Jyväskylän kaupunki » Jyväskylän Kangas » Tiedotteet

Jyväskylän Kankaan maisema-arkkitehtikilpailu käynnistyy

Kirjoitettu | 02.05.2016 | Ei kommentoitu

Jyväskylän kaupunki järjestää yhteistyössä Suomen maisema-arkkitehtiliiton ja Suomen Rakennusinsinöörien Liiton kanssa maisema-arkkitehtuurikilpailun Kankaan kaupunginosaan sijoittuvasta Kankaanpuistosta sekä Tourujoen ylittävästä uudesta kevyen liikenteen sillasta eli Kankaanrannan sillasta.

Kilpailu järjestetään kutsukilpailuna. Kilpailuun valikoitui ilmoittautumismenettelyn kautta neljä työryhmää – WSP Finland Oy, Maisema-arkkitehtitoimisto Näkymä Oy, LOCI maisema-arkkitehdit Oy sekä Maisema-arkkitehtitoimisto Maanlumo Oy. 

Varsinainen kilpailuaika käynnistyi tänään 2.5. ja se päättyy elokuun lopussa. Suunnittelukilpailun voittajan valitsee palkintolautakunta ja kilpailun tulokset pyritään julkistamaan loka-marraskuussa 2016.

 

Lisätietoja: maisema-arkkitehti Mervi Vallinkoski, p. 014 266 5060, mervi.vallinkoski[at]jkl.fi

3 kävijää tykkäävät.

Kankaan taide luo maamerkkejä alueelle

Kirjoitettu | 18.04.2016 | Ei kommentoitu

Taide rakennushankkeessa ei ole uusi käsite. Taide on ollut luonteva osa rakentamista ja rakennusten suunnittelua historian eri vaiheissa, josta näemme edelleenkin esimerkkejä aina antiikin Roomasta saakka. 1900-luvun hiljaiselon jälkeen asia on noussut jälleen ajankohtaiseksi ja nyt Jyväskylän Kankaalle rakentuva uusi asuinalue pilotoi prosenttiperiaatetta Keski-Suomessa. Ensimmäiselle Piippurannan asemakaava-alueelle on tilattu teoksia 11 taiteilijalta 7 kohteeseen. Tämä tarkoittaa reilun puolen miljoonan satsausta, joka vastaa noin 8 % alueen taiteen kokonaisbudjetista.

Kankaalla prosenttiperiaate on laajennettu prosenttikulttuuriksi, jolloin taidehankintojen lisäksi prosenttikulttuurin varoin toteutetaan myös alueella järjestettäviä tapahtumia. Kankaan alueen suunnittelu aloitettiin kansalaisia osallistavin menetelmin. Kyselyn ja työpajojen pohjalta muotoutuivat Kankaan teemat – sydän, jalka, vihreä ja kestävä – jotka ohjaavat myös Kankaan taiteen suunnittelua. Tärkeää Kankaan taiteelle on yhteisöllisyys, nokkeluus, toiminnallisuus ja yllättävyys. Taide voi olla myös väliaikaista. 

Kankaalla tontinmyynneistä, maankäyttömaksuista ja kiinteistöjen rakennuskustannuksista kerätty prosentti allokoidaan ensin Kankaan Palveluyhtiölle, joka samalla omistaa ja huoltaa taideteokset. Palveluyhtiö vastaa myös muista alueen palveluista, kuten jätehuollosta.

Taiteen avulla pystytään toteuttamaan jotakin sellaista, mitä pelkällä rakentamisella ei saavuteta. Taide luo maamerkkejä alueelle ja se vahvistaa kaupungin vetovoimaa, identiteettiä ja omaleimaisuutta. Julkinen taide on aina kiinnostanut paikallisten lisäksi myös alueen ulkopuolisia ja niinpä taideteokset toimivat usein kohteina, joita turistit mielellään kuvaavat ja joiden äärelle ihmiset kokoontuvat. Muun muassa Joensuun Penttilänrantaan toteutettu Anssi Kasitonnin veistos ”Maailman tuntemattomin runoilija” on saanut ympärilleen niin kirjallisuustapaamisia kuin piknik-vierailijoita. Kankaan oleskelurantaan toteutettava Tommi Toijan veistos tulee toivottavasti toimimaan samalla tavalla ihmisten kokoonkutsujana.

