Jyväskylän kaupunki » Jyväskylän Kangas » Tiedotteet

Kankaan porttirakennuksella esitellään Tourujoen kehittämissuunnitelmia 13.3.

Kirjoitettu | 07.03.2018 | Kommentit poissa käytöstä

Jyväskylässä Kankaan asukasyhdistys järjestää yhteistyökumppaneiden kanssa useita infotilaisuuksia kevään 2018 aikana. Infotilaisuudet järjestetään Kankaan porttirakennuksella (Kympinkatu 3, Minimanin takana oleva punatiilinen rakennus) aina klo 17–20, ja tilaisuuteen voi saapua oman aikataulunsa mukaan.

Toisessa infotilaisuudessa tiistaina 13.3. käsitellään Tourujoen kunnostamissuunnitelmia. Asiantuntijoina mukana ovat Jyväskylän kaupungilta maisema-arkkitehti Mervi Vallinkoski ja kaavoitusbiologi Anne Laita. Lisäksi mukana on Kankaan taiteilijaryhmä PK5:stä Marianne Tiitinen-Ritvanen, joka luovin keinoin kävijöiden kanssa hahmottelee unelmien Kangasta. Tapahtumassa voi myös vielä osallistua yhteiskäyttöautokyselyyn. Tapahtumaan ovat tervetulleita Kankaan asukkaiden lisäksi kaikki aiheesta kiinnostuneet.

 

Kevään tilaisuudet Kankaan porttirakennuksella:

14.2. klo 17-20 Yhteiskäyttöautot

13.3. klo 17-20 Tourujoen kehittäminen

16.4. klo 17-20 Kehä Vihreä

Lisätietoja kulttuurituottaja Vilja Ruokolaiselta, vilja.ruokolainen@jkl.fi tai 050 311 8564

1 kävijä tykkää.

Toimistojen muutto

Kirjoitettu | 27.02.2018 | 4 kommenttia

Kankaan rakentaminen etenee ja ajankohtaista on uuden paperitehtaan loppuosan purku-urakan aloittaminen kevään aikana. Kankaan toimisto muuttaa pois uudelta paperitehtaalta (UPT) 1.3.

Kankaan projektihenkilöstö ja Kankaan Palvelu Oy:n asiakaspalvelu muuttavat  Kankaalta Kivääritehtaalle Jykian toimiston yhteyteen (Kivääritehtaankatu 6C, 2. krs). Postiosoitteena säilyy Kympinkatu 3, 40320 Jyväskylä.

Lisätietoja:

Ulla-Maija Valtonen, kiinteistömanageri, Kangas, Jyväskylän kaupunki
p. 050 527 6703, ulla-maija.valtonen[at]jkl.fi

 

Ole ensimmäinen, joka tykkää.

Valon päivänä 3.2. Jyväskylän Kankaalla taidejulkistus ja ulkoilmakonsertti

Kirjoitettu | 26.01.2018 | Ei kommentoitu

Valon päivänä 3.2. klo 18–20 osana Valon kaupungin ohjelmaa Kankaalla julkistetaan pysäköintitalo P-Pergamentin taideteokset valon ja musiikin siivittämänä.

 

Joulukuussa valmistuneen, 7-kerroksisen Kankaan ensimmäisen pysäköintitalon kahdelle julkisivupinnalle ulottuvan Kartastoja -nimisen taideteoksen ovat suunnitelleet taiteilijat Jaakko Niemelä ja Helena Hietanen. Yli 2 000 m² kokoisen teoksen aiheena on Jyväskylän historia ja vanhat kartat. Rakennuksen julkisivut näyttäytyvät ulkoapäin päiväaikaan yksivärisinä pintoina, joita graafiset reikäkuviot rikkovat. Pimeällä seinät näkyvät läpi ja kuviot sekä taustan pylväiden ohjelmoidut valot yhdistyvät kiinnostavasti.

Sisätilojen taiteesta vastaa arkkitehti-taiteilija Kaisa Berry. Sisätilan taide tuo mittakaavaltaan suureen betonihalliin ripauksen iloa värin ja grafiikan keinoin. Kuhunkin kerrokseen suunnitellut seinälle ja lattiaan maalattavat teokset saavat inspiraationsa Jyväskylän vanhoista kartoista ja ne jatkavat julkisivutaiteen karttateemaa. Kerroksille suunnitellut omat värinsä auttavat asukkaita ja muita parkkihallin käyttäjiä orientoitumaan. Lattiapintoihin maalattavat kuviot ovat pieniä yllätyksiä suuressa kokonaisuudessa.

Julkistustilaisuuden kuullaan Suomen kokeellisen elektronisen musiikin kärkinimiin kuuluvan Ilpo Väisäsen konsertti. Mm. paljon maailmalla kiertäneestä Pan Sonicista tunnettu muusikko on säveltänyt yhden teoksen parkkitalon julkisivun valo-ohjelmoinnin mukaan. Konsertin jälkeen yleisö pääsee tutustumaan pysäköintitalon sisätilojen taiteeseen ja värisuunnitteluun.

