Jyväskylän kaupunki » Jyväskylän Kangas » Tiedotteet

Uusi tapahtumakesä edessä Jyväskylän Kankaalla – tiloja vielä vuokrattavissa!

Kirjoitettu | 27.03.2014 | Ei kommentoitu

Kesällä 2013 Jyväskylän Kankaalla järjestettyihin kulttuuri- ja urheilutapahtumiin sekä erilaisiin esittelytilaisuuksiin osallistui yhteensä noin 40 000 henkeä.

Kankaan tapahtumakesää 2014 suunnitellaan kovaa vauhtia, mutta vapaita tiloja on vielä vuokrattavissa. Erityisellä ylpeydellä Kankaan väki tarjoaa käyttöön vanhan paperitehtaan ainutlaatuista Pergamenttihallia, joka on vapautunut kokonaan tapahtumakäyttöön CrossFit-salin muutettua uuden paperitehtaan puolelle. Pergamenttihalliin sopivat monenlaiset toiminnat, kuten erilaiset yleisötapahtumat laajalla kirjolla lastentapahtumista festivaaleihin. Tilaa voi vuokrata myös yritystapahtumiin.

Monikäyttöisessä Pergamenttihallissa on tilaa peräti 2400 neliömetriä. Hallista voi vuokrata käyttöönsä myös osan.

Kesän 2014 päätapahtumien teemoina ovat katutaide, nykytaide ja teatteri

Kevään aikana Kangas siirtyy graffiteista laajempaan katutaideteemaan, kun joukko Suomen eturivin katutaiteilijoita valtaa lisää uuden paperitehtaan harmaita betoniseiniä. Luvassa on Suomen mittapuulla toistaiseksi merkittävin katutaidekokoelma, jonka avajaisia juhlitaan Kankaan avoimissa ovissa 15.6.

UudenPolvenMuseo siirtyy Säynätsalon kuitulevytehtaasta Kankaalle, pergamenttihalliin. Nykytaiteeseen keskittyvä UudenPolvenMuseo esittelee kesän ajan 12.6.–31.7. monipuolisen taidekattauksen. Näyttely tulee sisältämään myös oheistapahtumia.

Teatteri Eurooppa Neljä jatkaa kesäteatteritoimintaansa viimekesäisellä paikallaan Kankaalla. Esityksenä on road-musikaali ”Synnyimme Lähtemään”. Näytelmän ensi-ilta on 27.6.

Lisäksi Kankaan puutarha ja olohuone jatkavat toimintaansa tehtaan entisen konttorin eli Valkoisen talon pihassa.

Kankaan neljännet Avoimet ovet järjestetään sunnuntaina 15.6. kello 12–16. Luvassa on monipuolinen koko perheen tapahtuma ja tuttuun tapaan lättähattujunakuljetus matkakeskukselta.

Kankaalla uusi kulttuuri- ja tapahtumatuottaja

Kankaan kesän kulttuuri- ja tapahtumatuottajana on aloittanut Riikka Polso. Polso opastaa ja on yhteyshenkilö kaikissa Kankaan tapahtumiin ja tilapäiseen käyttöön liittyvissä asioissa.

Lisätietoja:
- kiinteistömanageri Ulla-Maija Valtonen, p. 050 527 6703,  ulla-maija.valtonen@jkl.fi
- kulttuuri- ja tapahtumatuottaja Riikka Polso, p. 050 436 6870, riikka.polso@jkl.fi
- UudenPolvenMuseo, Virpi Lehto, p. 040 732 7513, virpi.lehto@gmail.com
- CrossFit, Markus Rosti, p. 040 658 1994, markus@crossfitjyvaskyla.fi
- Teatteri Eurooppa Neljä, Matti Hämäläinen, p. 0400 592 399
- http://www.jyvaskyla.fi/kangas

1 kävijä tykkää.

Piippurannan arkkitehtuurikilpailu käynnistää Kankaan asuinrakentamisen suunnittelun

Kirjoitettu | 13.03.2014 | Ei kommentoitu

Jyväskylän kaupungin ja Skanska Talonrakennus Oy:n järjestämään Kankaan Piippurannan arkkitehtuurikilpailuun jätettiin 11.3. mennessä 35 kilpailuehdotusta.

