Jyväskylän kaupunki » Jyväskylän Kangas » Tiedotteet

Rimakauhua ja rakkautta

Kirjoitettu | 29.07.2014 | Ei kommentoitu

Kankaan kehittämishankkeessa jos jossain on rima korkealla. On sen seitsemän kunnianhimoista tavoitetta. Onkohan niitä peräti liikaa? Mutta mitäs se sellainen kehittäminen olisi, jossa jo liikkeelle lähdössä todettaisiin:

”Äh, liian vaikeaa, ei jaksa, ei kykene”.

Tavoitteiden takana on monta asiaa ja näkökulmaa. Ja kyllä vain – jostain on varmasti matkan varrella raaskittava myös luopua.

Kaiken takana on halu tehdä viihtyisä alue, jossa voi elää onnellista ja resurssiviisasta elämää modernissa ympäristössä. Toisaalta taustalla on myös halu erottua maailman muista aluekehityshankkeista. Miksi joku haluaisi perustaa yrityksensä juuri Kankaalle tai tuoda toimipisteensä juuri Jyväskylään? Kilpailu on kovaa, mutta siihen meillä on hyvät lähtökohdat. Onhan Suomi kokonaisuudessaan vakaa ja kaunis maa, jossa on tilaa hengittää. Näitä hyviä lähtökohtia kun ryyditetään meille sopivilla mausteilla, on jo hyvät eväät kansainvälisen tason houkuttelevuuteen.

Tavoitteita kohti me Kankaan tiimissä teemme töitä toisiamme kannustaen ja yhteen hiileen puhaltaen, yhdessä muiden olennaisten tahojen kanssa. Voisipa sanoa, että työtä tehdään intohimoisesti. Ilman intohimoa monesta ajatuksesta oltaisiin voitu luopua jo ensi metreillä.

Miksi tehdä alueellinen valokuituverkko, kun operaattorit tuovat kuitenkin kuitunsa alueelle? Miksi tehdä pysäköintitaloja ja avata pysäköinnin hinnoittelua, kun ennenkin on pysäköinti toiminut? Miksi rakentaa alueellinen väestönsuoja, kun muuallakin on väestönsuojat joka talossa? Miksi perustaa alueellinen palveluyhtiö, kun muuallakaan ei ole?

Yhtenä hyvänä esimerkkinä asiasta, jonka suhteen on jouduttu tekemään suunnanmuutoksia, on jätehuolto. Kankaalle haaveiltiin ja kaavailtiin maanalaista imputkikeräystä Tampereen Vuoreksen ja Helsingin uusien kohteiden malliin. Asiasta teetettiin esiselvitys ja sitä analysoitiin monelta kantilta. Pakko oli kuitenkin todeta, että Kankaan kokoisella alueella järjestelmä tulisi aivan liian kalliiksi, niin investointina kuin käytössäkin. Vaikka suuntaa on nyt lähdetty hakemaan uusiksi, maan alla pysytään edelleen. Alueelle tulee syväkeräyssäiliöihin perustuva jätehuolto. Tavoitteena on edelleen käytön kätevyys, kierrätykseen kannustaminen sekä jätehuoltoliikenteen minimointi ja näiden kautta turvallisen ja viihtyisän kaupunginosan luominen.

Kankaan kehittämisessä on paljon kysymyksiä ja kyseenalaistettavaa. Eteenpäin ajaa kuitenkin vimmainen halu tehdä asioita fiksummin. Isossa maailmassa puhutaan paljon Smart Citystä. Tulisiko Kankaasta siis peräti viisas?

 

Tanja Oksa, projektipäällikkö

3 kävijää tykkäävät.

Kolme kierrosta käyty, kolme jäljellä

Kirjoitettu | 17.07.2014 | Ei kommentoitu

Kulttuurillisia Kangasta kiertäen -kävelykierroksia Kankaalla on ehditty tähän mennessä järjestää jo kolme kertaa. Yleisöä on riittänyt, säällä kuin säällä. Ensimmäiselle kierrokselle saapui yli viisikymmentä Kankaasta kiinnostunutta ja eilenkin paikalla oli kolmisenkymmentä kiertäjää.

Kierrokset alkavat Valkoisen talon pihasta, Kankaan puutarhan kupeesta

Puutarhalla kukoistaa!

