Jyväskylän kaupunki » Jyväskylän Kangas » Tiedotteet

Kankaan kekriä juhlitaan valon, taiteen, makujen ja yhdessä tekemisen merkeissä 28.–30.9.2017

Kirjoitettu | 19.09.2017 | Ei kommentoitu

Vanha sadonkorjuujuhla muotoutuu Jyväskylän Kankaalla 28.–30.9. valon, taiteen, kulttuurin, muotoilun, makujen ja yhdessä tekemisen syyspidoiksi. Ulkoilmassa tapahtuvassa ohjelmassa on mm. työnäytöksiä, tanssia, musiikkia ja valoteoksia. Tapahtuma-alue keskittyy Kankaan Piipputorille, johon kohoaa tapahtumatori, ja valoteoksia nähdään ympäri Kangasta. Tapahtumapäivinä klo 16–24 avataan poikkeuksellisesti kevyelle liikenteelle kulku Jokiraittia pitkin Ailakinkadulta Kankaalle.

Jyväskylän ammattiopiston ja Jyväskylän aikuisopiston tarjonta esittelee suomalaisen muotoilun perinnettä ja tulevaisuutta. Tapahtumamökeissä on myytävänä artesaanien taidonnäytteitä, ja erityisesti perjantaina 29.9. voi tutustua työnäytösten kautta Luovan Kampuksen toimintaan. Päivittäin klo 17 alkaa opastettu kierros Kankaalle ja klo 19 ravistetaan tanssiperinteistä pölyjä Keski-Suomen Tanssin Keskuksen tanssitaiteilijoiden Katariina Hiukan ja Paula Ketun opastuksella: luvassa on mm. huutokatrillia, paritanssihaaste sekä Heippatirallaa, saakeli! –tanssiteos.

Kankaan oma taiteilijaryhmä PK5 Kankaan Taika houkuttelee perjantaina ja lauantaina klo 19.30 osallistujia Henkisen sadonkorjuun rituaaliin: Mitä haluamme muistaa, mitä unohtaa? Tule luopumaan turhista henkisistä taakoista ja laita hyvät ajatukset kasvamaan! Lisäksi taiteilijaryhmän kanssa pääsee tekemään itselleen leipäjuuren.

Lasten kekrissä lauantaina klo 16–18 TaidePiiLOn TaideTeltassa maalataan metsän väreillä ja tunnelmoidaan tuulen tuoksua sekä sateen ropinaa, ja Lastenteatterin Loihun esityksessä peikkokaverukset Kömppä ja Turso kohtaavat Kekripukin. Miksi sato pitää korjata, onko se rikki?

Tapahtumatorin kahvilassa Kankaan Palvelu Oy tarjoaa päivittäin sadalle ensimmäiselle ilmaiseksi luomupuurobuffetista annoksen. Puuroa riittää myös ostettavaksi, samoin kuin leivonnaisia ja lämmintä juomaa.

Kekri on myös osa Valon kaupunki -tapahtumaa. Valoteokset ja valaistut installaatiot sijoittuvat jokiraitille, tapahtumatorin ympäristöön, Luovan kampuksen ikkunoihin sekä Kankaan porttirakennuksen läheisyyteen, ja niitä ovat tehneet Luovan Kampuksen opiskelijoiden lisäksi Tuomas Hallivuo, Tuukka Toijanniemi ja Taiteilijaryhmä PK5. Tommi Toijan teos Kuuseen kurkottaja on pysyvä valaistuskohde ja se julkistetaan juhlavin menoin Kankaan oleskelurannassa As. Oy Jyväskylän Albertinpihan takana perjantaina 29.9. klo 21.00.

Tapahtuma-aikaan ilmaiset parkkipaikat ovat Kankaan porttirakennuksen ympäristössä, os. Kympinkatu 3. Mukaan pääsee myös Valon kaupungin aikaan päivittäin klo 18–24 kulkevilla ilmaisilla linkeillä. Tapahtuma on osa Suomi 100 –juhlavuoden ohjelmaa ja Valon kaupunki –tapahtumaa. Tule tutustumaan suomalaisen osaamisen perinteeseen ja tulevaisuuteen!

 

Aukioloajat 28.–30.9.
Tapahtumatori klo 16–21
Valoteokset klo 20–24

Jokiraitin läpikulku avoinna klo 16-24

 

Tarkka ohjelma löytyy sivulta www.jyvaskyla.fi/kangastuksia

 

1 kävijä tykkää.