 

OHJELMA:

klo 18           Kankaan taidekoordinaattori Kirsi Pitkänen avaa tilaisuuden ja taiteilijat kertovat teoksista

klo 18.15      Julkisivuvalaistuksen paljastus Ilpo Väisäsen sävellyksen siivittämänä

klo 18.30-19 Ilpo Väisäsen konsertti, konsertin aikana julkisivuvalojen ohjelmoinnista vastaa Jani Lappalainen

klo 19-20     Yleisöllä on mahdollisuus tutustua P-Pergamentin sisätilojen taiteeseen

 

Yleisön kulku tapahtumaan ohjataan Rusokinkadun ja Paperitehtaankadun risteyksestä. Lähimmät parkkipaikat sijaitsevat P-Pergamentissa (maksullisia) sekä Tourulantien kiinteistöissä. P-Pergamentti sijaitsee osoitteessa Paperitehtaankatu 3. Kohteen suunnittelijana on toiminut Arkkitehtipalvelu Oy ja rakennuttamisesta vastaa Jyväs-Parkki Oy. Julkisivuvalojen ohjelmoinnista vastaa Ideafix Oy. Taideteokset on toteutettu prosenttikulttuuriperiaatteella.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta www.jyvaskyla.fi/kangastuksia. Valon kaupungin järjestämän Valonpäivän erikoisohjelman tapahtumasivut päivittyvät osoitteeseen http://valonkaupunki.jyvaskyla.fi/.

 

Jaakko Niemelä ja Helena Hietanen:

Jaakko Niemelä ja Helena Hietanen veistävät teoksensa valolla, materiaalilla, jota molemmat käyttävät aina kohteen ehdoilla. Taiteilijaparina Hietanen ja Niemelä ovat työskennelleet yhdessä, erikseen ja rinnakkain. Molempien ura alkoi 1980- ja 1990-lukujen taitteessa, molemmat päätyivät valoon ja varjoon omilla tahoillaan.

Niemelä ja Hietanen ovat toteuttaneet julkisia taideteoksia sekä Suomessa että ulkomailla, yhdessä ja erikseen viimeisten kymmenen vuoden ajan.

Niemelä ja Hietanen ovat saaneet töistään lukuisia palkintoja ja tunnustuksia. Heidän teoksiaan on esitetty kansainvälisesti niin julkisissa tiloissa kuin taidemuseoissa ja näyttelyissäkin. Helena Hietasen Teknopitsi-teos oli esillä Venetsian biennaalissa 1997. Hietanen oli Ars Fennica -ehdokas 2001, hän sai kuvataiteen valtionpalkinnon 1999 ja William Thuring -säätiön pääpalkinnon 2007. Jaakko Niemelä oli kuvataiteen valtionpalkittu 2005 ja Ars Fennica -ehdokas 2010. Hietanen ja Niemelä saivat Helsingin kaupungin kulttuuripalkinnon 2009.

 

Kaisa Berry:

Kaisa Berry on ympäristötaiteilija ja arkkitehti, joka työskentelee monipuolisesti tilaan liittyvän taiteen parissa. Teosten mittakaava ja ajallinen kesto vaihtelevat tilanteen mukaan hetkellisestä pysyviin teoksiin. Julkisia teoksia löytyy mm. Helsingin Arabianrannasta sekä Vantaan Kivistöstä. Arabianrantaan valmistunut työryhmän Berry-Berry-Rönkä Hiljentymisen pihan kokonaistaideteos palkittiin vuoden ympäristörakenteena 2016. Kankaan sisätilan taideaiheiden parissa Kaisa Berry työskentelee yhteistyössä graafikko Timo Berryn kanssa.

 

Yhteydenotot, kuva- ja haastattelupyynnöt:

Kirsi Pitkänen

Kankaan taidekoordinaattori

050-338 7705

kirsi.j.pitkanen@jkl.fi

1 kävijä tykkää.

Ei aivan niin kamalaa betonia – Kankaan Fredrikinpuiston muotobetonimuurit näyttävät uuden puolen harmaasta betonista

Kirjoitettu | 02.01.2018 | Ei kommentoitu

Betoni on rakentamisessa tullut jäädäkseen. Niin kauan kuin rakennusmateriaalilta vaaditaan nopeutta, saatavuutta, ja helppoa mitoitettavuutta, mutta ennen kaikkea edullisuutta, tulee betonilla olemaan todennäköisesti aina jalansijansa massiivituotannossa. Betonirakentamisen eteen on siis materiaalin negatiivisista puolista huolimatta, tai juuri niiden vuoksi, tärkeätä nähdä vaivaa. Betonitekniikka kehittyy onneksi monella saralla, ja betonin heikkouksia on mahdollista voittaa.

Kangas kaupunkipuutarhat

Betonin ekologista jalanjälkeä voidaan pyrkiä pienentämään nykyistä pienemmäksi monin päätöksin, jos vain niin halutaan. Pienikin liike oikeaan suuntaan raaka-ainevalinnoissa, rakennuskohteiden käyttöiässä ja materiaalin menekissä tuo huimat säästöt kun volyymi on kova.