Taide ei ole vain visuaalinen elementti, joka lisää alueen viihtyvyyttä vaan taiteella on myös taloudellisia vaikutuksia. YIT Rakennus Oy:n aluejohtaja Erkki Nordström kertoi, että Joensuun Penttilänrannassa asuntomyynti oli kaksinkertaistunut kohteissa, joissa toteutettiin prosenttiperiaatetta. Joissakin tapauksissa rakennuttaja halusi investoida taiteeseen vielä toisenkin prosentin ja tehdä valitulta taiteilijalta lisäinvestoinnin, koska taideteoksen oli todettu lisäävän asuntomyyntiä.

Taide rakennushankkeessa saattaa joissakin tapauksissa jopa säästää rakennuskustannuksia. Näin kävi esimerkiksi Kuokkalan koulun yläasteella, jonne vuonna 1992 Tuomo Blomqvistilta tilattu moniosainen veistos säästi rakennuskustannuksia kymmeniä tuhansia markkoja.

Tampereella asuva taiteilija/arkkitehti Maija Kovari on puolestaan tutkinut taiteilijan mahdollisuuksia toteuttaa teoksia ilman lisäinvestointeja. Pilottihankkeessa taiteilija työskentelee alusta saakka muun katusuunnittelutiimin kanssa. Taiteilija ja taideasiantuntija voi hyvin olla mukana kaupunkikehityshankkeissa yhtenä asiantuntijajäsenenä. Mitä varhaisemmassa vaiheessa taiteilija tulee mukaan projektiin, sitä paremmin teos saadaan integroitua osaksi muuta rakentamista ja sen kustannuksia.

Integroitu taide vaatii tiivistä yhteistyötä kohteen arkkitehdin kanssa. Tästä hyvänä esimerkkinä toimivat Kankaalle rakentuvat ensimmäiset asuntorakentamisen kohteet: Skanskan rakennuttama As. Oy Jyväskylän Raina, jossa taiteilijaksi on valittu vuoden kulttuuripalkinnon voittanut Anna Ruth ja suunnittelusta vastaa Uki Arkkitehdit  sekä YIT:n rakennuttama As. Oy Jyväskylän Albertinpiha, taiteilijanaan Mika Natri. Albertinpihan kohteessa suunnittelusta vastaa JKMM arkkitehdit.

Kirsi Pitkänen

Kirsi Pitkänen

Kirjoittaja on Taiteen Edistämiskeskuksessa työskentelevä visuaalisten taiteiden läänintaiteilija, joka toimii tällä hetkellä myös Kankaan taideasiantuntijana.

3 kävijää tykkäävät.

Jyväskylän Kankaalle rakentuu vaikuttava taidekokonaisuus

Kirjoitettu | 18.03.2016 | Ei kommentoitu

Jyväskylän Kankaalla julkistettiin tänään Kankaan Piippurannan taiteen yleissuunnitelma ja ensimmäisiin asuinrakennuksiin toteutettavien taideteosten luonnokset. Yleissuunnitelman myötä alueelle hahmottuu ensimmäisen asemakaava-alueen taidehankintojen kokonaisuus. Suunnitelmaan sisältyy viisi uutta taidekohdetta ja kahdeksan valtakunnallisesti merkittävää taiteilijaa, joiden nimiä ei ole aiemmin julkaistu.

Virolaissyntyinen kuvanveistäjä ja Kuvataideakatemian professori Villu Jaanisoo toteuttaa taideteoksen Rusokinkadun ja Baanan risteyskohtaan, jolloin se toivottaa ihmiset tervetulleeksi alueelle. Teos toteutetaan yhdessä Jyväskylän Kaupunkirakenteen liikenne- ja viheralueen yksikön kanssa.