Landis+Gyrin uudet toimitilat Jyväskylän Kankaan Smart City -alueelle

Kirjoitettu | 20.06.2017 | Kommentit poissa käytöstä

Landis+Gyr siirtää toimintansa Jyskästä uusiin toimitiloihin Kankaan Smart City -alueelle, jonne Jyväskylän kaupunki kehittää uudenlaista, älykästä kaupunkiympäristöä. Kankaan alue ja uudet toimitilat ovat luonteva ja tarpeellinen jatko yrityksen viimeaikaiselle laajentumiselle Jyväskylässä.

Landis+Gyr siirtää toimitilansa Jyväskylässä Kankaan Smart City -alueelle. Tilat sijoittuvat Peabin rakentamaan Kankaan Business Gardeniin. Esisopimus tilojen pitkäaikaisesta vuokraamisesta on allekirjoitettu. Landis+Gyrin Jyväskylän yksikössä työskentelee noin 270 työntekijää, ja se toimii yhtenä yrityksen globaaleista teknologiakeskuksista sekä Pohjoismaiden ja Baltian alueen päätoimipaikkana.

”Uudet toimitilat ovat seurausta Landis+Gyrin vahvasta kasvusta Suomessa ja Jyväskylässä”, kertoo Landis+Gyr Oy:n toimitusjohtaja Ari Tolonen. ”Hienoa, että pääsemme Kankaan alueen keulakuvaksi. Smart City -alueelle valmistuu vahva ekosysteemi, joka tukee toimintaamme ja osaamistamme.”

Landis+Gyr Oy on rekrytoinut kuluneen 1,5 vuoden aikana lähes 80 uutta työntekijää järjestelmä- ja laitekehitykseen. Viime tilikaudella yritys investoi tutkimus- ja tuotekehitystyöhön Suomessa 14 miljoonaa euroa.

”Nyt tehty päätös uusista toimitiloista on tärkeä signaali siitä, että panostamme toimintoihin Suomessa ja Jyväskylässä. Haluamme tarjota työntekijöillemme parhaat mahdolliset puitteet ja innovatiivisen työympäristön”, sanoo etäluentaratkaisun tuotekehityksestä globaalisti vastaava johtaja Rauli Hantikainen.

Tärkeä avaus työpaikkarakentamiseen

”Tämä on todella hieno käynnistys Kankaan uudelle työpaikkarakentamiselle. Landis+Gyr muodostaa osaamisen ytimen, joka luo vahvan pohjan Viisaan Kankaan ekosysteemin muodostamiselle. Landis+Gyr tulee luomaan vetovoimaa, joka mahdollistaa uudenlaisen työpaikkaklusterin kehittymisen Kankaan älykaupunkialueelle”, iloitsee kaupunginjohtaja Timo Koivisto.

Jyväskylän kaupunki kehittää Kankaasta yhteistyössä oppilaitosten ja yritysten kanssa viisasta, toimivaa ja kyberturvallista aluetta. Alueesta rakennetaan uuden sukupolven hybridiympäristöä, jossa asukkaat, opiskelijat, yritykset ja asiakkaat luovat yhteistyöllä lisäarvoa kaikille osapuolille.

”Landis+Gyr tuo merkittävää lisäarvoa monenlaiselle kehitystoiminnalle Kankaalla. Olemme innoissamme saadessamme kansainvälisen ankkuritoimijan, joka näkee potentiaalin Viisaan Kankaan alueella”, kommentoi elinkeino- ja työllisyyspalveluiden johtaja Anne Sandelin.

Uudet toimitilat Business Garden -alustalle

Peabin Business Garden -konseptin mukaiset uudet toimitilat tulevat sijaitsemaan Kankaan alueen sydämessä Kankaan aukion vieressä. Rakennusprojektin tavoiteltu alkamisajankohta on vuoden 2018 alkupuoli, kun alueen kaava, hankkeen suunnittelu ja tarvittava lupakäsittely valmistuvat. Landis+Gyrin toimitilat rakennetaan hankkeen ensimmäisessä vaiheessa, joka suunnitelman mukaan valmistuu vuoden 2019 loppuun mennessä.

”Business Garden -konsepti tarjoaa yrityksille joustavan ja kustannustehokkaan sijoittumisratkaisun sekä inspiroivan työympäristön. Olemme iloisia esisopimuksen allekirjoittamisesta Landis+Gyrin kanssa. Uskomme, että tämä luo hyvät puitteet hankkeen jatkokehittämiselle ja muiden teknologia- ja palveluyritysten sijoittumiselle Kankaan Business Gardeniin”, toteaa aluejohtaja Juha-Pekka Eskola Peabilta.