Kangasta kiertäen -idea sai alkunsa vitsistä, kun mietin itselleni hauskaa kesätekemistä hiljaiseen heinäkuuhun. Alun perin kaavailin, että kierrokset tehtäisiin tehtaan työmiesten ja -naisten rooleissa. Jätin kuitenkin näyttelyhommat suosiolla Kankaalla kesäteatteria pyörittävän Teatteri Eurooppa Neljän harteille ja sittemmin kierrosten sisältö kulminoitui Kankaan monipuoliseen kulttuurielämään. Kulttuurin sivussa tulee tietysti myös kerrottua historiallisia faktoja ja tehdaslegendoja, joita olen kuullut muun muassa tehtaan entisiltä työntekijöiltä.

Kierrokset ovat sujuneet oppaan näkökulmasta leppoisasti kurkkupastillien voimin. Viime kierroksella (16.7.) mukana olivat myös Kankaan puutarhan, Kankaan citymehiläisistä vastaavan Tmi Jorma Sahinahon sekä UudenPolvenMuseon asiantuntijat. Ihmeteltävää Kankaalla riittää, ja osallistujat ovat olleet kiinnostuneita myös Kankaan tulevaisuudesta: mitä rakennuksia puretaan, mitä säästetään ja millaista toimintaa vanhaan paperitehtaaseen suunnitellaan.

Kankaalta kerättyä hunajaa maistattamassa mehiläistarhuri Jorma Sahinaho.

 

Pergamenttihallissa sijaitsevasta UudenPolvenMuseosta kertomassa taiteilija Virpi Lehto.

Opastettuja kierroksia järjestetään vielä 23.7., 30.7. ja 6.8. Aloitamme kierrokset Valkoisen talon pihalta ja päätämme ne katutaidegalleriaan tehtaan uudelle puolelle.

Tervetuloa mukaan!

- Riikka 

Kangasta kiertäen Facebookissa

Kierroksilta voi myös twiitata – nippelitietoa, kuvia ja yleistä tunnelmaa – hashtagilla #kangastakiertäen.

1 kävijä tykkää.

Kankaan Food & Design -päivä 17.8. – tule mukaan!

Kirjoitettu | 08.07.2014 | Ei kommentoitu

Jyväskylän Kangas, Ravintolapäivä Jyväskylä sekä Jyväskylän Designtori järjestävät Kankaalla yhteisen tapahtuman seuraavan Ravintolapäivän aikaan sunnuntaina 17.8. Tapahtuma-aika on klo 11-16.

Paikalle odotetaan runsaasti ravintoloitsijoita, designmyyjiä sekä tietysti herkuttelusta, designista ja Kankaan rouheasta miljööstä kiinnostuneita kävijöitä. Lisäksi tapahtuman yhteyteen toivotaan musiikkia ja muuta viihdykettä, joten kaikki esiintymispaikkaa kaipaavat ja viihdytystaitoja omaavat voivat myös ilmoittautua mukaan riemukkaan päivän toteuttamiseen.

Ravintolakojujen pitäjille on tarjolla useita ilmaisia paikkoja Porttirakennuksen läheisyydestä. Katospaikat on varattu ruokailijoille, joten säästä riippuen ravintoloitsijoita kehotetaan ottamaan mukaan omat katokset. Sähköpaikkoja on muutama, ja myös pöytiä löytyy tarvitseville. Tavoitteena on saada aikaiseksi useamman kojun ruokabasaari, jossa samalla alueella pääsee nauttimaan yhdestä jos toisestakin herkusta.

-       Sekä ravintoloitsijoita että herkkusuita ajatellen on fiksua, että kojuja on useampia lähekkäin – näin pääsee maistelemaan erilaisia makuja ja saa niin makeaa kuin suolaistakin apetta tarvitsematta välttämättä kulkea pitkin poikin kaupunkia, toteaa Ravintolapäivä Jyväskylän Facebook -sivuston ylläpitäjä Sami Tanttu.

Täydellä vatsalla ja iloisella mielellä on myös mukava poiketa ihastelemaan suomalaisen designin uusimpia tuulahduksia Porttirakennuksen valtaavalla Designtorilla.