Jyväskylän Kankaalla betonia tullaan käyttämään monipuolisesti. Kuva: “Kankaan kaupunkipuutarhat”, Schauman & Nordgren Architects Oy / ApS

Suunnitelmalliseen kiertotalouteen panostamalla rakennuksiimme sitomamme raaka-ainevaroja voidaan saada käyttöön entistä hallitummin ja oikein toteuttu betonikohde voi olla erittäinkin ekologinen valinta.

Suomen viimeaikaisista uutistista huolimatta betonin lujuutta osataan kyllä hallita. Kuten betonirakenteiden kosteustekniset ongelmat, lujuusongelmat ovat kiinni betoninvalmistusketjun ja rakentamisen ketjun laadusta. Synteettisenä aineena betoni on siis juuri tilaajansa ja valmistajansa näköinen, niin hyvässä kuin pahassa. Tämä tarkoittaa myös, että betonissa on potentiaalia toteuttaa korkeitakin tavoiteitta kunhan vain ne sille asetetaan.

Yksi tapa tehdä betonista yhä kestävämpää on huolehtia betonikohteiden esteettisestä arvosta.

Betonin negatiivinen klangi ei ihmisten vahvasta mielikuvasta riippumatta johdu materiaalin todellisesta esteettisestä luonteesta, vaan tehdyistä valinnoista. Rakennetussa ympäristössämme on runsaasti kohteita, johon betoni on valikoitunut valmistusmateriaaliksi sen edullisuus etunojassa. Esteettiset kysymykset, mutta monesti edes pinnan laatu tai kestävyys eivät painanneet vaakakupissa.Plastisena materiaalina betoni muokkautuu valmistusvaiheessaan melkein mihin muotoon tahansa. Koska kohteiden mielekäs estetisointi jälkikäteen on hankalaa, kannattaa hyvällä suunnittelulla ja lisäsatsauksella ratkaista betonin esteettinen laatu siinä samalla kun ratkaistaan itse elementin valmistusta.

Muodonantoon ja pinnan viimeistelyyn on lukuisia tuttuja tekniikoita, erilaisia värejä, tekstuureja, kiiltoasteita ja viimeistelymahdollisuuksia. Tuttujen tekniikoiden rinnalle kehittyy jatkuvasti uusia, betonia visuaalista ilmettäkin varioivia ratkaisuja. Korkealaatubetoni, jonka valujälki on huippuunsa viritetyn sileää, samoin kuin visuaalisesti kevyitä aukotettuja “pitsirakenteita” mahdollistava kuitubetoni ovat parast’aikaa rantautumassa Suomeen, samalla kun suomalaisen keksintö, elementtipintojen graafisen kuvioinnin mahdollistava graafinen betoni valloittaa maailmaa. Kankaan betoniseinä

Yksi uusimmista menetelmistä, betonin kolmiulotteisen kuvioinnin ja reliefien valmistamista mahdollistava muotobetoni näkee päivänvalon keväällä Jyväskylän Kankaalla kun korttelipiha Fredrikinpuisto valmistuu.

Kuva: Muotobetonin ensimmäisen kohteen elementtejä asennetaan Jyväskylän Kankaalla. Muotobetoni.

Rakennuttajan rohkean valinnan vuoksi pihan korkeuseroja porrastavat tukimuurit valmistetaan paikallavalun sijaan uuden menetelmän pilottihankeena laskostuvaa kangasta muistuttavin aalloin kuvioiduin elementein. Kohde viimeistellään kolmiulotteista pintaa korostavalla yksilöllisellä valaistuksella.

Kun päätös satsaamisesta tietyn kohteen estettisen laatuun tehdään ajoissa, sen ei tarvitse välttämättä olla kalliskaan. Kiitos betonin plastisten ominaisuuksien, yllä mainittujen tekniikkojen myötä yksilölliset kohteet valmistuvat siinä missä tavalliset suoratkin elementit. Variointiin tarjoilla olevan työkalupakin yhdistelmiä pitäisi riittäisi luomaan ainutlaatuista jälkeä jokaiseen uuteen kohteeseen – kunhan niin päätetään haluta. Hyvässä lykyssä kohteen iässä, ylläpitokustannuksissa yksilöllisen betonikohteen lisäkustannukset voivat olla hyvinkin pienet, mutta käyttökokemuksessa mitattuna ero silti huima.

Julkinen uniikki taideteos nousee monesti maanmerkiksi, ellei peräti tietyn alueen tai ajan symboliksi. Näiden rinnalla rakennettua ympäristöä kauttaltaan läpäisevä korkea esteettinen laatu, sekä hallittu kirjo yksilöllisyyttä luo hyvää kaupunkikuvaa. Parhaimmillaan taiteenomaisesti toteutetut kohteet kiteyttävät tai jopa luovat tietyn alueen luonteen ja toimivat siten kaupunkilaisten yhteenkuuluvuutta vahvistavana tekijänä. Kangas valaistuna

Rakennetun ympäristömme merkitys on ihmisten hyvinvoinnin kannalta vain kasvamaan päin. Toivon, että Kankaan alueellakin onnistuneesti toteutettu prosenttiperiaate tuoda taidetta osaksi rakennushankkeita yleistyy ajan myötä koko rakentamisen kullttuuria läpäiseväksi asenteeksi taiteen, korkean esteettisen laadun ja rakentamisen itsestäänselvästä yhteenkuuluvuudesta.Kiitos rohkealle tilaajalle mahdollisuudesta olla mukana toteuttamassa Kankaan yksilöllistä ilmettä alueelle tilattujen teosten rinnalla.

