Jyväskylän kaupunki » Jyväskylän Kangas » Tiedotteet

Kankaan pergamenttihallissa musiikin, eksoottisen kielen ja valokuvien voimin matkalle Marimaalle

Kirjoitettu | 20.08.2015 | Ei kommentoitu

Elokuussa Suomen kulttuuririntamalla on luvassa uudenlainen avaus, kun uuden Muusikkokollektiivi ÄÄnisen, valokuvaaja Meeri Koutaniemen sekä kolmen marilaisen taiteilijan yhteisvoimin rakentama Matka marien maalle -esitys lähtee laajalle kiertueelle ympäri maata. Jyväskylään ja Kankaan pergamenttihalliin esitys saapuu keskiviikkona 26.8.

Matka marien maalle johdattaa yleisön kaukaiseen, vieraaseen maahan kielisukulaistemme luo. Matkalle lähdetään sävellyksellä, joka hämärtää menneen ja nykyisyyden välistä rajaa; Georg Friedrich Haasin teos Tria ex uno alkaa 1500-luvun musiikilla, joka vähitellen muuntuu uudenaikaiseksi sointimaailmaksi. Erilaisten mielleyhtymien sekoittuessa yleisö pääsee sukeltamaan kuvitteelliselle matkalle kohti useimmille ennestään tuntematonta Marimaata, joka esittäytyy heille illan aikana kuvien ja ikivanhan kielen muodossa yhdistyneenä ÄÄnisen luomiin uusiin sävelteoksiin.

Matka marien maalle -esitys ei esittele pientä vähemmistökansaa perinteisten kansallisruokien, -pukujen tai laulujen kautta, vaan osoittaa, että valtakulttuurien varjoon jäänyt kieli ja sen puhujat ansaitsevat tulla tuoduiksi esille myös nykyaikaisen taiteen keinoin.

Matka marien maalle Jyväskylän Kankaan Pergamenttihallissa keskiviikkona 26.8.2015 klo 19.00. Liput 10 / 5 €.

 

Lisätietoa: http://www.aaninen.com/

Tiedustelut ja varaukset: ensembleaaninen@gmail.com

Yhteistyössä Jyväskylän Kangas, Koneen säätiö, Musiikin edistämissäätiö, Taiteen edistämiskeskus & Hertz.

3 kävijää tykkäävät.

Jyväskylän Kankaalla vietetään rentoa kesäsunnuntaita ravintolapäivän merkeissä

Kirjoitettu | 12.08.2015 | Ei kommentoitu

Jyväskylän Kangas kutsuu viettämään laiskaa kesäsunnuntaita hyvän ruuan ja musiikin merkeissä Lazy Sunday Lounge -tapahtumaan. Tapahtuma järjestetään Kankaan pergamenttihallin ulko- ja sisätiloissa sunnuntaina 16.8. klo 13-17. Tunnelmaa luo DJ Soul Valpio, ruokaa tarjoavat lukuisat ravintolapäivän pop up –ravintolat, ja päivän kuluessa on tarjolla mm. teatterimaistiaisia.

Ravintolapäivää vietetään jo kolmatta kertaa Kankaan paperitehtaan maisemissa. Tällä kertaa Kankaan Pergamenttihallin pihapiirissä on pop-up ravintoloita, jotka tarjoilevat muun muassa lohikeittoa, sushia, thairuokaa, kasvisruokaa, jäätelöä ja vohveleita. Ravintolat ovat auki niin kauan kuin ruokaa riittää. Yleisöä muistutetaan ottamaan käteistä mukaan ravintoloita varten, muutoin tapahtumaan on vapaa pääsy.

Lazy Sunday Lounge tarjoaa myös hengenravintoa. Päivän aikana nähdään katkelmat Korpilahden teatterin Veljeni Leijonamieli –näytelmästä sekä Tanssiteatteri Krampin syksyn uudesta ensi-illasta Kappale kauneinta kehoa – ja pylly. Laulaja-lauluntekijä Hillaruovssut esittää omaa, herkkätunnelmaista tuotantoaan. Tilaa jätetään myös yllätysesiintyjille, ja uudet ravintolat toivotetaan alueelle tervetulleiksi myös ilman ilmoittautumista.

