Jyväskylän kaupunki » Jyväskylän Kangas » Tiedotteet

Kankaan Kevätkarkeloissa 26.5. juhlitaan kevättä ja kulttuuria

Kirjoitettu | 18.05.2018 | Kommentit poissa käytöstä

Lauantaina 26.5. kello 12–15 juhlistetaan kevään tuloa Kankaan Kevätkarkeloissa Piipputorilla ja sen ympäristössä. Juhla on Kankaan oman taiteilijaryhmän PK5:n työskentelyn päätös, ja ohjelmassa onkin monenlaista kulttuuria: musiikkia, kuvataidetta, julkistuksia ja käsillä tekemistä koko perheelle. Juhlan järjestävät yhteistyössä Kankaan asukasyhdistys, Keski-Suomen Tanssin keskus ja Kankaan Palvelu Oy.

 

Kankaan asukasyhdistys kutsuu tapahtumakävijät vaihtamaan ja jakamaan kasvien taimia sekä koristelemaan istutusruukkuja, jotka myöhemmin kesällä koristavat kerrostalojen sisäänkäyntejä. Kymmenen halukasta pääsee myös kävelykierrokselle Tourujoen luontopolulla lintuasiantuntijan johdolla.

 

PK5 mahdollistaa jälleen yllätyksellisen ja yhteisöllisen saunakokemuksen koko kaupungille, sillä Albertinpihan sauna on lämpimänä koko tapahtuman ajan kello 12–15. Saunan kupeessa Tourujoen rannassa esiintyy Helsingin viralliseksi kylähulluksi tituuleerattu dj Tixa alias Timo Juka, joka on yksi näkyvimmistä persoonista Helsingin klubeilla ja tapahtumissa. Mukana myös Helena Ratisen performanssi puutarhalle ja tarhurille. Tervetuloa juhlistamaan kesää PK5:n monitaiteelliseen tyyliin!  Pyyhkeet ja uikkarit mukaan!

 

PK5 on Taiteilijat kulttuurin lähipalvelujen tuottajina -hankkeen synnyttämä taiteilijaryhmä, johon kuuluvat näyttämötaiteilijat Annu Sankilampi, Aaro Vuotila, tanssitaiteilija Terhi Kuokkanen, mediataiteilija Tuukka Toijanniemi ja muotoilija Marianne Tiitinen. Hanke päättyy 26.5. järjestettävään tapahtumaan. Hanketta hallinnoi Keski-Suomen Tanssin Keskus ja sen kumppanina toimii Kankaan Palvelu Oy. Lisäksi hankkeessa toimivat yhteistyökumppaneina Live Herring, Teatterikone ja Materia ry.

 

Piippurannan Klubi Kankaalla on toukokuussa 2018 avattu uudenlainen kohtaamispaikka jyväskyläläisille ikäihmisille. Kankaan Kevätkarkeloissa Piippurannan Klubilla järjestetään kirpputori, joka on avoinna klo 10–15. Kirpputori on osa valtakunnallisen Siivouspäivän ohjelmaa. Lisäksi ohjaajat ovat esittelemässä klubin toimintaa ja kierrättävät kiinnostuneita opastetuilla tutustumiskäynneillä. Kirpputorilta voi tiedustella ilmaisia myyntipaikkoja Outi Savoselta tai Malanja Mieskoselta.

 

Tapahtumassa mukana on myös asiantuntija Jyväskylän kaupungilta kertomassa kaikkia kiinnostavista Kankaan aukioiden ja teiden rakennussuunnitelmista ja –aikatauluista.

 

Lisätietoja:

Kulttuurituottaja Vilja Ruokolainen, Kankaan Palvelu Oy, vilja.ruokolainen@jkl.fi, 050 311 8564

 

Tiedustelut kirpputorimyynnistä:

ohjaaja Malanja Mieskonen, puh. 014 266 1906

ohjaaja Outi Savonen, puh. 014 266 7320

 

Tapahtuma netissä:

www.jyvaskyla.fi/kangastuksia

https://www.facebook.com/events/1791064347855249/

 

Ole ensimmäinen, joka tykkää.

Taidekäsityönäyttely Kankaan porttirakennuksella 10.-18.5.