Kuva: Valot ja taide luovat Kankaalle viihtyisyyttä. Matti Häyrynen

 

Renata Jakowleff

 

 

 

 


Renata Jakowleff

Kirjoittaja on lasitaiteilija ja muotoilija, muotobetonin keksijä

www.muotobetoni.fi

 Kuva: Stilleben

Ole ensimmäinen, joka tykkää.

Kankaan joulunavauksessa 4.12. kisataan koristeilla

Kirjoitettu | 29.11.2017 | Ei kommentoitu

Kankaan joulunavauksessa on tarjolla valoa, musiikkia ja lämmintä juomaa piristämään pimeää aikaa. Maanantaina 4.12. klo 18 sytytetään Kankaan kuuseen valot ja kuunnellaan Ruamjai-kuoron laulutervehdys. Jouluisia leikkejä pääsee leikkimään Lastenteatteri Loihun kanssa.

 

Kankaan Palvelu Oy on julistanut kaikille osallistujille avoimen joulukoristekilpailun, jossa paras kuusenkoriste voittaa lahjakortin Jyväskylän kaupunginteatteriin. Koristeissa tulee olla jotain kimaltelevaa, jotain jyväskyläläistä ja tuotteen on kestettävä sääolosuhteita. Kierrätysmateriaalit ovat arvossaan! Kuusen koristeet tulee tuoda Kankaan Luovalle kampukselle ennen joulunavausta, joko perjantaina 1.12. klo 13–15 tai maanantaina 4.12. klo 16–17. Koristeet numeroidaan ja ripustetaan kuuseen, johon ne jäävät joulukuun ajaksi.

 

Palkintoja jaetaan kaksi. Kankaan taiteilijaryhmä PK5 jakaa virallisen kilpailupalkinnon 4.12. noin klo 18.30 joulunavauksen päätteeksi. Yleisö voi äänestää omaa suosikkiaan jakamalla Instagramissa suosikkinsa kuvan tunnisteella #koristekilpailu tai postaamalla kuvan Kankaan Kulttuurin facebook-sivuille. Yleisöäänestys kestää viikon, ja voittaja julistetaan tiistaina 12.12. Kummankin palkinnon arvo on 100 €.

Joulunavaus järjestetään Luovan Kampuksen pihalla, os. Kympinkatu 3 B. Opastus Kankaan Porttirakennukselta, os. Kympinkatu 3, jonka ympäristössä on runsaasti parkkipaikkoja. Tervetuloa viettämään yhteistä juhlahetkeä!

Lisätietoja www.jyvaskyla.fi/kangastuksia

sekä
https://www.facebook.com/events/387165221714716/

sekä

kulttuurituottaja Vilja Ruokolainen, vilja.ruokolainen@jkl.fi tai 050 3118564

2 kävijää tykkäävät.

YIT ja Jykia Oy käynnistävät yhdessä merkittävän toimitilaprojektin Kankaan alueelle Jyväskylään

Kirjoitettu | 27.11.2017 | Ei kommentoitu

Jykia Oy ja YIT Rakennus Oy
24.11.2017

Jykia Oy ja YIT Rakennus Oy ovat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen Kankaalle rakennettavasta toimistorakennuksesta. Kangas on Jyväskylän kaupungin merkittävin aluekehityshanke. Entisen paperitehtaan alueelle rakennetaan kaupunginosa, jossa asutaan ja työskennellään. Kankaan kehitysyhtiön laatiman masterplanin mukaisesti uusi toimistorakennus sijoittuu vanhan paperitehtaan pohjoisosaan. Neliöitä rakennuksessa tulee olemaan noin 7000.

Työpaikkarakentaminen Kankaalla käynnistyy

Jykia vastaa hankkeessa toimitilojen vuokrauksesta, myynnistä, markkinoinnista ja konseptikehityksestä. YIT Rakennus Oy:n vastuulla on kohteen rakennuttaminen ja rakentaminen. Uusi toimistorakennus tuo kaivattua vauhtia alueen työpaikkarakentamiseen. Valmistuttuaan kiinteistössä työskentelee noin 350 työntekijää.

”Kankaan asuntorakentaminen on lähtenyt odotuksia reippaammin käyntiin ja nyt on hyvä hetki vauhdittaa myös työpaikkarakentamista.  Olemme innolla mukana rakentamassa Kankaasta uutta haluttua työpaikka-aluetta”, kertoo Jykian toimitusjohtaja Seija Takanen.

Kankaan Arkiksi nimettyyn toimistorakennukseen etsitään parhaillaan ankkuriyritystä.

