Jyväskylän kaupunki » Jyväskylän Kangas » Asuminen

Asuminen

Kankaalle rakentuu ainutlaatuinen asuinalue

Kankaalla kohtaavat kaupunkimainen asuminen ja vihreä ympäristö. Uusi urbaani kaupunginosa rakentuu Tourujoen rannalle, alle kilometrin päähän kaupungin ydinkeskustasta, vehreän luonnonsuojelualueen naapuriin.

Oman ja historiaa huokuvan tunnelman alueelle antavat vanhat punatiiliset tehdasrakennukset, jotka kunnostetaan alueen toiminnalliseksi keskukseksi. Tulevaisuuden Kankaalla asutaan, työskennellään, opiskellaan ja viihdytään.

Kangasta rakennetaan kestävän elämäntavan mukaisesti. Ekologisuuden periaatteita noudatetaan niin aluesuunnittelussa kuin rakentamisessakin. Liikennejärjestelyissä huomioidaan jalankulku ja pyöräily.

Kankaan Piippurannan alue on edennyt jo pitkälle. Valmiit kohteet ja muuta ajankohtaista tietoa Kankaan arjesta löytyy sivustolta: www.kangasverkko.fi.  Kankaalla asuu syyskuussa 2018 n. 600 henkilöä.  Valmistuessaan Kankaasta tulee kotikaupunginosa 5000 ihmiselle.

Katso ensimmäisten asukkaiden kokemuksia Kankaalla asumisesta (HUOM! nämä videot eivät toimi Internet Explorer-seilaimella):


Tea Tuhkalainen asuu Jyväskylän Kankaalla. Videolla hän kertoo kokemuksistaan, millaista on asua uudella Kankaan alueella, josta rakentuu älykäs ja resurssiviisas kaupunginosa aivan kaupunkikeskustan kupeeseen.


Markku Kömminaho on muuttanut Jyväskylän Kankaalle Oulusta. Videolla hän kertoo kokemuksistaan, millaista on asua uudella Kankaan alueella, missä joka päivä tapahtuu jotain uutta. Myös henki on mukavan aktiivinen asukkaiden kesken. Kankaasta rakentuu älykäs ja resurssiviisas kaupunginosa aivan kaupunkikeskustan kupeeseen.

Kankaan asuntoja myyvät Skanska Kodit ja YIT. Tutustu Kankaan koteihin:

skanska.fi/kangas
yitkoti.fi/kangas

Tervetuloa asumaan Kankaalle!

 

3 kommenttia kirjoitukseen “Asuminen”

 1. Terhi Takkinen
  14.06.2016 @ 19:40

  Ryhmärakennuttamishanke Kankaalla!
  Kangas kotina ry:n tavoitteena – ja sen jäsenten suuri unelma – on rakennuttaa kerrostalo Jyväskylän Kankaalle.
  Viiden ensimmäisen vuoden tavoitteena on muodostaa noin 40 perhekunnan yhteisö, joka rakennuttaa kerrostalon vuoteen 2021 mennessä.
  Resurssiviisaus ohjaa hankkeen suunnittelua. Ajatuksena on saada unelmien asunto resurssiviisaasti ja yhteisöllisyyttä hyödyntäen. Suunnitteilla monikäyttöiset yhteistilat, verstas-, sauna- ja pyykkitilat. Ikään katsomatta on tärkeää, että naapurusto on tuttua ja asuminen turvallista.
  Tuu mukaan!

 2. Kati Sillanpää
  23.03.2017 @ 17:05

  Hei ,
  Tiedustelisin joko Kankaanaluelle on rakennettu vuokra asuntoja ?
  Ja koska valmistuvat ?

  Haaveena muuttaa sinne asumaan .
  t.Kati Sillanpää

 3. oksata
  04.05.2017 @ 15:51

  Hei Kati,
  Pahoittelut, että vastaaminen on kestänyt näin kauan.

  Kankaalle rakennetaan asuinkerrostaloja useamman tahon toimesta. Päärakentajakumppanit ovat Skanska ja YIT (linkit ylempänä heidän sivuilleen).

  Osa kohteista on rakentumassa vuokramarkkinoille. Tiedossa on ainakin TA-yhtiöiden ja LähiTapiolan vuokrattaviksi/osaomistukselle rakentuvat talot. Myös Jyväskylän Vuokra-asunnot ja KOAS rakentavat Kankaalle kohteita tällä hetkellä.

  Työt ovat käynnissä useammalla työmaalla ja työmaita käynnistyy lisää tämän vuoden aikana. Nyt Kankaalla on nyt asukkaat kahdessa ensimmäisessä talossa.

  Toivottavasti koti Kankaalta löytyy!

  Aurinkoisen kevään toivotuksin,
  Tanja Oksa
  verkostopäällikkö
  Jyväskylän kaupunki

Avaapa sanainen arkkusi

Kangas in English »
Ideointiprojekti Kaupungin Kangas »

RSS

tiedotteet

Joulumieltä Kankaan joulunavauksesta 2.12. klo 12-15

Tule hakemaan joulumieltä Kankaalta!   […]

Comments Off on Joulumieltä Kankaan joulunavauksesta 2.12. klo 12-15

Kankaan Arkki nousee vanhan paperitehtaan kylkeen Jyväskylään

Jykian ja YIT:n yhteishanke, seitsemänkerroksinen […]

Comments Off on Kankaan Arkki nousee vanhan paperitehtaan kylkeen Jyväskylään

Jyväskylän Kankaan kimppakaaroilla kurvaillaan kaasulla

Jyväskylän kaupunkiTiedote viestimille 10.10.2018 Jyväskylän […]

Comments Off on Jyväskylän Kankaan kimppakaaroilla kurvaillaan kaasulla