Jyväskylän Vuokra-asunnot Oy:n palvelutaloon haluttiin taidetta, joka auttaa muistihäiriöisiä vanhuksia hahmottamaan tilaa ja siellä liikkumista. Jyväskyläläinen valokuvataiteilija Maija Holma toteuttaa Arkkitehtuuritoimisto AT:n suunnittelemaan kohteeseen teoskokonaisuuden ja työryhmä Lehmusruusu & Rauhala (taiteilijat Pasi Rauhala ja Teemu Lehmusruusu) vuorovaikutteisen, modernia tekniikkaa hyödyntävän teoksen.

Jyväs-Parkki Oy:n rakennuttaman pysäköintitalon taideteoksista vastaavat työryhmä Jaakko Niemelä & Helena Hietanen ja ympäristötaiteilija Kaisa Berry. Talon on suunnitellut Arkkitehtipalvelu Oy Jyväskylä. Pysäköintitalossa voidaan toteuttaa taiteen keinoin koko julkisivupinta ja sisätilat. – Tästä massiivisesta rakennuksesta haluttiin visuaalisesti mielenkiintoinen sekä ulkoa että sisältä. Värien ja opasteiden avulla voidaan ohjata tilan käyttäjiä, kertoo visuaalisten taiteiden läänintaiteilija ja Kankaan taideasiantuntija Kirsi Pitkänen.

Väliaikaisista teoksista esimerkkinä on työmaa-aita, jonka visualisoinnin toteuttaa jyväskyläläinen taidegraafikko Tuomas Hallivuo yhteistyössä Jyväskylän ammattiopiston valokuvaajaopiskelijoiden kanssa. Myös Kankaan aukiolle on kaavailtu yleissuunnitelmassa taidetta, mutta sen toteuttajaa ei ole vielä päätetty. Jo aikaisemmin on julkaistu kuvanveistäjä Tommi Toijan Oleskelurantaan sijoitettava veistos, joka koostuu valaisinpylväästä sekä sinne kivunneesta ukosta, joka katselee kohti Kankaan tulevaisuutta. Teos sijoitetaan paikoilleen syksyllä 2016.

Taideteosten valintaa ovat ohjanneet Kankaan kärkiteemat, vihreä, jalka, sydän ja kestävä kehitys sekä eri osapuolten toiveet ja tarpeet. Myös teoksen sisällöllä on julkisessa taiteessa suuri merkitys. – Se ei saa olla pelkkää valmiiden rakennusten tai tilojen koristelua. Taiteilija pystyy omalla ammattitaidollaan korostamaan sitä, mitä rakennuttaja tai arkkitehti haluaa tuoda esiin, sanoo Pitkänen.

Koska teokset sijoittuvat suhteellisen lähelle toisiaan, niiden valinnoissa on kiinnitetty huomiota myös siihen, että alueesta tulee visuaalisesti tasapainoinen. – Tavoitteena on luoda tarpeeksi erilainen, mutta samalla yhdenmukainen kokonaisuus, Pitkänen muotoilee.

Luontoa, historiaa ja värejä asuinrakennusten taiteessa

Tilaisuudessa esiteltiin lisäksi ensimmäisiin asuinrakennuksiin toteutettavien taideteosten luonnokset. Jyväskylässä asuvan kanadalaisen Anna Ruthin teos toteutetaan Skanskan rakenteilla olevan kahdeksankerroksisen Asunto Oy Jyväskylän Rainan porraskäytävän lasipintaan koko talon korkuisena. Talon on suunnitellut Uki Arkkitehdit. – Halusin tuoda esiin alueen poikkeuksellisen hienon luonnon, laaksossa virtaavan joen ja sitä ympäröivän kasvillisuuden. Villi luonto keskellä kaupunkia, siinä on jotain hyvin koskettavaa. Myös alueen teollisuushistoria taivaaseen kurottuvine piippuineen inspiroi minua, Ruth kuvailee.