”Käymme parhaillaan neuvotteluita mahdollisten ankkuriyritysten kanssa. Palvelukonsepti ja kiinteistön brändi luodaan ankkuriyrityksen ympärille. Tavoitteenamme on luoda innostava ja hedelmällinen ekosysteemi, joka tuo lisäarvoa yrityksille”, kertoo Jykian toimitusjohtaja Seija Takanen.

Rakennukseen tulee kattava palveluvalikoima yrityksien ja alueen asukkaiden tarpeisiin. Muun muassa työntekijöitä ja kaupunkilaisia palveleva ravintola tulee sijoittumaan rakennuksen sisääntuloaulaan.

”Olemme tyytyväisiä saadessamme Jykian kumppaniksemme. Heillä on pitkä kokemus konseptikehityksestä ja vuokralaishankinnasta”, kertoo aluejohtaja Mikko Räty, YIT Rakennus Oy:stä.

”YIT:llä on Kankaalla rakenteilla useita asuntokohteita. Toimitilahanke täydentää hienosti alueen palvelurakennetta ja siten tuo lisäarvoa myös alueen asukkaille”, jatkaa Räty.

Kumppanuushanke yksityisen ja julkisen toimijan välillä

Jykian toimintaa on uudistettu ja suunnattu kumppanuuksien rakentamiseen. Kumppanuushankkeissa yhdistyy julkisen toimijan sekä yksityisten yritysten vahvuudet. Verkostoitumalla luodaan lisäarvoa hankkeisiin.

”Myös elinkeinoyksikön sijoittumispalvelut ovat mukana yhteistyössä. Talouden kasvuvauhti on nyt hyvä Jyväskylässä ja muuallakin Suomessa. Kankaan vetovoimaisia toimitiloja tarvitaan myös uusille tänne sijoittuville yrityksille”, sanoo Jyväskylän elinkeino- ja työllisyyspalveluiden johtaja Anne Sandelin.

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Seija Takanen, Jykia Oy, p. 040 519 5732

 Aluejohtaja Mikko Räty, YIT Rakennus Oy, p. 0400 837 402

 Kangas:

Kangas on Jyväskylän kaupungin merkittävin aluekehityshanke, entinen paperitehdas ja tulevaisuuden älykäs kaupunginosa, jossa asutaan, työskennellään, opiskellaan ja viihdytään. Kankaan suunnittelussa ja toteutuksessa vanhojen kaavojen tilalle vaihtuvat uudet oivallukset ja viisaat ratkaisut, alueen mielenkiintoista historiaa unohtamatta. Vuonna 2040 Kankaalla kaavaillaan asuvan yli 5000 ja työskentelevän noin 2100 ihmistä.

www.kangas.fi

 Jykia:

Jykia oy on Jyväskylän, Laukaan ja Muuramen omistama kiinteistökehitysyhtiö. Yhtiö toimii elinkeinopoliittisesti tärkeissä yritystoimintaa tukevissa hankkeissa yhteistyössä alueen yksityisten toimijoiden kanssa.

www.jykia.fi

YIT Rakennus Oy:

YIT luo parempaa elinympäristöä kehittämällä ja rakentamalla asuntoja, toimitiloja, infrastruktuuria sekä kokonaisia alueita. Visionamme on tuoda enemmän elämää kestäviin kaupunkeihin. Haluamme erottautua välittämällä aidosti asiakkaista, näkemyksellisellä kaupunkikehityksellä, sitoutuneella projektien toteuttamisella ja innostavalla tavalla johtaa. Kasvumoottorinamme toimii kaupunkien kehittäminen kumppaneita osallistaen. Toiminta-alueemme kattaa Suomen, Venäjän, Baltian maat, Tšekin, Slovakian ja Puolan. Vuonna 2016 liikevaihtomme oli lähes 1,8 miljardia euroa, ja työllistämme noin 5 300 henkilöä. Osakkeemme noteerataan Nasdaq Helsinki Oy:ssä.

www.yitgroup.com/fi

4 kävijää tykkäävät.

Jurttatuparit kutsuvat Kankaalle 22.-23.11.

Kirjoitettu | 16.11.2017 | Kommentit poissa käytöstä

Jurttatupareissa tervetulotoivotus Kankaan uusille asukkaille

Jyväskylän Kankaalle valmistuu jälleen uusia asuintaloja, As Oy Jyväskylän Tampuuri sekä As Oy Jyväskylän Paperitehtaankatu 16. Kankaan oma taiteilijaryhmä PK5 Kankaan Taika, Humanistinen ammattikorkeakoulu, Jyväskylän ammattiopisto ja Jyväskylän aikuisopisto kutsuvat kaikki kaupunkilaiset Jurttatupareihin keskiviikkona 22.11. klo 18–20 ja torstaina 23.11. klo 12–15. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Miltä koti tuntuu, kuulostaa, tuoksuu? Jokaisella ihmisellä tulisi olla avain omaan oveen. Tupareissa on kaksi paimentolaismajaa – toisessa saat aistia kodin ja toisessa pääset tekemään kotiavaimelle puisen avaimenperän. Luovan Kampuksen ovet ovat avoinna ja voit kurkistaa tekstiili- ja vaatetusalan sekä ja puu- ja metalliosastojen opetukseen, tutustua näyttelyyn ja vierailla Kankaan pienessä käsityöpuodissa.

