Jyväskylän kaupunki » Jyväskylän Kangas » Tiedotteet

Valoa ja akrobatiaa Kankaan taidejulkistuksessa 1.12.

Kirjoitettu | 30.11.2016 | Ei kommentoitu

Torstaina 1.12. Kankaan rakennustyömaa avaa hetkeksi ovensa yleisölle, kun ensimmäinen prosenttitaideteos julkistetaan Kankaalla. Skanskan rakennuttaman As Oy Jyväskylän Raina -kerrostalon taideteoksen julkistuksessa nähdään Jyväskylän sirkuskoulun tilausteos, huikea ilma-akrobatianumero 24 metriä korkeassa porraskuilussa. Valosuunnittelusta vastaa Jyväskylän kaupunginteatterin valosuunnittelija Tuukka Toijanniemi. Tähtiakrobaatteina ilmassa lentävät Saila Salminen ja Henri Hänninen, koreografia on Henri Hännisen ja sirkuskoulun rehtori Erika Forsbergin. Esitys valaisee taiteilija Anna Ruthin taideteoksen, jolle paljastetaan tilaisuudessa myös nimi. Ilma-akrobatiateos nähdään kaksi kertaa, klo 18 ja 19. Ennen ja jälkeen teoksen Tulikukka-tulitaideryhmä esiintyy ja johdattaa yleisöä alueelle ja sieltä pois. Tapahtuma on yleisölle ilmainen. YLE Jyväskylä lähettää suorana nettistriiminä jälkimmäisen esityksen alkaen noin klo 18.45, joten tilaisuutta voi seurata myös omalta kotisohvalta.

Yleisölle kulku tapahtumaan tapahtuu Rusokinkadulla sijaitsevasta työmaaportista, joka on auki klo 17.30–20. Muut kulkuväylät esimerkiksi pergamenttihallin pihasta käsin eivät ole auki. Ulkoilmaesitykseen kannattaa pukeutua sään mukaan sekä valita sopivat kengät rakennustyömaalla kävelyyn. Kangas tarjoaa ilmaisen paikoituksen tilaisuuteen saapuville: lähimmät parkkipaikat sijaitsevat Kankaan tehtaan alueella Tourukeskuksen liikenneympyrän lähellä. Myös porttirakennuksen vieressä olevat parkkipaikat osoitteessa Kympinkatu 3 ovat ilmaisia. Esitysalueella ei ole yleisöparkkipaikkoja.

Julkistustilaisuuden ohjelma:
17.30 portti avataan yleisölle Rusokinkadulla
17.45 Tuliryhmä Tulikukka johdattaa yleisön kohti Rainan pihaa
18.00 Tilaisuuden avaus ja Ilma-akrobatiaesitys, jossa taideteos paljastuu
18.10 Taideteoksen nimeäminen ja Tuliryhmä Tulikukan esitys

18.45 Tuliryhmä Tulikukka johdattaa yleisöä kohti Rainan pihaa
19.00 Ilma-akrobatiaesitys
19.10 Taideteoksen nimeäminen ja Tuliryhmä Tulikukan esitys
19.20 Tilaisuus päättyy

17.30-19.30 Skanskan pisteellä Glögitarjoilu ja tietoa rakennusprojekteista Kankaan alueella

17.30-19.30 YIT esittelee tulevia Kankaan alueen koteja As Oy Jyväskylän Albertinpihan alakerrassa. Tarjolla pientä jouluista syötävää.

 

Lisätietoja antaa:

kulttuurituottaja Vilja Ruokolainen, vilja.ruokolainen@jkl.fi, 050 311 8564

1 kävijä tykkää.

Kankaan porttirakennus täyttää 100 vuotta

Kirjoitettu | 11.11.2016 | Ei kommentoitu

Kankaan porttirakennus täyttää 100 vuotta

Kankaan tehtaalle rakennettiin vuonna 1916 hevostalli 30 hevoselle, mistä edelleen muistuttaa toisen päädyn vanha, puinen heinänajosilta. Punatiilinen rakennus on tämän jälkeen saanut palvella niin autotallina, paloasemana kuin tehtaan pääporttinakin, johon Kympinkadulta saavutaan. Tällä hetkellä rakennuksessa on toimisto-, kokous- ja varastotiloja.