– Ensi silmäyksellä näyttää, että saimme korkeatasoisia ehdotuksia. Niiden joukosta asiantuntijoilla täydennetty tuomaristo valitsee voittajan. Myös kaupunkilaisilta saatava palaute on arvioinnissa mukana, kertoo Jyväskylän kaupungin hankejohtaja Anne Sandelin.
 
Yleisen arkkitehtuurikilpailun tavoitteena on löytää toteutuskelpoinen ja laadukas ratkaisu Kankaan kolmelle ensimmäiselle kerrostalolle sekä laajempaa aluetta koskeva korttelisuunnitelma asemakaavoituksen pohjaksi. Kilpailu käynnistää uuden, viihtyisän alueen asuntorakentamisen, joka samalla linjaa tulevat kaupunkikuvalliset ja kestävän kehityksen mukaiset arvot koko alueelle.

Kilpailutyöt ovat nähtävillä kaupungin verkkosivuilla osoitteessa http://www3.jkl.fi/blogit/kangasjyvaskyla/?page_id=1379. Työt ovat kaupunkilaisten kommentoitavissa 9.4.2014. asti.

Tavoitteena toimiva kokonaisratkaisu
 
Piippurannan kilpailualueen laajuus on noin 2,8 hehtaaria. Pohjoispuolelta kilpailualuetta rajaa suojeltava vanha paperitehdasrakennus kanavarakenteineen. Kilpailualue muodostuu asuinrakentamisen kortteleista sekä niihin liittyvästä aukiosta ja pysäköintitalosta. Kilpailualueelle sijoittuu noin 550–600 asukasta sekä vähintään 550 autopaikan alueellinen pysäköintilaitos.
 
Ehdotusten arvioinnissa painotettavia asioita ovat esimerkiksi asumisen ratkaisujen sopivuus eri elämäntilanteisiin, aurinkosähkötuotannon luonteva sovittaminen rakennuksiin sekä ehdotusten toteuttamiskelpoisuus ja vaiheittainen toteutettavuus.

5 000 asukasta ja 2 100 työpaikkaa
 
Kangas on Jyväskylän merkittävin aluekehityshanke. Kankaan alue sijaitsee Tourujoen itärannalla Jyväskylän ydinkeskustan vieressä. Kankaasta tulee monipuolinen asumisen, työpaikkojen ja palvelujen alue, joka yhdistää keskustan luontevasti Seppälään.
 
Tavoitteena on käynnistää kunnallistekniikan rakentaminen jo tänä vuonna ja asuntorakentaminen ensi vuonna. Vuoteen 2025 mennessä Kankaan osayleiskaava-alueelle voidaan sijoittaa noin 3 000 asukasta ja noin 2 100 työpaikkaa. Osayleiskaava-aluetta laajemmassa, valmiiksi rakennetussa kaupunginosassa asuu vuoteen 2040 mennessä yhteensä noin 5000 asukasta.

Lisätietoja:
- hankejohtaja Anne Sandelin, p. 014 266 5051, anne.sandelin[@]jkl.fi
- suunnitteluarkkitehti Pirjo Heinänen, p. 014 266 5033, pirjo.heinanen[@]jkl.fi
- kilpailuehdotukset: http://www3.jkl.fi/blogit/kangasjyvaskyla/?page_id=1379

Ole ensimmäinen, joka tykkää.

Kankaan ennakkoluulottomat yhteisjärjestelyt hyödyttävät kaikkia

Kirjoitettu | 06.02.2014 | Kommentit poissa käytöstä

Jyväskylän kaupunkirakennelautakunta käsittelee seuraavassa kokouksessaan tiistaina 11.2.2014 Kankaan yhteisjärjestelyjen periaatteita.