 

Lazy Sunday Lounge
Jyväskylän Kankaalla
Ravintolapäivänä 16.8. klo 13-17
Kympinkatu 3, Jyväskylä

www.jyvaskyla.fi/kangas

Lisätietoja antaa
kulttuurituottaja Vilja Ruokolainen
puh. 050 3118 564
vilja.ruokolainen@jkl.fi

4 kävijää tykkäävät.

Jyväskylän kaupunki myi Kankaan vanhan paperitehtaan

Kirjoitettu | 16.06.2015 | Ei kommentoitu

Jyväskylän kaupunki myi Kankaan vanhan paperitehtaan 2,25 miljoonan euron hintaan Jyväskylän Kankaan kehitys Oy:n omistamille kiinteistöyhtiöille.

Kankaan vanha paperitehdas. Kuva: Petteri Kivimäki.Kauppakirja on allekirjoitettu 15.6.2015. Vanhan paperitehtaan viimeistelysiipi siirtyy Jyväskylän kaupungin omistaman Education Facilities Oy:n omistukseen 25.6.2015.
Jyväskylän Kankaan kehitys Oy:n omistavat Skanska Talonrakennus Oy, YIT Rakennus Oy ja Jyväs-Parkki Oy.

Jyväskylän keskustan vieressä sijaitseva Kankaan paperitehdas siirtyi kaupungin omistukseen vuonna 2010 kaupungin käyttäessä etuosto-oikeutta. Kilpailutuksen kautta Kankaan rakentajakumppaneiksi valikoituivat Skanska Talonrakennus Oy ja YIT Rakennus Oy.

Vanhan paperitehtaan kokonaissuunnittelu valmistuu kesäkuun aikana. Tavoitteena on kehittää vanhasta paperitehtaasta Kankaan alueen sykkivä sydän monenlaisine yrityksineen, palveluineen, opiskelijoineen ja asukkaineen.

”Kehitysyhtiö on aloittanut Vanhan paperitehtaan kehittämisen laatimalla yleissuunnitelman siitä, mitä toimintoja vanhaan paperitehtaaseen voidaan sijoittaa”, kertoo yksikönjohtaja Jorma Mustakangas Skanskalta.

”Tilojen käyttäjien etsintä on käynnissä ja haemme sijoittajaa hankkeelle”, jatkaa aluejohtaja Mikko Räty YIT:ltä.

Vanhan paperitehtaan kehittäminen on jo käynnistynyt siipiosasta, jonne vuoden 2016 alusta muuttavat Jyväskylän ammattiopiston ja Jyväskylän aikuisopiston kädentaitojen ja luovien alojen koulutukset sekä Humakin TKI-keskus, yhteensä noin 450 opiskelijaa.

Kangas on Jyväskylän merkittävin aluekehityshanke, jossa kunnianhimoinen suunnittelu, älykäs kaupunkirakenne ja uusin yhdyskuntatekniikka luovat ainutlaatuista ja laadukasta ympäristöä. Tulevaisuudessa Kangas on 2 100 työpaikan ja 5 000 asukkaan koti.

Lisätietoja:
Jyväskylän kaupunki:
projektipäällikkö Erkki Jaala, p. 014 266 7578, erkki.jaala[at]jkl.fi
tonttipäällikkö Ora Nuutinen, p. 014 266 5073, ora.nuutinen[at]jkl.fi

http://www.jyvaskyla.fi/kangas

Skanska Talonrakennus Oy, yksikönjohtaja Jorma Mustakangas, p. 0400 672 617, jorma.mustakangas[at]skanska.fi
YIT Rakennus Oy, aluejohtaja Mikko Räty, puh. 0400 837 405, mikko.raty[at]yit.fi
Jyväs-Parkki Oy, toimitusjohtaja Hannu Leskinen, puh. 040 765 3735, hannu.leskinen[at]jyvas-parkki.fi

3 kävijää tykkäävät.