100-vuotiasta juhlitaan marraskuun lopussa kahden päivän tapahtumalla. Torstaina 24.11. ohjelmassa on mm. Kankaan tämän syksyn valokuvakierrosten teoksista koottu näyttely, Kankaan alueen taiteen esittelyä läänintaiteilija, taidekoordinaattori Kirsi Pitkäsen ja taiteilija Anna Ruthin toimesta sekä 3D-tulostukseen tutustumista. Torstaina tarjoamme myös kahvit ja glögit vierailijoille. Lauantaina 26.11. Humanistisen ammattikorkeakoulun opiskelijat järjestävät perhepäivän, jossa pääsee askartelemaan, pelaamaan ja näkemään nukketeatteria.

 

100-vuotisjuhlien ohjelma:

 

Torstai 24.11.

klo 13–19: kahvitarjoilu, avoinna Kankaan ja porttirakennuksen historianäyttely sekä Kankaan valokuvakierrosten näyttely, ja mahdollisuus kurkistaa 100-vuotiaan porttirakennuksen vintille. Klo 13–14 sekä 16.30–17.30 paikalla ovat YIT:n esittelijät kertomassa Kankaan kohteista sekä muusta uudesta asumisen alalla.

Lisäksi ohjelmassa:

13–16 tule tutustumaan 3D-tulostuksen saloihin, esittelijänä Jyväskylän IT-opiskelijoiden osuuskunta DynamIT

16.30 Kankaan vuoden 2016 valokuvakierrosten näyttelyn avaus, yhteistyössä Luovan valokuvauksen keskus

17 Kankaan taidekoordinaattori ja Keski-Suomen visuaalisten taiteiden läänintaiteilija Kirsi Pitkänen kertoo Kankaan taiteesta

18 Taiteilija Anna Ruthin taiteilijaesittely

Torstain ohjelman järjestää Jyväskylän Kangas.

 

Lauantai 26.11.

klo 10-16 perhepäivä

Luvassa on hauskaa yhdessäoloa koko perheen voimin, kuten nukketeatteri-esitys, ohjattuja pelejä ja leikkejä sekä heijastimien askartelua. Avoinna Kankaan ja porttirakennuksen historianäyttely sekä Kankaan valokuvakierrosten näyttely. Järjestäjänä Oranssi Myrsky.

 

Molempien päivien ohjelmaan on vapaa pääsy, ja ne ovat osa Humanistisen ammattikorkeakoulun opiskelijoiden Oranssi Myrsky –tapahtumaa. Kankaan porttirakennus sijaitsee Minimanin takana, osoitteessa Kympinkatu 3. Alueella on maksullinen pysäköinti.

 

Lisätietoja tapahtumasta:

kulttuurituottaja Vilja Ruokolainen, puh. 050 311 8564

2 kävijää tykkäävät.

Maisema-arkkitehtitoimisto Maanlumo Oy voitti Kankaanpuiston ja Kankaanrannan sillan suunnittelukilpailun Jyväskylässä

Kirjoitettu | 09.11.2016 | Ei kommentoitu

Kankaan alueen suunnittelukilpailun tulokset julkistettiin tänään 9.11. Jyväskylässä. Kilpailun tarkoituksena oli löytää Kankaan identiteettiä tukeva ilme kaupunginosan keskeisimmälle viheralueelle, kehämäiselle Kankaanpuistolle. Tourujoen ylittävälle Kankaanrannan sillalle etsittiin omaleimaista ja tunnistettavaa siltaratkaisua, joka muodostaa ympäristön kanssa hyvän kokonaisuuden osana Tourujokilaaksoa.

Palkintolautakunta päätyi yksimielisesti esittämään voittajaksi nimimerkkiä ”Where the wild things grow”. Päätös perustui ehdotuksen maisema-arkkitehtonisiin, toiminnallisiin ja teknisiin ansioihin, jotka luovat erinomaisen lähtökohdan puiston ja sillan jatkosuunnitteluun. Ehdotuksen takana on Maisema-arkkitehtitoimisto Maanlumo Oy ja projektin vetäjänä maisema-arkkitehti Krista Muurinen.

– Voittaneella ehdotuksella on vahva identiteetti ja taiteellisesti ansiokas kokonaisnäkemys. Paikan teollista historiaa ja luontoarvoja on hyödynnetty vakuuttavasti suunnitelman lähtökohtana, toteaa palkintolautakunnan puheenjohtaja Anne Sandelin.