Lisätietoja:

Ari Tolonen, CEO, Northern Europe, Landis+Gyr Oy
p. +358 44 044 1001
ari.tolonen@landisgyr.com

Anne Sandelin, elinkeino- ja työllisyyspalveluiden johtaja, Jyväskylän kaupunki
p. +358 14 266 5051
anne.sandelin@jkl.fi

Juha-Pekka Eskola, aluejohtaja, Peab
p. +358 40 038 1953
juha-pekka.eskola@peab.fi

Landis+Gyr
Landis+Gyr tarjoaa integroituja energianhallintaratkaisuja ja on maailmanlaajuisesti alansa markkinajohtaja. Yritys toimittaa energiamittareita, etäluentaratkaisuja sekä etäluentapalveluita energiayhtiöiden tarpeisiin ja tarjoaa Toshiban tuotteita siirto- ja jakeluverkkoon. Landis+Gyr on aktiivisesti mukana kehittämässä älykästä verkkoa ja tarjoaa teknologiaa myös jakeluverkon seurantaan, hallintaan ja ohjaukseen. Landis+Gyr on Toshiban itsenäinen tytäryhtiö ja toimii yli 30 maassa. Sen palveluksessa on noin 6 000 alan ammattilaista. Suomessa yrityksen toimipisteet sijaitsevat Vantaalla ja Jyväskylässä.

Jyväskylän Kangas
Kangas on Jyväskylän merkittävin aluekehityshanke, jossa kunnianhimoinen suunnittelu, älykäs kaupunkirakenne ja uusin yhdyskuntatekniikka luovat ainutlaatuista ja laadukasta ympäristöä. Tulevaisuudessa Kangas on 2 101 työpaikan ja 5 000 asukkaan koti.

PEAB – Pohjoismainen yhteiskuntarakentaja
Peab-konserni on yksi Pohjoismaiden suurimmista rakennusyhtiöistä. Työllistämme Pohjoismaissa 14 000 henkeä, joista Suomessa noin 750. Konsernin toiminta on jakautunut neljään liiketoiminta-alueeseen; rakentaminen, kiinteistökehitys, infrarakentaminen sekä teollisuus. Peab-konsernin liike-vaihto on 5.1 miljardia euroa. Konsernin osake noteerataan Tukholman pörssissä.

 

 

 

11 kävijää tykkäävät.

Eva & Manu Kangastuksia-konsertin pääesiityjinä su 11.6.

Kirjoitettu | 08.06.2017 | Kommentit poissa käytöstä

Jyväskylän Kankaalla järjestettävä Kangastuksia-tapahtuma muuttuu tänä kesänä suureksi ilmaiskonsertiksi. Sunnuntaina 11.6. kaikille avoimessa konsertissa esiintyvät Kengurumeininki, Toistuvat Yllätykset sekä Eva ja Manu. Alueella on tarjolla pop-up-ravintoloita ja yhteistyökumppanien infopisteitä. Soitto soi klo  13–17, ja ovet alueelle aukeavat klo 12.

 

Viimeisenä esiintyvä Eva & Manu on jyväskyläläislähtöisen Eva Louhivuoren ja ranskalaisen Emmanuel “Manu” Laudicin folk-pop-yhtye. Kangastuksia-konsertti on yksi taiteilijoiden harvoista kesän keikoista: he ovat keskittyneet tekemään uutta, myöhemmin tänä vuonna julkaistavaa musiikkia.

 

Toistuvat Yllätykset on energinen ja positiivinen hiphop-show, jonka tarjoilevat kaksi seremoniamestaria, kaksi DJ:tä sekä joukko tuottajia, taiteilijoita ja tanssijoita. Viime vuonna esikoisalbuminsa Vinkit ja tyylit julkaissut kokoonpano valloittaa esiintymislavoja ympäri Suomen. “Ehdottomasti Suomen tämän hetken taianomaisin, älykkäin, humoristisin, ja sympaattisin hiphop-ryhmä sekä epäilemättä myös -show”, toteaa Soundi-lehti.