-       Keväällä järjestimme menestyksekkäästi ensimmäisen Jyväskylän Designtorin Toivolan Vanhalla Pihalla Yläkaupungin Yön aikaan. Seuraava tori oli tarkoitus järjestää vasta joulun aikaan, mutta tilaisuus yhdistää ruoka ja design oli aivan liian herkullinen, iloitsevat Designtorin Aino Saalamo ja Elina Sekki.

Ravintolakojun pitäjäksi Kankaan ruokabasaariin haluavat voivat ilmoittautua 31.7. mennessä osoitteeseen riikka.polso[at]jkl.fi. Samassa yhteydessä pyydetään ilmoittamaan mahdollinen pöydäntarve. Myös esiintymisestä kiinnostuneet voivat ilmoittautua samaan osoitteeseen.

Myyjähaku Jyväskylän Designtorille on käynnissä ja jatkuu 20.7. saakka. Tarkemmat hakuohjeet saa laittamalla viestiä osoitteeseen designtori.jkl[at]gmail.com.

Lisätietoja:

Kankaan tapahtuma- ja kulttuurituottaja Riikka Polso, (014) 266 1384, riikka.polso[at]jkl.fi

Ravintolapäivä Jyväskylä, ravintolapaivajkl[at]gmail.com

Designtori, designtori.jkl[at]gmail.com

Ravintolapäivä Kankaalla – Facebook

Designtori Kankaalla – Facebook

1 kävijä tykkää.

Raitarenkaiset ratsut

Kirjoitettu | 04.07.2014 | Ei kommentoitu

Vietimme Kankaalla pari päivää sitten joulua. Joku kyllä sanoi, että nyt olisi keskikesä, mutta kuka näistä selvän ottaa, kun samanmoisia kelejä on tässä pidelty niin joulu- kuin kesäkuussa.

Olemme kuitenkin aika varmoja joulusta, koska meillä kävi vierailulla jokin joulupukin tapainen. Porojen ollessa kesälomilla lahjakööri pörhälsi paikalle Sovatekin autolla ja jätti paikalle kolme isoa pakettia. Kuinka sattuikaan: meitä töissä ahertavia on tällä hetkellä paikalla kolme, siis tasan yhtä monta kuin lahjojakin. Tarkkoja ja taitavia nuo Sovatekin tontut!

Pakettien sisältö se vasta iloinen yllätys olikin: kolme fillaria! Olemme toivoneet Kangas-pyöriä jo pitkään, ja vihdoin toiveemme toteutui. Kankaalla välimatkat ovat pitkiä ja lisäksi osa porukastamme työskentelee aivan kaupungin keskustassa, joten menopelien tarve on suuri.

 

Alun riemunkiljahduksien jälkeen halusimme luonnollisesti saada uudet ratsumme mahdollisimman pian kangasmaisiksi, mikä aika usein tarkoittaa meillä päin reipasta ja iloista kirkkaanvihreää. Maalikaupassa arvelimme kahden spraymaalipurkin riittävän, vaikkei meillä oikeasti tietenkään ollut mitään käsitystä maalin riittoisuudesta. Luotimme silti vaistoihimme -  ja ihan vähän myös ystäväämme Googleen – ostimme purkit Power Greeniä, käärimme hihat ja ryhdyimme hommiin.

 

Puoli tuntia purkkeja ravisteltuamme ne eivät edelleenkään suostuneet toimimaan. Kädet kramppasivat, oli kylmä (niin kuin joulun aikaan nyt yleensä tuppaa olemaan), pyörät makoilivat Kankaan mailla hyljättyinä raatoina ja viluissamme pohdimme jo uutta, raivoisan upeaa katutaideseinää, jonka olisi saanut näppärästi viskaamalla typerät maalipullot Porttirakennuksen kylkeen. Maltoimme silti hengitellä syvään, laskea kymmeneen(tuhanteen), ja rauhoituttuamme kysyimme apua Twitteristä, isäukoilta ja lopulta itse maalikaupasta.

Jaa, siellä on se pikkuriikkinen osa suuttimen alla, joka pitää vain ottaa pois” , ohjeistettiin kaupasta.

Selvä pyy. Graffittimummotkin olisivat kyllä tämän jo varmasti tienneet, mutta mistäpä me nyt sellaista. No, pääasia, että pääsimme lopultakin työn touhuun!