– Erityisen kiehtovia ovat purettavan tehtaan paikalle esitetyt Tehtaan kentät ja Kankaan rata. Ehdotuksen tilallinen jäsentely on perusteltu ja tukee kokonaiskonseptia luonnon ja urbaanin ympäristön vuoropuhelusta. Myös puustoisen ja avoimen tilan suhde on tasapainoinen ja luonteva, sanoo Suomen maisema-arkkitehtiliiton edustaja Ranja Hautamäki.

– Sillan muoto ja tematiikka tukeutuvat kilpailuehdotuksen kokonaissommitelmaan. Silta on arkkitehtonisesti veistoksellinen ja sen oksistoja muistuttavat pilarikimput tulkitsevat hienolla tavalla Tourujoen viidakkomaisen paikan hengen, sanoo Anne Sandelin.

Voittanut suunnittelijaryhmä saa tehtäväkseen kohteen jatkosuunnittelun. Kankaanpuiston ja Kankaanrannan sillan suunnittelu jatkuu yleissuunnittelun sekä asemakaavoituksen osalta.

Kilpailuehdotuksista järjestetään näyttely.

Lisätietoja:
- hankejohtaja Anne Sandelin, Jyväskylän kaupunki, p. 014 266 5051
- maisema-arkkitehti Mervi Vallinkoski, Jyväskylän kaupunki, p. 014 266 5060
- kaavasuunnittelija Paula Tuomi, Jyväskylän kaupunki, p. 014 266 5059
- kilpailumateriaali tästä linkistä: http://www.jyvaskyla.fi/kangas/kankaanpuisto

3 kävijää tykkäävät.

Kangas loistaa valoteoksin ja tapahtumin 22.–24.9.

Kirjoitettu | 19.09.2016 | Ei kommentoitu

Loistava Kangas on Kankaan toimijoiden yhteinen avajaistapahtuma. Luova kampus eli Jyväskylän ammattiopiston ja Jyväskylän aikuisopiston käsi- ja taideteollisuusala, kuva- ja media-ala ja tekstiili- ja vaatetusala sekä Humanistisen ammattikorkeakoulun Jyväskylän TKI-yksikkö on toiminut Kankaan vanhan paperitehtaan kunnostetussa siipiosassa tammikuusta 2016 lähtien. Avajaiset järjestetään uuden lukuvuoden aloituksen kunniaksi yhteistyössä Kankaan kanssa.

Avajaisjuhlallisuuksista osa on kaikkien oppilaitosten yhteisiä ja kohdennettu opiskelijoille, henkilökunnalle ja kutsuvieraille. Loistavan Kankaan ohjelmassa on myös useita yleisölle avoimia tapahtumia, kuten ulkotiloihin sijoittuvat tai näkyvät valoteokset sekä pergamenttihallin tapahtumat.

Jyväskylän ammattiopiston ja Jyväskylän aikuisopiston opiskelijoiden tekemät valon ja varjon teokset ovat nähtävissä ulkotiloista käsin, ja ne ovat myös osa Valon kaupunki -tapahtumaa. Luovan Kampuksen ikkunat ja portaikko täyttyvät asuista, tekstiiliteoksista, kuvista sekä valokuvakertomuksesta. Sisäpihalla voi törmätä Valaistuun siivekkääseen, ja vesieläimet asuttavat Tourujoen rantaa Kinakujan sillalta yläjuoksulle päin. Teokset ovat nähtävillä 22.–24.9. klo 20–24.

Miltä uusi Piippuranta näyttää? Perjantaina 23.9. klo 20–23 pääsee kurkistamaan tulevaisuuteen laajakangaskoossa, kun Kankaan ensimmäisen valmistuvan alueen visualisointi julkistetaan. Visualisoinnin ovat tuottaneet yhteistyössä YIT, Skanska ja Kangas. Visualisointi heijastetaan Minimanin takaseinään, lisämausteena Keski-Suomen Elokuvakeskuksen kotimaisia lyhytelokuvia. Kankaan porttirakennuksessa on tarjolla kahvia sekä esittelyjä alueesta ja valmistuvista taloista.

