Jyväskylän kaupunki » Jyväskylän Kangas » Asuminen

Asuminen

Kankaalle rakentuu ainutlaatuinen asuinalue

Kankaalla kohtaavat kaupunkimainen asuminen ja vihreä ympäristö. Uusi urbaani kaupunginosa rakentuu Tourujoen rannalle, alle kilometrin päähän kaupungin ydinkeskustasta, vehreän luonnonsuojelualueen naapuriin.
 
Oman ja historiaa huokuvan tunnelman alueelle antavat vanhat punatiiliset tehdasrakennukset, jotka kunnostetaan alueen toiminnalliseksi keskukseksi. Tulevaisuuden Kankaalla asutaan, työskennellään, opiskellaan ja viihdytään.
 
Kangasta rakennetaan kestävän elämäntavan mukaisesti. Ekologisuuden periaatteita noudatetaan niin aluesuunnittelussa kuin rakentamisessakin. Liikennejärjestelyissä huomioidaan jalankulku ja pyöräily.
 
Asuntorakentaminen aloitetaan Piippurannassa Kankaan länsiosassa, Tourujoen varressa. Tavoitteena on käynnistää myös vuokra-asumisen rakentaminen kesällä 2016. Jyväskylän Vuokra-asunnot Oy suunnittelee alueelle vuokra-asumisen ja vanhusasumisen kohdetta. Tavoitteena on, että ensimmäiset asukkaat pääsevät muuttamaan vuoden 2016 aikana. Valmistuessaan Kankaasta tulee kotikaupunginosa 5000 ihmiselle.
 
Kankaan asuntoja myyvät Skanska Kodit ja YIT. Tutustu Kankaan koteihin:

skanska.fi/kangas
yitkoti.fi/kangas

Tervetuloa asumaan Kankaalle!

 

2 kommenttia kirjoitukseen “Asuminen”

 1. Terhi Takkinen
  14.06.2016 @ 19:40

  Ryhmärakennuttamishanke Kankaalla!
  Kangas kotina ry:n tavoitteena – ja sen jäsenten suuri unelma – on rakennuttaa kerrostalo Jyväskylän Kankaalle.
  Viiden ensimmäisen vuoden tavoitteena on muodostaa noin 40 perhekunnan yhteisö, joka rakennuttaa kerrostalon vuoteen 2021 mennessä.
  Resurssiviisaus ohjaa hankkeen suunnittelua. Ajatuksena on saada unelmien asunto resurssiviisaasti ja yhteisöllisyyttä hyödyntäen. Suunnitteilla monikäyttöiset yhteistilat, verstas-, sauna- ja pyykkitilat. Ikään katsomatta on tärkeää, että naapurusto on tuttua ja asuminen turvallista.
  Tuu mukaan!

 2. Kati Sillanpää
  23.03.2017 @ 17:05

  Hei ,
  Tiedustelisin joko Kankaanaluelle on rakennettu vuokra asuntoja ?
  Ja koska valmistuvat ?

  Haaveena muuttaa sinne asumaan .
  t.Kati Sillanpää

Avaapa sanainen arkkusi