 

Kuten tarkkasilmäisimmät pyöriensyynääjät ovat jo Facebookiin lataamastamme kuvasta huomanneet, maalaustaitomme eivät ole mitään a-luokkaa. Mutta emmehän me pyöränmaalajia olekaan, vaan kolme innokasta kankaalaista, jotka vain opettelivat taas jotain uutta, aivan kuten joka päivä. Mitä sitten, että renkaista tuli raidalliset tai pintaan valumajälkiä tai että näytimme itse urakan lopuksi vihreäpilkullisilta dalmatialaisilta. Ihan oikeasti – jos emme oivalla omin avuin spraymaalin toimintalogiikkaa, kuinka olisimme kyenneet irroittamaan pyöristä renkaat?

Fillareidemme fiksailu on edelleen kesken. Yksi pyöristä saa kaverikseen kukkia, kahdelle muulle on varattuna jotain muuta kivaa. Myös viimeistelyä on luvassa, joten kolmas purkki maalia taitaa olla sittenkin paikallaan. Hienot nämä vihreät vauhtihirmut ovat meistä kuitenkin jo nyt ja näillä peleillä poljemme todellakin rinta rottingilla. Saattaapa niitä joskus päästä testaamaan Kankaan vierailijatkin.

 

Bongaa meidät ja ihanat Kangasfillarit, moikkaa ja me moikkaamme takaisin. Aika varmasti hymyilläänkin!

 

Pyöräilyiloa jouluun, loppukesään ja ihan kaikkiin päiviin toivoo,

melkein maalausmestarit Miia, Riikka & Marika

 

PS. Niin nämä kuin mitkä tahansa muutkin fillarit saa meillä Kankaalla jättää ikkunan eteen, koska me sanomme aina #kylläpyörille!

Ole ensimmäinen, joka tykkää.

Pommit ja tennarit

Kirjoitettu | 23.06.2014 | Ei kommentoitu

Kiintiömiehen elämä Kankaan projektiryhmän jäsenenä ei sammaloidu. Selväksi on tullut, että loistava naisporukka pärjää kyllä ilman kiintiömiestä, mutta aika paljon heidän arjestaan minusta kyllä jäisi puuttumaan.

Alkuvuodesta projektiryhmässä minulle selvisi, että miehen kesäiseen katu-uskottavuuteen kuuluvat tennarit. Merkistä, väristä ja muista yksityiskohdista ei saa tinkiä. Niinpä minäkin Converset maaliskuisen työreissun päätteeksi Helsingistä ostin. Pitkä päivä ja pätkivä muisti jätti tennarit junanvaihdossa Tampereella hattuhyllylle, josta ne kulkeutuivat VR:n löytötavaratoimistoon takaisin Helsinkiin. Siinä meni kiintiömiehen kesäinen katu-uskottavuus.

Aikanaan tuli kesäkuu ja pelastus kiintiömiehen arkeen. Kankaan pommit! Palavereja, joissa vihreisiin maastopukuihin ja sinisiin virka-asuihin pukeutuneet miehet ottivat hetkeksi tilan ja hommat haltuunsa. Viimeinkin Kankaalla pyöri vain miehiä.

Takana oli projektiryhmän ilmiömäisten naisten johtamismetodit: sitouttaminen, pyynnöt, kehoitukset ja tiimityö. Kaikki se, jolla kiintiömiehen arkisesta osaamisesta nyhdettiin kaikki irti ja vähän ylikin. Nyt peli selveni: poliisi otti operaatiovastuun ja puolustuslaitos toimintavastuun. Tuli selkeitä virka-apupyyntöjä, termeinä käytettiin joko käskyä tai määräystä. Ei siis ihme, että minäkin parhaani mukaan pyrin miesjoukon jaloissa pyörimään.

Viikkoa ennen juhannusta tilanne vyöryi päälle. Venäläisen laivueen DB3 pommikoneen 29.12.1939 Kankaalle pudottamasta lastista kukaties kaksi pommia oli jäänyt räjähtämättä. Ammattimiehet siirtyivät puheista tekoihin. Puolustuslaitokselta tuli toimintasuunnitelmaa, päiväaikatauluja ja minuuttiaikataulutettuja tilanneohjeita. Kaikkeen varauduttiin, sivullisia ei kaivattu ja tiedottamisessakin oli selkeää määrätietoisuutta. Kiintiömiehen arjessa oli poikkeuksellinen turvallisuuden tunne, vaikka liikuttiinkin vaarallisten ja räjähdysherkkien asioiden parissa.

