Jyväskylän kaupunki » Jyväskylän Kangas » Taiteilijapankki

Taiteilijapankki

KANKAAN TAITEILIJAPANKKI – ILMOITTAUTUMISOHJEET

 

Kaikki ammattitaiteilijat ja muotoilijat, jotka ovat kiinnostuneita toteuttamaan tulevaisuudessa teoksiaan Kankaan tulevalle asuinalueelle sekä muihin julkisiin kohteisiin Jyväskylässä, voivat laittaa teoksiaan/portfolion esiin seuraaviin kohteisiin:

 

1. KANKAAN OMA TAITEILIJAPANKKI

Yhteystiedot ja teoskuvat suoraan taidekoordinaattorille: Taidekoordinaattori Kirsi Pitkänen ottaa jatkuvasti ilmoittautumisia tälle listalle. Tietoja ei siirretä minkään nettiportaalin alle, vaan ne ovat taidekoordinaattorin työkaluna. Ilmoittautuneiden tietoja voidaan käyttää myös muiden mahdollisten julkisten tilausten ja taidehankintojen yhteydessä.

Tarvittavat liitteet ja tiedot: Taiteilijat, jotka ovat kiinnostuneita ilmoittautumaan kuvineen suoraan taidekoordinaattorille, tulee toimittaa seuraavat tiedot:

1. Nimi
2. Puhelinnumero
3. Sähköpostiosoite
4. Oletko kiinnostunut tekemään teoksia ulkotilaan vai sisätilaan vai molempiin?
5. Millaisia tilausteoksia olet valmis toteuttamaan:

 • valmiiden teosten myynti julkiseen tilaan sijoitettavaksi?
 • tilausteokset julkiseen tilaan?
 • integroidut teokset? (määrittele tässä myös millaiset pinnat ja materiaalit voisivat soveltua työskentelyysi)

6. Keskeisimmät materiaalit ja tekniikat taiteellisessa työssäsi. Mikäli sinulla on kokemusta tai mielenkiintoa toteuttaa teoksia julkisen taiteen menetelmin, kerro myös siitä. (esim. graafinen betoni, digiprint lasille jne.)
7. Oletko kiinnostunut toteuttamaan väliaikaisia teoksia?
8. Onko sinulla Y-tunnusta?
9. Taiteilijan kotisivut tai linkit, joista saa tarvittaessa lisätietoa. Ilmoita myös, mikäli sinulla on portfolio esillä Kuvataiteilijamatrikkelissa tai Joensuun Penttilänrannassa.
10. CV
11. 1-10 kpl teoskuvia teoksistanne. teoskuvissa resoluution tulisi olla 300 dpi ja kuvan fyysinen koko 30cm/pidempi sivu. Lähettäkää teoskuvat osoitteeseen: kirsi.j.pitkanen@jkl.fi. Suurissa tiedostoissa ja usean kuvan kokonaisuuksissa suosittelen ilmaisia kuvien siirtopalveluita, kuten hightail ja dropbox. Kuvien yhteydessä tulee mainita:

 1. teoksen nimi
 2. valmistusmisvuosi
 3. tekniikka sekä mahdollinen sijoituspaikka
 4. teoksen koko
 5. mahdollisen kuvaajan nimi

 

Lisätietoja:

Taidekoordinaattori Kirsi Pitkänen, p. 050 338 7705

 

2. VALTAKUNNALLINEN KUVATAITEILIJAMATRIKKELI

http://artists.fi/taiteilijalle/matrikkeli/

Matrikkeli on taiteilijoille maksullinen.

Mikäli taiteilija ei ole minkään edellä mainitun liiton jäsen, voi hän saada tietonsa esille verkkomatrikkeliin jättämällä vapaamuotoisen hakemuksen Suomen Taiteilijaseuran verkkomatrikkelityöryhmälle.

Verkkomatrikkeliin valitaan ammattikuvataiteilijana toimivia kuvataiteilijoita. Ammattikuvataiteilijana toimimista osoittavat mm. taidekoulutus, myönnetyt taiteilija-apurahat, teokset kokoelmissa tai julkisissa tiloissa, näyttelyt tai esiintymiset taiteilija-järjestöjen gallerioissa sekä muut verkkotyöryhmän ammattitasoiseksi arvioimat näyttelyt ja festivaalit.

Hakemukseen liitetään teoskuvia.

Verkkomatrikkelityöryhmä tekee päätöksen hyväksymisestä toimitetun aineiston perusteella. Valintaperusteet tarkistetaan vuosittain.