Jyväskylästä kotoisin olevan Mika Natrin lasitetuista väritiilistä koostuva taideteos muurataan YIT:n As Oy Jyväskylän Albertinpihan pääjulkisivuun. YIT aloittaa As Oy Jyväskylän Albertinpihan rakentamisen vielä maaliskuun aikana. Talon suunnittelijana on toiminut JKMM Arkkitehdit. – Teoksen lähtökohtana oli abstrakti värikuvio, jonka avulla halusin rikkoa yksivärisen tiiliseinän kaavamaisuuden, tuoda siihen positiivista jännitettä ja leikitellä rakennuksen arkkitehtonisten muotojen kanssa. Estetiikan ohella teoksessa on läsnä myös funktionaalisuus: värikkäät lasitetut tiilet merkkaavat rakennuksen pääsisäänkäynnin. Sattumanvaraiselta vaikuttava kokonaisuus on tarkan harkinnan tulosta – 15 eri väriä edustavilla 1593 tiilellä on jokaisella oma tarkkaan määritelty paikkansa, kertoo Natri.

Kankaan Piippurannan taiteen yleissuunnitelma sekä Ruthin ja Natrin teosten luonnokset esitellään perjantaina myös suurelle yleisölle klo 16 alkavassa tilaisuudessa pergamenttihallissa osana Kangas kaikin aistein -tapahtumaa.

Nyt julkistettujen taiteilijoiden ja teosluonnosten kuvia sekä yleissuunnitelman karttaa voi tiedustella Kirsi Pitkäseltä.

 

Lisätietoja:
Kirsi Pitkänen
Visuaalisten taiteiden läänintaiteilija, Kankaan taideasiantuntija
050 374 7715
kirsi.pitkanen@minedu.fi

Jyväskylän.Kankaan.Piippurannan.taiteen.yleissuunnitelma.Kirsi.Pitkänenkopio2

3 kävijää tykkäävät.

Kankaan Piippurannan taiteen yleissuunnitelman sekä uusien taidehankintojen julkistustilaisuus perjantaina 18.3. klo 16 pergamenttihallissa

Kirjoitettu | 16.03.2016 | Ei kommentoitu

Tervetuloa Jyväskylän Kankaan Piippurannan taiteen yleissuunnitelman sekä uusien taidehankintojen julkistustilaisuuteen. Tilaisuudessa läänintaiteilija ja Kankaan taideasiantuntija Kirsi Pitkänen esittelee Kankaan Piippurannan taidehankintojen kokonaisuuden ja samalla julkistetaan 5 uutta taidekohdetta, 8 uutta taiteilijaa sekä Anna Ruthin ja Mika Natrin taidehankintojen luonnokset.

Tilaisuus pidetään Pergamenttihallissa perjantaina 18.3.3016 klo 16:00. Osoite on Kympinkatu 3.

Tilaisuuden avaa Kankaan projektipäällikkö Erkki Jaala ja ohjelmallista osuutta tarjoilee näyttelijä/muusikko Aaro Vuotila. Tilaisuuteen on vapaa pääsy ja se on myös yleisölle avoin, joten voitte vapaasti ottaa myös ystäviänne mukaan. Julkistustilaisuus on osa Kangas kaikin aistein –tapahtumakokonaisuutta ja samalla se juhlistaa myös Jyväskylän kaupungin 179-vuotispäivää.

Kangas on Jyväskylän kaupungin merkittävin aluekehityshanke, entinen paperitehdas ja tulevaisuuden älykäs kaupunginosa, jossa asutaan, työskennellään, opiskellaan ja viihdytään. Kankaan suunnittelussa ja toteutuksessa vanhojen kaavojen tilalle vaihtuvat uudet oivallukset ja viisaat ratkaisut, alueen mielenkiintoista historiaa unohtamatta. Vuonna 2040 Kankaalla kaavaillaan asuvan 5000 ja työskentelevän noin 2100 ihmistä.

Kankaan alueella on käytössä prosenttikulttuurin periaate. Tämä tarkoittaa sitä, että kulttuuriin varataan noin 1 % tonttien myyntihinnasta, maankäyttömaksuista ja kiinteistöjen rakennuskustannuksista.

Kankaalle toteutettava taide on ilahduttavaa, nokkelaa ja ihmisläheistä, joka usein myös integroituu osaksi muuta rakentamista. Pysyvien taidehankintojen lisäksi taide voi olla myös väliaikaista. Taidehankintojen ja kulttuuritapahtumien avulla vahvistetaan Kankaan identiteettiä, omaleimaisuutta ja vetovoimaa sekä lisätään asukkaiden ja alueella toimijoiden yhteisöllisyyttä sekä ylpeyttä omasta asuinalueestaan.