Lauantaina 24.9. pergamenttihallissa pääsee kokeilemaan itse UV-maalausta. UV-maalaustyöpajaa pitää taiteilija Riikka Maria Partanen. Tulokset esitetään Loistavan Kankaan iltajuhlassa lauantaina 24.9. klo 17–21, joka järjestetään yhteistyössä samaan aikaan Mataralla olevan Tourujoen yön kanssa. Pergamenttihallissa on esillä Pimeä taidenäyttely, jossa on UV-valon loisteessa näkyviä taianomaisia teoksia Riikka Maria Partaselta sekä päivän työpajaan osallistuneilta. Klo 18 nähdään Keski-Suomen Pyörätuolitanssijat ry:n esitys ja klo 19–21 matemaattista taidetta: Algoristo – Painting by Numbers. Kahvilassa voi nauttia lämpimän juoman ja työpajassa askarrella itselleen mukavan muiston.

Kaikkiin Loistavan Kankaan tapahtumiin on vapaa pääsy.

 

Lisätietoja:

 

Kulttuurituottaja Vilja Ruokolainen, Kankaan Palvelu Oy, puh. 050 311 8564, vilja.ruokolainen@jkl.fi

Koulutuspäällikkö Maija Ketola, Jyväskylän aikuisopisto, puh. 040 341 5075, maija.ketola@jao.fi

Koulutuspäällikkö Helena Kunnas, Jyväskylän ammattiopisto, puh. 040 341 6075, helena.kunnas@jao.fi

Henna-Riikka Markkio, Humanistinen ammattikorkeakoulu, puh. 020 7621 356, henna-riikka.markkio@humak.fi

2 kävijää tykkäävät.

Kankaan demohuone helpottaa älykaupunkisovellusten käyttöönottoa

Kirjoitettu | 14.09.2016 | Ei kommentoitu

Mediassa puhutaan nykyään runsaasti älykaupungeista ja muista älykkääseen ympäristöön liittyvistä konsepteista, joita on usein kutsuttu esineiden Internetiksi. Hyvänä älykaupunkisovellusesimerkkinä voisi olla vaikka hissi, joka kutsutaan automaattisesti heti, kun talon pääovi avataan. Kotiympäristössä älykotilaitteet voivat kertoa niiden nykytilasta, esimerkiksi siitä, että laite on päällä, vaikka kaikki ovat lähteneet kotoa.

Vaikka aiheesta on jo puhuttu paljon sekä ammattikirjallisuudessa että joukkoviestimissä, älykaupunkiteknologian käyttöönotto on edelleen suhteellisen vähäistä. Internetiin kytketyt pyykinpesukoneet, älylukitukset ym. ovat edelleen käytössä enemmän “nörteillä” kuin tavallisilla ihmisillä. Ongelmana on se, että monimuotoisen teknologian integrointi on vaikeaa, vaatii teknistä kykyä ja vianetsinnän osaamista. Muut käytännön haasteet liittyvät teknologian uutuuteen, minkä takia ihmisille on usein epäselvää, mitä varten sitä tulisi käyttää ja miten.

Auttaakseen sekä älykaupungin palveluiden käyttäjiä että niille sovelluksia ja palveluja tarjoavia yrityksiä 5K-hanke toteutti demohuoneen Kankaan Porttirakennukseen. Tämä demohuone on tarkoitettu tavallisille asukkaille ja muille potentiaalisille älysovellusten käyttäjille, jotka voivat nähdä ja kokeilla omakohtaisesti, miten älykaupunkisovellukset toimivat ja minkälaista hyötyä niiden käyttö voi tuoda.

demohuone

Kuvassa näkyvä demohuoneen versio keskittyy älylukitukseen liittyviin sovelluksiin. Vaikka älylukkojärjestelmä on vielä integroitava demohuoneeseen, olemassa olevat projektorit ja yksinkertainen käyttöliittymä auttavat simuloimaan sovelluksia ja niiden käyttöskenaarioita. Esimerkiksi, miten älysovellus huomaa ja kertoo sinulle lieden jääneen päälle, kun lähdet kotoasi.
Demohuoneeseen liittyvä Tiina Inkin gradututkimus selvittää, kuinka paljon demohuone auttaa havainnollistamaan Kankaan tuleville asukkaille, työntekijöille ja opiskelijoille älykaupunginsovellusten käyttöä ja pääsemään alkuun älyteknologioiden käytössä.

5K hankkeen aikana demohuone avataan ajoittain Kankaan tulevien asukkaiden ja muiden kiinnostuneiden tutustuttavaksi.

