Jyväskylän kaupunki » Jyväskylän Kangas » Kankaan kaavoitus

Kankaan kaavoitus

Kankaan alueen yleisen arkkitehtuurikilpailun voitti Arkkitehtitoimisto Petri Rouhiainen Oy:n ehdotus Hjalmarin uni. Oheisessa kuvassa hahmotetaan Kankaan aluetta vuonna 2025.

Kangas 2025: Hjalmarin uni / Arkkitehtitoimisto Petri Rouhiainen Oy

Kankaan alueen kehittäminen aloitettiin vuonna 2011 uraauurtavalla asukkaiden osallistumisprojektilla. Seuraavat teemat (vihreä, jalka, kestävä, sydän) on johdettu osallistumisprojektista saaduista ideoista sekä kaupungin strategisista tavoitteista.

Kankaan laatuaapinen

Kankaan laatuaapista pääset lukemaan tästä. Kankaan Laatuaapinen on  tietopaketti eri alojen suunnittelijoille, mm. maisemasuunnittelijoille, arkkitehdeille, insinööreille ja valaistussuunnittelijoille. Laatuaapisen tarkoitus on tehdä Kankaan laatutavoitteisiin pääsemisestä mahdollisimman helppoa ja yksiselitteistä kaikille osapuolille. Lisäksi se antaa kenelle tahansa lukijalle katsauksen Kankaan rakentamisen ja rakentumisen arvoihin ja teemoihin.

Kankaan osayleiskaava

Yleisestä arkkitehtuurikilpailusta saatujen parhaimpien ideoiden sekä niistä johdetun kaavarungon pohjalta tehtiin ehdotus Kankaan alueen osayleiskaavasta. Kaupunginvaltuusto hyväksyi yksimielisesti Kankaan ehdotuksen kokouksessaan 4.11.2013. Linkki pöytäkirjaan.

Kankaan osayleiskaavaehdotuksen materiaalit löytyvät kaavoituksen sivuilta.

Kankaan asemakaavat

Ensimmäinen asemakaava: Vanha paperitehdas.

Toinen asemakaava: Kankaan Piippuranta
Piippurannan alueen visualisointi sisältää 360 asteen kuvia sekä videon alueesta.

Kolmas asemakaava: Vanha paperitehdas 2

Neljäs asemakaava: Kankaan Piippuranta 2

 

Kankaan arkkitehti-ideakilpailu

Kankaan arkkitehti-ideakilpailulla haettiin ajatuksia ja ratkaisuja osayleiskaavan laatimista varten. Lue lisää.

Yksi kommentti kirjoitukseen “Kankaan kaavoitus”

  1. Nimetön
    09.06.2013 @ 13:49

    Jyväskylän kesästä ei puutu kuin yksi asia, ja se on maauimala. Kankaan alueesta Kangastus- keidas helteellä, keskellä kaupunkia uimala ja puistoalue kaikille kaupunkilaisille

Avaapa sanainen arkkusi