Jyväskylän kaupunki » Jyväskylän Kangas » Kankaan Kevätkarkeloissa 26.5. juhlitaan kevättä ja kulttuuria

Kankaan Kevätkarkeloissa 26.5. juhlitaan kevättä ja kulttuuria

Kirjoitettu | 18.05.2018 | Kommentit poissa käytöstä

Lauantaina 26.5. kello 12–15 juhlistetaan kevään tuloa Kankaan Kevätkarkeloissa Piipputorilla ja sen ympäristössä. Juhla on Kankaan oman taiteilijaryhmän PK5:n työskentelyn päätös, ja ohjelmassa onkin monenlaista kulttuuria: musiikkia, kuvataidetta, julkistuksia ja käsillä tekemistä koko perheelle. Juhlan järjestävät yhteistyössä Kankaan asukasyhdistys, Keski-Suomen Tanssin keskus ja Kankaan Palvelu Oy.

 

Kankaan asukasyhdistys kutsuu tapahtumakävijät vaihtamaan ja jakamaan kasvien taimia sekä koristelemaan istutusruukkuja, jotka myöhemmin kesällä koristavat kerrostalojen sisäänkäyntejä. Kymmenen halukasta pääsee myös kävelykierrokselle Tourujoen luontopolulla lintuasiantuntijan johdolla.

 

PK5 mahdollistaa jälleen yllätyksellisen ja yhteisöllisen saunakokemuksen koko kaupungille, sillä Albertinpihan sauna on lämpimänä koko tapahtuman ajan kello 12–15. Saunan kupeessa Tourujoen rannassa esiintyy Helsingin viralliseksi kylähulluksi tituuleerattu dj Tixa alias Timo Juka, joka on yksi näkyvimmistä persoonista Helsingin klubeilla ja tapahtumissa. Mukana myös Helena Ratisen performanssi puutarhalle ja tarhurille. Tervetuloa juhlistamaan kesää PK5:n monitaiteelliseen tyyliin!  Pyyhkeet ja uikkarit mukaan!

 

PK5 on Taiteilijat kulttuurin lähipalvelujen tuottajina -hankkeen synnyttämä taiteilijaryhmä, johon kuuluvat näyttämötaiteilijat Annu Sankilampi, Aaro Vuotila, tanssitaiteilija Terhi Kuokkanen, mediataiteilija Tuukka Toijanniemi ja muotoilija Marianne Tiitinen. Hanke päättyy 26.5. järjestettävään tapahtumaan. Hanketta hallinnoi Keski-Suomen Tanssin Keskus ja sen kumppanina toimii Kankaan Palvelu Oy. Lisäksi hankkeessa toimivat yhteistyökumppaneina Live Herring, Teatterikone ja Materia ry.

 

Piippurannan Klubi Kankaalla on toukokuussa 2018 avattu uudenlainen kohtaamispaikka jyväskyläläisille ikäihmisille. Kankaan Kevätkarkeloissa Piippurannan Klubilla järjestetään kirpputori, joka on avoinna klo 10–15. Kirpputori on osa valtakunnallisen Siivouspäivän ohjelmaa. Lisäksi ohjaajat ovat esittelemässä klubin toimintaa ja kierrättävät kiinnostuneita opastetuilla tutustumiskäynneillä. Kirpputorilta voi tiedustella ilmaisia myyntipaikkoja Outi Savoselta tai Malanja Mieskoselta.

 

Tapahtumassa mukana on myös asiantuntija Jyväskylän kaupungilta kertomassa kaikkia kiinnostavista Kankaan aukioiden ja teiden rakennussuunnitelmista ja –aikatauluista.

 

Lisätietoja:

Kulttuurituottaja Vilja Ruokolainen, Kankaan Palvelu Oy, vilja.ruokolainen@jkl.fi, 050 311 8564

 

Tiedustelut kirpputorimyynnistä:

ohjaaja Malanja Mieskonen, puh. 014 266 1906

ohjaaja Outi Savonen, puh. 014 266 7320

 

Tapahtuma netissä:

www.jyvaskyla.fi/kangastuksia

https://www.facebook.com/events/1791064347855249/

 

1 kävijä tykkää.

Keskustelu

kommentointi ei ole tällä sivulla päällä.

Kangas in English »
Ideointiprojekti Kaupungin Kangas »

RSS

tiedotteet

Joulumieltä Kankaan joulunavauksesta 2.12. klo 12-15

Tule hakemaan joulumieltä Kankaalta!   […]

Kommentit poissa käytöstä

Kankaan Arkki nousee vanhan paperitehtaan kylkeen Jyväskylään

Jykian ja YIT:n yhteishanke, seitsemänkerroksinen […]

Kommentit poissa käytöstä

Jyväskylän Kankaan kimppakaaroilla kurvaillaan kaasulla

Jyväskylän kaupunkiTiedote viestimille 10.10.2018 Jyväskylän […]

Kommentit poissa käytöstä