Tiiviitä työntäyteisiä päiviä ja treenattuja miehiä määrätietoinen katse silmissään. Edettiin pala palalta, tela-alustainen panssaroitu kaivinkone iski Kankaan maaperään, UPEX laitteisto havainnoi kaivualueita. Päivät päättyivät kysymykseen heteka – pommi – rautaromua? Viikko päättyi juhannukseen ja tietoon, ettei löytynyt sen paremmin hetekaa kuin pommiakaan. Miehet virkapuvuissaan päättivät operaation, purkivat  komentokeskuksen, raijasivat niin miehet kuin koneetkin jonnekin mistä olivat ne tuoneetkin. Pettymys ja helpotus samanaikaisesti, kuten majuri Tatu Pulkkinen lehdistölle totesi.

Kiintiömies kulkee turvallisella Kankaalla. Projektiorganisaation naisten oiva toiminta on tuonut VR:n löytötavaratoimiston hyllystä Converset jalkaani. Katu-uskottavuudestani voidaan olla monta mieltä, enkä kiintiömiehenä sitä ainakaan ylivoimaisen Kankaan naisporukan taholta ota testattavaksi. Kesä jatkuu turvallisesti ja Kangas kehittyy.

 

Erkki Jaala, projektipäällikkö

5 kävijää tykkäävät.

Kankaan kesän ilmaiset kulttuurikierrokset

Kirjoitettu | 18.06.2014 | Ei kommentoitu

Jos Kankaan avoimet ovet jäivät viime sunnuntaina väliin, ei hätää! Kiertelemään alueelle pääsee myös myöhemmin kesällä, kun Kankaan opastetut kulttuurikierrokset alkavat heinäkuussa. Kangasta kiertäen -nimellä kulkevat kierrokset  järjestetään

keskiviikkoisin 2.7. – 6.8. klo 15.00.

Ilmaisille kierroksille pääsee osallistumaan ilman ennakkoilmoittautumista.

- Haluamme, että ihmisillä on mahdollisuus tutustua Kankaan alueeseen ja tunnelmaan. Kierroksilla saa hyvän kattauksen Kankaan tarjoamasta kulttuuritoiminnasta sekä tapahtumista. Lisäksi kierroksilla sivutaan jonkin verran paperitehtaan historiaa, valottaa kierrosten taustaa Kankaan kulttuuri- ja tapahtumatuottaja Riikka Polso.

Kierroksella nähdään myös runsaasti ihailua herättänyt Jukka Hakasen teos

Kierrokset alkavat Valkoisen talon pihalta ja päättyvät tehtaan uudelle puolelle, Ryminä 2014 -katutaidegalleriaan. Kierroksiin sisältyvät lisäksi Teatteri Eurooppa Nelosen pysäkki, UudenPolvenMuseon taidenäyttely (31.7. saakka) sekä Graffittiseinä. Kierroksille osallistuvien twiittaajien toivotaan kertovan kokemastaan Twitterissä hashtagilla #kangastakiertäen.

Ilmaisia kierroksia järjestetään heinäkuussa myös tilauksesta, aikavälillä 1.-25.7. Kaikilla kierroksilla on säävaraus.

Tervetuloa kesäiselle Kankaalle!

Lisätietoja:
Riikka Polso
Kankaan kulttuuri- ja tapahtumatuottaja
riikka.polso[at]jkl.fi
014 2661 384
050 4366 870

 

3 kävijää tykkäävät.

Kankaan maaperän kunnostaminen alkaa syksyllä

Kirjoitettu | 18.06.2014 | Ei kommentoitu

Jyväskylän kaupunki aloittaa Kankaan tehdasalueen pilaantuneen maaperän kunnostamisen ensi syksynä. Pilaantunutta maata Kankaalla on vähissä määrin, mutta kunnostus tulee kuitenkin tehdä ennen uudisrakentamisen aloittamista. Maa-alueiden kunnostamisen suunnittelusta ja rakennuttamisesta sekä työnaikaisesta valvonnasta ja raportoinnista vastaa FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy.