Kangastuksia – Kankaan avoimien ovien päivä kaikille kaupunkilaisille 14.6.2015 klo 12-16

Kirjoitettu | 21.05.2015 | Ei kommentoitu

Kankaan alue muuttuu ja muuntuu jatkuvasti: vanhaa puretaan ja uutta rakennetaan. Kangastuksia-tapahtumassa pääset kurkistamaan moniin vanhoihin tiloihin viimeistä kertaa ennen muutostöitä.

Kangastuksia-tapahtuma Kankaan paperitehtaan alueella tarjoaa tekemistä ja näkemistä koko perheelle. Tapahtumassa on lättahattujunakuljetus Matkakeskukselta Kankaalle, pergamenttihallin UudenPolvenMuseon taidenäyttely, Kankaan puutarhan ohjelmaa, ohjattuja kiertokävelyitä, alueen suunnitelmien esittelyä, pyöräilyä ja liikkumista, ruokakojuja, kierrätys- ja taidetuotteita, työpajoja ja musiikkia. Vapaa pääsy!

Tapahtumassa perustamme yhteisöllisen riippuvan puutarhan pergamenttihallin pihalle. Taideohjaaja Hannele Torniaisen johdolla tapahtuman kävijät voivat osallistua puutarhan rakentamiseen. Vanhoista muovipulloista saadaan käteviä istutusruukkuja, jotka kiinnitetään aitaan istutuksineen. Puutarhan valmistelut alkavat jo toukokuussa taimien istutuksella, ja puutarhaa hoidetaan koko kesän ajan. Multaa ja siemeniä viheraitaan on lahjoittanut Viherlandia.

Puutarhan rakentamiseen voi osallistua monella tavalla: kasvattamalla ennakkoon kotonaan leikatussa muovipullossa taimia ja tuomalla ne Kangastuksia-tapahtumaan, lahjottamalla pulloja tai tulemalla Kangastuksiin paikan päälle istuttamaan uusia siemeniä.

Kangastuksiin kannattaa tulla joko tunnelmallisella lättähatulla tai pyörällä, jolloin pääsee kulkemaan myös alueella. Katso lisätietoja osoitteesta www.jyvaskyla.fi/kangastuksia tai tykkää meistä facebookissa!

 

Mukana ohjelmaa tuottamassa:

CrossFit
Jyväskylän ammattikorkeakoulu
Jyväskylän ammattiopisto
Jyväskylän Energia
Jyväskylän pyöräilyseura
Jyväskylän sirkuskoulu ja Parkour Akatemia
Jyväskylän taiteilijaseura
Kankaan puutarha
Luovan valokuvauksen keskus
Nuorten taidetyöpaja
Osuuskunta Into
Skanska
Vanha Martti
YIT

Lista täydentyy matkan varrella.

 

6 kävijää tykkäävät.

Kankaalle kesällä 2015 riippuva puutarha – osallistu pullonkeräyskampanjaan!

Kirjoitettu | 15.05.2015 | 1 kommentti

Kankaan alueelle, pergamenttisalin pihan aitaan muodostuu kesäksi 2015 yhteisöllinen riippuva puutarha. Uusi Kankaan avoimien ovien tapahtuma Kangastuksia järjestetään sunnuntaina 14.6., ja sen aikana taideohjaaja Hannele Torniaisen johdolla tapahtuman kävijät voivat osallistua puutarhan rakentamiseen. Vanhoista muovipulloista saadaan käteviä istutusruukkuja, jotka kiinnitetään aitaan istutuksineen. Puutarhan valmistelut alkavat jo toukokuussa taimien istutuksella, ja puutarhaa hoidetaan koko kesän ajan. Multaa ja siemeniä viheraitaan on lahjoittanut Viherlandia.

Puutarhan rakentamiseen voi osallistua monella tavalla: kasvattamalla ennakkoon kotonaan leikatussa muovipullossa taimia ja tuomalla ne Kangastuksia-tapahtumaan 14.6., lahjottamalla pulloja tai tulemalla Kangastuksiin paikan päälle istuttamaan uusia siemeniä.