 

Konsertin aloittava Kengurumeininki on hauskuuttanut lapsia ja heidän vanhempiaan jo yli 3500 keikalla ympäri Suomea. Jyväskylään yhtye tulee neljän hengen kokoonpanolla ja kutsuu yleisön pomppimaan, laulamaan ja tanssimaan kenguruiden lisäksi vaikkapa Kapteeni Koukun ja Intiaanipäällikkö Heiluvan Hampaan kanssa.

 

Konsertti järjestetään Kankaan porttirakennuksen viereisillä piha-alueilla (osoite Kympinkatu 3). Alue aukeaa klo 12. Lisäksi taiteilijaryhmä PK5 valtaa Valkoisen talon ja Kankaan puutarhan alueen, jossa järjestetään Varjokangastuksia-tapahtuma. Yksi Kankaan parkkipaikoista on 11.6. pois käytöstä, mutta muualla alueella on ilmainen tapahtumapysäköinti.

 

Lisätiedot ja esiintyjien kuvat:

Kulttuurituottaja Vilja Ruokolainen, vilja.ruokolainen@jkl.fi, 050 311 8564

 

1 kävijä tykkää.

Kangas, jyväskyläläisten unelmien pikkuparatiisi

Kirjoitettu | 30.05.2017 | Kommentit poissa käytöstä

Kankaan aukio visio

Kangas – toiveittemme tynnyri?
Muistan hyvin jo seitsemän vuoden takaa, kuinka mielenkiintoista olikaan ideoida yhdessä satojen muiden jyväskyläläisten kanssa sitä, millainen silloin varsin ankealta näyttävä Kankaan paperitehtaan alue ideaalitapauksessa olisi tulevaisuudessa. Kankaan alue haluttiin nähdä viihtyisänä ja vihreänä alueena, jossa kaikenlaisten ihmisten olisi hyvä elää lähellä keskustaa, hyvien palvelujen äärellä, mutta toisaalta poissa hulinasta, luonnon ympäröimänä. Se oli unelmamme se!

Toiveitten tynnyri Laatuaapikseksi
Kankaan keskeiset periaatteet alusta alkaen ovat olleet ihmisten osallistaminen, kestävä kehitys, jyväskyläläisittäin resurssiviisaus ja äly, kombinaatio, jolla taatusti saadaan aikaan jotain aivan ainutlaatuista! Kankaan Laatuaapinen, joka ohjaa kaikkea Kankaalla tehtävää, laadittiin heti alueen suunnittelun alkaessa osin myös kaupunkilaisilta kerättyjen toiveitten pohjalta. Aapisen keskeisin viesti oli esitellä ja tehdä käytännössä tutuksi Kankaan kaikille toimijoille alueen neljä strategista periaatetta: sydän, vihreä, jalka ja kestävä.

Suojeltu punatiilinen sydän
Sydän-teema kertoo ihmisten kaipuusta yhteisöllisyyteen, monimuotoisuuteen ja elämyksellisyyteen. Kankaan sykkivän punatiilinen sydän on suojeltu vanha paperitehdas, joka kokoaa alueen keskuksen palvelut ja työpaikat sisäänsä ja ympärilleen. Jo nyt Luovaksi Kampukseksi nimetyssä vanhassa tehdasrakennuksessa hyörii satoja luovien alojen opiskelijoita, joiden kanssa alueella toimivan kulttuurituottajan on helppo viritellä kaikenlaista mukavaa alueen asukkaitten ja siellä vierailevien iloksi. Valtakunnallisestikin ainutlaatuinen prosenttikulttuuri-periaate puolestaan takaa vastaisuudessakin sen, että kulttuuri ja taide eri muodoissaan sekä kymmenet tapahtumat löytävät Kankaalta kotinsa.

Kirppis Kankaalla

Apostolinkyydillä tai pyöräillen
Jalka-teema antaa pihat takaisin ihmisille piilottamalla autot pysäköintilaitoksiin ja maan alle. Vahva jalankulun ja pyöräilyn ympäristö sekä sijainti keskustan vieressä houkuttelevat ihmisiä liikkumaan jalkaisin -pyörän kanssa tai ilman. Kuinka helposti käykään alueen valmistuttua fillarilla viilettely pitkin pyöräilybaanaa kohti tätä vihreää keidasta!