Kirjoitettu | 09.05.2018 | Kommentit poissa käytöstä

”PORTILLA 2018”

- taidekäsityönäyttely

Paikka: Kankaan porttirakennus, Kympinkatu 3

Näyttely avoinna: 10.5. – 18.5.2018
ma-pe klo 12–18, la-su 12-16

 

”Portilla 2018” – näyttelyssä teoksiaan esittelevät Gradiasta keväällä 2018 artesaaniksi valmistuvat aikuisopiskelijat. Teosten valmistamiseen on käytetty kovia ja pehmeitä materiaaleja, kuten puuta, metallia sekä erilaisia tekstiilimateriaaleja. Työt ilmentävät tekijöidensä henkilökohtaista ajatusmaailmaa sekä tuovat esiin jokaisen oman persoonallisen ja luovan ilmaisutavan. Näyttely antaa artesaaniopiskelijoille loistavan mahdollisuuden esitellä kädentaitojaan inspiroivalla Kankaan alueella, joka jo itsessään toimii luovuuden lähteenä.

 

-TERVETULOA-

NÄYTTELYYN ON VAPAA PÄÄSY

 

Gradia, Käsi- ja taideteollisuusalan perustutkinto, artesaaniopiskelijat

1 kävijä tykkää.

Uusia näkökulmia luovaan kiertotalouteen

Kirjoitettu | 08.05.2018 | Kommentit poissa käytöstä

Luovaa kiertotaloutta -hanke käynnistyi vuoden 2017 syyskuussa, joten puolisen vuotta toimintaa on jo takana. Hankkeen tiimoilta on pidetty työpajoja, niiden alustusluentoja ja tietoiskuja. Työpajoissa tuotettuja protoja on ollut esillä useassa näyttelyssä kuten Kulttuuri Pop up kahvilassa, Jyväskylän keskustassa ja Kankaan kampuksen avoimissa ovissa.

sellutyöpajaHanke on lisännyt monialaista ja -tasoista yhteistyötä. Esimerkiksi Luovaa kiertotaloutta -seminaari toteutettiin yhteistyössä Circwaste ja Creadis3 hankkeiden kanssa huhtikuun lopulla. Seminaarissa tutustuttiin kiertotalouteen yleisellä tasolla ja kuultiin mielenkiintoisia luovien, kiertotaloudessa toimivien yritysten ja hanketoimijoiden puheenvuoroja.

Kankaan alueen toimijoiden kanssa on puolestaan pohdittu mm. purkujätteen uudelleenkäyttöä ja hyödyntämistä. Purkuhalleista on saatu uusiokäyttöön lamppuja, metalliputkia, kylttejä ja purkautuneiden sellupaalien jäämiä. varjostinNiistä saa oivallista materiaalia työpajojen protoiluihin ja erilaisiin materiaalikokeiluihin, mutta myös tuotteisiin. Tähtäimessä on ideoida purkujätteestä teoksia mm. Valon Kaupunki Jyväskylä 2018 -tapahtumaan.

Protoilujen ja tuotekokeilujen valmistamisen lisäksi on tärkeää kerätä niistä palautetta ja pohtia niiden tuotteistamismahdollisuuksia. Näihin asioihin paneudutaan JAMK:n järjestämissä tiimivalmennuksissa, joilla pyritään etsimään uusia toimintamalleja luovan alan yrittäjyyteen, ja tukemaan alalle valmistuvien ammattilaisten työllistymistä.

Seuraa hankkeen toimintaa blogissamme.

Kirjoittaja:
Sirpa Vauhkala, opettaja, Gradia
logorivi

Ole ensimmäinen, joka tykkää.

Jyväskylän Kankaan uuden paperitehtaan purkutyöt käynnistyvät ensi viikolla

Kirjoitettu | 13.04.2018 | Kommentit poissa käytöstä

Jyväskylän kaupunki
Tiedote viestimille 13.4.2018

Jyväskylän Kankaan uuden paperitehtaan purkutyöt käynnistyvät ensi viikolla

Kankaan uuden paperitehtaan purkutyöt käynnistyvät ensi viikolla. Pääurakoitsijana purkutyössä toimii Ahosen Eristys- ja Rakennuspalvelu Oy. Urakoitsija aitaa työmaa-alueen ja aitojen sisäpuolelle meneminen on ulkopuolisilta ehdottomasti kielletty.