Apulaiskaupunginjohtaja Timo Koiviston ehdotus on, että lautakunta hyväksyisi pysäköinnin yhteisjärjestelyjen, keskitettyjen väestönsuojien ja jätehuollon, julkisen valokuiturunkoverkon sekä yhteispihajärjestelyjen periaatteet Kankaan asemakaavoituksen ja alueen jatkokehittämisen pohjaksi ja lähettäisi ne kaupunginhallituksen käsittelyyn. Yhteisjärjestelyjen periaatteiden hyväksymisestä päättää lopulta kaupunginvaltuusto.

Kestävän kehityksen mukaisesti Kankaalla pyritään resurssien ja luonnonvarojen eli materiaalien, tilojen ja laitteistojen tehokkaaseen käyttöön sekä hiilijalanjäljen pienentämiseen. 

Tavoitteena on saada alueelle elinkaaren mittaisia, resurssiviisaita ratkaisuja, jotka lisäävät asukkaiden ja kaupunkilaisten viihtyisyyttä ja turvallisuutta. Tavoitteena on myös rakentamiskustannusten ja asumiskustannusten pienentäminen.

Yhteisjärjestelymallien tavoitteena on luoda tilanne, joka hyödyttää kaikkia osapuolia – kaupunkia, rakentajia sekä tulevia asukkaita ja käyttäjiä. Esimerkiksi Kankaan pysäköintimalli perustuu nimeämättömien paikkojen ja vuoropysäköinnin tehokkaaseen hyödyntämiseen, kun asumisen, palveluiden ja työpaikkojen pysäköinti hoidetaan samoissa pysäköintilaitoksissa. Näin pysäköintipaikkojen kokonaismäärää voidaan pienentää, mikä vähentää kustannuksia – käyttömukavuuden siitä kuitenkaan kärsimättä.

Autoton asukas taas hyötyy pysäköintikustannusten muuttuessa läpinäkyviksi, kun pysäköinnin hinta pidetään erillään asuntojen hinnoista. Kankaan alueelle toteutetaan keskitetty alueellinen väestösuoja, joka toimii pysäköintilaitoksen osana. Väestösuojatiloja voidaan käyttää normaalitilanteessa pysäköintipaikkoina.

Piha- ja oleskelualueista tulee viihtyisiä ja turvallisia, kun jätehuolto- ja pysäköintiratkaisut siirtävät liikennettä pois tonteilta. Erilliset, yhteiset jätehuoltopisteet toteutetaan tonttien ulkopuolelle yleisille alueille.

Kankaalle toteutetaan kunnallistekniikan rakentamisen yhteydessä myös alueellinen valokuituverkko, jota tarjotaan operaattorien käyttöön. Näin kaikilla operaattoreilla on yhdenmukaiset edellytykset vuokrata laajakaistakapasiteettia ja tarjota palvelujaan alueella.

Kankaan historiallinen paperitehdasalue sijaitsee Tourujoen itärannalla noin kilometrin päässä Jyväskylän ydinkeskustasta. Vuoteen 2025 mennessä Kankaan osayleiskaava-alueelle voidaan suunnitelmien mukaan sijoittaa noin 3 000 asukasta ja noin 2 100 työpaikkaa. Osayleiskaava-aluetta laajemmassa, valmiiksi rakennetussa kaupunginosassa asuu vuoteen 2040 mennessä yhteensä noin 5000 asukasta.

Lisätietoja:
- hankejohtaja Anne Sandelin, p. 014 266 5051, anne.sandelin[@]jkl.fi
- http://www3.jkl.fi/blogit/kangasjyvaskyla/?page_id=336

1 kävijä tykkää.

Kankaan osayleiskaavasta valitus

Kirjoitettu | 13.12.2013 | Kommentit poissa käytöstä

Jyväskylän kaupunginvaltuuston 4.11.2013 hyväksymästä Kankaan osayleiskaavasta on jätetty Hämeenlinnan hallinto-oikeuteen yksi valitus, jonka allekirjoittajina ovat Anna-Mari Murtorinne ja Pekka Ruuskanen.