Villistä Tourujoenlaaksosta urbaaniin vihreään
Vihreä-teema kasvaa Tourujoen luonnonsuojelualueen villistä kasvustosta kohti urbaania vihreää, puistojen, katujen pihojen kautta katoille ja parvekkeillekin. Muistan jo lapsuudestani, kuinka kiehtova - ja pikkutytön silmin vähän pelottavakin – Tourujoenlaakson luontopolun tunnelma oli. Onneksi alue halutaan säilyttää, tulevaisuudenkin pikkutyttöjen koettavaksi. Upeaa toisaalta on myös se, että tuo osittain ryvettynyt joen rantamaisema saa uuden urbaanimman ilmeen.  Kaupunkiviljely on jo useina kesinä ollut osana Kangasta; laatikkoviljelmien hoito on tuonut monelle perheelle mukavan yhteisen harrastuksen ja samasta puuhailusta innostuneita uusia tuttavuuksia.  Kankaan teemoitelluilla yhteispihoilla asukkaitten yhteisöllinen toiminta saa uusia, mitä erilaisimpia muotoja, sen arvaan!

Resurssiviisaita ratkaisujaIstutuksia
Kestävä-teema etsii ekologista elämäntapaa tukevaa ympäristöä ja rakentamista. Resurssi-viisaat kokeilut ja ratkaisut ovat Kankaan arkea. Vanhan paperitehtaan siipiosan aurinkovoimala oli laatuaan ensimmäinen, muttei taatusti viimeinen uusiutuvaa energiaa käyttävä resurssiviisausteko Kankaalla. Jännittävältä kuulostava Kangasverkko-alueportaali mahdollistaa alueen toimijoille lähes rajattomat mahdollisuudet digitalisaation monipuoliseen hyödyntämiseen aina kotien lukitsemisesta älyjätehuoltoon, kyberturvallisuudesta puhumattakaan. Alueportaali mahdollistaa myös ennennäkemättömien asukaslähtöisten palvelujen syntymisen ja kehittymisen.

Kyllä – toiveittemme tynnyri!
Muutamassa vuodessa Kankaalla on tapahtunut paljon. Nyt, kesän kynnyksellä 2017 voin ilolla todeta, että kaupunkilaisia on kuultu: Kankaasta on rakentumassa hyvää vauhtia juuri tuollainen ideoimamme pikkuparatiisi.  Unelmastamme tulee totta: Kangas on meidän jyväskyläläisten toiveitten tynnyri!

Pirkko Melville

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pirkko Melville
tutkimus- ja kehittämispäällikkö, Jyväskylän kaupunki

1 kävijä tykkää.

Puutarhatuparit Kankaalla 4.6.2017 klo 12-16: Juhlat kesälle ja uusille asukkaille

Kirjoitettu | 30.05.2017 | Kommentit poissa käytöstä

Jyväskylän Kankaalle muutti tänä keväänä lisää uusia asukkaita uuteen kerrostaloon, Asunto Oy Albertinpihaan. Heidän kunniakseen Kankaan puutarhalla järjestetään kaikille avoimet ja ilmaiset kesänavausjuhlat. Valkoisen talon pihalla vietetään sunnuntaita mukavissa tunnelmissa hyvän musiikin (dj Megamatti), tanssiesitysten (Tanssiryhmä Off/Balance: Matolainen) ja osallistavan toiminnan parissa. Ohjelman on koonnut ja suunnitellut Kankaalla vaikuttava yhteisötaiteilijoista koostuva ryhmä PK 5.

PK5, eli taiteilijat kulttuurin lähipalvelujen tuottajina –hankkeen taiteilijaryhmään kuuluvat mediataitelija Tuukka Toijanniemi, näyttelijät Aaro Vuotila, Annu Sankilampi, tanssitaiteilija Terhi Kuokkanen ja muotoilija Marianne Tiitinen. Ryhmän mentorina toimii yhteisötaiteilija Anniina Aunola. Taiteilijat kulttuurin lähipalvelujen tuottajina on vuoden 2017 aika toteutettava projekti Jyväskylän Kankaalla. Tavoitteena on tarjota Kankaan alueella ihmisille ja yhteisöille avointa ja ilmaista taidetoimintaa.

PK5 osallistuu myös 11.6. Kangastuksia-tapahtumaan ja tekee tiivistä yhteistyötä alueen yhteisöjen kanssa. Taiteilijat kulttuurin lähipalvelujen tuottajina on opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama hanke, jota hallinnoi Keski-Suomen Tanssin Keskus. Kumppaneina toimivat Kankaan Palvelu Oy, Materia ry, Live Herring ry, Kankaan asukasyhdistys ry ja Teatterikone.