Purkutyöt eivät vaikuta Kankaan alueella asuvien liikkumiseen. Työmaaliikenne tapahtuu Tourukeskuksen kohdalla sijaitsevasta portista Vapaaherrantieltä ja siitä saavat kulkea ainoastaan työmaalle menevät henkilöt ja ajoneuvot.

Purkutyön arvioidaan valmistuvan marraskuun 2018 loppuun mennessä.

Lisätiedot:

Risto Aavajoki, maankäyttöinsinööri, Kangas, Jyväskylän kaupunki p. 050 438 3086, risto.aavajoki@jkl.fi

2 kävijää tykkäävät.

Kankaan porttirakennuksella esitellään Kehä Vihreää ma 16.4. klo 17-20

Kirjoitettu | 11.04.2018 | Kommentit poissa käytöstä

Tervetuloa kuulemaan ja kysymään Kehä Vihreästä!

 

Kankaan asukasyhdistys järjestää yhteistyökumppaneiden kanssa useita infotilaisuuksia kevään 2018 aikana. Infotilaisuudet järjestetään Kankaan porttirakennuksella (Kympinkatu 3, Minimanin takana oleva punatiilinen rakennus) aina klo 17–20, ja tilaisuuteen voi saapua oman aikataulunsa mukaan.

Kolmannessa infotilaisuudessa maanantaina 16.4. aiheena on Kehä vihreä, joka kulkee Kankaan alueen läpi. Asiantuntijana on maisema-arkkitehti Mervi Vallinkoski Jyväskylän kaupungilta.

Kankaan taiteilijaryhmä PK5 Kankaan taika on jälleen mukana tapahtumassa. Annu Sankilampi vetää tilaisuudessa teatteri-ilmaisun työpaja, HUOM! Ilmoittautuminen työpajaan 11.4. mennessä osoitteeseen info@tanssinkeskus.fi.

Tapahtumaan ovat tervetulleita Kankaan asukkaiden lisäksi kaikki aiheesta kiinnostuneet.

 

Lisätietoja antaa:

 

Vilja Ruokolainen
kulttuurituottaja
Kankaan Palvelu Oy

tel. +358 50 3118 564
email vilja.ruokolainen@jkl.fi
www.jyvaskyla.fi/kangas
www.facebook.com/kaupunginkangas

1 kävijä tykkää.

Taitoviikko Jyväskylässä Kankaan Luovalla kampuksella ja Kolmikulman pop-up-kulttuuritilassa 10.-12.4.

Kirjoitettu | 04.04.2018 | Kommentit poissa käytöstä

Valtakunnallista Taidon ja käsityön viikkoa vietetään Jyväskylässä 9.-12.4. Taitoviikon nimellä. Tapahtumia on Kankaan Luovalla kampuksella sekä pop-up-tunnelmissa Kolmikulman kulttuuritilassa ja AREn aukiolla.

Gradian (ent. Jyväskylän ammattiopisto, Jyväskylän aikuisopisto ja Jyväskylän oppisopimuskeskus) luova kampus Jyväskylän Kankaalla avaa ovensa yleisölle keskiviikkona 11.4.2018 klo 12–18. Tapahtuma tarjoaa tilaisuuden tutustua taideteollisuusalan, tekstiili- ja muotialan sekä media-alan koulutuksiin toimintaan ja koulutuksiin. Ohjelmassa on mm. taonta- ja veistonäytöksiä sekä japanilainen kirjansidontatyöpaja ja näyttelyissä on esillä monipuolisesti opiskelijoiden tekemiä töitä. Myynnissä on kodin sisustuksen pientuotteita, asusteita, hopeakoruja ja puukkoja ja lisäksi rompetorilla voi tehdä löytöjä, sillä tarjolla on vanhoja opiskelijatöitä, työvälineitä, pienkoneita, kalusteita, objektiiveja ja suurennuskojeita edullisesti.

Kolmikulmassa sijaitsevassa Kulttuuritalo pop-up -tilassa nähdään Luovan kampuksen näyttely tiistaista torstaihin 10.-12.4. klo 12–18. Gradian Luovan kampuksen opiskelijat tuovat tilaan erilaisia tekniikoita ja teemoja esitteleviä valokuvateoksia sekä Luovan kiertotaloushankkeen kanssa yhteistyössä tehtyjä selluloosapohjaisia tuotteita. Näyttelyn avajaisia vietetään tiistaina 10.4. klo 14.