Otamme vastaan muovipullolahjoituksia Yläkaupungin Yössä 16.5. entisissä Tiimarin tiloissa (Kauppakatu 15) klo 12-18 ja maanantaina 18.5. alkaen Kankaalla (Uuden paperitehtaan puolella, CrossFit-salin ulko-oven vieressä). Istutuspulloiksi kelpaavat kaikki erityisesti pantittomat muovipullot (esim. Mehukatti-kanisterit ja 0,5-1,5 l pullot). Pulloja voi myös tuoda Kangastuksia-tapahtumaan 14.6.

Kankaan puutarha

6 kävijää tykkäävät.

Kiitos myyrät ja muurahaiset!

Kirjoitettu | 30.04.2015 | Kommentit poissa käytöstä

Olipa kerran pienenpieni myyrä, joka tahtoi housut. Arvatenkin suurin osa teistä tietää tarinan jatkon, ainakin, jos on tutustunut Zdeněk Milerin ihastuttavan Myyrä-hahmon seikkailuihin.

No, myyrä siis tahtoi housut. Mutta sepä ei ollutkaan helppo homma. Housujen eteen tuli tehdä vaikka sun mitä, myös monien muiden kuin pienen suloisen myyrän. Tärkeintä oli tietysti saada aikaiseksi kangas, josta housut voisi valmistaa.

Ensin tarvittiin pellavaa.

Sen jälkeen tuli löytää sammakko, joka liotti pellavan yhdessä Myyrän kanssa.

Liotuksen jälkeen pellava kuivattiin, jonka jälkeen haikara loukutti sen.

Tämän jälkeen tuli kuvioihin siili, joka häkilöi loukutetun pellavan. 

Vasta tämän jälkeen pellava oli valmis hämähäkkien kehrättäväksi.

Lopulta mustikat värjäsivät kehrätyn langan ja vihdoin muurahaiset kutoivat kankaan.

Tässä vaiheessa esitän nöyrimmän anteeksipyynnön lapselleni, joka ihmetteli eilisiltana, minkä takia äiti kuvaa iltasatukirjaa kesken rauhallisen satuhetken. Mutta kun oli pakko. Tästä uurastuksesta kun ei vain yksinkertaisesti voi olla vetämättä yhteyksiä Jyväskylän Kankaan valmistukseen.

Vielä on matkaa siihen, että meidän Kankaamme olisi valmis. Edelleen tarvitaan lukuisia muurahaisia, haikaroita, siilejä, sammakoita (kyllä, joskus niitäkin, jotka lipsahtavat suusta), hämähäkkejä ja mustikoita.

Eikä tämän Kankaan organisointiin riitä vain yksi pikkuinen myyrä - meitäkin on useampia. Mutta joku kaunis päivä tämäkin porukka saa ihastella yhteistyön ja aherruksen tulosta ja huudahtaa näin:

Tänään on minun vuoroni siirtyä sivummalle kiehtovan Kankaan kudonnasta. Vielä eilen olin huolestunut siitä, missä kyyneleet viipyvät, mutta tätä kirjoittaessani ne vihdoin saapuivat. Monta elämänmakuista ja haikeaa pisaraa, täynnä tunteita laidasta laitaan. Ennen Kangasta sydämeni oli aivan tavallinen, nyt se vihertää kirkkaasti, mutta ei suinkaan kateudesta. Sellainen addiktoiva ja kummallinen tapa Kankaalla nyt vain jostain syystä on.

myyrä2

myyrä

Monta kokemusta rikkaampana tämä myyrä kasaa nyt kimpsunsa ja kampsunsa ja pörhältää kohti uusia seikkailuja. Isot kiitokset kaikille kanssamyyrille ja -muurahaisille sekä aivan kaikille jotka teette Kankaasta totta. Tehkää jatkossakin töitä iloiten ja suurella sydämellä, ja tarkastelkaa asioita kankaanvihreiden sydänlasien läpi. Sillä näin upeita juttuja ei kaupungissamme – saati maassamme – montaa ole!