– Valitus kohdistuu uuteen kevyen liikenteen siltaan ja väylään, joten on mahdollista, että kaupunginhallitus voi julistaa tammikuussa osayleiskaavan muilta osin voimaantulevaksi, toteaa hankejohtaja Anne Sandelin Jyväskylän kaupungin kaupunkirakennepalveluista.

Kaupunki antaa vastineensa Hämeenlinnan hallinto-oikeudelle saatuaan lausuntopyynnön.

Kankaan alue sijaitsee Tourujoen itärannalla Jyväskylän keskustan vieressä. Kankaasta tulee monipuolinen asumisen, työpaikkojen ja palvelujen alue, joka yhdistää keskustan Seppälään.

Vuoteen 2025 mennessä Kankaan osayleiskaava-alueelle voidaan suunnitelmien mukaan sijoittaa noin 3 000 asukasta ja noin 2 100 työpaikkaa. Osayleiskaava-aluetta laajemmassa, valmiiksi rakennetussa kaupunginosassa asuu vuoteen 2040 mennessä yhteensä noin 5000 asukasta.


Lisätietoja:
hankejohtaja Anne Sandelin, p. 014 266 5051, anne.sandelin[@]jkl.fi

3 kävijää tykkäävät.

Arkkitehtikilpailu tuo ideoita Kankaan kehittämiseen

Kirjoitettu | 21.11.2013 | Kommentit poissa käytöstä

Jyväskylän kaupunki ja Skanska Talonrakennus Oy käynnistivät keskiviikkona 20.11.2013 Kankaan Piippurannan yleisen arkkitehtuurikilpailun.

Arkkitehtuurikilpailulla haetaan Kankaan alueen ensimmäisen vaiheen asemakaavoituksen ja toteutuksen pohjaksi arkkitehtonisesti korkeatasoista, Kankaan vahvaa identiteettiä luovaa suunnitelmaa. Se käynnistää uuden, viihtyisän alueen asuntorakentamisen, joka samalla linjaa tulevat kaupunkikuvalliset ja kestävän kehityksen mukaiset arvot koko alueelle.

Kilpailun tavoitteena on löytää toteutuskelpoinen ja laadukas ratkaisu kolmelle ensimmäiselle kerrostalolle sekä laajempaa aluetta koskeva korttelisuunnitelma asemakaavoituksen pohjaksi.
Kilpailuohjelma ja liiteasiakirjat ovat ladattavissa kilpailun verkkosivulla osoitteessa http://www.jyvaskyla.fi/kangas. Kilpailuaika päättyy 4.3.2014, jonka jälkeen kilpailutyöt tulevat verkkoon nähtäville ja kaupunkilaisten kommentoitaviksi.

Tavoitteena toimiva kokonaisratkaisu

Kilpailualueen laajuus on noin 2,8 hehtaaria. Pohjoispuolelta kilpailualuetta rajaa suojeltava vanha paperitehdasrakennus kanavarakenteineen. Kilpailualue muodostuu asuinrakentamisen kortteleista sekä niihin liittyvästä aukiosta ja pysäköintitalosta. Kilpailualueelle sijoittuu noin 550–600 asukasta sekä vähintään 550 autopaikan alueellinen pysäköintilaitos.
Ehdotusten arvioinnissa painotettavia asioita ovat esimerkiksi asumisen ratkaisujen sopivuus eri elämäntilanteisiin, aurinkosähkötuotannon luonteva sovittaminen rakennuksiin sekä ehdotusten toteuttamiskelpoisuus ja vaiheittainen toteutettavuus.

5 000 asukasta ja 2 100 työpaikkaa

Kangas on Jyväskylän merkittävin aluekehityshanke. Kankaan alue sijaitsee Tourujoen itärannalla noin kilometrin päässä Jyväskylän ydinkeskustasta. Kankaasta tulee monipuolinen asumisen, työpaikkojen ja palvelujen alue, joka yhdistää keskustan luontevasti Seppälään.
Tavoitteena on käynnistää kunnallistekniikan rakentaminen jo vuonna 2014 ja asuntorakentaminen vuonna 2015. Vuoteen 2025 mennessä Kankaan osayleiskaava-alueelle voidaan sijoittaa noin 3 000 asukasta ja noin 2 100 työpaikkaa. Osayleiskaava-aluetta laajemmassa, valmiiksi rakennetussa kaupunginosassa asuu vuoteen 2040 mennessä yhteensä noin 5000 asukasta.

