Jyväskylän kaupunki » Jyväskylän Kangas » Uusia näkökulmia luovaan kiertotalouteen

Uusia näkökulmia luovaan kiertotalouteen

Kirjoitettu | 08.05.2018 | Kommentit poissa käytöstä

Luovaa kiertotaloutta -hanke käynnistyi vuoden 2017 syyskuussa, joten puolisen vuotta toimintaa on jo takana. Hankkeen tiimoilta on pidetty työpajoja, niiden alustusluentoja ja tietoiskuja. Työpajoissa tuotettuja protoja on ollut esillä useassa näyttelyssä kuten Kulttuuri Pop up kahvilassa, Jyväskylän keskustassa ja Kankaan kampuksen avoimissa ovissa.

sellutyöpajaHanke on lisännyt monialaista ja -tasoista yhteistyötä. Esimerkiksi Luovaa kiertotaloutta -seminaari toteutettiin yhteistyössä Circwaste ja Creadis3 hankkeiden kanssa huhtikuun lopulla. Seminaarissa tutustuttiin kiertotalouteen yleisellä tasolla ja kuultiin mielenkiintoisia luovien, kiertotaloudessa toimivien yritysten ja hanketoimijoiden puheenvuoroja.

Kankaan alueen toimijoiden kanssa on puolestaan pohdittu mm. purkujätteen uudelleenkäyttöä ja hyödyntämistä. Purkuhalleista on saatu uusiokäyttöön lamppuja, metalliputkia, kylttejä ja purkautuneiden sellupaalien jäämiä. varjostinNiistä saa oivallista materiaalia työpajojen protoiluihin ja erilaisiin materiaalikokeiluihin, mutta myös tuotteisiin. Tähtäimessä on ideoida purkujätteestä teoksia mm. Valon Kaupunki Jyväskylä 2018 -tapahtumaan.

Protoilujen ja tuotekokeilujen valmistamisen lisäksi on tärkeää kerätä niistä palautetta ja pohtia niiden tuotteistamismahdollisuuksia. Näihin asioihin paneudutaan JAMK:n järjestämissä tiimivalmennuksissa, joilla pyritään etsimään uusia toimintamalleja luovan alan yrittäjyyteen, ja tukemaan alalle valmistuvien ammattilaisten työllistymistä.

Seuraa hankkeen toimintaa blogissamme.

Kirjoittaja:
Sirpa Vauhkala, opettaja, Gradia
logorivi

Ole ensimmäinen, joka tykkää.

Keskustelu

kommentointi ei ole tällä sivulla päällä.

Kangas in English »
Ideointiprojekti Kaupungin Kangas »

RSS

tiedotteet

Joulumieltä Kankaan joulunavauksesta 2.12. klo 12-15

Tule hakemaan joulumieltä Kankaalta!   […]

Kommentit poissa käytöstä

Kankaan Arkki nousee vanhan paperitehtaan kylkeen Jyväskylään

Jykian ja YIT:n yhteishanke, seitsemänkerroksinen […]

Kommentit poissa käytöstä

Jyväskylän Kankaan kimppakaaroilla kurvaillaan kaasulla

Jyväskylän kaupunkiTiedote viestimille 10.10.2018 Jyväskylän […]

Kommentit poissa käytöstä