Todettakoon vielä rehellisyyden nimissä, että Myyrä voi kyllä lähteä Kankaalta, mutta Kangas ei lähde Myyrästä. Nähdään siis viimeistään Kangastuksissa (14.6.)!

Miia

Projektikoordinaattori, vielä tänään
Jyväskylän kaupunki, Kankaan kehittämishanke

(Lähde:  Zdeněk Miler, Myyrän housut.)

14 kävijää tykkäävät.

Jyväskylän Kankaan muutoksesta esitelmä ti 21.4.2015

Kirjoitettu | 17.04.2015 | Kommentit poissa käytöstä

Ensi viikon tiistaina 21.4. kuullaan FT Kimmo Lehtosen esitys Kangas ja sen muutos – keskustalähiön patologia osana Jyväskylän Talvi -kulttuuritapahtumaa. Tilaisuus alkaa klo 18  Aalto-salissa (Väinönkatu 7).  Lehtonen käy esitelmässään läpi Kankaan dokumentaation sisällöllisiä dimensioita ja pohtii dramaattisen muutoksen teemoja valokuvataiteen ja dokumentoinnin näkökulmista. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Lehtonen on erityisesti valokuvaan ja sen teorioihin erikoistunut visuaalisen kulttuurin asiantuntija ja tutkija, joka on toiminut Luovan valokuvauksen keskuksessa alusta asti. Nyt 25. toimintavuotenaan keskus on käynnistänyt monivuotisen Kankaan tehdasalueen taltioinnin. Mittava kaupunkitilan muutos tallennetaan ja tulkitaan seuraavien vuosien aikana valokuvataiteeksi. Hanke on käynnistetty yhteistyössä Alvar Aalto -museon, Keski-Suomen museon ja Jyväskylän kaupungin kanssa. Viime vuonna hankkeeseen liittyen järjestettiin kaksi Kankaasta kertovaa valokuvanäyttelyä sekä julkaistiin valokuvakirja.

Hankkeeseen liittyvä kirja, Kangas, metamorfoosi 1., ilmestyi viime vuonna.

 

Lisätietoja:

Kimmo Lehtonen, p. 040 701 4047, kimmo[at]kimmolehtonen.fi

Jyväskylän Talvi -tapahtuma: http://jyvaskylantalvi2015.blogspot.fi/

Kangas. Katoava tehdas -valokuvanäyttelyt viime vuonna: http://www.jyvaskyla.fi/ratamo/info/tiedotteet/2/0/70490

2 kävijää tykkäävät.

Kankaan Piippurannan asemakaava hyväksyttiin kaupunginvaltuustossa

Kirjoitettu | 31.03.2015 | Kommentit poissa käytöstä

Kankaan ensimmäinen asuinrakentamisen asemakaava Piippuranta hyväksyttiin maanantaina 30.3.2015 kaupunginvaltuustossa. Kaupunginvaltuusto hyväksyi asemakaavan muutosehdotuksen 21.1.2015 tarkistetussa muodossa sekä siihen liittyvän sitovan tonttijaon kortteleihin 41–43. Asemakaavan muutoksella mahdollistetaan Kankaan alueen uudisrakentamisen käynnistäminen. Maa-alue on suurimmaksi osaksi kaupungin omistuksessa. Vesialue ja pieni rantakaistale on Kiinteistö Oy Jyväskylän Kankaan omistuksessa. Lisäksi Jyväskylän Energia omistaa pienen alueen vesivoima-laitoksen eteläpuolelta.

Asemakaavan muutosalue sijaitsee Kankaan alueella Jyväskylän keskustan vieressä, ydinkeskustasta koilliseen Tourujoen itärannalla ja käsittää vanhan paperitehtaan eteläpuolista aluetta lähiympäristöineen sekä alueen Rusokinkadun jatkeelta Ailakinkadun risteyksestä pohjoiseen. Asuinrakentamisen on tavoitteena alkaa alueelle tämän vuoden syksyllä.