 

Lisätietoja:
- hankejohtaja Anne Sandelin, p. 014 266 5051, anne.sandelin[@]jkl.fi
- kaavoitus: suunnitteluarkkitehti Pirjo Heinänen, p. 014 266 5033, pirjo.heinanen[@]jkl.fi
- http://www.jyvaskyla.fi/kangas

4 kävijää tykkäävät.

Kankaan osayleiskaava valmistui ennätysajassa

Kirjoitettu | 08.11.2013 | Kommentit poissa käytöstä

Kankaan alueen kehittämisessä otetaan määrätietoisesti uusia askeleita eteenpäin. Kaupunginvaltuusto hyväksyi Kankaan osayleiskaavan 4.11.2013 eli vain kolme vuotta sen jälkeen, kun kaupunki oli hankkinut paperitehdasalueen omistukseensa marraskuussa 2010. Kyseessä onkin todennäköisesti Jyväskylän historian nopein osayleiskaavaprosessi.

Osayleiskaavan laadintaa edistettiin ennennäkemättömän laajalla kaupunkilaisten osallistamishankkeella vuonna 2011 sekä korkeatasoisella arkkitehtuurikilpailulla vuonna 2012. Suunnittelun ja vaikutusten arvionnin pohjaksi laadittiin yli 30 selvitystä ja tekeillä ollutta osayleiskaavaa esiteltiin yli sadassa tilaisuudessa.

Asemakaavoitus käynnistynyt ripeästi

Osayleiskaavan valmistumisen jälkeen Kankaan alueen suunnittelu etenee alueittain, kun rakennettaville alueille laaditaan tarvittavat asemakaavat. Niistä ensimmäisen eli vanhan paperitehtaan asemakaavan laatimisessa on jo aloitettu luonnosvaiheen työskentely.

Ensimmäisenä asemakaavoitettavaa asumisen aluetta varten puolestaan käynnistetään Piippuranta-niminen arkkitehtikilpailu parin viikon päästä 20.11. Kilpailualue on noin kolmen hehtaarin laajuinen. Kilpailulla haetaan ideoita korttelitason asemakaavoitustyöhön sekä ensimmäisten asuinrakennusten arkkitehtisuunnitelmiin, joilla linjataan tulevia Kankaan kaupunkikuvalilisia tavoiteita.

Kaupunki järjestää arkkitehtikilpailun yhdessä Skanska Talonrakennus Oy:n kanssa. Tavoitteena on käynnistää kunnallistekniikan rakentaminen jo vuonna 2014 ja asuntorakentaminen vuonna 2015.

5 000 asukasta ja 2 100 työpaikkaa

Kangas on Jyväskylän merkittävin aluekehityshanke. Kankaan alue sijaitsee Tourujoen itärannalla noin kilometrin päässä Jyväskylän ydinkeskustasta. Kankaasta tulee monipuolinen asumisen, työpaikkojen ja palvelujen alue, joka yhdistää keskustan luontevasti Seppälään. Kankaan paperitehtaan toiminta lakkasi alkuvuonna 2010.

Vuoteen 2025 mennessä Kankaan osayleiskaava-alueelle voidaan sijoittaa noin 3 000 asukasta ja noin 2 100 työpaikkaa. Osayleiskaava-aluetta laajemmassa, valmiiksi rakennetussa kaupunginosassa asuu vuoteen 2040 mennessä yhteensä noin 5000 asukasta.

Lisätietoja:
- hankejohtaja Anne Sandelin, p. 014 266 5051, anne.sandelin[@]jkl.fi
- kaavoitus: suunnitteluarkkitehti Pirjo Heinänen, p. 014 266 5033, pirjo.heinanen[@]jkl.fi
- http://www.jyvaskyla.fi/kangas

1 kävijä tykkää.