Kankaan oma taiteilijaryhmä PK5 Kankaan Taika yhdessä Luovan kampuksen opiskelijoiden kanssa sisustaa Kolmikulman eteen lasikontin pieneksi kodiksi. Keskiviikkona 11.4. klo 15–18 avautuvat Tunniksi kotiin –performanssit ja Kolmikulman aulassa suunnitellaan omia pikku koteja. PK5-taiteilijaryhmästä mukana ovat Annu Sankilampi, Marianne Tiitinen-Ritvanen ja Tuukka Toijanniemi.

 

Tapahtumia järjestävät yhteistyössä Gradia, Kankaan Palvelu Oy sekä Keski-Suomen Tanssin Keskus. Luova kampus sijaitsee Kankaalla osoitteessa Kympinkatu 3B ja Kolmikulman pop-up-kulttuuritila osoitteessa Puistokatu 2.

 

 

Lisätietoja tapahtumista:

www.jyvaskyla.fi/kangastuksia

https://www.facebook.com/events/1962466397402564/

 

sekä Kankaan Palvelu Oy:n kulttuurituottaja Vilja Ruokolainen, vilja.ruokolainen@jkl.fi tai 050 311 8564.

 

 

Ole ensimmäinen, joka tykkää.

Kankaan uuden paperitehtaan purkua juhlitaan koko perheen kulttuurirasteilla

Kirjoitettu | 29.03.2018 | Kommentit poissa käytöstä

Sunnuntaina 8.4.2018 klo 11–14 juhlitaan kulttuurin merkeissä Kankaan uuden paperitehtaan tulevaa purkua. Kankaan Purkurastit, koko perheen kulttuuritapahtuma järjestetään keväällä purettavassa entisessä tehtaan arkkaamossa. Viime vuodet selluvarastona toimineessa tilassa avautuu yhdeksi päiväksi pari tuhatta neliötä kirmailutilaa sekä monipuolista kulttuuripuuhaa. Mukaan mahtuvat myös vanhoista tehdaskiinteistöistä kiinnostuneet ja nostalgiapolkuja tallovat uteliaat kävijät.

 

Kulttuurirasteilla taiteilija Minja Revonkorpi ohjeistaa seinämaalaukseen ja Memorandum kutsuu kävijät tutustumaan tehtaiden historiaan hauskalla ja toiminnallisella tavalla. TaidePiiLOn rasteilla pujahdetaan sokkeloon ja kruisaillaan omatekemällä menopelillä keskellä piirrettyjä kortteleita. Tanssia ja musiikkia tarjoaa DJ Megamatin rasti yhteistyössä Keski-Suomen Tanssin Keskuksen kanssa. Ahkerille rastinkiertäjille luvassa palkinto!

 

Maksuton tapahtuma järjestetään Kankaan uudella paperitehtaalla. Ilmainen tapahtumaparkki on Kankaan porttirakennuksella (Kympinkatu 3, Jyväskylä), josta on opastus tapahtumatilaan. Tehdastilassa likaa pelkäämättömät ulkovaatteet ovat tarpeen.

 

Järj. Kankaan Palvelu Oy

Lisätiedot kulttuurituottaja Vilja Ruokolainen, vilja.ruokolainen@jkl.fi, puh. 050 311 8564

2 kävijää tykkäävät.

Kankaan porttirakennuksella esitellään Tourujoen kehittämissuunnitelmia 13.3.

Kirjoitettu | 07.03.2018 | Kommentit poissa käytöstä

Jyväskylässä Kankaan asukasyhdistys järjestää yhteistyökumppaneiden kanssa useita infotilaisuuksia kevään 2018 aikana. Infotilaisuudet järjestetään Kankaan porttirakennuksella (Kympinkatu 3, Minimanin takana oleva punatiilinen rakennus) aina klo 17–20, ja tilaisuuteen voi saapua oman aikataulunsa mukaan.

Toisessa infotilaisuudessa tiistaina 13.3. käsitellään Tourujoen kunnostamissuunnitelmia. Asiantuntijoina mukana ovat Jyväskylän kaupungilta maisema-arkkitehti Mervi Vallinkoski ja kaavoitusbiologi Anne Laita. Lisäksi mukana on Kankaan taiteilijaryhmä PK5:stä Marianne Tiitinen-Ritvanen, joka luovin keinoin kävijöiden kanssa hahmottelee unelmien Kangasta. Tapahtumassa voi myös vielä osallistua yhteiskäyttöautokyselyyn. Tapahtumaan ovat tervetulleita Kankaan asukkaiden lisäksi kaikki aiheesta kiinnostuneet.