Verkkomatrikkelin päivitykset ja tiedustelut:

p. 040 7057 821 (ma-to)
matrikkeli[at]artists.fi

 

6 kommenttia kirjoitukseen “Taiteilijapankki”

 1. päivi karjalainen
  21.04.2015 @ 22:53

  Taiteilijamatrikkeliin ei pääse jos ei kuulu johonkin isompaan liittoon esim. Taidemaalariliitto, Muu ry yms. Ei riitä Taiteilija seuraan kuuluminen.

 2. Kirsi Pitkänen
  24.04.2015 @ 13:34

  On totta, ettei Taiteilijamatrikkeliin pääse, kuin STS:n liittoihin kuuluvat. Tästä syystä voi ilmoittautua joko Penttilänrannan tai Kankaan omaan taiteilijapankkiin tai halutessaan molempiin. Kaikki taiteilijapankit on tarkoitettu ammattitaiteilijoille, mutta kaikkiin kolmeen ei tarvitse liittyä.

  Suositellaan kuitenkin sekä paikalliseen että jompaan kumpaan valtakunnalliseen pankkiin kuuluminen siitä syystä, että taiteilijalle avautuu mahdollisuus toteuttaa teoksiaan muuallekin kuin Kankaalle.

 3. Kirsi Pitkänen
  28.04.2015 @ 17:45

  Korjaan vielä hieman aikaisempaa viestiäni:

  ” Mikäli taiteilija ei ole minkään edellä mainitun liiton jäsen, voi hän saada tietonsa esille verkkomatrikkeliin jättämällä vapaamuotoisen hakemuksen Suomen Taiteilijaseuran verkkomatrikkelityöryhmälle.

  Verkkomatrikkeliin valitaan ammattikuvataiteilijana toimivia kuvataiteilijoita. Ammattikuvataiteilijana toimimista osoittavat mm. taidekoulutus, myönnetyt taiteilija-apurahat, teokset kokoelmissa tai julkisissa tiloissa, näyttelyt tai esiintymiset taiteilija-järjestöjen gallerioissa sekä muut verkkotyöryhmän ammattitasoiseksi arvioimat näyttelyt ja festivaalit.”

 4. päivi karjalainen
  04.05.2015 @ 16:06

  Tällä perusteella olen hakenut matrikkeliin kaksi kertaa ja jälkimmäisellä kerralla vastaus oli että pitää hakea näihin isompiin liittoihin. 🙂

 5. Raija Hynninen
  23.03.2017 @ 11:26

  Mistä tuo taiteilijapankin listaus löytynee, ketä siellä on? Entä millä perusteilla sitä käytetään? Kuka tekee valinnat kulloisessakin kohteessa?

 6. Kirsi Pitkänen, Kankaan taidekoordinaattori
  04.05.2017 @ 17:45

  Hei Raija,

  Taiteilijalistausta ei ole olemassa missään julkisesti nähtävillä, vaan se on Kankaan taidetyöryhmälle työkaluna taiteilijavalinnoissa. Valinnoista käydään keskustelua aina ensin arkkitehtien ja rakennuttajien kanssa ja heidän puoleltaan voidaan asettaa taidehankinnoille erilaisia tavoitteita ja reunaehtoja. Taiteilijavalintoihin vaikuttaa hyvin moni asia kuten asetetut tavoitteet sekä erityisesti taiteen sijainti. Sijainti vaikuttaa mm. materiaalivalintoihin sekä teoksen toteutustapaan. Toisin sanottuna Kankaan taiteilijavalinnat ja taiteen paikat ovat yhteistyön tulosta.

  Taidehankintojen esivalmistelusta ja keskusteluista eri osapuolten kanssa vastaa Kankaan taidekoordinaattori. Taidekoordinaattori vie taidehankinnat ensin Kankaan taidetyöryhmän käsittelyyn, joka tekee esityksen tilauksista. Tilaukset hyväksyy Kankaan Palveluyhtiö, joka lopulta toimii taidehankintojen tilaajana. Palveluyhtiö vastaa myös taideteosten huollosta.

Avaapa sanainen arkkusi

Kangas in English »
Ideointiprojekti Kaupungin Kangas »

RSS

tiedotteet

Joulumieltä Kankaan joulunavauksesta 2.12. klo 12-15

Tule hakemaan joulumieltä Kankaalta!   […]

Comments Off on Joulumieltä Kankaan joulunavauksesta 2.12. klo 12-15

Kankaan Arkki nousee vanhan paperitehtaan kylkeen Jyväskylään

Jykian ja YIT:n yhteishanke, seitsemänkerroksinen […]

Comments Off on Kankaan Arkki nousee vanhan paperitehtaan kylkeen Jyväskylään

Jyväskylän Kankaan kimppakaaroilla kurvaillaan kaasulla

Jyväskylän kaupunkiTiedote viestimille 10.10.2018 Jyväskylän […]

Comments Off on Jyväskylän Kankaan kimppakaaroilla kurvaillaan kaasulla