Kunnostussuunnitelmaa tehdään parhaillaan ja itse kunnostamisen arvioidaan tapahtuvan syys- ja lokakuussa 2014. Kunnostamisen kustannusarvio täsmentyy syksyllä, kun kunnostusurakka on kilpailutettu.

Lisätietoja:

Maankäyttöinsinööri Jari Lämsä, Jyväskylän kaupunki, 014 266 5072

1 kävijä tykkää.

Yhdessä, ilolla

Kirjoitettu | 17.06.2014 | Ei kommentoitu

Tänä hyisenä tiistaina, jona aamun ensimmäinen näky oli ulkona vihmova räntäsade, on hyvä muistella sunnuntaista, auringon valaisemaa riemua ja ihmetystä Kankaalla.

Vilinää, kuhinaa, aurinkoa ja rakkautta

Avoimet ovet onnistuivat ainakin omasta vinkkelistäni hienosti: vierailijoita riitti, aurinko lämmitti ja järjestelyt sujuivat kuten pitikin. Tai niin, itse en juuri Vanhan paperitehtaan auditorion nurkilta muualle ennättänyt, joten perustan väitteeni myös myöhemmin kuulemaani.

Kauas on tultu niistä ajoista, kun Kankaan alueella seisoi vesivoimalla pyöriviä viljamyllyjä tai kun ensimmäinen paperitehdas avasi ovensa vuonna 1874. Toisaalta, vain vähän on aikaa siitä, kun tehtaan ovet suljettiin vuonna 2010.

Viime sunnuntaina ovet tehdasalueella avattiin joiltain osin viimeisen kerran. Vanhan paperitehtaan asemakaava vahvistunee kesällä, ja syksyllä alkavat siipiosan kunnostukset. Seuraavana syksynä tiloissa on näillä näkymin jo uusia toimijoita ja uudenlaista vilskettä.

Kankaan kävijöitä laulatti ja hauskuutti mainio Loiskis

 

Didgeridoon ihmettelyä

Yksi Kankaan kehittämisen tärkeimmistä arvoista ja toimintatavoista on alusta saakka ollut yhteisöllisyys, jota yhdessä ideoiminen ja tekeminen väistämättä synnyttävät. Sunnuntaina yhteisöllisyyden luomiseen riitti jo pelkästään se, että niin monet Kankaasta kiinnostuneet kokoontuivat yhteen – ja vain olivat yhdessä. Kuuntelivat, tutkivat ja ihmettelivät, herkuttelivat ja ihastelivat, kiipeilivät ja hyppivät, nauroivat ja lauloivat. Ja tirautettiinpa tapahtumassa vanhojen tehtaalaisten muistojen synnyttämiä kyyneleitäkin.

Hakasen Jukan upea taidonnäyte Uuden paperitehtaan kyljessä

Hakasen Jukan upea taidonnäyte, Uusi paperitehdas (UPT) sekä osa Kankaan tapahtumajengiä

Vaikka korteni kepeimmästä päästä olikin, oli silti etuoikeus saada kuulua siihen porukkaan, joka kantoi senkin pienen piiperoisen sunnuntaiseen tapahtumakekoon. Toivottavasti teillä kaikilla avoimien ovien läpi kulkeneilla oli hyvä, kaunis ja mieleen jäänyt päivä. Minulla ainakin oli, kiitos siitä kaikille teille.

Lättähatulla saivat matkustaa epälättähattuisetkin matkustajat

Kunpa Kangas olisi myös tulevaisuudessa sellainen paikka, jossa ihmiset kohtaavat toisensa aidosti ja ilolla, ja saavat hyviä asioita tapahtumaan. Ja muistattehan, että kun yksi ovi sulkeutuu, avautuu aina jokin toinen. Kankaallakin.

 

Miia Hyvärinen, projektikoordinaattori

Ole ensimmäinen, joka tykkää.

Sunnuntaina avoimet ovet – tervetuloa!

Kirjoitettu | 12.06.2014 | 2 kommenttia

Pyöräilin maaliskuun 11. päivänä viettämään ensimmäistä työpäivääni Kankaalle. Viikkoa aikaisemmin olin saanut puhelun kaupungin kulttuuritoimesta, että Kankaalla tarvittaisiin kulttuurituottajaa ja äkkiä. Siltä istumalta olen toiminut tuottajana Mattilan Outin (vuoden 2013 kulttuuri- ja tapahtumatuottaja) jalanjäljissä Kankaan tapahtumatoiminnan parissa. Tokikaan en täällä yksin mitään pyörittele – onneksi minulla on apuna liuta asiantuntevia työtovereita ja yhteistyökumppaneita.