 

Kevään tilaisuudet Kankaan porttirakennuksella:

14.2. klo 17-20 Yhteiskäyttöautot

13.3. klo 17-20 Tourujoen kehittäminen

16.4. klo 17-20 Kehä Vihreä

Lisätietoja kulttuurituottaja Vilja Ruokolaiselta, vilja.ruokolainen@jkl.fi tai 050 311 8564

1 kävijä tykkää.

Toimistojen muutto

Kirjoitettu | 27.02.2018 | 4 kommenttia

Kankaan rakentaminen etenee ja ajankohtaista on uuden paperitehtaan loppuosan purku-urakan aloittaminen kevään aikana. Kankaan toimisto muuttaa pois uudelta paperitehtaalta (UPT) 1.3.

Kankaan projektihenkilöstö ja Kankaan Palvelu Oy:n asiakaspalvelu muuttavat  Kankaalta Kivääritehtaalle Jykian toimiston yhteyteen (Kivääritehtaankatu 6C, 2. krs). Postiosoitteena säilyy Kympinkatu 3, 40320 Jyväskylä.

Lisätietoja:

Ulla-Maija Valtonen, kiinteistömanageri, Kangas, Jyväskylän kaupunki
p. 050 527 6703, ulla-maija.valtonen[at]jkl.fi

 

Ole ensimmäinen, joka tykkää.

Valon päivänä 3.2. Jyväskylän Kankaalla taidejulkistus ja ulkoilmakonsertti

Kirjoitettu | 26.01.2018 | Ei kommentoitu

Valon päivänä 3.2. klo 18–20 osana Valon kaupungin ohjelmaa Kankaalla julkistetaan pysäköintitalo P-Pergamentin taideteokset valon ja musiikin siivittämänä.

 

Joulukuussa valmistuneen, 7-kerroksisen Kankaan ensimmäisen pysäköintitalon kahdelle julkisivupinnalle ulottuvan Kartastoja -nimisen taideteoksen ovat suunnitelleet taiteilijat Jaakko Niemelä ja Helena Hietanen. Yli 2 000 m² kokoisen teoksen aiheena on Jyväskylän historia ja vanhat kartat. Rakennuksen julkisivut näyttäytyvät ulkoapäin päiväaikaan yksivärisinä pintoina, joita graafiset reikäkuviot rikkovat. Pimeällä seinät näkyvät läpi ja kuviot sekä taustan pylväiden ohjelmoidut valot yhdistyvät kiinnostavasti.

Sisätilojen taiteesta vastaa arkkitehti-taiteilija Kaisa Berry. Sisätilan taide tuo mittakaavaltaan suureen betonihalliin ripauksen iloa värin ja grafiikan keinoin. Kuhunkin kerrokseen suunnitellut seinälle ja lattiaan maalattavat teokset saavat inspiraationsa Jyväskylän vanhoista kartoista ja ne jatkavat julkisivutaiteen karttateemaa. Kerroksille suunnitellut omat värinsä auttavat asukkaita ja muita parkkihallin käyttäjiä orientoitumaan. Lattiapintoihin maalattavat kuviot ovat pieniä yllätyksiä suuressa kokonaisuudessa.

Julkistustilaisuuden kuullaan Suomen kokeellisen elektronisen musiikin kärkinimiin kuuluvan Ilpo Väisäsen konsertti. Mm. paljon maailmalla kiertäneestä Pan Sonicista tunnettu muusikko on säveltänyt yhden teoksen parkkitalon julkisivun valo-ohjelmoinnin mukaan. Konsertin jälkeen yleisö pääsee tutustumaan pysäköintitalon sisätilojen taiteeseen ja värisuunnitteluun.