Jurtat kohoavat Luovan Kampuksen sisäpihalle (os. Kympinkatu 3 B), jonne kulku on Liikku-liikuntakeskuksen päädyn ympäri. Tervetuloa nauttimaan lämpimästä tunnelmasta ja lämpimistä juomista! Parkkipaikkoja löytyy Kankaan porttirakennuksen ympäristöstä.

Tapahtuma-ajat: keskiviikkona 22.11. klo 18–20 ja torstaina 23.11. klo 12–15

Tapahtumapaikka: Luova Kampus, Kympinkatu 3 B, Jyväskylä

lisätietoja: http://www.jyvaskyla.fi/kangastuksia

1 kävijä tykkää.

Kankaan kekriä juhlitaan valon, taiteen, makujen ja yhdessä tekemisen merkeissä 28.–30.9.2017

Kirjoitettu | 19.09.2017 | Kommentit poissa käytöstä

Vanha sadonkorjuujuhla muotoutuu Jyväskylän Kankaalla 28.–30.9. valon, taiteen, kulttuurin, muotoilun, makujen ja yhdessä tekemisen syyspidoiksi. Ulkoilmassa tapahtuvassa ohjelmassa on mm. työnäytöksiä, tanssia, musiikkia ja valoteoksia. Tapahtuma-alue keskittyy Kankaan Piipputorille, johon kohoaa tapahtumatori, ja valoteoksia nähdään ympäri Kangasta. Tapahtumapäivinä klo 16–24 avataan poikkeuksellisesti kevyelle liikenteelle kulku Jokiraittia pitkin Ailakinkadulta Kankaalle.

Jyväskylän ammattiopiston ja Jyväskylän aikuisopiston tarjonta esittelee suomalaisen muotoilun perinnettä ja tulevaisuutta. Tapahtumamökeissä on myytävänä artesaanien taidonnäytteitä, ja erityisesti perjantaina 29.9. voi tutustua työnäytösten kautta Luovan Kampuksen toimintaan. Päivittäin klo 17 alkaa opastettu kierros Kankaalle ja klo 19 ravistetaan tanssiperinteistä pölyjä Keski-Suomen Tanssin Keskuksen tanssitaiteilijoiden Katariina Hiukan ja Paula Ketun opastuksella: luvassa on mm. huutokatrillia, paritanssihaaste sekä Heippatirallaa, saakeli! –tanssiteos.

Kankaan oma taiteilijaryhmä PK5 Kankaan Taika houkuttelee perjantaina ja lauantaina klo 19.30 osallistujia Henkisen sadonkorjuun rituaaliin: Mitä haluamme muistaa, mitä unohtaa? Tule luopumaan turhista henkisistä taakoista ja laita hyvät ajatukset kasvamaan! Lisäksi taiteilijaryhmän kanssa pääsee tekemään itselleen leipäjuuren.

Lasten kekrissä lauantaina klo 16–18 TaidePiiLOn TaideTeltassa maalataan metsän väreillä ja tunnelmoidaan tuulen tuoksua sekä sateen ropinaa, ja Lastenteatterin Loihun esityksessä peikkokaverukset Kömppä ja Turso kohtaavat Kekripukin. Miksi sato pitää korjata, onko se rikki?

Tapahtumatorin kahvilassa Kankaan Palvelu Oy tarjoaa päivittäin sadalle ensimmäiselle ilmaiseksi luomupuurobuffetista annoksen. Puuroa riittää myös ostettavaksi, samoin kuin leivonnaisia ja lämmintä juomaa.

Kekri on myös osa Valon kaupunki -tapahtumaa. Valoteokset ja valaistut installaatiot sijoittuvat jokiraitille, tapahtumatorin ympäristöön, Luovan kampuksen ikkunoihin sekä Kankaan porttirakennuksen läheisyyteen, ja niitä ovat tehneet Luovan Kampuksen opiskelijoiden lisäksi Tuomas Hallivuo, Tuukka Toijanniemi ja Taiteilijaryhmä PK5. Tommi Toijan teos Kuuseen kurkottaja on pysyvä valaistuskohde ja se julkistetaan juhlavin menoin Kankaan oleskelurannassa As. Oy Jyväskylän Albertinpihan takana perjantaina 29.9. klo 21.00.

Tapahtuma-aikaan ilmaiset parkkipaikat ovat Kankaan porttirakennuksen ympäristössä, os. Kympinkatu 3. Mukaan pääsee myös Valon kaupungin aikaan päivittäin klo 18–24 kulkevilla ilmaisilla linkeillä. Tapahtuma on osa Suomi 100 –juhlavuoden ohjelmaa ja Valon kaupunki –tapahtumaa. Tule tutustumaan suomalaisen osaamisen perinteeseen ja tulevaisuuteen!