 

Lisätietoja:
Riikka Polso
tuottaja
riikka.polso@tanssinkeskus.fi
045-3445136

 

TULOSSA:  Varjokangastuksia 11.6.2017 klo 12-16 (Kankaan puutarha)

Kangastuksia-tapahtumaan  PK5 järjestää valkoisen talon pihalla oheisohjelmaa, eli luvassa on Varjokangastuksia –tapahtuma. Varjokangastuksissa Tourujoen rantamaisemissa päästään nauttimaan yhteisöllisyydestä yleisessä saunassa kello 12-16. Ohjelmassa on luvassa myös PK5 ryhmän järjestämiä yllätyksiä!

Ole ensimmäinen, joka tykkää.

Kymmenes Jyväskylän Designtori Kankaan pergamenttihallissa la 27.5. klo 10-16

Kirjoitettu | 24.05.2017 | Kommentit poissa käytöstä

Kymmenes Jyväskylän Designtori valtaa Pergamenttihallin ennennäkemättömällä määrällä uutta kotimaista muotoilua lauantaina 27.5.2017 klo 10-16.
Kävijöitä tapahtumaan odotetaan edellisten Jyväskylän Designtorien tapaan useampia tuhansia. Tapahtumassa on tuttuun tapaan myös Restaurant Lounge pop up -ravintoloineen, lapsille puuhaa. Tunnelmaa Pergamenttihalliin luo DJ Soul Valpio.

 

Kankaan alueen osoite on Kympinkatu 3. Alueella on ilmainen pysäköinti tapahtumapäivänä.

Lisätietoja Designtorin facebook-tapahtumasta.

Ole ensimmäinen, joka tykkää.

Kankaan uudet taidehankkeet esitellään Ruusupuistossa 20.5.2017

Kirjoitettu | 17.05.2017 | Kommentit poissa käytöstä

Uusi, rakenteilla oleva kaupunginosa ja 25-vuotista taivaltaan juhliva kaupunkifestivaali kohtaavat toisensa ensi lauantaina! Monitaiteinen Yläkaupungin yö tutustuttaa jyväskyläläiset Kankaan alueen uusimpiin taidehankintoihin luonnosten ja dokumentaatioiden avulla. Kangas goes Yläkaupungin yössä julkistetaan kolmen alueelle sijoittuvan rakennuskohteen eli Kankaan Pysäköintitalon, Kankaan Palvelutalon sekä Rusokinkadun ja Baanan risteyskohtaan sijoittuvan Villu Jaanisoon veistoksen luonnokset. Laajemmin Kankaan Piippurannan taidekokonaisuutta esitellään Ruusupuiston ala-aulassa pidettävässä näyttelyssä, joka on avoinna 20.5.-5.6.2017.

 

Jaakko Niemelä ja Helena Hietanen ovat suunnitelleet Pysäköintitalon julkisivuun suuren, yli 2000 neliömetrin kokoisen taideteoksen, joka toteutetaan perforoimalla eli rei’ittämällä kuvio julkisivua peittävään materiaaliin. Teoksen aiheena on Kankaan historia ja kuva-aiheista erottuu muun muassa ikivanha Jyväskylän kartta. Pimeän tullen julkisivu herää eloon pylväsrakenteisiin sijoitetun ohjelmoidun valaistuksen myötä. Pysäköintitalon sisätilojen orientoivan taiteen suunnittelusta vastaa Kaisa Berry. Sisätilojen maalaukset tuovat mittakaavaltaan suureen betonihalliin ripauksen iloa värien ja grafiikan keinoin.

 

Teemu Lehmusruusu, Pasi Rauhala ja Maija Holma ovat suunnitelleet Palvelutaloon taideteoksia, joiden avulla muistisairaat asukkaat voivat elävöittää tärkeisiin paikkoihin, kuten luontoon liittyviä muistojaan. Lehmusruusun ja Rauhalan teos koostuu löydetyistä ajopuista, niihin liitetyistä kolmiulotteisesti tulostetuista elementeistä, projisoinnista sekä valosuunnittelusta. Teos on vuorovaikutteinen, katsoja voi osallistua siihen oman kehonsa liikkeillä, joihin teos reagoi. Maija Holman Nykyhetken puutarha -teos koostuu puista, jotka on toteutettu graafisella betonilla seinäpintoihin ja digiprintteinä ikkunoihin.

 

Lisäksi tilaisuudessa esitellään Anna Ruthin ja Mika Natrin jo valmistuneista teoksista tehdyt dokumentaatiot. Teatterikoneen kanssa yhteistyönä tehty videoteos Kertomuksia Kankaalta yhdistää keskisuomalaisten kirjailijoiden tekstit ja Kankaalla kuvatut videot tarinakokonaisuudeksi.