Kankaan kesä paketissa – tilaisuuksissa yhteensä 40 000 kävijää

Kirjoitettu | 08.10.2013 | Kommentit poissa käytöstä

Kankaan tapahtumarikas toimintakesä päättyi syyskuun lopussa, kun Circus Uusi Maailma purki akrobatiavälineensä ja Rajatilan esityskausi saatiin päätökseen. Kesän kulttuuri- ja urheiluriennoissa sekä erilaisissa esittelytilaisuuksissa Kankaalla kävi yhteensä noin 40 000 henkeä.

Tyhjillään ollut Kankaan Vanha paperitehdas herätettiin tänä kesänä eloon monipuolisella tapahtumatoiminnalla. Kaupunkiviljely, Canvas-festivaali, ArtLeak, CrossFit, Circus Uusi Maailma sekä Teatteri Eurooppa Neljä keräsivät Kankaalle hyvin erilaista kävijäkuntaa. Kulttuuri- ja tapahtumatoiminta jatkuu Kankaalla myös ensi kesänä.

Nykysirkusryhmä Circus Uusi Maailman esityksiä, Rajatilaa sekä Triplailtaa, kävi katsomassa kesän aikana miltei 1900 henkeä. Teatteri Eurooppa Neljän duunarimusikaalin esityskausi päättyi jo elokuun puolivälissä ja Isältä pojalle -musikaalia kävi katsomassa kaiken kaikkiaan noin 12 000 katsojaa. Teatteri Eurooppa Neljä jatkaa kesäteatteritoimintaansa Kankaan piipun kupeessa myös kesällä 2014.

Kankaan miljöön inspiroimana Jyväskylään syntyi viime kesänä myös täysin uusi tapahtumakonsepti, katukulttuuriin keskittynyt Canvas-festivaali. Elokuun viimeisenä viikonloppuna järjestetty tapahtuma keräsi yhteensä noin 1150 kävijää ja festivaalin on tarkoitus saada jatkoa. Muun muassa tanssia, mediataidetta ja valomaalausta tarjoillut ArtLeak vuotaa Kankaalla kokosi noin 130-henkisen yleisön nauttimaan yhden illan kestävästä poikkitaidetapahtumasta.

Puutarhan toiminta laajeni viime kesästä

Kankaan puutarhalla kesän sato on kerätty talteen ja viljelykset laitetaan pian talviteloille. Kankaan puutarhan toiminta laajentui hieman edellisvuoteen verrattuna ja toiminnan on määrä jatkua Valkoisen talon ympäristössä myös ensi vuonna. Myös alkukesästä järjestetty Kankaan avoimet ovet -tapahtuma oli onnistunut ja 3500 hengen kävijämäärä osoitti, että tapahtumalle on tilausta myös jat-kossa.

Vaikka kulttuuritoimijat ja viljelijät laittoivatkin tältä kesältä jo pillit pussiin, jatkaa suuren suosion kerännyt toiminnalliseen treenaamiseen keskittynyt CrossFit Jyväskylä toimintaansa Kankaan Pergamenttihallissa.

Lisätietoja:
- Kankaan kulttuuri- ja tapahtumatuottaja Outi Mattila
p. 014 266 1384 / outi.mattila[@]jkl.fi

Ole ensimmäinen, joka tykkää.

Jyväskylän Kankaalle tulossa vilkas kesä – luvassa avoimet ovet, teatteria ja sirkusta

Kirjoitettu | 27.05.2013 | Kommentit poissa käytöstä

Kankaan vanha paperitehdas (Kympinkatu 3) herää toden teolla eloon alkavana kesänä, kun erilaiset toimijat ottavat alueen haltuunsa ja monipuoliseen käyttöön.

Vilkkaan kesän aloittaa Jyväskylän kaupungin kolmatta kertaa järjestämä avoimet ovet -tapahtuma. Sunnuntaina 9.6.2013 kello 12–16 järjestettävässä tapahtumassa esiintyvät muun muassa Jyväskylän timanttisin räp- ja urheilupoppoo Fyysinen Preesens sekä Pakko Tanssia -ohjelmassa loistanut Urban Movements Company.