Pasi Tyrväinen

Pasi Tyrväinen
Jyväskylän yliopisto
pasi.tyrvainen[a]jyu.fi +358 405 408 646

4 kävijää tykkäävät.

Kankaan sydänkortteleiden arkkitehtuurikilpailu käynnistyi 1.9.2016

Kirjoitettu | 02.09.2016 | Ei kommentoitu

Jyväskylän kaupunki järjestää yhdessä Jyväskylän Kankaan kehitys Oy:n kanssa yleisen arkkitehtuurikilpailun Kankaan sydänkortteleiden suunnittelusta ja ideoinnista asemakaavoituksen pohjaksi. Kilpailuaika on 1.9.–1.12.2016.

Suunnittelualue sijoittuu Jyväskylän ydinkeskustasta noin yhden kilometrin päähän koilliseen kulttuurihistoriallisesti arvokkaan vanhan paperitehtaan ja Kankaanaukion ympärille.

Kankaan alueen kokonaissuunnitelmasta on järjestetty vuonna 2011 yleinen arkkitehtikilpailu, jonka pohjalta alueelle on jo laadittu kaavarunko ja osayleiskaava.

Kilpailun tarkoituksena on löytää Kankaan entisen paperitehtaan alueen sydänkortteleiden uudisrakennusvaiheen asemakaavoituksen ja toteutuksen pohjaksi korkeatasoinen ja viihtyisä työpaikka-, asuin- ja opiskelualueen suunnitelma, joka ottaa huomioon maakunnallisesti arvokkaan kulttuurihistoriallisen teollisuusympäristön ja muodostaa kaupunkikuvallisesti laadukkaan keskustan Kankaan alueelle.

Kilpailun aikataulu:
- kilpailuaika 1.9.–1.12.2016
- arvosteluvaihe joulukuu 2016 – tammikuu 2017
- julkistamisvaihe maaliskuu 2017

Lisätietoja:
- http://www.jyvaskyla.fi/kangas
- hankejohtaja Anne Sandelin, Jyväskylän kaupunki, p. 014 266 5051, anne.sandelin[at]jkl.fi
- suunnitteluarkkitehti Pirjo Heinänen, Jyväskylän kaupunki, p. 014 266 5033, pirjo.heinanen[at]jkl.fi

4 kävijää tykkäävät.

Kulttuuriympäristöpäivät tuo jälleen 10.9. valokuvauksen Jyväskylän Kankaalle

Kirjoitettu | 30.08.2016 | Ei kommentoitu

Kangasta pääsee jälleen valokuvaamaan huippuohjaajien opastuksella, kun kulttuuriympäristöpäivien valokuvatyöpajat järjestetään lauantaina 10.9. Kankaalla ja Galleria Ratamolla. Valokuvataiteilija Rune Snellman vetää neulanreikäkameratyöpajaa, jossa kuvataan Kangasta ulkoapäin perinteisellä neulanreikätekniikalla. Esko Varesvuo johdattaa digikameratyöpajan Kankaan sisätiloihin. Molemmissa koko päivän kestävissä työpajoissa siirrytään Galleria Ratamon tiloihin käsittelemään ja kehittämään kuvia.

 

Valokuvatyöpajat ovat osa Euroopan kulttuuriympäristöpäivien ohjelmaa, ja ne järjestävät yhteistyössä Jyväskylän Kangas ja Luovan valokuvauksen keskus.

 

Valokuvaustyöpaja, vetäjänä Esko Varesvuo

Koko päivän kestävässä työpajassa kuvataan Kankaan tehtaan salaisia sopukoita, käsitellään kuvia ja saadaan niistä palautetta. Kuvausvälineiksi sopivat erilaiset digikamerat ja ne tulee olla osallistujilla itsellään. Työpaja alkaa klo 11 Kankaan porttirakennukselta (os. Kympinkatu 3), ja siirtyy Kankaan kuvausten jälkeen Galleria Ratamolle, jossa kuvia voi käydä läpi, käsitellä ja saada omista kuvista palautetta. Työpaja loppuu viimeistään klo 18. Mukaan voi ottaa myös oman kannettavan tietokoneen kuvien käsittelyä varten. Osallistujia otetaan korkeintaan 10. Esko Varesvuo on jyväskyläläinen valokuvaaja ja valokuvauksen kouluttaja.

