Jyväskylän kaupunki » Jyväskylän Kangas » Kankaan kekriä juhlitaan valon, taiteen, makujen ja yhdessä tekemisen merkeissä 28.–30.9.2017

Kankaan kekriä juhlitaan valon, taiteen, makujen ja yhdessä tekemisen merkeissä 28.–30.9.2017

Kirjoitettu | 19.09.2017 | Kommentit poissa käytöstä

Vanha sadonkorjuujuhla muotoutuu Jyväskylän Kankaalla 28.–30.9. valon, taiteen, kulttuurin, muotoilun, makujen ja yhdessä tekemisen syyspidoiksi. Ulkoilmassa tapahtuvassa ohjelmassa on mm. työnäytöksiä, tanssia, musiikkia ja valoteoksia. Tapahtuma-alue keskittyy Kankaan Piipputorille, johon kohoaa tapahtumatori, ja valoteoksia nähdään ympäri Kangasta. Tapahtumapäivinä klo 16–24 avataan poikkeuksellisesti kevyelle liikenteelle kulku Jokiraittia pitkin Ailakinkadulta Kankaalle.

Jyväskylän ammattiopiston ja Jyväskylän aikuisopiston tarjonta esittelee suomalaisen muotoilun perinnettä ja tulevaisuutta. Tapahtumamökeissä on myytävänä artesaanien taidonnäytteitä, ja erityisesti perjantaina 29.9. voi tutustua työnäytösten kautta Luovan Kampuksen toimintaan. Päivittäin klo 17 alkaa opastettu kierros Kankaalle ja klo 19 ravistetaan tanssiperinteistä pölyjä Keski-Suomen Tanssin Keskuksen tanssitaiteilijoiden Katariina Hiukan ja Paula Ketun opastuksella: luvassa on mm. huutokatrillia, paritanssihaaste sekä Heippatirallaa, saakeli! –tanssiteos.

Kankaan oma taiteilijaryhmä PK5 Kankaan Taika houkuttelee perjantaina ja lauantaina klo 19.30 osallistujia Henkisen sadonkorjuun rituaaliin: Mitä haluamme muistaa, mitä unohtaa? Tule luopumaan turhista henkisistä taakoista ja laita hyvät ajatukset kasvamaan! Lisäksi taiteilijaryhmän kanssa pääsee tekemään itselleen leipäjuuren.

Lasten kekrissä lauantaina klo 16–18 TaidePiiLOn TaideTeltassa maalataan metsän väreillä ja tunnelmoidaan tuulen tuoksua sekä sateen ropinaa, ja Lastenteatterin Loihun esityksessä peikkokaverukset Kömppä ja Turso kohtaavat Kekripukin. Miksi sato pitää korjata, onko se rikki?

Tapahtumatorin kahvilassa Kankaan Palvelu Oy tarjoaa päivittäin sadalle ensimmäiselle ilmaiseksi luomupuurobuffetista annoksen. Puuroa riittää myös ostettavaksi, samoin kuin leivonnaisia ja lämmintä juomaa.

Kekri on myös osa Valon kaupunki -tapahtumaa. Valoteokset ja valaistut installaatiot sijoittuvat jokiraitille, tapahtumatorin ympäristöön, Luovan kampuksen ikkunoihin sekä Kankaan porttirakennuksen läheisyyteen, ja niitä ovat tehneet Luovan Kampuksen opiskelijoiden lisäksi Tuomas Hallivuo, Tuukka Toijanniemi ja Taiteilijaryhmä PK5. Tommi Toijan teos Kuuseen kurkottaja on pysyvä valaistuskohde ja se julkistetaan juhlavin menoin Kankaan oleskelurannassa As. Oy Jyväskylän Albertinpihan takana perjantaina 29.9. klo 21.00.

Tapahtuma-aikaan ilmaiset parkkipaikat ovat Kankaan porttirakennuksen ympäristössä, os. Kympinkatu 3. Mukaan pääsee myös Valon kaupungin aikaan päivittäin klo 18–24 kulkevilla ilmaisilla linkeillä. Tapahtuma on osa Suomi 100 –juhlavuoden ohjelmaa ja Valon kaupunki –tapahtumaa. Tule tutustumaan suomalaisen osaamisen perinteeseen ja tulevaisuuteen!

 

Aukioloajat 28.–30.9.
Tapahtumatori klo 16–21
Valoteokset klo 20–24

Jokiraitin läpikulku avoinna klo 16-24

 

Tarkka ohjelma löytyy sivulta www.jyvaskyla.fi/kangastuksia

 

1 kävijä tykkää.

Keskustelu

kommentointi ei ole tällä sivulla päällä.

Kangas in English »
Ideointiprojekti Kaupungin Kangas »

RSS

tiedotteet

Joulumieltä Kankaan joulunavauksesta 2.12. klo 12-15

Tule hakemaan joulumieltä Kankaalta!   […]

Kommentit poissa käytöstä

Kankaan Arkki nousee vanhan paperitehtaan kylkeen Jyväskylään

Jykian ja YIT:n yhteishanke, seitsemänkerroksinen […]

Kommentit poissa käytöstä

Jyväskylän Kankaan kimppakaaroilla kurvaillaan kaasulla

Jyväskylän kaupunkiTiedote viestimille 10.10.2018 Jyväskylän […]

Kommentit poissa käytöstä