Voidaan vihreästi eli hyvin!

muokattu8Poikkea kehältä – lumoudu luonnosta sanoo Jyväskylään tehty luontokokemusten harjoitepankki. Kyseessä on esite erilaisista asioista, joita luonnossa voi tehdä – ja samalla parantaa omaa oloaan. Näiden harjoitusten tekeminen ei vaadi yli-inhimillisiä ponnistuksia tai pitkiä vaellusmatkoja. Niitä voi tehdä ihan lähellä, lähipuistossa, -metsässä tai uimarannalla.

Luontoharjoitteiden avulla voit löytää itsellesi hyvää mieltä ja hypätä irti arjesta. Niiden avulla voit tutustua itseesi ja löytää yhteyden luontoon. Mitä luonto on sinulle? Millälailla sinä olet osa luontoa?

Jos linkki ei aukea yltä, löytyy esite siis tällaisen osoitteen takaa: https://www.jyvaskyla.fi/instancedata/prime_product_julkaisu/jyvaskyla/embeds/jyvaskylawwwstructure/99854_harjoitepankki_9pva.pdf

 

Milloin sun lempparityöntekijä lomailee?

Hyvää kesää!

Hyvää kesää!

J-Nappi on auki koko kesän, mutta muutamana viikkona tavoitettavuus on vain puhelimitse. Muutamaan viikkoon meillä ei siis ole varattuja asiakasaikoja – kiireellisissä asioissa sellainen kuitenkin pyritään järjestämään vaikka Hannikaisenkadun pääsosiaaliasemalla.

Oman työntekijän lomaillessa voit olla yhteydessä kehen vain meistä muista, jotka olemme paikalla. Asiasi tulevat varmasti hoidettua niinkin.

Kimmo on lomalla 21.6.-29.7.2018.
Teija on lomalla 25.6.-15.7.2018.
Marko on lomalla 2.7.-22.7.2018.
Anna-Kristiina on lomalla 9.7.-7.8.2018.
Minna on lomalla 16.7.-30.7.2018.

Eli toisin sanoen:

Viikolla 26 (25.6.-1.7.) töissä ovat Marko, Anna-Kristiina ja Minna
Viikolla 27 (2.7.-8.7.) töissä ovat Anna-Kristiina ja Minna
Viikolla 28 (9.7.-15.7.) töissä on Minna
Viikolla 29 (16.7.-22.7.) töissä on Teija
Viikolla 30 (23.7.-29.7.) töissä on Marko ja Teija
Viikolla 31 (30.7.-5.8.) töissä on Marko, Teija, Minna ja Kimmo
Viikolla 32 J-Nappi on taas täysilukuinen ja kaikki työntekijät ovat paikalla!

Kivistä asiaa

KIVIMAALAUS on helppoa ja hauskaa tekemistä. Kiven käyttäminen kankaana ei aseta suuria paineita luovuudelle: materiaalia löytyy helposti lisää jos lopputulos ei miellytä. Muotokin voi olla kulmikas, vaikka usein tulee kerättyä kiviä, jotka ovat pyöreitä ja laakeita.

Akryylivärit kiinnittyvät hyvin kiven pintaan.

Akryylivärit kiinnittyvät hyvin kiven pintaan ja kuivuivat nopeasti -ainakin helteisessä auringossa.

Kivimaalausta varten tarvitset kiviä, maaleja, siveltimiä, vesiastioita sekä alustan, joka voi tuhriintua. Meillä oli lisäksi myös kyniä, joilla pystyi tekemään yksityiskohtaisempaa jälkeä kiven pinnalle.

dsc_1114kivi

Mitä jos sossulle voisi varata ajan netissä niin kuin kampaajalle?

Hyppy ilmaanOlin tänään koulutuksessa, jossa puhuttiin sähköisen ajanvarauksen käyttöönottamisesta meillä aikuissosiaalityössä. Järjestelmää on kehitetty hyvis.fi-palvelun yhteyteen ja nyt esimerkiksi lastenvalvojat ovat ottaneet sen käyttöön. Heille voidaan varata elokuusta lähtien aikoja netissä esimerkiksi puhelinneuvontaa tai elatussopimusneuvottelutapaamisaikaa varten. Olisiko nettiajanvaraus hyvä vaihtoehto myös Sinulle, J-Napin nuori?

Itse tykkään varata kampaaja-aikani sähköisen ajanvarauksen kautta (ellen vain kävele sisään liikkeeseen vapaiden aikojen toivossa). Tuolloin voin rauhassa tutkia omaa kalenteriani ja verrata sitä kampaajan tarjoamiin vapaisiin aikoihin. Samalla säästyn myös puhelinsoiton vaivalta – eikä tarvitse miettiä onko kampaamo auki tai pystyykö kampaaja vastaamaan puheluun.

Useimmiten meillä J-Napissa uusi aika varataan edellisellä asiakasajalla. Paljon aikoja varataan myös meiltä päin; lähetetään kirje tai tekstiviesti tai yritetään soittaa numeroon, joka meille viimeisimpänä on annettu. Joskus myös nuori on itse yhteydessä ja pyytää aikaa. Tekstiviesti on tähän ollut helppo, kun sekään ei ole kiinni ajankohdasta vaan sen voi laittaa vaikka lauantaina kolmelta yöllä. Tällä tavalla nuori joutuu kuitenkin jäämään odottamaan aikaehdotusta.

Toisin olisi sähköisellä ajanvarauksella. Ajan voi varata silloin kun se tulee mieleen ja saman tien saa tietää milloin aikia on. Aika kätevää, eikös juu?

Itse jään ainakin innolla odottamaan tätä vaihtoehtoa meille J-Nappiin. Kenties se jo syksyllä tulisi jos kaikki vaan menee hyvin? Siihen asti voimme ihailla lapsioikeudellisia palveluita, jotka ovat tähän junaan jo lähteneet!

Epäiletkö, että olet saanut C-hepatiitti tartunnan?

Terveellä maksalla jaksaa vaikka pomppia!

Terveellä maksalla jaksaa vaikka pomppia!

Maksa on meidän ystävä. Se puhdistaa myrkkyjä elimistöstämme ja pitää meistä huolen. Maksa voi myös sairastua. Siihen voi tulla esimerkiksi c-hepatiitin aiheuttama maksatulehdus. Maksatulehdus taas voi johtaa maksavaurioon. Silloin vaarana on jopa kuolema.

Onkin tärkeää pitää huolta omasta maksasta. C-hepatiittia vastaan ei voi rokottautua, mutta sitä voidaan hoitaa. Siitä voi jopa parantua kokonaan.

Tärkeää itsemme ja maksamme kannalta olisi tarkistuttaa onko meillä c-hepatiittia. Se onnistuu nykyään helposti useammallakin tavalla. Kaikki yhteydenotot ja asiointi ovat luottamuksellisia!

- Soita numeroon 014 269 5670 (ti-to klo 8-15.30, pe klo 8-14)

- Ota yhteyttä omaan terveysasemaasi

- Vieraile Autovisiitin palvelupisteillä. Tämä palvelu on tarkoitettu huumeita pistämällä käyttäville sekä seksityötä tekeville. Täällä voit myös vaihtaa maksuttomasti käytety neulat ja ruiskut puhtaisiin, pikatestauttaa Hiv:n, aloittaa Twinrix-rokotesarjan tai saada laboratoriolähetteen sukupuolitautitesteihin.