 

Neulanreikäkamerakuvausta aikuisille, vetäjänä Rune Snellman

Koko päivän kestävässä työpajassa kuvataan Kankaan aluetta ulkoapäin sekä kehitetään otetut kuvat. Kuvausvälineenä toimii neulanreikäkamera, yksinkertaisen nerokas väline mustavalkokuvien ottamiseen. Neulanreikäkamerat tarjotaan työpajan puolesta, mutta osallistujat voivat tuoda myös omansa. Työpaja alkaa klo 11 Kankaan porttirakennukselta (os. Kympinkatu 3), ja siirtyy Kankaan kuvausten jälkeen Galleria Ratamolle, jossa kuvat kehitetään ja skannataan. Työpaja loppuu viimeistään klo 18. Osallistuja otetaan korkeintaan 10. Valokuvataiteilija R. C. Snellman on tehnyt neulanreikäkuvausta vuodesta 1992, opettaa ja kuvaa myös itse.

 

Pakollinen ennakkoilmoittautuminen 7.9. mennessä osoitteeseen vilja.ruokolainen@jkl.fi tai 050 3118 564. Työpaja on osallistujille ilmainen.

 

Ole ensimmäinen, joka tykkää.

Eloiloa Jyväskylän Designtorilta ja ravintolapäivän tapahtumasta Kankaalla 20.8.2016 klo 10–16

Kirjoitettu | 09.08.2016 | Ei kommentoitu

Elokuun huippuhetkiä Jyväskylässä tarjoaa Designtorin ja ruokatapahtuman yhdistelmä Kankaan vanhan paperitehtaan pergamenttihallissa. Jyväskylän Designtorilla esittäytyvät lukuisat muotoilijat ja taiteilijat tuotteineen, ravintolapäivän pop up –ravintolat tarjoavat kävijöille levähtämismahdollisuuden. Tapahtumassa on myös lapsille ohjelmaa, mm. ”Miks ei hirvi tanssi?”, minirevyy koko perheelle, jossa tutustutaan musiikkilajeihin eri puolilta maailmaa.

Huippusuosittua ravintolapäivää ei enää järjestetä keskitetysti samaan aikaan koko maassa, vaan tapahtuman perustajat rohkaisevat ravintoloiden pitäjiä toimimaan oman aikataulunsa mukaan. Eloiloa-tapahtuma avittaa pop-up-ravintoloiden pitäjiä tarjoamalla puitteet, ohjelmaa sekä tiedotusta. Tarjonnasta nautiskelijoille sisustetaan piknik-alue pergamenttihalliin, jossa viihtyä DJ:n säestyksellä. Ravintolapäivän myyjäksi voi ilmoittautua osoitteessa http://goo.gl/forms/9S92hv8fM9Paxxbk1.

Jyväskylän Designtori on jo kahdeksannen kerran järjestettävä yleisön suosikkitapahtuma, joka on vieraillut Kankaalla useaan kertaan. Pergamenttihallin hulppeat 2400 m2 antavat upeat puitteet toiminnalle. Designtorilla nähdään tälläkin kertaa monipuolisesti suomalaista ja paikallista muotoilua. Myyjähaku on auki osoitteessa http://goo.gl/forms/lY03vsBaDaPy2M2e2.

 

TAPAHTUMASIVU: https://www.facebook.com/events/972169606215061/?active_tab=highlights
LISÄTIETOJA: designtori.jkl@gmail.com tai vilja.ruokolainen@jkl.fi

 

1 kävijä tykkää.

Kytkeydyttiin Kankaalle – End of an Era vai sittenkin vasta alku?

Kirjoitettu | 23.06.2016 | Kommentit poissa käytöstä

Kesäinen tiistai Kankaalla. Paikalla vajaa 70 asiasta kiinnostunutta niin Jyväskylästä kuin muualtakin Suomestakin. Aiheena Kytkin-projekti.

Mikä ihmeen Kytkin? Kytkin-projektissa oli oikeastaan kyse jakamistaloudesta. Toki kaikessa aluerakentamisessa jaetaan infraa, mutta Kytkimessä tätä vietiin vähän pidemmälle. Yhteisjärjestelyiden malleja etsittiin energia-, pysäköinti-, jätehuolto-, yhteispiha-, valokuituinfra- ja väestönsuojaratkaisuihin.

