölässä Lumo-pajan vieraana. Lumo-pajahan on Taidetyöpajan yksi mahdollisuus, jossa järjestetään tapahtumia, tehdään yritys- ja oppilaitosvierailuja, hoidetaan ympäristöä ja eläimiä, viljellään kasveja ja opetellaan maatilan töitä. Siihen kannattaa hakeutua, jos on kiinnostunut eläimistä, luonnosta ja ihmisten ohjaamisesta niiden pariin. Jos tällainen kiinnostaa niin ole yhteydessä omaan sossuun tai Lumo-pajan ohjaajaan Kaisaan p. 050 577 1640.

Tarjoamisiakin oli!

Tarjoamisiakin oli!

Jos taas paja ei juuri nyt hotsita, mutta muuten Könkkölän luonnosta ja hyvästä seurasta nauttiminen kiinnostaa niin vastaus on J-Napin joka kuukausittaiset vierailut sinne! Tällä viikolla kävimme ensimmäisen kerran, siitä kuvasaldoa tässä postauksessa.

Seuraava kerta on keskiviikkona 11.10., jolloin kokoonnumme aluksi J-Napin toimistolla klo. 11.00. Takaisin lähdemme viimeistään 15.30. Suunnitelmissa on saunomista halukkaille sekä luontopolulla samoilua ja kuvaamista! 

NAM!

NAM!

Vuoden viimeinen kerta on 8.11.2017.