 

Lisää tietoa tapahtumakokonaisuudesta löydätte alla olevan linkin kautta:

http://www.jyvaskyla.fi/kangastuksia

Ole ensimmäinen, joka tykkää.

Nykymusiikki soi Kankaan pergamenttihallin upeassa akustiikassa lauantaina 19.3.

Kirjoitettu | 15.03.2016 | 2 kommenttia

Osana Jyväskylän päivien ohjelmaa kuullaan keskisuomalaisittain harvinaista nykymusiikkitarjontaa, kun sellisti Juho Laitinen pitää soolokonsertin Kankaan pergamenttihallissa lauantaina 19.3. klo 18.00. Soinnin metafyysistä olemusta luotaavassa konsertissa Laitinen esittää Giacinto Scelsin, Wolfgang von Schweinitzin ja Tristan Perichin teoksia sekä omaa musiikkiaan.

Juho Laitinen on sellisti ja elektronimuusikko sekä säveltäjä, opettaja, kirjoittaja ja kuraattori. Hän on kiinnostunut erityisesti amerikkalaisen ja eurooppalaisen avantgarden ja modernismin perinteestä. Esiintyjänä hänen ohjelmistonsa painopisteitä ovat mikrotonaalinen ja elektroakustinen musiikki. Improvisaatioon hän suhtautuu intohimoisesti.

Juho on valmistunut musiikin tohtoriksi Sibelius-Akatemiasta, jossa hän nykyisin myös opettaa. Hän toimii historialliseen avantgardeen keskittyvien Kallion nykymusiikkipäivien ja aikamme kokeellista muusikkoutta esillä pitävän Tulkinnanvaraista-resitaalisarjan taiteellisena suunnittelijana.

Kankaan vanhan paperitehtaan pergamenttihalli tarjoaa jylhät ja akustisesti mielenkiintoiset puitteet ainutlaatuiselle konserttielämykselle. Pergamenttihalliin on opastus Kankaan portilta, os. Kympinkatu 3. Konserttiin on vapaa pääsy. Konsertin järjestää Kangas.

Ole ensimmäinen, joka tykkää.

Kangas juhlii Jyväskylän päiviä kaikin aistein

Kirjoitettu | 10.03.2016 | Ei kommentoitu

Kankaalla juhlitaan Jyväskylän päiviä 18.–20.3. kaikki aistit avoinna. Monipuolinen ohjelma kutsuu liikkumaan, laulamaan, tanssimaan ja tekemään käsillä, mutta myös tutustuttavaa, kuultavaa ja katsottavaa on paljon.

Tapahtumat Kankaalla sijoittuvat kahteen tilaan. Yleisölle jo tutuksi tulleessa pergamenttihallissa vanhalla paperitehtaalla on mm. parkour- ja tanssityöpajoja, konsertteja, tanssiesityksiä, äänikylpy ja esittelyjä Kankaan alueen kehittämisestä, rakentamisesta ja prosenttikulttuurista. Humanistisen ammattikorkeakoulun opiskelijoiden pyörittämä pop up -kahvila tarjoaa Paahtimo Pavun suunnittelemaa Kankaan omaa kahvia. Kahvilan yhteydessä pääsee tekemään itse paperia ja osallistumaan yhteisötaideteoksen rakentamiseen. Mukana ohjelman tuottamisessa ovat mm. Jyväskylän Parkour Akatemia, Keski-Suomen tanssin keskus, Tanssiteatteri Kramppi sekä rakentajat ja kaupunkikehittäjät.