 

Aukioloajat 28.–30.9.
Tapahtumatori klo 16–21
Valoteokset klo 20–24

Jokiraitin läpikulku avoinna klo 16-24

 

Tarkka ohjelma löytyy sivulta www.jyvaskyla.fi/kangastuksia

 

1 kävijä tykkää.

Landis+Gyrin uudet toimitilat Jyväskylän Kankaan Smart City -alueelle

Kirjoitettu | 20.06.2017 | Kommentit poissa käytöstä

Landis+Gyr siirtää toimintansa Jyskästä uusiin toimitiloihin Kankaan Smart City -alueelle, jonne Jyväskylän kaupunki kehittää uudenlaista, älykästä kaupunkiympäristöä. Kankaan alue ja uudet toimitilat ovat luonteva ja tarpeellinen jatko yrityksen viimeaikaiselle laajentumiselle Jyväskylässä.

Landis+Gyr siirtää toimitilansa Jyväskylässä Kankaan Smart City -alueelle. Tilat sijoittuvat Peabin rakentamaan Kankaan Business Gardeniin. Esisopimus tilojen pitkäaikaisesta vuokraamisesta on allekirjoitettu. Landis+Gyrin Jyväskylän yksikössä työskentelee noin 270 työntekijää, ja se toimii yhtenä yrityksen globaaleista teknologiakeskuksista sekä Pohjoismaiden ja Baltian alueen päätoimipaikkana.

”Uudet toimitilat ovat seurausta Landis+Gyrin vahvasta kasvusta Suomessa ja Jyväskylässä”, kertoo Landis+Gyr Oy:n toimitusjohtaja Ari Tolonen. ”Hienoa, että pääsemme Kankaan alueen keulakuvaksi. Smart City -alueelle valmistuu vahva ekosysteemi, joka tukee toimintaamme ja osaamistamme.”

Landis+Gyr Oy on rekrytoinut kuluneen 1,5 vuoden aikana lähes 80 uutta työntekijää järjestelmä- ja laitekehitykseen. Viime tilikaudella yritys investoi tutkimus- ja tuotekehitystyöhön Suomessa 14 miljoonaa euroa.

”Nyt tehty päätös uusista toimitiloista on tärkeä signaali siitä, että panostamme toimintoihin Suomessa ja Jyväskylässä. Haluamme tarjota työntekijöillemme parhaat mahdolliset puitteet ja innovatiivisen työympäristön”, sanoo etäluentaratkaisun tuotekehityksestä globaalisti vastaava johtaja Rauli Hantikainen.

Tärkeä avaus työpaikkarakentamiseen

”Tämä on todella hieno käynnistys Kankaan uudelle työpaikkarakentamiselle. Landis+Gyr muodostaa osaamisen ytimen, joka luo vahvan pohjan Viisaan Kankaan ekosysteemin muodostamiselle. Landis+Gyr tulee luomaan vetovoimaa, joka mahdollistaa uudenlaisen työpaikkaklusterin kehittymisen Kankaan älykaupunkialueelle”, iloitsee kaupunginjohtaja Timo Koivisto.

Jyväskylän kaupunki kehittää Kankaasta yhteistyössä oppilaitosten ja yritysten kanssa viisasta, toimivaa ja kyberturvallista aluetta. Alueesta rakennetaan uuden sukupolven hybridiympäristöä, jossa asukkaat, opiskelijat, yritykset ja asiakkaat luovat yhteistyöllä lisäarvoa kaikille osapuolille.

”Landis+Gyr tuo merkittävää lisäarvoa monenlaiselle kehitystoiminnalle Kankaalla. Olemme innoissamme saadessamme kansainvälisen ankkuritoimijan, joka näkee potentiaalin Viisaan Kankaan alueella”, kommentoi elinkeino- ja työllisyyspalveluiden johtaja Anne Sandelin.

Uudet toimitilat Business Garden -alustalle

Peabin Business Garden -konseptin mukaiset uudet toimitilat tulevat sijaitsemaan Kankaan alueen sydämessä Kankaan aukion vieressä. Rakennusprojektin tavoiteltu alkamisajankohta on vuoden 2018 alkupuoli, kun alueen kaava, hankkeen suunnittelu ja tarvittava lupakäsittely valmistuvat. Landis+Gyrin toimitilat rakennetaan hankkeen ensimmäisessä vaiheessa, joka suunnitelman mukaan valmistuu vuoden 2019 loppuun mennessä.

”Business Garden -konsepti tarjoaa yrityksille joustavan ja kustannustehokkaan sijoittumisratkaisun sekä inspiroivan työympäristön. Olemme iloisia esisopimuksen allekirjoittamisesta Landis+Gyrin kanssa. Uskomme, että tämä luo hyvät puitteet hankkeen jatkokehittämiselle ja muiden teknologia- ja palveluyritysten sijoittumiselle Kankaan Business Gardeniin”, toteaa aluejohtaja Juha-Pekka Eskola Peabilta.