 

Lisätietoja:

Suunnitteluarkkitehti Pirjo Heinänen, p. 014 266 5033, pirjo.heinanen[at]jkl.fi
Hankejohtaja Anne Sandelin, p. 014 266 5051, anne.sandelin[at]jkl.fi

Kaavaan liittyvää aineistoa on nähtävillä kaavoituksen internet-sivuilla osoitteessa: http://www3.jkl.fi/kaavoitus/kaava.php/id/835

1 kävijä tykkää.

Kankaan kulttuurikuntokuuri

Kirjoitettu | 19.03.2015 | Kommentit poissa käytöstä

Kankaalla on käynyt hurja myllerrys jo monen vuoden ajan, ja sekin on ollut vasta alkusoittoa käynnistyville purku-urakoille ja rakennusinvestoinneille. Silti vuosittain kymmeniä tuhansia ihmisiä, vuonna 2014 jopa 50 000 ihmistä, on löytänyt tiensä erilaisiin kulttuuri-, tapahtuma- ja urheilurientoihin alueella. Kankaalta on löytynyt kaupungissa kipeästi kaivattua, vaikkakin väliaikaista, tilaa musiikkifestivaaleille, taidenäyttelyille ja teatteriesityksille.

Aloittaessani kulttuurituottajana Kankaalla edessäni on muutama iso haaste, keskenään erilaisia mutta mielenkiintoisia. Ensinnäkin yritämme edelleen remonttimiesten, kuorma-autojen sekä lämpö- ja vesiputkien kaventaessa toimintatilaa löytää hyviä, mielenkiintoisia ja kutsuvia kulttuurin paikkoja alueelta. Tänäkin vuonna haluamme juhlia avoimia ovia, näyttelyitä, kaupunkipuutarhaa, katutaidetta ja muuta hienoa Kankaalle kotiutunutta toimintaa. Ideoimme uutta ja kehitämme vanhaa, ja annamme mielellämme kaiken mahdollisen avun alueelle himoitseville tekijöille, kaivinkoneita väistellen.

Sen lisäksi, että Kankaan sydämen pitää sykkiä koko remontin ja uudelleenrakennuksen ajan, tarvitaan pitkän aikavälin kulttuurikuntokuuri. Kaupungin ja rakennuttajien sitouduttua prosenttikulttuuriperiaatteeseen meillä on aivan ainutlaatuinen tilaisuus kehittää kulttuurin ja taiteen avulla Kankaasta paras paikka asua ja tehdä töitä. Kaupunkilaiset on otettu mukaan ideoimaan hyvää elinympäristöä Kankaalle jo suunnittelun alusta lähtien, ja ehdotuksissa kyllä riittää mistä ammentaa. Kaiken perustana on yhdessä tekeminen, osallistuminen, joka sitouttaa kaikki osallistujat yhteistä tavoitetta kohti.

Maaliskuun aurinkoisilla keleillä tätä kirjoittaessani on mukavaa miettiä vilkasta tapahtumakesää etukäteen. Tiedämme jo nyt, että perinteisesti kesäkuussa järjestetyt Kankaan avoimet ovet järjestetään myös tänä kesänä 14.6., mutta uudella ilmeellä ja kenties nimelläkin. Lisäksi suunnitelmissa ovat Suomen Arkkitehtiliiton päivät keväällä ja kulttuuriympäristöpäivät syksyllä, sekä toivottavasti tanssia, musiikkia, juhlia, valokuvausta, opastettuja kiertokäyntejä ja lastenkulttuuria. Samalla ideoidaan jo ensi talvea.

Samalla kun kevät edistyy, ryhdymme pitämään yhä enemmän melua itsestämme; toivottavasti sinäkin törmäät Kankaan kulttuuritarjontaan ja tulet mukaan katsomaan moninaista, jatkuvassa muutoksessa olevaa kulttuuriympäristöämme!

 

Vilja Ruokolainen
Kulttuurituottaja

 

7 kävijää tykkäävät.