Luovan kampuksen uusissa tiloissa (Kympinkatu 3 B) toimintansa aloittaneet Jyväskylän ammattiopisto ja Jyväskylän aikuisopisto avaavat ovensa ja tarjoavat erilaisia näytöksiä, työpajoja ja tuotemyyntiä. Tiloissa julkistetaan uusi tilataideteos tapahtuman yhteydessä. Jyväskylän aikuisopiston Avoimet ovet ammattiin -tapahtumassa lauantaina 19.3. klo 10–14 esittäytyvät erityisesti aikuisopiston tekstiili- ja vaatetusala, käsi- ja taideteollisuusala sekä kuva- ja media-alat, jotka toimivat Jyväskylän Kankaan luovalla kampuksella. Avoimissa ovissa voi tutustua koko aikuisopiston koulutustarjontaan, aloihin sekä eri tapoihin opiskella. Tapahtumassa on useita toiminnallisia esittelypisteitä, henkilökohtaista ohjausta opintoihin ja tietoa aikuisopiskelusta. Pergamenttihallin show-valaistuksen toteuttavat audiovisuaalisen viestinnän perustutkinnon ja teatterialan ammattitutkinnon opiskelijat.

Kaikki ohjelma on maksutonta. Osaan ohjatuista työpajoista on ilmoittautumismahdollisuus, sillä osallistujamäärä on rajattu. Tiloihin on opastus Kankaan porttirakennukselta (Kympinkatu 3). Tapahtuman osallistujille on ilmainen paikoitus Kankaan parkkialueilla la-su 19.–20.3. Ohjelman järjestävät yhteistyössä Kangas, Humanistinen ammattikorkeakoulu, Jyväskylän aikuisopisto ja Jyväskylän ammattiopisto.

Koko ohjelma nähtävillä www.jyvaskyla.fi/kangastuksia

1 kävijä tykkää.

Muurari muuraa Mika Natrin taideteoksen

Kirjoitettu | 09.03.2016 | Ei kommentoitu

YIT tiedote 9.3.2016

Asunto Oy Jyväskylän Albertinpihan rakentaminen alkaa lähiaikoina. Albertinpiha nousee Kankaan parhaalle paikalle Tourujoen rannalle. Asuntojen varaaminen on parhaillaan käynnissä ja kysyntä on ollut vilkasta.

Asunto Oy Jyväskylän Albertinpiha on ensimmäinen alueelle valmistuva YIT:n kohde. Albertinpihaan on tulossa talon seinään muurattava lasitetuista tiilistä koostuva Mika Natrin taideteos. Mika Natri on kokenut kuvataiteilija, joka on omien ja ryhmänäyttelyiden lisäksi tehnyt paljon teoksia myös julkiseen tilaan. Natrin teoksia löytyy lisäksi muun muassa Helsingin taidemuseon, Suomen taideyhdistyksen, Turun kaupungin sekä Valtion taidekokoelmista. Mika Natri on Jyväskylän taiteilijaseuran jäsen.
Albertinpihan taiteeseen haluttiin värejä ja Mika Natri taitaa värien käytön. Myös kokemus julkisen taiteen tekemisestä vaikutti taiteilijavalintaan.

”Lähdin suunnittelemaan teosta useasta eri näkökulmasta; maakuntaan, luontoon ja ympäristöön liittyvistä mielleyhtymistä sekä puhtaasti abstraktista lähtökohdasta. Esitin Kankaan taidetyöryhmälle viisi ehdotusta, joista taidetyöryhmä valitsi suosikikseen abstraktin luonnoksen”, Mika Natri kertoo.

”Talon seinien muuraus alkaa näillä näkymin syyskuussa. On upeaa nähdä oma teos toteutuneena 8-kerroksisen talon julkisivulla. Onnistuneen lopputuloksen takaa hyvä suunnittelu ja yhteistyö muiden suunnittelijoiden ja toteuttajien kanssa”, taiteilija toteaa.

Taide ja kulttuuri vahvasti läsnä Kankaalla

Albertinpiha on osa Jyväskylän kulttuurihistoriallisesti merkittävää Kankaan aluetta, jota YIT on mukana rakentamassa. Alueen rakentamisessa on käytössä prosenttikulttuuriperiaate, jonka osana alueelle toteutetaan myös taidetta. Prosenttikulttuuriperiaatteen mukaisesti noin prosentti alueen rakennuskustannuksista käytetään kulttuuritapahtumien ja taiteen tekemiseen. Kankaalla tämä prosentti on kerätty tonttikaupan yhteydessä rakennuttajilta.