 

Tilaisuus pidetään lauantaina 20.5.2017 Ruusupuiston yliopistorakennuksessa osoitteessa Alvar Aallon katu 9, 1. kerroksen luentosali Juhossa klo 17:30-19:00.

 

Tervetuloa tutustumaan Kankaan ainutlaatuisiin taidehankkeisiin!

 

taidekoordinaattori
Kirsi Pitkänen
Kankaan Palvelu Oy
050-338 7705
kirsi.j.pitkanen@jkl.fi

1 kävijä tykkää.

Valmistuvien artesaanien Portilla-taidekäsityönäyttely Kankaalla

Kirjoitettu | 03.05.2017 | Kommentit poissa käytöstä

Jyväskylän aikuisopiston valmistuvat artesaanit esittelevät taidekäsitöitään Kankaalla 10.5. avautuvassa näyttelyssä. Esillä on sekä tekstiili- että kalustealan uusien taitajien töitä. Portilla-näyttelyn taidetekstiilit on valmistettu mm. kutomalla, huovuttamalla ja kankaanpainannalla. Kaluste- ja veistosteosten materiaaleja ovat kotimaiset puulajit, metallit sekä tekstiili- ja muut pehmeät materiaalit puuhun ja metalliin yhdistettynä. Osassa teoksia on käytetty kierrätysmateriaaleja. Näyttely on avoinna Jyväskylän Kankaan Porttirakennuksessa 11.–19.5.2017.

Esillä on kahdenkymmenen opiskelijan töitä. Näyttelyn teokset on valmistettu Kankaan luovalla kampuksella, osana käsi- ja taideteollisuusalan perustutkinnon viimeisen vuoden opintoja. Perustutkinnossa kalustealan artesaanin koulutus antaa valmiudet suunnitella ja valmistaa huonekaluja sekä muita puu- ja metalliesineitä. Tekstiilialan artesaanin koulutuksessa opiskelija puolestaan oppii suunnittelemaan ja valmistamaan sisustustekstiilejä.

Näyttely on pystytetty Kankaan Porttirakennukseen, joka täytti viime vuonna 100 vuotta.

Näyttelyn aukioloajat

Näyttely on avoinna 11.–19.5.2017 ma–pe klo 12–18, la-su klo 11–16.
Osoite Kympinkatu 3, ensimmäinen rakennus vasemmalla alueelle tultaessa (matala punatiilinen yksittäinen talo).

Näyttelyyn on vapaa pääsy.

Avajaiset ke 10.5.2017 klo 15–17. Tervetuloa!

Lisätietoja

Kouluttaja Sirpa Sergejeff, Jyväskylän aikuisopisto, puh. 040 341 5063, sirpa.sergejeff@jao.fi,
www.jao.fi/fi/Jyvaskylan-aikuisopisto, www.jao.fi/fi/Luova-kampus-Kankaalla

Näytteilleasettajat:


Tekstiili

Elina Aalto, Jyväskylä

Eliisa Ainali, Toivakka

Sanni Airaksinen, Jyväskylä

Tuija Eerola, Jyväskylä

Tuija Eskelinen, Jyväskylä

Anne Hämäläinen, Laukaa

Tanja Ikonen, Jyväskylä

Erja Latva, Laukaa

Tanja Lusua, Jyväskylä

Hanne Pakkanen, Jyväskylä

Henna Puhakka, Jyväskylä

Krista Siikavirta, Jyväskylä

Miisa Siitari, Jyväskylä

 

Kaluste

Sandra Hytönen, Jyväskylä

Sirpa Hytönen, Jyväskylä

Timo Levola, Korpilahti

Katariina Leskinen, Muurame

Tuulia Nurminen, Korpilahti

Tatu Pyykkönen, Jyväskylä

Jaana Rossi, Konnevesi

2 kävijää tykkäävät.

Jyväskylän Kankaan uuden paperitehtaan vuokrasopimukset päättyvät 31.12.2017

Kirjoitettu | 27.04.2017 | Kommentit poissa käytöstä

Jyväskylän Kankaan uuden paperitehtaan tilojen kaikki vuokrasopimukset tullaan irtisanomaan 31.12.2017 mennessä suunnitellun mukaisesti.