Lisäksi ohjelmassa on muun muassa Teatteri Eurooppa Neljä Bändin tahdittamat päivätanssit, erilaisia työpajoja sekä viime vuosina suuren suosion kerännyt Kankaan tavaroiden kirpputori.

Tapahtuman yhteydessä vanhan paperitehtaan tiloihin pääsee tutustumaan joko itsenäisesti tai opastetulla kävelykierroksella. Kävelykierrokset toteutetaan yhteistyössä Jyväskylän Lohen kanssa ja niiden oppaina toimivat Kankaan entiset työtekijät. Avoimien ovien tapahtumassa esitellään myös Kankaan osayleiskaavaehdotusta.

Toukokuussa pergamenttihallissa aloitti toimintansa Jyväskylän ensimmäinen CrossFit-sali, jossa voi treenata läpi kesän. Pergamenttihallin pihaan rakennetussa kesäteatterissa saa 28.6. ensi-iltansa Teatteri Eurooppa Neljän duunarimusikaali ”Isältä pojalle”. Tehdasmiljööstä inspiraationsa saaneen musikaalin esitykset jatkuvat elokuulle saakka. 

Jyväskylän Kesän yhteydessä 11.7. pergamenttihallissa ensi-iltaan tulee nykysirkusryhmä Circus Uusi Maailman tehdashallia tuoreella tavalla hyödyntävä esitys ”Rajatila”. Mustalla huumorilla maustettu Rajatila on sekoitus sirkusta, tanssia ja teatteria.

31.8. pergamenttihallissa järjestetään yksipäiväinen Canvas-festivaali, joka esittelee katukulttuurin tuoreimpia tuulia. Tapahtuma koostuu kaikille avoimesta päivätapahtumasta sekä täysi-ikäisille suunnatusta iltatapahtumasta.

Viimevuotiseen tapaan alueella toimii yhteisöviljelmä Kankaan puutarha.

Paperikone 4:n purkaminen kestää tämän vuoden loppuun

Kankaan uuden paperitehtaan puolella sijaitsevan paperikone 4:n purkutyöt ovat valmisteluvaiheessa. Paperikoneen Sappi-yhtiöltä ostaneen kiinalaisen Tralin Paper Ltd:n edustajat ovat valmistelleet purkua tehtaalla huhtikuun lopulta.

Kone siirretään Kiinaan Shandonin maakuntaan, joka on maan merkittävimpiä paperiteollisuuden keskittymiä. Sähkölaitteiden purkaminen on alkanut ja siihen liittyvät purut hoitaa Jyväskylän Sähkö & Tele Oy.

Koneen tekninen purkutyö alkaa kesäkuun alussa ja sen suorittaa Metson valvomana ja ohjaamana tšekkiläinen yritys Papkon s.r.o. Alueelle saapuu arviolta noin 100–120 työmiestä ja purkutyö saadaan valmiiksi vuoden loppuun mennessä. Purku-urakan laajuutta kuvaa se, että paperikoneen kuljettamiseen tarvitaan 300–350 merikonttia. Purkutyöstä huolimatta Kankaan alueen 28 vuokralaisen toiminta jatkuu normaalisti.

Paperikone 4:n poistuminen mahdollistaa alueen ja uuden paperitehtaan toiminnan uudelleenjärjestelyt sekä alueen toteutuksen vaiheittaisen käynnistämisen.

Kaupunki on jättänyt purkulupahakemukset neljästä Kankaan rakennuksesta, joiden purkaminen ajoittuu vuosille 2014–2016. Rakennusten purkutyöt alkavat vanhan lämpövoimalarakennuksen purkamisella vuoden 2014 alussa. Jäljelle jäävää uutta paperitehdasta vuokrataan edelleen vähintään vuoteen 2017 saakka. Rakennusten ja alueen käyttäminen varasto- ja logistiikkakäyttöön jatkuu edelleen, ja kysyntääkin on ollut mukavasti.