”Prosenttikulttuurin avulla vahvistetaan Kankaan identiteettiä ja alueen vetovoimaa. Taiteen avulla luodaan maamerkkejä alueelle ja lisätään kohteiden tunnistettavuutta ja sen on todettu lisäävän asukkaiden ja alueella toimijoiden yhteisöllisyyttä. Kun taide integroidaan osaksi rakennuksen julkisivua, tarkoittaa se tiivistä yhteistyötä kohteen arkkitehdin ja rakennuttajan kanssa.” sanoo Kankaan taiteen yleissuunnitelmasta ja koordinoinnista vastaava visuaalisten taiteiden läänintaiteilija Kirsi Pitkänen.

”Tulevat asukkaat, opiskelijat ja alueen yritysten työntekijät pyritään saamaan mukaan vaikuttamaan alueen kehittämiseen ja toimintaan muun muassa tapahtumien avulla. Myös taide tuodaan alueen toimijoiden arkeen monipuolisesti”, toteaa rakennuttajapäällikkö Seija Takanen YIT:ltä.

Kankaan taiteesta tulee ilahduttavaa, nokkelaa ja ihmisläheistä. Taiteen toivotaan tuovan asukkaille ylpeydenaihetta omasta asuinalueestaan. Alueen taiteilijat on valittu niin, että edustettuina on monipuolisesti eri tyylejä ja taiteenlajeja. Taiteilijavalinnat tukevat Kankaan teemoja ja alueen muuta suunnittelua. Myös paikallinen osaaminen on tärkeää tuoda esille.

Lisätietoja:
Seija Takanen, rakennuttajapäällikkö, YIT Rakennus Oy, p. 040 5195732, seija.takanen@yit.fi
Kirsi Pitkänen, visuaalisten taiteiden läänintaiteilija, Kankaan taiteen yleissuunnitelma ja koordinointi, p. 050 374 7715, kirsi.pitkanen@minedu.fi
Erkki Jaala, Kankaan projektipäällikkö, p. 014 266 7578, erkki.jaala@jkl.fi
Mika Natri, kuvataiteilija, p. 040 555 1551, info@mikanatri.com

3 kävijää tykkäävät.

Kankaan kampukselle avataan uusi opiskelija- ja henkilöstöravintola Popina

Kirjoitettu | 07.03.2016 | Ei kommentoitu

Jyväskylän koulutuskuntayhtymän Opiskelijaravintolat avaa Kankaan kampukselle uuden opiskelija- ja henkilöstöravintola Popinan 7.3.2016.

Yhteystietomme: Ravintolaesimies Emmi Tuunainen
Puhelin 040 341 6127, sähköposti ravintola.kangas@jao.fi

Aukioloaikamme ja palvelumme:
Aamukahvi ma-pe klo 8.15-9.00
Lounas ma-pe klo 11.15-12.15
Päiväkahvi ma-to klo 13.45-14.15
Kuumajuoma- ja välipala-automaatit palvelevat kampuksen 2.krs:n aulassa.
Kokoustarjoilutilaukset ravintola.kangas@jao.fi tai puhelimitse 040 341 6127
Voit käyttää myös ravintolatilojamme kokoustiloina
ma-pe klo 9.00-11.00 sekä 14.15-

Ravintolassamme ei ole kassapalveluita, ruoka- ja kahviolipukkeet ovat myynnissä kampuksen 2.kerroksen asiakaspalvelutilassa 249. Myyntipiste on avoinna MA sekä TO klo 11.00-11.30. Maksuvälineenä siellä käy käteinen ja pankki- ja luottokortit. Toivoisimme, että asiakkaamme ostavat ko lipukkeita kerralla useamman lipukkeen.

Opiskelijalounas 4,00 €, sis. alv 0 %
Henkilöstölounas 4,50 €
Vieraslounas 7,00 €

Lounaslistamme ovat näkyvillä ammattiopiston sisäisessä intrassa: https://intra.jao.fi/Meidan-ao/Opiskelijaravintolat/Ruokalistat/Kankaan-kampus
www sivuillamme:
https://www.jao.fi/fi/Jyvaskylan-koulutuskuntayhtyma/Palvelut/Palvelut-Jyvaskylassa/Opiskelijaravintolat/Kankaan-kampus
Löydät myös päivittäiset ruokalistat, ainesosaluettelot ja ravintosisällöt osoitteesta:
http://www.jamix.fi/ruokalistat/?anro=96786 tai mobiilisovelluksella JAMIX MENU.