Lisätietoja:

Ari Tolonen, CEO, Northern Europe, Landis+Gyr Oy
p. +358 44 044 1001
ari.tolonen@landisgyr.com

Anne Sandelin, elinkeino- ja työllisyyspalveluiden johtaja, Jyväskylän kaupunki
p. +358 14 266 5051
anne.sandelin@jkl.fi

Juha-Pekka Eskola, aluejohtaja, Peab
p. +358 40 038 1953
juha-pekka.eskola@peab.fi

Landis+Gyr
Landis+Gyr tarjoaa integroituja energianhallintaratkaisuja ja on maailmanlaajuisesti alansa markkinajohtaja. Yritys toimittaa energiamittareita, etäluentaratkaisuja sekä etäluentapalveluita energiayhtiöiden tarpeisiin ja tarjoaa Toshiban tuotteita siirto- ja jakeluverkkoon. Landis+Gyr on aktiivisesti mukana kehittämässä älykästä verkkoa ja tarjoaa teknologiaa myös jakeluverkon seurantaan, hallintaan ja ohjaukseen. Landis+Gyr on Toshiban itsenäinen tytäryhtiö ja toimii yli 30 maassa. Sen palveluksessa on noin 6 000 alan ammattilaista. Suomessa yrityksen toimipisteet sijaitsevat Vantaalla ja Jyväskylässä.

Jyväskylän Kangas
Kangas on Jyväskylän merkittävin aluekehityshanke, jossa kunnianhimoinen suunnittelu, älykäs kaupunkirakenne ja uusin yhdyskuntatekniikka luovat ainutlaatuista ja laadukasta ympäristöä. Tulevaisuudessa Kangas on 2 101 työpaikan ja 5 000 asukkaan koti.

PEAB – Pohjoismainen yhteiskuntarakentaja
Peab-konserni on yksi Pohjoismaiden suurimmista rakennusyhtiöistä. Työllistämme Pohjoismaissa 14 000 henkeä, joista Suomessa noin 750. Konsernin toiminta on jakautunut neljään liiketoiminta-alueeseen; rakentaminen, kiinteistökehitys, infrarakentaminen sekä teollisuus. Peab-konsernin liike-vaihto on 5.1 miljardia euroa. Konsernin osake noteerataan Tukholman pörssissä.

 

 

 

11 kävijää tykkäävät.

Eva & Manu Kangastuksia-konsertin pääesiityjinä su 11.6.

Kirjoitettu | 08.06.2017 | Kommentit poissa käytöstä

Jyväskylän Kankaalla järjestettävä Kangastuksia-tapahtuma muuttuu tänä kesänä suureksi ilmaiskonsertiksi. Sunnuntaina 11.6. kaikille avoimessa konsertissa esiintyvät Kengurumeininki, Toistuvat Yllätykset sekä Eva ja Manu. Alueella on tarjolla pop-up-ravintoloita ja yhteistyökumppanien infopisteitä. Soitto soi klo  13–17, ja ovet alueelle aukeavat klo 12.

 

Viimeisenä esiintyvä Eva & Manu on jyväskyläläislähtöisen Eva Louhivuoren ja ranskalaisen Emmanuel “Manu” Laudicin folk-pop-yhtye. Kangastuksia-konsertti on yksi taiteilijoiden harvoista kesän keikoista: he ovat keskittyneet tekemään uutta, myöhemmin tänä vuonna julkaistavaa musiikkia.

 

Toistuvat Yllätykset on energinen ja positiivinen hiphop-show, jonka tarjoilevat kaksi seremoniamestaria, kaksi DJ:tä sekä joukko tuottajia, taiteilijoita ja tanssijoita. Viime vuonna esikoisalbuminsa Vinkit ja tyylit julkaissut kokoonpano valloittaa esiintymislavoja ympäri Suomen. “Ehdottomasti Suomen tämän hetken taianomaisin, älykkäin, humoristisin, ja sympaattisin hiphop-ryhmä sekä epäilemättä myös -show”, toteaa Soundi-lehti.

 

Konsertin aloittava Kengurumeininki on hauskuuttanut lapsia ja heidän vanhempiaan jo yli 3500 keikalla ympäri Suomea. Jyväskylään yhtye tulee neljän hengen kokoonpanolla ja kutsuu yleisön pomppimaan, laulamaan ja tanssimaan kenguruiden lisäksi vaikkapa Kapteeni Koukun ja Intiaanipäällikkö Heiluvan Hampaan kanssa.

 

Konsertti järjestetään Kankaan porttirakennuksen viereisillä piha-alueilla (osoite Kympinkatu 3). Alue aukeaa klo 12. Lisäksi taiteilijaryhmä PK5 valtaa Valkoisen talon ja Kankaan puutarhan alueen, jossa järjestetään Varjokangastuksia-tapahtuma. Yksi Kankaan parkkipaikoista on 11.6. pois käytöstä, mutta muualla alueella on ilmainen tapahtumapysäköinti.

 

Lisätiedot ja esiintyjien kuvat:

Kulttuurituottaja Vilja Ruokolainen, vilja.ruokolainen@jkl.fi, 050 311 8564

 

1 kävijä tykkää.
eteenpäin »