 

OHJELMA:

klo 18           Kankaan taidekoordinaattori Kirsi Pitkänen avaa tilaisuuden ja taiteilijat kertovat teoksista

klo 18.15      Julkisivuvalaistuksen paljastus Ilpo Väisäsen sävellyksen siivittämänä

klo 18.30-19 Ilpo Väisäsen konsertti, konsertin aikana julkisivuvalojen ohjelmoinnista vastaa Jani Lappalainen

klo 19-20     Yleisöllä on mahdollisuus tutustua P-Pergamentin sisätilojen taiteeseen

 

Yleisön kulku tapahtumaan ohjataan Rusokinkadun ja Paperitehtaankadun risteyksestä. Lähimmät parkkipaikat sijaitsevat P-Pergamentissa (maksullisia) sekä Tourulantien kiinteistöissä. P-Pergamentti sijaitsee osoitteessa Paperitehtaankatu 3. Kohteen suunnittelijana on toiminut Arkkitehtipalvelu Oy ja rakennuttamisesta vastaa Jyväs-Parkki Oy. Julkisivuvalojen ohjelmoinnista vastaa Ideafix Oy. Taideteokset on toteutettu prosenttikulttuuriperiaatteella.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta www.jyvaskyla.fi/kangastuksia. Valon kaupungin järjestämän Valonpäivän erikoisohjelman tapahtumasivut päivittyvät osoitteeseen http://valonkaupunki.jyvaskyla.fi/.

 

Jaakko Niemelä ja Helena Hietanen:

Jaakko Niemelä ja Helena Hietanen veistävät teoksensa valolla, materiaalilla, jota molemmat käyttävät aina kohteen ehdoilla. Taiteilijaparina Hietanen ja Niemelä ovat työskennelleet yhdessä, erikseen ja rinnakkain. Molempien ura alkoi 1980- ja 1990-lukujen taitteessa, molemmat päätyivät valoon ja varjoon omilla tahoillaan.

Niemelä ja Hietanen ovat toteuttaneet julkisia taideteoksia sekä Suomessa että ulkomailla, yhdessä ja erikseen viimeisten kymmenen vuoden ajan.

Niemelä ja Hietanen ovat saaneet töistään lukuisia palkintoja ja tunnustuksia. Heidän teoksiaan on esitetty kansainvälisesti niin julkisissa tiloissa kuin taidemuseoissa ja näyttelyissäkin. Helena Hietasen Teknopitsi-teos oli esillä Venetsian biennaalissa 1997. Hietanen oli Ars Fennica -ehdokas 2001, hän sai kuvataiteen valtionpalkinnon 1999 ja William Thuring -säätiön pääpalkinnon 2007. Jaakko Niemelä oli kuvataiteen valtionpalkittu 2005 ja Ars Fennica -ehdokas 2010. Hietanen ja Niemelä saivat Helsingin kaupungin kulttuuripalkinnon 2009.

 

Kaisa Berry:

Kaisa Berry on ympäristötaiteilija ja arkkitehti, joka työskentelee monipuolisesti tilaan liittyvän taiteen parissa. Teosten mittakaava ja ajallinen kesto vaihtelevat tilanteen mukaan hetkellisestä pysyviin teoksiin. Julkisia teoksia löytyy mm. Helsingin Arabianrannasta sekä Vantaan Kivistöstä. Arabianrantaan valmistunut työryhmän Berry-Berry-Rönkä Hiljentymisen pihan kokonaistaideteos palkittiin vuoden ympäristörakenteena 2016. Kankaan sisätilan taideaiheiden parissa Kaisa Berry työskentelee yhteistyössä graafikko Timo Berryn kanssa.

 

Yhteydenotot, kuva- ja haastattelupyynnöt:

Kirsi Pitkänen

Kankaan taidekoordinaattori

050-338 7705

kirsi.j.pitkanen@jkl.fi

1 kävijä tykkää.
eteenpäin »

Kangas in English »
Ideointiprojekti Kaupungin Kangas »

RSS

tiedotteet

Kankaan Kevätkarkeloissa 26.5. juhlitaan kevättä ja kulttuuria

Lauantaina 26.5. kello 12–15 juhlistetaan […]

Kommentit poissa käytöstä

Taidekäsityönäyttely Kankaan porttirakennuksella 10.-18.5.

”PORTILLA 2018” – taidekäsityönäyttely Paikka: […]

Kommentit poissa käytöstä

Jyväskylän Kankaan uuden paperitehtaan purkutyöt käynnistyvät ensi viikolla

Jyväskylän kaupunki Tiedote viestimille 13.4.2018 […]

Kommentit poissa käytöstä