Yksi kevään ja kesän suurimmista työaikasyöpöistä on ollut Kankaan avoimien ovien järjestäminen. Vaikkakin avoimia ovia kasataan kokoon viimevuotisen kaavan mukaisesti, on tapahtuman järjestäminen ollut täynnä jännitystä ja omanlaisiaan ongelmanratkaisutilanteita.

Tällä hetkellä työpäivät kuluvat tietokoneella istumisen sijasta ”kentällä”, eli paljon olemme harjoittelijoidemme, Astan ja Vienan, kanssa kiertäneet ympäri paperitehdasta ripustaen huomionauhoja ja tehden opasteita avoimia ovia varten. Kova hulina on käynyt myös Pergamenttihallissa, jossa Reaktio-festivaali ja UudenPolvenMuseo valmistautuvat avajaisiinsa. Eikä Teatteri Eurooppa Nelosenkaan ensi-ilta enää kaukana ole: 27.6. Kankaalla kajahtaa roadmusikaali Synnyimme lähtemään.

Kangas kiinnostaa niin tapahtumajärjestäjiä kuin yleisöäkin. Rouhea tehdas antaa tilaa mielikuvitukselle ja esimerkiksi Pergamenttihalli taipuu moneen käyttötarkoitukseen. Kankaan kulttuurikesä jatkuu aina elokuun loppuun saakka. Kesän ohjelma on kiinnostava ja monipuolinen – siitä iso kiitos tapahtumajärjestäjille.

Suosittelen kaikille sunnuntain avoimiin oviin osallistumista. Tapahtuma antaa esimakua siitä, mitä kulttuuritoiminta laajassa tarkoituksessaan voi Kankaalla olla myös tulevaisuudessa. Toivon, että avointen ovien perinnettä jatketaan vaikkapa Kankaan Kyläjuhlina, kun ensimmäiset asukkaat ovat muuttaneet alueelle.

 

Riikka Polso, kulttuuri- ja tapahtumatuottaja

 riikka

 

Kesän tapahtumia mm.

Reaktio-festivaali 12.-13.6.

UudenPolvenMuseo 13.6.-31.7

Kankaan avoimet ovet 15.6. (klo 12-16)

Teatteri Eurooppa Neljä 27.6.-10.8.

 

Elokuun tapahtumat varmistetaan kesäkuun loppuun mennessä!

1 kävijä tykkää.

Kangas twiittaa jälleen!

Kirjoitettu | 10.06.2014 | Ei kommentoitu

Pitkän hiljaiselon jälkeen Kaupungin Kangas on palannut Twitteriin, kun muutaman vuoden takaisen osallistamisprojektin tiimoilta luotu Twitter-tili on siirtynyt nyt Kankaan kehittämishankkeen projektiryhmän käyttöön. Kankaan löytää Twitteristä tunnuksella @kaupunginkangas.

Pyrkimyksenä on luoda eläväinen ja vuorovaikutteinen kanava kaikkien Kankaasta kiinnostuneiden välille. Yhteisöllisyyttä korostava Kangas haluaa olla aktiivisesti mukana sosiaalisessa mediassa, mitä tukee Twitteriin palaamisen lisäksi myös tänä keväänä Kankaan www-sivuilla aloitettu blogi Kankaanpalasia sekä jo pitkään toiminut Facebook-tili.

Tulevana sunnuntaina 15.6.2014 Kankaan poppoo livetwiittaa Avoimet ovet -tapahtumasta hashtagilla #kangas2014 – tule paikan päälle Kankaalle klo 12-16 ja twiittaa sinäkin!

Lisätietoja:

Miia Hyvärinen, projektikoordinaattori, 014 266 8972, miia.l.hyvarinen[at]jkl.fi

https://twitter.com/kaupunginkangas

www.jyvaskyla.fi/kangas

https://fi-fi.facebook.com/kaupunginkangas

Ole ensimmäinen, joka tykkää.
eteenpäin »