Kankaan rakentuminen on edistynyt hyvin. Suunnittelu ja kunnallistekniikan rakentamisen seuraava vaihe on käynnistynyt, samoin Kankaan sydänkortteleiden asemakaavoitus. Alueelle tulee työpaikkarakentamista 40 000 ja asumista 55 000 kerrosalaneliömetriä.

Kankaan tehdaskiinteistöistä jäljellä olevan uuden paperitehtaan purku on tarkoitus aloittaa heti alkuvuodesta 2018 tutkimuksilla ja tekniikan purkamisella. Varsinaiseen purkutyöhön päästään näiden jälkeen. Kunnallistekniikan rakentaminen aloitetaan purkutöiden valmistuttua.

Lisätietoja:
Kankaan kiinteistömanageri Ulla-Maija Valtonen, p. 050 5276 703, ulla-maija.valtonen[at]jkl.fi
Jyväskylän kaupungin projektipäällikkö Ora Nuutinen, p. 014 2665 073, ora.nuutinen[at]jkl.fi

1 kävijä tykkää.

Kankaan ilmaiskonsertissa 11.6. Eva & Manu, Toistuvat Yllätykset ja Kengurumeininki

Kirjoitettu | 04.04.2017 | Kommentit poissa käytöstä

Jyväskylän Kankaan avoimet ovet, Kangastuksia-tapahtuma, järjestetään kesällä 2017 suuren ilmaiskonsertin muodossa. Kaikille avoimessa sunnuntaikonsertissa esiintyvät Kengurumeininki, Toistuvat Yllätykset sekä Eva ja Manu. Alueella on tarjolla pop-up-ravintoloita ja yhteistyökumppanien infopisteitä. Konsertti järjestetään sunnuntaina 11.6. klo 13–17. Ovet alueelle aukeavat klo 12.

Kengurumeininki on hauskuuttanut lapsia ja heidän vanhempiaan jo yli 3500 keikalla ympäri Suomea. Jyväskylään yhtye tulee neljän hengen kokoonpanolla ja kutsuu yleisön pomppimaan, laulamaan ja tanssimaan kenguruiden lisäksi vaikkapa Kapteeni Koukun ja Intiaanipäällikkö Heiluvan Hampaan kanssa.

Toistuvat Yllätykset on energinen ja positiivinen hiphop-show, jonka tarjoilevat kaksi seremoniamestaria, kaksi DJ:tä sekä joukko tuottajia, taiteilijoita ja tanssijoita. Viime vuonna esikoisalbuminsa Vinkit ja tyylit julkaissut kokoonpano valloittaa esiintymislavoja ympäri Suomen. “Ehdottomasti Suomen tämän hetken taianomaisin, älykkäin, humoristisin, ja sympaattisin hiphop-ryhmä sekä epäilemättä myös -show”, toteaa Soundi-lehti.

Eva & Manu on jyväskyläläislähtöisen Eva Louhivuoren ja ranskalaisen Emmanuel “Manu” Laudicin folk-pop-yhtye. Kangastuksia-konsertti on yksi taiteilijoiden harvoista kesän keikoista: he ovat keskittyneet tekemään uutta, myöhemmin tänä vuonna julkaistavaa musiikkia.

Konsertti järjestetään Kankaan porttirakennuksen viereisillä piha-alueilla (osoite Kympinkatu 3). Alue aukeaa klo 12. Yksi Kankaan parkkipaikoista on 11.6. pois käytöstä, mutta alueella on muita sekä maksullisia että parkkikiekolla toimivia parkkipaikkoja.

 

Lisätiedot ja esiintyjien kuvat:

Kulttuurituottaja Vilja Ruokolainen, vilja.ruokolainen@jkl.fi, 050 311 8564

3 kävijää tykkäävät.
eteenpäin »

Kangas in English »
Ideointiprojekti Kaupungin Kangas »

RSS

tiedotteet

Kankaan kekriä juhlitaan valon, taiteen, makujen ja yhdessä tekemisen merkeissä 28.–30.9.2017

Vanha sadonkorjuujuhla muotoutuu Jyväskylän Kankaalla […]

Keskustele

Landis+Gyrin uudet toimitilat Jyväskylän Kankaan Smart City -alueelle

Landis+Gyr siirtää toimintansa Jyskästä uusiin […]

Kommentit poissa käytöstä

Eva & Manu Kangastuksia-konsertin pääesiityjinä su 11.6.

Jyväskylän Kankaalla järjestettävä Kangastuksia-tapahtuma muuttuu […]

Kommentit poissa käytöstä