Kankaan kulttuuriin lisää tekijöitä

Kirjoitettu | 19.03.2015 | Kommentit poissa käytöstä

Jyväskylän Kankaan vireä kulttuuritoiminta on vahvistunut entisestään, kun yhteistyö Keski-Suomen Tanssin Keskus ry:n ja Taiteen edistämiskeskuksen kanssa on lähtenyt vauhdilla käyntiin. Kankaan kulttuurin kudontaan on saatu uusia käsipareja, joilla varmistetaan, että monipuolinen kulttuuritoiminta alueella jatkuu ja prosenttikulttuurin periaatteet toteutuvat.

Vilja, Riikka ja Kirsi Kankaan katutaiteen edustalla

Vilja, Riikka ja Kirsi Kankaan katutaiteen edustalla

Maaliskuun alusta osa-aikaisena kulttuurituottajana on aloittanut Vilja Ruokolainen, joka vastaa erityisesti tapahtumatuotannosta sekä tapahtumiin vuokrattavista tiloista. Aiemmin Ruokolainen on toiminut kuopiolaisen ANTI – Contemporary Art Festivalin tuottajana ja Viitasaaren Musiikin Aika -festivaalin toiminnanjohtajana. Jälkimmäisessä tehtävässä hän jatkaa myös Kankaan puolipäiväisen kulttuurituottajan tehtävän ohella.

Kankaan projekti ja Taiteen edistämiskeskus jatkavat myös yhteistyötä. Yhteistyökumppaneiden välille on solmittu sopimus läänintaiteilijan työn kohdentumisesta Kankaan prosenttikulttuuriin. Läänintaiteilija Kirsi Pitkänen toimii visuaalisen taiteen asiantuntijana Kankaalla ja lisäksi hänen tehtävään on luoda toimintamalli taidehankinnoille. Pitkäsen keskeisenä tehtävänä Taiteen edistämiskeskuksen läänintaiteilijakaudella on prosenttitaiteen edistäminen myös muualla Keski-Suomessa.

Viime vuodesta tuttu kulttuurituottaja Riikka Polso palaa myös kesäksi Kankaalle. Polson päävastuualueena ovat kesän tapahtumat Kankaalla.

Uusi kesä, uudet kujeet

Kankaan kesä näyttää taas tänä vuonna uudenlaiselta. Omat haasteensa tuovat rakennusten purku ja rakennuspuuhat, mutta osaavat tekijät ja aito halu pitää yllä Kankaan kulttuuria murtavat monia esteitä. Paljon uutta on luvassa siis myös tänäkin kesänä jatkuen aina pitkälle syksyyn. Kesäkauden avaa 14.6. järjestettävä, edellisvuosien Avoimet ovet -tyyppinen tapahtuma, jossa katse on vahvasti tulevaan. Lisätietoa tapahtumasta ilmoitellaan myöhemmin, mutta kalentereihin tuo päivä kannattaa jo ehdottomasti varata.

Millä fiiliksellä tulevaan kesäkauteen Vilja, Kirsi ja Riikka?

On äärimmäisen innostavaa ja kiinnostavaa päästä alkuvaiheista saakka mukaan seuraamaan Kankaan alueen kehittymistä ja valtakunnallisesti ainutlaatuisen prosenttikulttuurihankkeen edistymistä. Tavoitteet ovat tosi korkealla: tuotamme kulttuuria ja taidetta, joka nivoutuu ihmisten arkeen ja juhlaan ja tekee meidän kaikkien elämästä mielenkiintoisempaa. Ja haastamme tietysti kaikki kaupunkilaiset mukaan!

 

Lisätietoja:

Kulttuurituottaja Vilja Ruokolainen, Jyväskylän kaupunki, vilja.ruokolainen[at]jkl.fi, p. 050 3118 564

Taiteen edistämiskeskuksen visuaalisten taiteiden läänintaiteilija Kirsi Pitkänen, kirsi.pitkanen[at]minedu.fi, p. 0295 330 838

Tiedote prosenttikulttuurista 8.1.2015: http://www3.jkl.fi/blogit/kangasjyvaskyla/?p=2342

 

1 kävijä tykkää.
eteenpäin »