Kankaan osayleiskaavaehdotus pidetään julkisesti nähtävänä 17.6.2013. asti Rakentajantalon palvelupiste Hannikaisessa, os. Hannikaisenkatu 17, 1. kerros (1.6.–31.8. avoinna kello 8.00–15.00).

Lisätietoja:
- Kiinteistömanageri Ulla-Maija Valtonen, p. 014 266 4990 – kiinteistöjen hoito ja toimitilojen vuokraus
- Kulttuuri- ja tapahtumatuottaja Outi Mattila p. 014 266 1384 – kulttuuri- ja tapahtumatoimintojen koordinointi
- Projektipäällikkö Erkki Jaala, p. 014 266 7578 – kiinteistöt ja vanhan paperitehtaan kehittäminen
- Projektipäällikkö Tanja Oksa, p. 014 266 7693 – Kytkin-projekti ja välivaiheen aktivointi
- Suunnitteluarkkitehti Pirjo Heinänen, p. 014 266 5033 – osayleiskaava
- Hankejohtaja Anne Sandelin, p. 014 266 5051
 
Sähköpostiosoitteet: etunimi.sukunimi@jkl.fi

2 kävijää tykkäävät.

Poliisi järjestää Kankaan alueella ympärivuotista koulutusta

Kirjoitettu | 19.12.2011 | Kommentit poissa käytöstä

Jyväskylän kaupunki ja Keski-Suomen poliisilaitos ovat sopineet, että Kankaan alue on ympärivuotisesti poliisin käytössä koulutusalueena. Koulutus on jo käynnistynyt.

Kankaan alue on ihanteellinen poliisin toiminnan kannalta.
- Alue on riittävän suuri ja sinne on lyhyt matka pääpoliisiasemalta. Käytössämme on sekä erilaisia sisätiloja että laajat ulkoalueet. Voimme järjestää  alueella ja rakennuksissa monipuolista koulutusta ja harjoittelua. Pääsääntöisesti alue on käytössä poliisikoiratoiminnan harjoitteluun ja taktisiin harjoituksiin. Alue on koulutuksen kannalta turvallinen, koska se on aidattu ja sinne on ulkopuolisilta pääsy kielletty, kertoo ylikonstaapeli Janne Heiskanen Keski-Suomen poliisilaitoksen Jyväskylän pääpoliisiasemalta.

Jyväskylän kaupunki osti Kankaan alueen syksyllä 2010. Tällä hetkellä Kankaan alueella on useita yritystä, jotka ovat lähinnä paperitehdastoimintoon liittyviä palveluntuottajia. Vanhassa paperitehtaassa (VPT) sijainnut paperikone on purettu kevään 2011 aikana ja uudessa paperitehtaassa (UPT) sijaitseva paperikone on tarkoitus purkaa viimeistään vuoteen 2015 loppuun mennessä. Kankaan aluetta isännöi Jykes Kiinteistöt Oy, joka vuokraa tyhjiä tehdastiloja tilapäisesti varasto- ja pienteollisuuskäyttöön.

Kankaan alueen suunnittelu ja kehittäminen kulttuurihistoriallisesti arvokkaasta teollisuusalueesta monipuoliseksi asumisen, työpaikkojen, palvelujen ja virkistyksen alueeksi on Jyväskylän keskusta-alueen lähivuosien merkittävin kaupunkikehityshanke.

- Olemme iloisia, että Kankaan alue voi palvella toistaiseksi myös poliisin koulutustoimintaa. Poliisin läsnäolo Kankaalla tuo meille myös turvallisuutta. Kankaan muita käyttömahdollisuuksia alueen rakentumisen ajaksi mietitään parhaillaan, sanoo hankejohtaja Anne Sandelin Jyväskylän kaupungilta.

Lisää Kankaasta osoitteessa www.jyvaskyla.fi/kangas

Lisätietoja:
ylikonstaapeli Janne Heiskanen, Keski-Suomen poliisilaitos, Jyväskylän pääpoliisiasema, puh. 050 4561 699
hankejohtaja Anne Sandelin, Jyväskylän kaupunki, puh. 040 5819 958

Ole ensimmäinen, joka tykkää.