3 kävijää tykkäävät.

Ilmoittautuminen Jyväskylän Kankaan maisema-arkkitehtuurikilpailuun avattu

Kirjoitettu | 17.02.2016 | Ei kommentoitu

Jyväskylän kaupunki järjestää vuoden 2016 aikana yhteistyössä Suomen maisema-arkkitehtiliiton ja Suomen Rakennusinsinöörien Liiton kanssa maisema-arkkitehtuurikilpailun Kankaan kaupunginosaan sijoittuvasta Kankaanpuistosta sekä Tourujoen ylittävästä uudesta kevyen liikenteen sillasta, Kankaanrannan sillasta.

Kilpailu järjestetään kutsukilpailuna. Varsinainen kilpailuaika käynnistyy toukokuun alussa Kilpailuun kutsutaan neljä työryhmää, jotka valitaan huhtikuun loppuun mennessä julkisen ilmoittautumismenettelyn kautta.

Kutsukilpailusta kiinnostuneet voivat ilmoittautua mukaan tarjouspalvelu.fi-portaalin kautta. Ilmoittautumislomakkeet ja kilpailuaineiston saa osoitteesta www.jyvaskyla.fi/kangas/kankaanpuisto.

Kankaan kilpailulla haetaan Kankaanpuistolle ja Kankaanrannan sillalle omaleimaista ilmettä, joka tukee osaltaan Kankaan alueen identiteettiä. Tavoitteena on löytää Kankaanrannan sillalle ja Kangasta kiertävälle viherkehälle sekä sen kautta kulkevalle pyöräilybaanalle kokonaisnäkemys ja idea. Kilpailun on tarkoitus ratketa syksyllä 2016.

Lisätietoja: kaavasuunnittelija Paula Tuomi p. 014 266 5059, paula.tuomi[@]jkl.fi

Ole ensimmäinen, joka tykkää.

Ahjo kuumana

Kirjoitettu | 16.02.2016 | Ei kommentoitu

Nimittäin Kankaalla ihan oikeasti. Siellä artesaaniopiskelijat hakee oppia metallin, puun, kankaan ja lankojen muotoiluun, kuvan käsittelyyn ja vaikka mihin.ahjo_ei henkilöä
Kankaalla Vanhan paperitehtaan siipiosassa näyttää hienolta. Toiminnan siellä ovat aloittaneen Jyväskylän aikuisopisto, Jyväskylän ammattioppilaitos ja Humanistisen ammattikorkeakoulu – Luova kampus. On ilo ja etuoikeus nähdä vanhan muovautuminen uudeksi. Muutos on lähtenyt nyt toden teolla liikkeelle, kun Kankaalle on saatu uusia toimijoita ja ensimmäisten asuinkerrostalojen osalta on rakentaminen ja markkinointi käynnissä.
kyltti_isoTyötä muutoksen eteen tekee iso joukko ammattilaisia. Tuhansia työtunteja on käytetty ja käytetään suunnitteluun, jotta Kankaasta tulisi mahdollisimman hyvin toimiva arjen ympäristö kaikille alueen käyttäjille.

Suunnittelussa on omat haasteensa. On huomioitava suojellut rakennukset ja rakennelmat, uudet rakennukset ja koko ympäristön rakentaminen toreineen katuineen ja kaikkine infrarakentamisineen. Kristallipallolle olisi välillä suunnittelussa käyttöä, jotta osattaisiin huomioida tulevaisuuden tarpeita. Toisaalta suunnittelua ohjaavat Kankaan kehittämisen teemat ja linjaa antaa myös Kankaan Laatuaapinen.

Kauas on jo kuljettu siitä kun Vanhalta paperitehtaalta haalittiin rukkaset kädessä rompetta kirpputorille myytäväksi. Ja muutosten matka jatkuu…

Tanja Oksa
Kankaan projektipäällikkö

2 kävijää tykkäävät.
eteenpäin »