Yhteisjärjestelyiden lisäksi Kytkimessä tehtiin muun muassa ICT-määrittelytyötä, kyberturvallisuusstrategia ja –toimeenpanosuunnitelma sekä lähdettiin talsimaan polulle kohti Viisasta Kangasta, jossa erilaista kehittämistyötä voitaisiin tehdä yhdessä yritysten kanssa. Kytkimen malleista työstettiin myös napakka loppuraportti.

Kytkimen mallit haluttiin loppuraportin lisäksi jakaa myös yhteisen tilaisuuden kautta resurssiviisaasti. Keskustelu tilaisuudessa oli vilkasta ja samalla päästiin myös vähän kurkkimaan Kangasta keskellä kehitystä.

Seminaari Pergamenttihallissa

Seminaari Pergamenttihallissa

Kytkin-seminaarista haettiin malleja muun muassa Kuopion Savilahteen. Kun kysyin kuopiolaisilta, jäikö Kytkin-seminaarista käteen “parastettavaa”, Niskasen Antti, hankepäällikkö vastaili, että kyllä vaan jäi ja että Kuopion Savilahteen lähtee mukana ainakin hyvää sparrausta.

”Savilahti on yhdessä tekemisen paikka ja tällainen yhteistyö valtakunnallisesti merkittävien kaupunkikehityshankkeiden kesken on hieno mahdollisuus. Tavoitteiden vieminen toteutukseen on yleisesti tunnettu haaste ja Kankaalla tätäkin puolta on onnistuneesti viety eteenpäin”, kommentoi Antti.

Tällaisessa kehitystyössä ei tietenkään jaeta vain malleja ja innovaatioita. Lisäksi jaetaan ajatuksia ja asiantuntijuutta. Siksi haluan sanoa vielä tässä isot kiitokset Kytkimen projektiryhmälle, kumppaneille ja kaikille muille projektiin osallistuneille!

Yhteinen talsinta polulla kohti Viisasta Kangasta jatkuu. Polulle mahtuu lisääkin talsijoita ja polut varmasti haarautuvat kohti tulevaisuuksia, joita vielä ei pystytä arvaamaankaan.

Kehittelemisiin,
Tanja

*Parastaa = varastaa ja parantaa

1 kävijä tykkää.

Dokumenttielokuvaharvinaisuus Kangastuksia-tapahtumassa 12.6.

Kirjoitettu | 07.06.2016 | Kommentit poissa käytöstä

Sunnuntaina 12.6. nähdään Kankaalla jo perinteeksi muodostuneessa avoimien ovien Kangastuksia-tapahtumassa dokumenttielokuvaharvinaisuus. Pergamin & Pergament (1933) on Juhani Ahon poikien perustaman, uraauurtavan kotimaisen dokumenttiyhtiö Aho & Soldanin valmistama elokuva pergamiini- ja pergamenttipaperin valmistuksesta. Alussa vieraillaan Mäntässä, sitten esitellään Jyväskylän Kankaan tehtaan toimintaa sekä tuotteita. Elokuva on aikansa kansainvälistä huipputasoa oleva, havainnollinen ja humoristinen kuvaus teollisuudesta. Se esitetään samassa Pergamenttisalissa, jossa se 83 vuotta aikaisemmin kuvattiin.

Elokuva löytyi Keski-Suomen elokuvakeskuksen avulla, ja nähdään Kankaalla digitoituna versiona myös Kansallisen audiovisuaalisen instituutin myötävaikutuksella. Samassa näytöksessä nähdään myös kaksi 16mm lyhytelokuvaa: Kummeja lahden takaa vuodelta 1958, joka kuvaa ruotsalaisen kummitoimintadelegaation kesävierailua avustuskohteisiinsa Keski-Suomessa, sekä 125-vuotias Jyväskylän vuodelta 1963. Elokuvat nähdään pergamenttihallissa kaksi kertaa, alkaen klo 13 ja klo 15. Kangastuksia-tapahtumaan on vapaa pääsy.

 

Lisätietoja:
Vilja Ruokolainen
kulttuurituottaja
Jyväskylän Kangas
tel. +358 50 3118 564
email vilja.ruokolainen@jkl.fi
www.jyvaskyla.fi/kangas
www.facebook.com/kaupunginkangas

 

1 kävijä tykkää.
eteenpäin »